View Full Version : Ceny i questy.
Kapitan Alkohol.
11-05-2009, 19:50
Cześć, przeczytałem temat o cenie wejścia na PAQ i naszedł mnie pomysł na propozycje, wielu Wam sie nie spodoba, ale wielu owszem ;)
Wiec, zauważyłem ze już od daaaawna ceny itemów typu klapki, pandema, bh spada i to znacznie, z pewnością wielu z Was pamieta czasu jak te itemy chodziły po 13kcc (pandema), 25kcc (klapki), 23kcc (bh), a teraz 6kcc (panda), 17kcc (klapki), 12kcc (bh). Przechodząc do propozycji jest taka aleby wejście na te questy ostro opłacić :
- Pandemonium Armor Quest - 2 opcje -
1. Podwiekszyć cene wejscia do minimum 10kcc
2. Zmienić zasady wejścia - każde wejscie = 3kcc
- Quest na Magiczne Klapki Zapomnienia (tu sie Wam na 100% nie spodoba ;d)
Pomysł polega na tym zeby crystal key nie wyrabiało sie z itemów z 4 misji, a kupywało by sie go u npc (znajdował by sie on tam gdzie teraz "ciacho" wiec dojście do niego kosztowało by kilka sl :D) koszt keya to 5kcc i był by jednorazowy (cos ala jak na softy), rozwiązenie to ma dwa zasadnicze plusy : mniej kasy na servie oraz cena klapek wzrosła by niewyobrazalnie.
- Burnight Heart Quest - Zrobić coś ala PAQ teraz - NPC, płacimy mu kasiorke i mamy wejście.
Pomysły złe dla dzieci kupujacych na allegro, bo wiecej pln wydadzą na kcc, ale trudno :|
Moim zdaniem to dobre pomysły. Ceny itemków wzrosną i może nareszcie 100 levele nie będą biegać z full eq, chociaż i tak będą mogli na Allegro zakupić spore ilości kcc. Ale pomysły jak najbardziej good ale ten key na klapy troche drastyczny. :)
Hrabia Olaf
11-05-2009, 20:29
@ Sonda
widzę 7 głosów i 2 wypowiedzi:< z moją.
@topic
Mistycus maniak jak wymyślił. Ale to dobry pomysł, w ten sposób możemy uniknąć spadania cen itemów i zbyt wiele kasy na serwerze też nie będzie.
Lepiej gdyby zrobili coś w stylu brochy. Czyli Np. Klapki, wyrobienie keya - dostęp do npc który po dostarczeniu itemków daje nam pozwolenie na wykonanie questa. Np. medusa shield- nic nie warty, a jakby jakiś 666lvl musiał pójść na hydry i go wyloocić? Cena Klapek i shielda by wzrosła bo komu się chce chodzić po hydrach i zbierać. Na klapki trzeba by było zebrać np 5 medusa shield, 3 skull stafy. Samo zbieranie itemków maniakom by zajęło 1 dzien. :>
Ale tak jak napisał Misticus może być :D
Dobry pomysł, popieram. Dobre by było coś typu, że zrobic quest od jakiegoś lvl (1000?) i można było tak jak u soni sprzedawac itemki typu softy, bh, klapy (np Tadek) cena też by ładnie poszła w góre ^.-
Niestety ale ja pamietam jeszcze czasy kiedy pandemka kosztowala 25kcc ;/
Klapek nie bylo a bh wykonal tylko Assasin Knight ;]
Moim zdaniem powinni w koncu wprowadzic tego npc skupujacego nie wiem czy teraz mozna to tak okreslic - "rary", ale zgadzam sie rowniez z twoimi pomyslami ;]
Jestem na tak. Bardzo mi się podobają te zmiany, które przedstawiłeś, a mianowicie:
Klapki - z tym keyem to dobrze (za każdy klucz 5kcc mniej na serwie).
i BHQ tak samo mi się podoba.
Jeszcze raz - jestem na tak.
