View Full Version : ?wi?ska Grypa W Polsce ;O
Świńska grypa dotarła do Polski :eek: !!!!!
Minister Ewa Kopacz potwierdziła, że wykryto pierwszy w Polsce przypadek zakażenia wirusem A/H1N1, który wywołuje nową odmianę grypy.
Pacjentka to 58-letnia kobieta, która 2 maja przyleciała z Nowego Jorku na pokładzie samolotu polskich linii lotniczych. Chora jest mieszkanką Tarnobrzega (Podkarpackie).
Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła 1658 przypadków zachorowania na grypę A/H1N1 w 23 krajach, w tym 30 zgonów - 29 w Meksyku i jeden w USA.
^Sempacz
07-05-2009, 07:19
ja pierdole zal mi jej akurat mieszka w tym samym wojewodztwie, zasranej ameryki jej sie chcialo zal XD
I co z tego? rocznie na gruźlicę umiera kilkadziesiąt tysięcy osób i nikt nie robi z tego afery... to jakaś nowość, dlatego media robią taki szum.
DannRook
07-05-2009, 08:19
Ileś lat temu było tak samo głośno o ptasiej grypie, że już w polsce itp.
A teraz co?
Ptasia grypa zniknęła z telewizorów i internetu po jakichś 3 miesiącach buczenia non stop o tym samym i jakoś nie ma w Polsce tej grypy a "podobno" też była.
Zastanawiam się po co oni o tym tak szumią, po to by więcej zarobić na reklamach czy jak?
MiXer do Kawy
07-05-2009, 08:21
I co z tego? rocznie na gruźlicę umiera kilkadziesiąt tysięcy osób i nikt nie robi z tego afery... to jakaś nowość, dlatego media robią taki szum.
Dokładnie, media już do takiego stopnia podporządkowały sobie ludzi ,że uwierzą we wszystko, bez mniejszego zastanowienia się.
@topic
Krótka lektura,dla tych, którzy jej się tak bardzo obawiają.
http://www.wykop.pl/ramka/175701/inne-informacje-o-swinskiej-grypie-o-ktorych-jakos-cicho-w-mediach
Na http://www.zookameleon.com/sklep_zoologiczny_wedkarski/ptak.jpgoni przyjeżdżają do tej Polski z tego Meksyku i innych krajów :confused:
up
samolotem
mieszkam w podkarpaciu....................................... ...............
up
samolotem
Wtf ? On pytał czym oni przylatują do innych krajów ? Chyba nie :c
mieszkam w podkarpaciu....................................... ...............
A ja w kujawsko-pomorskim. Miło mi.
#Edit.
Ej ludzi, uwaga. Mortiis się zarazi świńską grypą i wyłączą APO bo nikt nie zapłaci za serwer :c
Bastek10
07-05-2009, 14:36
Oprócz tego ona leży w Mieleckim szpitalu xD
Pierwszy w Polsce przypadek świńskiej grypy stwierdzono 6 maja w Szpitalu Powiatowym w Mielcu!
Redakcja portalu hej.mielec.pl na bieżąco śledzi sytuację w mieleckim szpitalu.
Rase Klata Byka
07-05-2009, 15:13
Tyle powiem, była ptasia grypa byly maty przed miastami i media sie uspokoily- grypy nie ma, tak samo bedzie ze swiniami,nie ma sie czego bac:)
XideBanned
07-05-2009, 15:17
@up
odezwał sie qrwa pracownik sanepidu :D
@topic
Babka leży w mieleckim szpitalu, a jest z Tarnobrzega ( jakies 30 km ode mnie). Osobiscie sie nie boje, ale ostrożność należy zachować.
@edit
Chyba wszystko jest w porządku.. KLIK (http://www.tvn24.pl/-1,1599043,0,1,lekarze-chora-wyjdzie-ze-szpitala-w-poniedzialek,wiadomosc.html)
nie świńska grypa tylko AH1N1 .....................
nie świńska grypa tylko AH1N1 .....................
Nie AH1N1 tylko A/H1N1 ;c
#Down.
Wtedy niż wtedy. JOJO. ;C
Czytaj newsy z o2.pl a drugą nogą jesteś w grobie.
Myślę, że tym razem wirus jest wiele słabszy niż poprzednio, wtedy zabijał wiele osób w tym polaków teraz zabił wiele mniej niż wtedy.
