View Full Version : Matura 2009
Mc Maciek
04-05-2009, 16:50
Cześć i czołem :]
Jest tu ktoś, kto pisze w tym roku maturę? Jak Wam poszedł język polski? Jakie przedmioty oprócz tego zdajecie?
Ja dzisiaj na wypracowanie wybrałem porównanie Zosi i Telimeny, myślę, że mam nieźle ;)
Nieoficjalny klucz do zadań 1-13 (http://fakty.interia.pl/raport/matura-2009/aktualnosci/news/sprawdz-rozwiazania-zadan-maturalnych-z-j-polskiego,1300482,6047)
Maciek.. z takimi dziewczynami w szkole/klasie to nie wiem czy bym zdał tą maturę xdd
@down
Nie zrozumiałeś mnie:) mi chodziło że jak są takie fajne to bym się skupić nie mógł! :D
Zuy Pan, Wręcz Okropny
04-05-2009, 20:29
Maciek.. z takimi dziewczynami w szkole/klasie to nie wiem czy bym zdał tą maturę xdd
Stary co Ty gadasz ?!
Ty chyba jakiś gejuch jesteś (żart), albo wybredny, że aż za bardzo ! ;o
Ja tam widzę kilka konkretnych pań ;)
[Nixon] I fotek nie ma.
Usunięte na prośbę Mc Maćka, który niekoniecznie chce, aby fotki jego koleżanek były umieszczone na forum.
@Topic
Powodzenia Maćku w kolejnych częściach matury iii w ogóle w przyszłości ;)
handlarz_narkotykow
04-05-2009, 20:51
@UP i 2x UP
Wy jesteście wszyscy rl koledzy ze te fotki dziewczyn z Maćka klasy tu wstawiasz?
@ topic
podobno część humanistyczna z języka polskiego była łatwa:)
jutro będzie pewnie podobnie tego też wam zycze
@ down
a po angielskim jest jeszcze coś czy juz tyle??
Mc Maciek
04-05-2009, 20:55
@UP i 2x UP
Wy jesteście wszyscy rl koledzy ze te fotki dziewczyn z Maćka klasy tu wstawiasz?
@ topic
podobno część humanistyczna z języka polskiego była łatwa:)
jutro będzie pewnie podobnie tego też wam zycze
Nie z klasy, ale ze szkoły - skoro był tam mój wychowawca, to nie mogły być osoby z mojej klasy (regulaminy matur).
Tak, polski był w miarę łatwy :) A jutro chyba najprzyjemniejsza część - język angielski :)
@up
Matury są przez cały maj, zależy kto jaki przedmiot zdaje. Pisemne trwają chyba do 21 maja, ustne do 26.
@Enter <-
Matura z polskiego zawsze na tym polega ;>
Wszystkim zdającym życzę powodzenia przechodziłem to rok temu i wiem jak to jest. I to piwko tuż po egzaminie....Bezcenne:D
Enter <-
04-05-2009, 21:51
Czytałem na necie, że polski był bardzo prosty, na podstawie jakiegoś tekstu byłó trzeba odpowiedzieć na pytania i coś tam jeszcze, nic trudnego xd Zobaczymy co będzie dalej.
Mc Maciek
05-05-2009, 12:19
No i po maturze z angielskiego :) W tym roku, jako dłuższa forma użytkowa znów był list prywatny... Szkoda, liczyłem na oficjalny, a konkretnie o list z zażaleniem (letter of complaint). Źle nie będzie :)
@down
Ja piszę rozszerzoną matmę, w środę dam Ci znać ;)
maniek26
06-05-2009, 11:20
Witam, maturzystom życzę szczęścia i powodzenia. Jeśli ktoś z was pisze z matematyki rozszerzonej to dajcie znać jaki był poziom w tym roku (rok temu przez to przeszedłem) a i z biol, chem fiz tez jak mozecie oczywiscie z rozszerzonej :)
Pozdrawiam
Mc Maciek
13-05-2009, 13:41
No i po maturce z matematyki ;) Pozostały mi już tylko ustne :D Sporo osób narzeka, że matura była trudna... Mi jakoś w miarę dobrze poszła, wiem, że mam źle chyba 3 zadania... Ale jakieś cząstkowe punkty napewno dostane :) Nie jest źle! :D
To powodzenia życzę byś zdał i miał multum punktów :P
No ja Pisemny polski (pewny, że zdałem) angol (trzeba być debilem, żeby oblać xdd) gegra (30% na bank mam).