A pamiętacie softy za 2kcc? Winged za 4? To były czasy...
Popieram 100%-towo
pogromcaszczurow II
12-05-2009, 08:11
Pomysł świetny Mysticusku ; *
oeheoeh zaznaczyłem "Nie" zamiast "Tak" ale hooy.
popieram ! :d Tylko z BH zostawić, bo ja jeszcze nie robiłem ;ccc
Jestem na Tak. Pomysł bardzo dobry. Za tego keya do klapów dałbym nawet 10kcc.
<Vetebcio>
12-05-2009, 08:22
Jestem na Tak ! ! !
Ceny pospadały i to bardzo . . .
Zaje**** pomysł :D:D Chociaz niektorzy wykonali te questy i pozbyli sie po niskich cennach to teraz mozna zrobic :D wejscie na PAQ 5kcc Pandemka 7kcc co to za zysk ;< ...
Pomysł popieram w 100% ^^
Pozdro :D
Mi się one średnio podobaja ponieważ :jak ekipie się nie uda kalapów za first razem zrobić to znowu 3kcc na key ;/ a i po za tym nie które osoby mają tyle tych klapek, pandemek itp to dużo by zarobili wzrastając wartości tych itemów...
Pomysł oceniam 3/5
Pozdro ;p
Dobre dobre ale trzeba byloby troszke pomyslec i zrobic cos w stylu zbieraniu itemkow na adoony na 8.4 :)
Kapitan Alkohol.
12-05-2009, 23:13
Mi się one średnio podobaja ponieważ :jak ekipie się nie uda kalapów za first razem zrobić to znowu 3kcc na key ;/ a i po za tym nie które osoby mają tyle tych klapek, pandemek itp to dużo by zarobili wzrastając wartości tych itemów...
Pomysł oceniam 3/5
Pozdro ;p
Wiec, może w zamian za tego keya osłabić apo na klapach. Poza tym są osoby czyszczące - Arounder i Edzio first, tylko spójrzcie na 1 rzecz - 5kcc key dla siebie + 5kcc na key dla np Edzia + 2kcc wpłaty za quest = 12kcc, żeby naprawde zarobic klapki trzeba by sprzedac za 22-23kcc, a to jednek róznica 22, a 17 ;o
Ale poco to pisać jak i tak ani Mortiis, ani Tygrys nie zajrza do tego tematu :<
Kapitan Alkohol.
z pewnością wielu z Was pamieta czasu jak te itemy chodziły po 13kcc (pandema), 25kcc (klapki), 23kcc (bh), a teraz 6kcc (panda), 17kcc (klapki), 12kcc (bh).
Ja pamiętam czasy jak pandemka była po 28kcc, klapki po 35kcc, bh po 35kcc :)
@topic
Myślę, że jest to zły pomysł. Byłoby to niesprawiedliwe, ponieważ inni płacili 5kcc, a teraz trzeba 10kcc. Prawda jest taka, że spadanie ceny items jest nieuniknione. Na Real Tibii też tak jest. Oczywiście teraz każdy napisze, że to OTS, a nie Real Tibia, ale mimo wszystko są pewne zasady, które się łączą na OTS i Real Tibii. Przecież to Tibia.
Lepiej dodać NPC, który będzie skupował te itemki i cena ich nigdy nie spadnie poniżej cenu oferowanej przez NPC.
Maatini.
13-05-2009, 15:58
Pomysł dobry ale lepiej wprowadzić npc który kupuje tego typu itemy. Jak wy piszecie że pademka 6kcc to u tego npc była by za 10kcc i wtedy by ceny były wyższe.