Tre Cool
07-05-2009, 18:01
Meksyk 900~ zachorowań, USA 600~ zachorowań, Kanada 150~.
Dla porównania w Polsce od początku tej afery potwierdzono jakieś 3500~ przypadków zachorowań na zwykłą grypę... Wnioski wyciągnijcie sami.
Chrum Chrum... Ide na schaboszczaki.
Pjona
handlarz_narkotykow
07-05-2009, 18:43
też mieszkam na Podkarpaciu niedaleko Mortisa..
mam się już bać?
@
i co z tego, da się to wyleczyć. [3 tygodnie bez szkoły]
A jak myślicie po co to media robią??Wiadomo że są gorsze choroby itd ale chodzi o fakt że ta choroba przenosi się z człowieka na człowieka...Dlatego media tak trąbią żeby każdy wiedział z czym ma do czynienia.Gdyby tego nie było w mediach to wiecie co mogłoby się stać każdy by się zarażał to wtedy dopiero by była Jazda szpitale nie nadążałyby z przyjmowaniem ludzi i wtedy dopiero były by ogromne straty w ludziach a wy pierdolicie głupoty po co to jest...:cool:
James Bond
08-05-2009, 00:18
Podziwiam znawców z podkarpackiego OTS'a, wszystkich pro gejmerów.
Jest to ku_wa szczep a/.. czyli ejst to NAJGROŹNIEJSZY i jak najbardziej śmiertelny.. zakładajcie dalej tematy ktore wymagaly by troche powagi bo jak wiadomo nas tez moze to spotkac a wy piszcie skad jestescie i jak wam miło elo xD
Tre Cool
08-05-2009, 13:38
Podziwiam znawców z podkarpackiego OTS'a, wszystkich pro gejmerów.
Jest to ku_wa szczep a/.. czyli ejst to NAJGROŹNIEJSZY i jak najbardziej śmiertelny.. zakładajcie dalej tematy ktore wymagaly by troche powagi bo jak wiadomo nas tez moze to spotkac a wy piszcie skad jestescie i jak wam miło elo xD
I co z tego, że A, skoro leczenie szpitalne daje 100% wyzdrowienia?
Sopranis
08-05-2009, 15:14
Pier...... świńska zasrana grypa.Dzisiaj czytał nam typek obiawy jej,a jak wstałem w nocy to mnie bolało gardło,teraz chyba katar mam;/;/.Co robić?Bierzmowanie mam w sobote;/
Pier...... świńska zasrana grypa.Dzisiaj czytał nam typek obiawy jej,a jak wstałem w nocy to mnie bolało gardło,teraz chyba katar mam;/;/.Co robić?Bierzmowanie mam w sobote;/
Idź do lekarza ? Wiesz co to ? www.zumi.pl
Poszukaj gdzie jest w twoim mieście.
Hey!!
Co do topiku...
Nie obraź się, tylko że to jest prawda, że świńska grypa uderzyła masowo! Zaczęli pisać, bo zaczęły się objawy pokazywać w Europie. Wszystkie osoby który wróciły z Mexyku, zostały zarażone.
Jakiś tam naukowiec, powiedział że około 30 mln osób zginie z powodu świńskiej grypy.
Mniejsze prawdopodobieństwo będzie zarażenia, jak będziesz dbał o higiene osobistą np: mycie rąk.
Nie ma czego się bać, bo jeszcze kilka miesięcy i będą szczepionki.
Trzecia śmiertelna ofiara wirusa A/H1N1 w USA
Najprawdopodobniej w wyniku powikłań związanych z grypą A/H1N1 zmarł w tym tygodniu w stanie Waszyngton ponad 30-letni mężczyzna. Tym samym liczba śmiertelnych ofiar tej choroby w USA zwiększyła się do trzech - powiadomił stanowy departament zdrowia.
Na świecie na nową grypę zmarły dotąd 53 osoby, z czego 48 w Meksyku. Po jednym śmiertelnym przypadku odnotowano w Kanadzie i Kostaryce. Władze dwóch ostatnich krajów także informowały, że ofiary były osłabione wskutek innych schorzeń.
W USA odnotowano 2254 przypadki zarażenia wirusem A/H1N1, przy czym 104 osoby wymagały hospitalizacji - wynika z najnowszych danych amerykańskiej służby epidemiologicznej CDC.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.