Ustne to wczoraj Angol (50%), w piątek Polski :P
Właśnie skończyłem prezentacje :D Ahh, już tak blisko końca :D
Mc Maciek
25-05-2009, 16:52
Z dniem dzisiejszym zakończyłem egzaminy maturalne ^^ Z pisemnych nie znam jeszcze wyników, ale z ustnych otrzymałem następujące wyniki:
Język polski - 19/20 pkt
Język angielski - 18/20 pkt
Jestem w miarę zadowolony :)
@down
Podstawowe. Pisemne zdawałem polski (podstawowy), angielski (podstawowy) i matematyka (rozszerzona).
DannRook
25-05-2009, 17:06
Z dniem dzisiejszym zakończyłem egzaminy maturalne ^^ Z pisemnych nie znam jeszcze wyników, ale z ustnych otrzymałem następujące wyniki:
Jestem w miarę zadowolony :)
Rozszerzony czy podstawowy?;>
Oczywiście trzymam kciuki, żeby ci reszta egzaminów dobrze poszła!
<kop_w_dupe_na_szczescie>
@edit
Widzę, że lubisz matmę, też ją lubie.
gdzie i co idziesz studiować ?? :P
@Up
Raczej wątpie, że pójdzie gdzieś do Przemyśla studiowac bo to taka dziura, że szok ;o. (może się myle xd )
@Topic
gz ;d. Napisz później jak poszło pisemnie ;).
Akananto
25-05-2009, 18:46
Nie pisze matury w tym roku, ale z tego co sie orientuje to u mnie w szkole wypadła masakrycznie... Osobiscie nie jest ona ciezka, zalezy od podejscia.. Najbardziej zle angielski.. Koles mial napisac wakacje, napisal "Wakejszyn"..
Hehe, u mnie był przypadek że kilka osób miało takie same wypracowanie na maturze! ;D
Mieli telefony i spisywali :rolleyes:
^Gpiotras~
25-05-2009, 19:59
Myślałem że to forum jest tylko dla idiotów.
A tu zonk (x_X')
Weś wogule widać że w tibie przestałeś grać ;D
Jakie miałeś srednie w gimnazjum ? ;D
yyy... Od ilu pkt. się nie zdjae? :D
DannRook
25-05-2009, 20:03
Myślałem że to forum jest tylko dla idiotów.
A tu zonk (x_X')
Weś wogule widać że w tibie przestałeś grać ;D
Jakie miałeś srednie w gimnazjum ? ;D
yyy... Od ilu pkt. się nie zdjae? :D
O ile się orientuje to trzeba mieć jakieś 30%
Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.
@Wiceps
Coś mi się nie chce wierzyć, prędzej by sam coś wymyślił niż jego kolega mu pośle całe wypracowanie z matury, bez złapania.
Powodzenia:o
Akananto
25-05-2009, 20:08
Dokładnie 30%, 6 pkt na 20 z ustnego aby zdac, a z pisemnego w zaleznosci od przedmiotu, ale zawsze to 30%
ja juz mialem mature i nie msuze pisac mialem ponad 120 punktow
Mc Maciek
25-05-2009, 21:21
Dokładnie 30%, 6 pkt na 20 z ustnego aby zdac, a z pisemnego w zaleznosci od przedmiotu, ale zawsze to 30%
Dokładnie tak. Wynik 30% - zdajesz. Wynik 29% - oblałeś.
