View Full Version : Update 8.42
Nadszedł moment, na który pewnie wielu z was oczekiwało z niecierpliwością.
Już dziś, przy najbliższym restarcie serwera, zostaną wprowadzone nowe respy (Ferumbras Mountain), które możecie znaleźć nieopodal miasta Expgard. We wnętrzu góry na pewno znajdziecie masę ciekawych, jak i groźnych potworów. Możecie również liczyć na ciekawe zagadki, które tylko czekają na odkrycie :)
Jednak nie tylko sama mapa została "ulepszona", ale również poprawione zostały lepsze potwory (loot, właściwości).
Dla zainteresowanych graczy, którzy pragną mieć możliwość zmierzenia się z Ferumbrasem, chcemy poinformować, iż aby móc to zrobić, będziecie musieli najpierw złożyć 3 ofiary na pewnym ołtarzu, którego miejsce jest tajemnicą.
Mamy nadzieję, iż spodobają się wam nowe tereny oraz zmiany zawarte w potworach.
P.S
Z góry pragnę przeprosić wszystkich graczy (ja, Tygrys), że update jest tak późno, niestety jednak czasem stan zdrowia nie pozwala dokończyć dzieła, które się zaczęło tworzyć.
+++
1. Mały update mapy Rookgardu. Dodane zostały respy Scarabów, oraz pewien quest. - serwer 8.42
2. Zostało dodane "Protection Zone" (PZ) na wszystkich piramidach na Ankaros. - serwer 8.42
3. Blokada wrzucania "śmieci" na Depo. - serwer 8.42
4. Został dodany również resp nowych potworów "Archdemon", na lodowej wyspie. Zapraszamy szczególnie rycerzy oraz magów do zmierzenia się z ich siłą. - serwer 8.42
5. Poprawiony system blokujący wrzucanie "śmieci" do domków. - serwer 7.6
-- zmiany zostaną wprowadzone, przy najbliższym restarcie serwera --
Pozdrawiamy i życzymy przyjemnej gry!
Ekipa APO
Yeah Bunny < 3
Nareszcie się coś 'dzieje'.
Woow widze że cos tam robicie, a nie tak jak gadają wszyscy, opiedalacie sie xD Szacun za respy i questy
Dexter Rook Sorcerer
05-05-2009, 15:47
Nawet nie gram na 8.42 ale bardzo się cieszę ,że wreszcie nasz server został update'owany.Czy z Ferumbrasa będzie można zdobyć ferumbras hat'a ?
A rookgard coś zmieniono? znaczkiznaczkiznaczkiznaczkiznaczkiznaczkiznaczkiz naczkiznaczkiznaczkiznaczkiznaczki
Nareszcie update GZ.
Ps. Loot z demonów został zwiększony czy nic nie ruszaliście?
JEST!! Nareszcie feru mountain ;););)
Pozdro dla Tajgerka :D
Pall the Ziom
05-05-2009, 15:53
A na Depo bedzie mozna dalej rzucac smieci ? :<
Harvester
05-05-2009, 16:13
W końcu nowe wyzwanie, to mi się podoba. Jednak błędem jest zwiększanie loot rate z demonów, to jest idoityzm loot z demonów był dobry, po co przeginać ?:(
Teraz czekam tylko na zmiane kosztu obszarówki paladyna, byle szybko się to stało bo trace powoli cierpliwość ...
Matula ^^
05-05-2009, 16:44
Z jednej strony to dobrze że coś się dzieje z APO i serverem 8.42, jednakże będzie jeszcze wiele zmian bo to nowy server i trzeba jeszcze wiele się napracować.
Update jednak cieszy.
Widać ze pracujecie ale żebyście pracowali tak zawsze a nie tylko jak jest nowy server albo BIG BUG !
Tak trzymać i nie zapominajcie o 7.6.
Avve.
Fioletowy Keczup
05-05-2009, 17:09
bo trace powoli cierpliwość ...
a trac myslisz ze kogos to obchodzi.....wypierdalaj
Noo, w koncu cos nowego :>
Guut ;D
Pozdro :P
@Harvester
Co nas to interesuje, że ci się cierpliwość kończy ? Ktoś ci każe tu grać ;p ? Jak sie nie podoba to drzwi są tam :O
@topic
Fajnie, fajnie, fajnie!!!
