PDA

View Full Version : Today is BLUE Day

Mariox
06-05-2009, 19:46
Tak to już dzisiaj wszyscy niedowiarkowie przekonają się, że Barcelone da się wyeliminować i to zrobi Chelsea. A właściwie, zrobi to Guss Hiddink przy pomocy piłkarzy Chelsea.

Jego statystyki w Chelsea tylko potwierdzają moją tezę. Kiedy przyszedł do Chelsea 5 meczy - 5 zwycięstw.

Hiddink wie, że takiej Barcelony nie można pokonać grając w otwarty futbol. Pokazał to tydzień temu murując bramkę na Camp Nou. Teraz nie spodziewajcie się zmian. Hiddink zastosuję prawdopodobnie taką samą taktykę. Jedynie co się może zmienić to częstsze wypady bocznych obrońców do przodu (dzięki temu pomocnicy mogą zejść do środka i pomóc Drogbie w ataku)ale i to często się nie będzie zdarzało.
Sytuacja meczu drametialnie może się zmienić, kiedy Barcelonie uda się zdobyc bramkę. Wtedy Chelsea będzie musiała zaatakować (w takim wypadku Chelsea aby nie odpaść musi strzelić dwie bramki) a Barcelona skupi się na obronie.

Jednak skoro nie udało się zdobyć bramki Barcelonie w środę na swoim boisku to nie wiem co się musi stać na SB aby ją zdobyła.

Dodatkowo motywacja piłkarzy Chelsea:

Frank Lampard- Możecie utrzymywać się przy piłce ile chcecie, grać jak chcecie, ale my mamy Hiddinka - tak brzmi przekaz Franka Lamparda w kierunku naszych dzisiejszych rywali.

Prognozy na mecz:

Trener Chelsea Guus Hiddink zapowiada podobną taktykę na środowe spotkanie na Stamford Bridge.

I ciekawostka wypowiedź Sir Alexa Fergusona

'Obejrzałem w sobotę mecz Barcelony i byli naprawdę niesamowici - wynik mógłby być nawet dwucyfrowy na ich korzyść. To było wspaniałe widowisko.' - powiedział Ferguson.

'Ale w spotkaniu z Chelsea nie zagrają bez dwójki obrońców - Carlesa Puyola i Rafaela Márqueza i myślę, że ich rywale mogą to wykorzystać. W tym pojedynku stawiam na Chelsea.'

Simi
06-05-2009, 19:47
Barca wygra i Ci będzie ściskać dupę ;c !

Mechó
06-05-2009, 19:49
Jak dla mnie barca wygra, nie mam zamiaru się z nikim sprzeczać. To tylko moje własne zdanie.

Drah
06-05-2009, 20:01
Trzymam kciuki za Barcelone ! chociaż wydaje mi się, że Chelsea wygra ;)
gdyby Manchester był z Barceloną w finale to było by pięknie ;) !

Kesz
06-05-2009, 20:05
Te dzikusy z barcy i tak wygrają jak zawsze. Zawsze i zawsze + zawsze ..

Bastek10
06-05-2009, 20:06
Tak jak wszyscy
Dzisiaj wygra Barcelona:)
I pewnie znowu będę grac 9 obrońcami;<

Ikki
06-05-2009, 20:07
Mam nadzieję że Barca wygra bo jak te chelsea awansuje to będzie tragedia. Oni grają antyfutbol natomiast jeżeli w finale grała by Barcelona z Manchesterem to by był super mecz, więc miejmy nadzieję że chelsea nie da rady awansować.
Visca el Barca

Fifuś
06-05-2009, 20:19
Co z tego, że jest Hiddink? Mecz graja piłkarze nie trener :f i całym sercem jestem za barceloną : )

Mikiel Miszcz
06-05-2009, 20:20
Wynik jest tylko jeden i to oczywiste. Visca el Barca ; )
Będzie 1:0 or 2:0 więcej nie potrzebne : D

Btw:Szanowałem Chelsea jak trenerem był Claudio Ranierii, teraz ten klub to tylko Abramowicz i kasa ; x

Drako o.o
06-05-2009, 20:25
Trzymam kciuki za Barcelone ! chociaż wydaje mi się, że Chelsea wygra ;)
gdyby Manchester był z Barceloną w finale to było by pięknie ;) !