Dobry pomysł tylko troche cena keya do klapek duża ale pozatym to all ok :D
Pozdro :D
>>Vegos<<
13-05-2009, 16:22
Cześć, przeczytałem temat o cenie wejścia na PAQ i naszedł mnie pomysł na propozycje, wielu Wam sie nie spodoba, ale wielu owszem ;)
Wiec, zauważyłem ze już od daaaawna ceny itemów typu klapki, pandema, bh spada i to znacznie, z pewnością wielu z Was pamieta czasu jak te itemy chodziły po 13kcc (pandema), 25kcc (klapki), 23kcc (bh), a teraz 6kcc (panda), 17kcc (klapki), 12kcc (bh). Przechodząc do propozycji jest taka aleby wejście na te questy ostro opłacić :
1. Podwiekszyć cene wejscia do minimum 10kcc-Nie !!!!
No jasne :)
Pomysł polega na tym zeby crystal key nie wyrabiało sie z itemów z 4 misji, a kupywało by sie go u npc (znajdował by sie on tam gdzie teraz "ciacho" wiec dojście do niego kosztowało by kilka sl :D) koszt keya to 5kcc i był by jednorazowy (cos ala jak na softy), rozwiązenie to ma dwa zasadnicze plusy : mniej kasy na servie oraz cena klapek wzrosła by niewyobrazalnie. Wiadomo..
- Burnight Heart Quest - Zrobić coś ala PAQ teraz - NPC, płacimy mu kasiorke i mamy wejście.
Pomysły złe dla dzieci kupujacych na allegro, bo wiecej pln wydadzą na kcc, ale trudno :|
Reszta spoko :p
@ Topic
Tak
handlarz_narkotykow
14-05-2009, 20:24
te pomysły są głupie i poj***** jak jego autor.
close topic plx
Noo mogliby w końcu coś zrobić bo ceny spadają niewyobrażalnie. : /
Pamiętam jak panda chodziła po 15 kcc, klapy 25. <3
close topic plx
Lepsze od twoich :*
<top
Dobre pomysły powinno to wejść bo "za dużo kasy"
Kapitan Alkohol.
14-05-2009, 21:13
close topic plx
Dziecko weź sie nie wypowiadaj bo dla Ciebie 10kcc różnicy w cenie klapek to i tak nic bo mikołaja nie ma, ale jest allegro :]]]]
@top xd
A jakie były by wasze propozycje w podniesieniu ceny s seta ?
Btw - fajnie było by jak by sie Mortiis wypowiedział ;[
Panda 13kcc ? Klapy 25 ? Bh 23 ? Te ceny to nic. znaczna ilość społeczeństwa APO pamiętam jak Panda chodziła po 35kcc, klapy 50kcc, a Bh 65kcc.
Co do pomysłu : zgadzam się. :p
Panda 13kcc ? Klapy 25 ? Bh 23 ? Te ceny to nic. znaczna ilość społeczeństwa APO pamiętam jak Panda chodziła po 35kcc, klapy 50kcc, a Bh 65kcc.
Co do pomysłu : zgadzam się. :p
Dokładnie tak... Tylko, że kiedyś nie było tyle kcc co teraz.
Z tematem oczywiście, że się zgadzam...
DonieX <3
15-05-2009, 09:59
Wszystko ładnie Mystic,tylko popatrz na to z drugiej strony. Dam przykład : Ja.
Zacząłęm znowu grać na apo od 0. Wbije 500lv np. Kinem i chce iść na PAQ. Skąd mam wziąć 10kcc w przęciągu wbicia 500lvl'i ? ;>
Ale ogólem spoko. :)
1. Podwiekszyć cene wejscia do minimum 10kcc
Pomysł polega na tym zeby crystal key nie wyrabiało sie z itemów z 4 misji, a kupywało by sie go u npc (znajdował by sie on tam gdzie teraz "ciacho" wiec dojście do niego kosztowało by kilka sl :D) koszt keya to 5kcc i był by jednorazowy (cos ala jak na softy), rozwiązenie to ma dwa zasadnicze plusy : mniej kasy na servie oraz cena klapek wzrosła by niewyobrazalnie.
Nie, nie i jeszcze raz nie. Ceny spadły? Nic nie poradzisz, jak wszystko podwyższysz etc. to nic nie zmieni, po jakimś czasie ponownie spadną.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.