Rook.Men.Mariusz.
05-05-2009, 17:26
Yhym nice z tym feru tower,alee nadal na serwie nie ma gildi ;<.
No właśnie ja chce guild mastera ;<< fajnie wkońcu Full Mag wykonalny ;D
No ładnie Tygrysie :p gz
Zróbcie też wyszkukiwanie postaci z apo 8.42 na stronce ;<<
jak dlamnie to nie powinien byc zwiekszony loot tylko ceny w sklepach zrobic npc typu dzjin zeby z neigo kozystan wykonac jakiegos questa i tam mpa itp selac... a nie wychodzi sie z roka i mozna sobie kupic bohy za 5-6k tak by bylo ciezej trudniej a zarazem latwiej bo z kasa by nie bylo takich problemow
np dsm u dzjina 8cc
c-armor 1-2cc
c-legi 1,5cc
itp
a nie idzie sie do mada i c-legi 5k c-armor 5k dsm 3cc v-shield 4k
Enderill
05-05-2009, 20:09
Ciekawe jakie to itemki i jaka choroba mortiis co ci jest ??? LoL??
CremacerekBanned
05-05-2009, 21:20
np dsm u dzjina 8cc
Dojebales. Wyjdz.
Tygrys cos robi wow gzgz.
złożyć 3 ofiary na pewnym ołtarzu, którego miejsce jest tajemnicą.
To mam pytanie czy będę te ofiary musiał składać za każde wejście czy tylko raz ?
Widzę, że o rooku nie pomyśleli. Na rooku też czekamy na miłe zaskoczenia ;)
Powiekszyli loot ogółem czy z wybranych potworów?
@Enderill
To ja byłem chory, nie Mortiis. Czytanie ze zrozumieniem się kłania;)
@Teos
Jednorazowo. Składasz ofiary i dostajesz klucz, który otwiera drzwi do Feru.
@Ancymus
Tylko z wybranych. 20 +/- potworów.
Fioletowy Keczup
06-05-2009, 08:54
A mozna wiedziec z jakich ?=/ .
Noviterious
06-05-2009, 14:43
Fajnie ze wkoncu jest to Feru Mountain a kiedy ten GUILD MASTER ???? bo głupio troche bez gildi ;/
handlarz_narkotykow
06-05-2009, 15:41
Z tymi ołtarzami to dojebałeś xd z 5h ice team zmarnował na szukanie tego ferumbrasa i nie znalazł a ty dopiero nam teraz o tym mowisz :>
Fajnie, że nareszcie jest jakieś update na 8.42. Może zacznę grać.
@Enderill
@Ancymus
Tylko z wybranych. 20 +/- potworów.
Wszystko fajnie tylko po co z demonów powiększałeś?
Demony mogliście zostawić w spokoju bo i tak dużo z nich leciało :>
Jest na OTS quest na Great Shield?
I co z łóżkami do domków, można kupić u jakiegoś npc?
Czy dopiero macie to w planach, bo chciał bym łóżko do swojego domku, pisałem Ci na pw ale nie odpisałeś, jeżeli mozesz odpisz w temacie.
@up
Nie powiększaliśmy lootu z Demonów, no może tylko kasę. I tylko to. Reszta lootu z Demona, nie zmieniła się, jest taka sama jak wcześniej.
Oczywiście, że jest :) I to już od dawna ;)
Podpowiem, że znajduje się gdzieś w drodze na Vocation Quest.
Jak na razie niestety nie ma. Ale z tego co wiem, Mortiis ma się tym zająć, tak samo jak i z gildiami, które zaczął już robić.
Fioletowy Keczup
07-05-2009, 10:12
Zrobcie jeszcze cos z tymi hotami aby pisalo ile zostalo nam potionow/run
Czar leczący knighta na 227lv dawał na samym początku 900hp max , po update max dawał 450 a teraz czasem 300 dać nie może hahaha...nawet 200 czasem wchodzi ledwo!!! zróbcie coś z tym
Blade Of Nyriax
07-05-2009, 16:24
Brawo tygrys ale teraz przegioles po chuj uhy usunoles z 8.42 brawo...