i tak manchester wygra rozbjeraczu xd

takze trzymam kciuki za chelsea;)
angielska liga jest najlepsza na swiecie i trzeba do odowodnic znow

.:Speed Fireman:.
06-05-2009, 20:33
Mariox pomarzyc zawsze mozna ;d

' Puff Daddy '
06-05-2009, 20:39
Ofc, ze barca wygra. Ogolnie wygra cala lige mistrzów. ; >

⊕ Cineczeq ⊕
06-05-2009, 20:42
Skłąd oficjalny:

FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Touré, Abidal; Busquets, Xavi, Keita; Iniesta, Eto'o i Messi.
Chelsea: Cech; Bosingwa, Alex, Terry, Cole; Essien, Ballack, Lampard; Malouda, Anelka i Drogba.
Szanse są wyrównane. Za Barcą przemawia atak, za Chelsea obrona. Także to się neutralizuje i wychodzi remis. Wszakże wiadomo, że większość jest pewna awansu Barcy to ja jestem właśnie przeciw temu założeniu.
Jako typer myślę, że najprawdopodobniejszym zakładem będzie pon. 4.5 bramki w meczu i ilość wybić z 5.metra w reg. czasie poniżej 20,5. Ja to rozbiłem na 2 kupony.

xxXTibiomanxxX
06-05-2009, 20:56
Chyba jednak barca nie zagra w finale ;<

Brawo dla Chelsea !!!!!
Piękny gol!
1-0 ;)

@Down
Wiem , wiem wszystko się może zdarzyć ;p
Może będą karne ;)

Bastek10
06-05-2009, 20:58

Mecz się jeszcze nie skończył
......................................

Mikiel Miszcz
06-05-2009, 21:14

Brawo dla Chelsea !!!!!
Piękny gol!
1-0 ;)

)
Dopiero się mecz zaczął. Jak z realem 1:0 a będzie 2:6 dla barcy : d

Mariox
06-05-2009, 21:36
Cóż mogę powiedzieć po pierwszej połowie? Myślę, że Szpakowski to dobrze podsumował Barca bez swojego atutu szybkich krótkich podań nie istnieje po stracie bramki nadal nie potrafiła się postawić Chelsea. Gdyby los był łaskawszy mogły być dwa rzuty karne;p

No nic zapraszam na drugą połowę.

Ikki
06-05-2009, 21:37
Jak Chelsea awansuje to będzie tragedia, ten klub według mnie nic nie gra. Tylko bronią się fartowanie bramkę zdobyli i teraz będą grali 9 obrońcami i Drogba z przodu ; /

Arcano
06-05-2009, 21:47
Ehh i po co kolejny temat?? Już jest temat o LM... Chelsea pokona Barce ale i tak odpadnie w spotkaniu z Manchesterem... smutne ale prawdziwe

Hrabia Olaf
06-05-2009, 21:58
1:0 dla Chelsea;)
@topic
Stawiałem, ze niebiescy wygrają. Teraz myślę, że będzie 2:0 dla Niebieskich

Bastek10
06-05-2009, 22:10
idę się chyba powiesić...................

.Bart.
06-05-2009, 22:13
Barcelona przegrywa, ale wierze w nich i mam nadzieję, że wygrają.;)

@edit
HAHAHA, wiedziałem! GOL i 1:1 w 92 minucie !

Bastek10
06-05-2009, 22:35
gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooool

Arcano
06-05-2009, 22:35
Haha gol w 90' !!!!! Historia sie lubi powtarzać, dzisiaj tak samo zagrała Polonia z Lechem xD
No to mamy karne!!!

Drah
06-05-2009, 22:36
I co ***** i co ***** ! Jebać ten blue day ! Barca barca barca !

Ikki
06-05-2009, 22:37
Kilka chwil jeszcze... Oby było dobrze.. Proszę!!!

Ikki
06-05-2009, 22:40
Jest jest jest!!! Mówiłem, że Barca rządzi. hahah Blue day? Nope!

Bastek10
06-05-2009, 22:41
hahaha koniec meczu VAMOS BARCA
hahaahahahahahahaha

Ero Senin
06-05-2009, 22:42
Iniesta rlz :D .