Jak mogła ta matura wypaść masakrycznie? Z angielskiego była w miarę prosta, trzeba być na prawdę niezłą "nogą", żeby nie napisać tych wypracowań, co tam były... Wiadomość i list prywatny... Banał :D
Podania będę składał mniej więcej tak:
Kraków:
AGH
Politechnika
Akademia Ekonomiczna
Lublin:
UMCS
Rzeszów:
WSiZ
Najbardziej liczę na Kraków, ale z moją maturą z matmy może być ciężko...
Akananto
25-05-2009, 22:19
Jak mogła ta matura wypaść masakrycznie?
Mówie, zalezy od podejscia, był klient , który zazyczył sobie bodajze J.Hiszpański, przyjechał specialnie egzaminator z bydgoszczy(o ile sie nie myle) a klient i tak nie przyszedl hehe , u mnie w szkole standard - 3 jezyki , angielski 70% , niemiec 25% no i rosyjski jakies 5% (procentowo podalem jak wybierali maturzysci) a wszystko tak z tym angielskim dlatego ze poprostu ludzie nie mysla, wybrali angielski albo dlatego ze od malego sie go 'ucza' albo poprostu cos pamietaja, nie bylo grupy w ktorej by ktos nie zawalil ustnej matury, no maciek, trzymamy kciuki ;'-)
@Wiceps
Coś mi się nie chce wierzyć, prędzej by sam coś wymyślił niż jego kolega mu pośle całe wypracowanie z matury, bez złapania.
Powodzenia:o
Oni spisywali z internetu .
Mc Maciek
30-06-2009, 05:47
Pragnę poinformować, że udało mi się zdać tegoroczną maturę :D Najgorzej poszło mi z polskiego, ale cóż... To mi się akurat nigdzie nie liczy :]
Oto moje wyniki:
http://i40.tinypic.com/ncicr5.jpg
Martin16
30-06-2009, 08:29
Gz Maćku wyników :D ja teraz do liceum i za 3 lata bd pisał, ale juz mam obawy przed matmą ; p
Axel ban ponownie :|
30-06-2009, 08:32
Gratuluje zdania matury Maćku ;d
Dawaj do Rzeszowa, prze dziura XD.
Mc Maciek
10-07-2009, 21:52
http://i31.tinypic.com/rh4yrq.jpg
http://i28.tinypic.com/ipyw5v.jpg
Politechnika Krakowska - przyjęty
UMCS Lublin - przyjęty :)
Czekam teraz tylko na wyniki z AGH i AE. Na AGH się raczej nie dostanę, ale chcę iść na Akademię Ekonomiczną do Krakowa :) Kolejne wyniki w środę! :D Ewentualnie w czwartek jak nie będę miał czasu ich wstawić ;)
Taki se pazdzioszek
10-07-2009, 22:11
Brawo Maciek : P Całkiem niezłe wyniki.
Powodzenia w wyborze studiów :)
Mc Maciek
15-07-2009, 21:57
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie - zakwalifikowany :D
http://i30.tinypic.com/mw7db6.jpg
W piątek jadę zawieźć tam papiery :) Teraz trzeba tylko znaleźć mieszkanie :D
Na AGH się nie zakwalifikowałem :) Ale wyniki i tak mam niezłe :) Złożyłem podanie na 4 uczelnie, przyjęto mnie na 3 :D
[Lost Girl] Wreszcie oderwiesz się od rodziców, wesoły? ;d
●●Grote●●
15-07-2009, 22:00
Zapewne będziesz grał w tibie na studiach, tak jak *****(nie podam nicku bo sie obrazi XD) i zostaniesz z nich wyrzucony XDD
James Bond
17-07-2009, 23:13
No gratz maciej, moj kolega z polskiego mial 1% mniej niż trzeba było i ma poprawke a anglika zdał na 80%+ gegre na 80+ a na polaku się przejechał (pisemnym)^^
Mc Maciek
17-07-2009, 23:19
@up
Norma, polski w tym roku wyszedł tragicznie w całej Polsce... Teoretycznie sam test był łatwy, ale klucz był poryty strasznie.
Właśnie wróciłem z Krakowa, dokumenty na Uniwersytet Ekonomiczny złożone :) Z ucznia zmieniam się w studenta :D
PS Szukam mieszkania :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.