.Impres.
07-05-2009, 16:53
Fajnie, że naprawiliście system wrzucania item do czyichś domków.. Przynajmniej nie będę mieć tak brudno. xD:D
Jedwabisty update.. z tymi Archdemonami to po prostu hardcore.. Mogłeś dodać "Apocalypto 8.4", skoro już chcesz drugie 7.6 robić. Dodalibyście może wreszcie "Engraved crossbow, czyli Elane's Crossbow", bo huntera se za cholere nie da zrobić. Z tym feru tower, to powinno być o wiele trudniej, bo pójdzie jakis team i nabije 500 hatów:) Z UHami jedynie spoko pomyśł, bo przynajmniej noobki nie bedą mylić dwóch tibii. Teraz wszyscy płaczą, bo wcześniej sobie dodawali (8.4 + 7.6) : 2 i wychodziła jakaś 8.0 z nową grafiką, a zasadami z 7.6. Ogólnie 3/10 za to update, "ujdzie w tłumie".
Roxoria.pl
07-05-2009, 17:48
Archdemony sa fajne :)
Nie będzie shitu w domkach :)
Już na trade widać ogłoszenia jak ludzie sprzedają postacie za kase na 7.6 albo chary na 7.6 :) ots upada , szybko wystartował i czuję , że szybko spadnie.
Ja tam grać mogę , trudno , że jest bardzo ciężko ale jakoś uporam się z tym ale wiele ludzi dostanie bana za handel postaciami i wiele osób chary sprzeda ( allegro kids je zjadą i po otsie :)
Miało być sd droższe ale nie aż tak.
19:19 You see a fire bug.
It weighs 30.50 oz.
Panie Tygrys te ten niby "quest". Bo nie wiem czy nadal szukać tego nie kojarzę, żeby był. Chociaż ten quest jest na ratach pod miastem gdzie ani raz nie byłem to już sam nie wiem. Czekam na odp z łaski swojej.
Jedwabisty update.. z tymi Archdemonami to po prostu hardcore.. Mogłeś dodać "Apocalypto 8.4", skoro już chcesz drugie 7.6 robić. Dodalibyście może wreszcie "Engraved crossbow, czyli Elane's Crossbow", bo huntera se za cholere nie da zrobić. Z tym feru tower, to powinno być o wiele trudniej, bo pójdzie jakis team i nabije 500 hatów:) Z UHami jedynie spoko pomyśł, bo przynajmniej noobki nie bedą mylić dwóch tibii. Teraz wszyscy płaczą, bo wcześniej sobie dodawali (8.4 + 7.6) : 2 i wychodziła jakaś 8.0 z nową grafiką, a zasadami z 7.6. Ogólnie 3/10 za to update, "ujdzie w tłumie".
Hmm... tylko gdyby nie dodali nowych silniejszych potworków to za niedługo taki 400-500 pallek nie miał by wyzwań!! all by bił bez problemy :p
A tu nie ma chyba takich hardcorowców jak Lord Paulistinha że graja po 24/7 bez celu....
A na APO 7.6 jak dodali apocalypto to tez byl bardzo ciężki a teraz to go bija solo :)
Xaremeleque
09-05-2009, 00:38
Hmm... tylko gdyby nie dodali nowych silniejszych potworków to za niedługo taki 400-500 pallek nie miał by wyzwań!! all by bił bez problemy :p
A tu nie ma chyba takich hardcorowców jak Lord Paulistinha że graja po 24/7 bez celu....
A na APO 7.6 jak dodali apocalypto to tez byl bardzo ciężki a teraz to go bija solo :)
Zal mi was. Robicie tylko uptade na 8.42 ale pomyslcie cos nad 7.6 od dawna nie bylo nowych stworkow,expowisk itd
To jest fakt APO 7.6 przestało się rozwijać....
Ale też bardzo ciężko już wymyślić coś ciekawego ;/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.