Arcano
06-05-2009, 22:45
Nie prawdopodobne xD Barca weszła do finału, teraz tylko patrzeć jak Manchester wygrywa :p Kiedy final??

Bastek10
06-05-2009, 22:46
A już miałem zamiar się powiesić;<
Barca-Królowie świata
I tak Barca wygra LM nie ma hooja na nich!

Arcano
odświeżam bo jakiś kretyn założył nowy temat o tym samym

#edit

No to teraz finał :D:D Kto wie kiedy??

Master Shidishi
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAH WIDZIALEM ZE SIE UDA XDDD KOcham Iniesteee xDDDDDD

Drah
06-05-2009, 22:49
Wszyscy teraz ślemy listy do ineeeeeestyyyyy ! Z podziękowaniami !
Wyjebał bym w dupe za to jego żone byle by ineeeścieee było dobrze ;d !
***** szok jak sam skurwysyn ! Ja pierdole ! Zapierdalam do monopola !
27go to będzie do chuja dzień ! Manchester go go go !

Miasekk
06-05-2009, 22:55
Jebany sprzedawczyk -.- Ewidentne 3 karne i to jeszcze ten w 94 minucie stał metr od tego co zagrał ręką(chyba Keita/Yaya toure)!!!! Co za sędzia.... NIE MOGĘ..... Myślałem że go Ballack pobije szkoda że tego nie zrobił:(

Jakby sędziował jakiś normalny sędzia a nie ta jebana ciota to Chelsea by miała dużo większe szanse na wygraną (nie mówię że by wygrałą bo w piłce wszystko sie może zdarzyć)...

Gz Barca :/

@down
No a chyba nie powiesz że nie powinno być żadnego karnego??

Maatini Na stówe
06-05-2009, 23:00
Up nie gdybaj bo równie dobrze mogę powiedzieć jak by Henry grał i Puyol to wątpię w to czy Chelsea by wgrywała ; /

Topic.
Mwhahahahahahahahahahahaha już w 90min chciałem tv wyłączyć xd

Master Shidishi
06-05-2009, 23:07
Dobra dobra nie ma co gdybac :D :D jest awans i CH** !!! xDD czekamy na final:D:D

Mariox
06-05-2009, 23:16
No cóż. Ten mecz pokazał jak piłka może być piękna ale tez i niesprawiedliwa.
Chelsea zagrała jeszcze ładniej niz tydzień temu. W obronie rewelacyjnie i porządnie w ataku.

Moim zdaniem sędzia powinien pożegnać się z sędziowaniem w przyszłym sezonie w LM.
Spójrzcie obiektywnie. Wczoraj za podobny faul Fletcher został ukarany czerwoną kartką a dziś? Nie było nawet faulu. A ręka Pique? Powiecie mi, że nie zauważyliście?

No cóż ale przyznaję, że też mieliśmy mnóstwo sytuacji na podwyższenie wyniku i to nas pomściło.
W tym momencie już mnie nic nie interesuję w LM finał nie wiem czy będę w ogóle oglądał.

Pozdrawiam fanów Chelsea jak i Barcelony.

Martin16
06-05-2009, 23:16
Barcelona.; d
Ale najbardziej podobał mi sie balack jak biegł za sędzią no i drogba jak niedał zejść arbitrowi z boiska.. XD Iniesta piękny gol, ale chyba nie urody essiena. Niestety tego pierwszego więcej wart. ;)
Czekamy na Finał :D

Old Knighcik
07-05-2009, 15:31
@Mariox
Mieliscie duzo sytuacji ? ;o to Ty grasz w Chelsea ? jesli tak to srry ;<
@topic
Ogólnie nie bylo zle , oby Henry mogl zagrac w finale i Puyol to zwyciestwo w 70% pewne :)

Pozdrawiam.

PacxKnight
07-05-2009, 16:29
No cóż. Ten mecz pokazał jak piłka może być piękna ale tez i niesprawiedliwa.
Chelsea zagrała jeszcze ładniej niz tydzień temu. W obronie rewelacyjnie i porządnie w ataku.

Moim zdaniem sędzia powinien pożegnać się z sędziowaniem w przyszłym sezonie w LM.
Spójrzcie obiektywnie. Wczoraj za podobny faul Fletcher został ukarany czerwoną kartką a dziś? Nie było nawet faulu. A ręka Pique? Powiecie mi, że nie zauważyliście?

No cóż ale przyznaję, że też mieliśmy mnóstwo sytuacji na podwyższenie wyniku i to nas pomściło.
W tym momencie już mnie nic nie interesuję w LM finał nie wiem czy będę w ogóle oglądał.

Pozdrawiam fanów Chelsea jak i Barcelony.

Masz u mnie szacunek, naprawdę. Jako jedyne z kibiców Chelsea zachowujesz się normalnie. Ja osobiście w zakładzie o KinderBueno postawiłem na Barcę, aczkolwiek wolałbym żeby to Chelsea przeszła, bo nie bd ukrywał. Barca w full składzie, trudno będzie diabłom. Zwycięstwo należało się Chelsea, grała lepiej, sędzia mógł podyktować spokojnie 2 rzuty karne.

Pazdzioszek
07-05-2009, 16:41
@up
W Tym rzecz ze barca nie bedzie w pełnym składzie.
Watpie by Henry wyleczył sie ,ta kartka w tym meczu .. i o ile dobrze pamietam to ktos jeszcze nie bedzie grac : (
Dlatego moim zdaniem Barca ma małe szanse co widac po tym meczu jak ich Chelsea zgasiła

@down
Łyso mi..ze wygraliscie.. ; o
Jeden chuj i tak polegniecie w finale
Nie chce sie powtarzac dlaczego wam sie ten awans nie nalezał ,chcesz wiedziec jak nie wiesz to poszukaj we wczesniejszych moich postach.

Devixx
07-05-2009, 16:47
I co jebaki! Lyso wam !? Visca el barcaaaaaaaaaaaaaaa@!!!!!!!!!!!!! Mes que un club!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Barcaaaaaaaaa <3

Kuosa
07-05-2009, 17:41
Moim zdaniem Barcelona to cioty , ponieważ wystarczy ich dobrze pokryc tak jak to zrobila Chelsea i oni już wymiękają.A sędzia to juz nie bede mówił

PS: Każdy łysy sędzia to jakas pała tak jak Webb xD

Seba Master Knight
07-05-2009, 18:17
Hehe mówicie, że Barca taka świetna. Tak naprawdę to powinni wdupić 3:1, ale tutaj jedynie założyciel tematu potrafi obiektywnie spojrzeć na sytuację. Faktycznie sędzia kalosz, na pewno nie skończy się to dla niego tak liberalnie jak dla Webba. Wątpię, że tego nie widział... :p

szczurek655
07-05-2009, 21:00
No cóż, nic nie poradzisz, sędzia taki, a nie inny....
I tak wole barce ;>

Ikki
07-05-2009, 21:27
Trochę mi szkoda niektórych komentarzy... Pierdolicie głupoty o sędzi, ale czy karny to gol? Żeby chelsea wykorzystała swoje sytuacje to sędzia by nic nie zrobił a że chelsea nie wykorzystało swoich sytuacji to nie wina sędziego. Barcelona w pełni zasługuje na awans bo bierzcie pod uwagę cały sezon oraz pierwszy mecz, a ktoś tam napisał up że Barca to cioty, że wystarczy ich pokryć, myślisz, że tak łatwo jest pokryć gdy ktoś jest lepszy?

' Puff Daddy '
07-05-2009, 21:50
Jak ja kocham, gdy podkoniec meczu moi faworyci strzela bramke, ktora przesadza o wyniku. <33

Barca!!!

Mariox
07-05-2009, 22:19
@Mariox
Mieliscie duzo sytuacji ? ;o to Ty grasz w Chelsea ? jesli tak to srry ;<

Widzisz jak się naprawdę kibicuję i jest się ze swoją drużyną czy na dobre czy na złe to tak jak byś był częścią niej. Obstawiam że jesteś sezonowiec i raczej nigdy czegoś takiego nie doświadczysz. Z całym szacunkiem.

Trochę mi szkoda niektórych komentarzy... Pierdolicie głupoty o sędzi, ale czy karny to gol? Żeby chelsea wykorzystała swoje sytuacje to sędzia by nic nie zrobił a że chelsea nie wykorzystało swoich sytuacji to nie wina sędziego. Barcelona w pełni zasługuje na awans bo bierzcie pod uwagę cały sezon oraz pierwszy mecz, a ktoś tam napisał up że Barca to cioty, że wystarczy ich pokryć, myślisz, że tak łatwo jest pokryć gdy ktoś jest lepszy?

Starasz się być obiektywny lecz jednak Ci to nie wyszło. Masz rację karny to nie bramka ale 4 karne? Jeszcze gdyby to były sytuację, że tak powiem na skraju faulu czy coś zrozumiem. Ale ręka pique to było poprostu bezszczelność ze strony sędziów.

Po drugie masz rację Barcelona w tym sezonie gra rewelacyjnie ale w pojedynku Chelsea nie miała nic do powiedzenia. Tak! bo na camp nou odbijali się od londyńskiej defensywy jak muchy od szyby mojej bryki jak śmigam a4;p
Taka była nasza taktyka. Wszyscy mówią, że gramy anty futbol. Czy przestrzeganie nałożonej taktyki to jest anty futbol?

Na stamford Bridge Chelsea zaskoczyła mnie niesamowicie. Nie dość że w obronie grali jak tydzień wcześniej to w dodatku stwarzali sobie okazje bramkowe.

Jedynie co mi się nie spodobało w decyzji Hiddinka to zdjęcie Drogby zamiast Anelki. No ale nie ma co gdybać.

Pazdzioszek
08-05-2009, 08:26

Ty za to jestes obiektywny i nie pierdolisz glupot.
Jeden karny to nie gool,ale 3 na takim poziomie to juz musowo.
Tak mieeli sytuacje,Ale co z tego ze przy lepszych albo dotykali reka w polu ,albo faulowali jak wychodzili na czysta sytuacje. Za co czerwona kartke dostał Abidal ,niestety tylko raz gracze barcelony zostali ukarani za to,reszta przeszła bez karnie.

DannRook
08-05-2009, 13:00
Chelsea grała dużo lepiej o Barcy i to jej należy się finał.
Nie idę za Chelsea bo wolę MU ale Barcy to juz tym bardziej nie lubię :o
Sędziemu powinni podziękować za sędziowanie i wysłać na emeryturkę.
MU i tak wygra w finale więc nie ma co płakać:)

Ikki
08-05-2009, 20:38
Nie no zgadzam się z wami że sędzia źle sędziował ale czy on rzucił piłkę w stronę bramki chelsea? Nie. Gdyby Chelsea wykorzystało swoje sytuacji np Drogba to sędzia nic by nie mógł zrobić, nie wiem czy pisałem ale chociaż sędzia raz pomógł Barcelonie bo 2 lata temu odpadła Barca z Chelsea po golu który został zdobyty po faulu na VV. W tym półfinale Chelsea była lepsza ale zabrakło jej szczęścia. Pozdrawiam, możecie mnie jechać : )

A co do ręki Pique to nie wiem czy dobrze widziałem, a nigdzie filmiku znaleźć nie mogę ale on chyba wtedy nie wykonał ruchu ręki, jeżeli się mylę to poproszę o filmik

Mariox
08-05-2009, 20:57
@up
Zauważ też, że sędziemu głownemu pomagał boczny. Obowiązkiem sędziego bocznego jest stanie równolegle z ostatnim obrońcą. W tej sytuacji ostatnim obrońcą był Pique. Teoretycznie powinien stać na wprost do niego a przy takim ustawieniu nie jest możliwym nie zauważenie ręki (ruch ręki był sam Pique powiedział, że gdyby był karny przyjął by go).

Można oczywiście tłumaczyć, że sędziego ktoś zasłonił tłok itp. ale ludzie to był kontratak w polu karnym był Anelka, Pique i Valdes.Na takim poziomie takie sytuację są nie do pomyślenia.

UEFA zajmie się kontrowersjami związanymi z drugim półfinałowym meczem Ligi Mistrzów między Chelsea Londyn a FC Barcelona - zapowiedziała europejska federacja na swojej oficjalnej stronie internetowej.

Oczywiście o powtórce z meczu nie ma mowy ale chcę zobaczyć jak oni sięwytłumaczą z tego. Aż się doczekać nie mogę co wymyślą.

Old Knighcik
09-05-2009, 10:17
@Mariox
Nie jestem "sezonowcem" tylko kibicuje Fc Barcelonie od 5 lat ; )

Pozdrawiam