Zaloguj się

View Full Version : 'Hip-Hopowa podró? do przesz?o?ci' K44-PFK

ZareX
15-05-2009, 00:43
Paktofonika, reportaż w TVP Kultura "Hip-Hopowa podróż do przeszłości". 25 minutowa historia najważniejszego zespołu hiphopowego w Polsce i nie tylko. Unikatowe wywiady, koncert i wyjaśnienia dotycz...

http://www.youtube.com/watch?v=IXRqlk9R-B4
http://www.youtube.com/watch?v=xlXLdI0mB5M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_w5IsgYrtBo&feature=related

Jak dla mnie reportaż zajebisty. Cała prawda...

Magik R.I.P.

@Down

Ja mam wyjebkę na warny. Xd

Fifuś
15-05-2009, 09:07
Szkoda tylko że nie powiedzieli prawie nic dlaczego Magik popełnił samobójstwo.. : /

Ishaus
15-05-2009, 11:13
#Up
Tego nikt naprawdę nie wie. Czytając "Paktofonika - Przewodnik Krytyki Politycznej" zrozumiałem, że Magik popełnił samobójstwo, bo nie miał pieniędzy na prezent dla syna i to wydaje się prawdopodobne. Polecam książkę, naprawdę warto KUPIĆ! i przeczytać.

ZareX
15-05-2009, 11:25
Kupię... Tylko zorientuję się gdzie ją dostanę i za ile można ja kupić. ;o

Trikool
15-05-2009, 13:04
Ogladalem ze 4x bo mi sie bardzo podoba ;) Kawal dobrego hh szkoda , ze tak krotko...
Powie mi ktos gdzie nabyje ta ksiazke?

Ishaus
15-05-2009, 13:16
http://sklep.krytykapolityczna.pl/sklep/catalog/product_info.php?products_id=137

Naprawdę polecam, moja koleżanka ma z autografem Rahima, a ja dostałem tylko naklejkę :O

Mechó
15-05-2009, 14:59
Pfk to od niedawna jedyna muzyka jakiej słucham. To o czym oni rapują to jest po prostu coś pięknego. Słyszeliście backmasking ? Wpiszcie sobie na youtube.com Plus i minus backmasking to dopiero coś.. Chociaż trudne do zrozumienienia. Polecam takie utwory Paktofoniki jak : Priorytety, Nowiny, Powierzchnie Tnące, Ale się zmahałem, dejot rusza czarne płyty, 2 kilo, ja to ja, Gdyby oraz lepiej być nie może.
Widziałem jeden komentarz pod 1 częścią reportażu : "3:19 cała prawda", w którym Jajonasz mówi "Takiego rapu nikt już nie robi".
Co do śmierci Magika to przecież powody jego śmierci są także zawarte w utworach Pfk/K44. Lub także i na tym filmiku. Widzieliście na początku czego Magik był w czapce z daszkiem i cień zakrywał jego oczy ? Wg. mnie Magik się po prostu zbakał, ostro jak nigdy i nie wiedział co robi.

Co do książki, o której pisaliście wyżej to myślę, że poczytam ją sobie w wakacje.

Jaros Jaroz Jaro
15-05-2009, 15:12
#Up
Tego nikt naprawdę nie wie. Czytając "Paktofonika - Przewodnik Krytyki Politycznej" zrozumiałem, że Magik popełnił samobójstwo, bo nie miał pieniędzy na prezent dla syna i to wydaje się prawdopodobne. Polecam książkę, naprawdę warto KUPIĆ! i przeczytać.

Wersje są różne... Ale napewno by to jakiś kolo z k44 albo pfk rozjaśnił by to trochę... Jest wersja taka że z k44 odszedł dlatego ze dab z bratem joką polecieli na kase a muza została na drugim miejscu.... z pfk tak samo mogło być... fokus&rah mogli poleciec na kase co moglo magika przygnieść,muzyka było jego życiem a dodatkowo otoczenie....bieda i problemy same.

Pewnie niczego się już nie dowiemy na ten temat.

!offtop Ksiązka miejscami jest smieszna nawet ale w niektorych to aż łzy cisną
a pozatym dobrze opisana chłopaków historia . Radzę kupić jesli ktos sie interesuje historią Hip-Hopu.

Ogladalem ze 4x bo mi sie bardzo podoba ;) Kawal dobrego hh szkoda , ze tak krotko...
Powie mi ktos gdzie nabyje ta ksiazke?

-Empik ;) Ja już kupiłem i przeczytałem...

Kornas Pall.
15-05-2009, 15:29
Przeczytałem tą książkę . Wszystkim fanom PFK serdecznie polecam. W książce jest pokazana cała prawda o pfk i to jacy oni byli na prawdę. Wiele osób może się rozczarować tym , że np Magik zdradził Justynę. Przyczyną samobójstwa Magika może być właśnie to , że Justyna wniosła pozew o rozwód , ale nie możemy być tego do końca pewni. Bardzo miło się ją czyta ponieważ jest napisana w postaci scenariusza do filmu.

@
Ten wywiad też jest super... AVE PFK

Flama
15-05-2009, 18:46
wywiad widziałem
teraz na dniach będę czytał książkę
tylko znajdę trochę czasu

Jaros Jaroz Jaro
15-05-2009, 19:16
Przeczytałem tą książkę . Wszystkim fanom PFK serdecznie polecam. W książce jest pokazana cała prawda o pfk i to jacy oni byli na prawdę. Wiele osób może się rozczarować tym , że np Magik zdradził Justynę. Przyczyną samobójstwa Magika może być właśnie to , że Justyna wniosła pozew o rozwód , ale nie możemy być tego do końca pewni. Bardzo miło się ją czyta ponieważ jest napisana w postaci scenariusza do filmu.

@
Ten wywiad też jest super... AVE PFK

nie cała prawda. Tylko 70 % prawdy (opinia Raha i Fokusa)

A to na temat Maga co powiedzialeś że niby zdradził Justyne...czytałem książke i się nigdzie tego nie doczytałem...

Może się mylę,ale chyba raczej to ty się mylisz...

Czytaj ze zrozumieniem i powoli....

pozdrawiam

Kornas Pall.
15-05-2009, 23:23
nie cała prawda. Tylko 70 % prawdy (opinia Raha i Fokusa)

A to na temat Maga co powiedzialeś że niby zdradził Justyne...czytałem książke i się nigdzie tego nie doczytałem...

Może się mylę,ale chyba raczej to ty się mylisz...

Czytaj ze zrozumieniem i powoli....

pozdrawiam
Ja tą książkę czytałem 2 razy i wiem dużo o Paktofonice. Piotrek zdradził Justynę z dziennikarką . Jeżeli się nie doczytałeś to przeczytaj jeszcze raz.

Mikiel Miszcz
16-05-2009, 00:12
Reportaż ciekawy ; o!
Chociaż za k44 nie przepadam za to pfk uwielbiam : )
Książki jeszcze nie mam, ale w najbliższym czasie zakupię ; d
Mam nadzieje że powstanie ten film o pfk ; d

Hrabia Olaf
18-05-2009, 20:30
@ o Magiku
'Plus i minus' od tyłu jest rozmową z lekarzem. Zdradził swoją żonę i miał podejrzenie AIDS, HIV.
Separacja z żoną, pobór do wojska.
Histroia z synem jest zmyślona, to że nie miał pieniędzy na prezent.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Magik_(raper)
Jak jesteście ambitni poczytajcie sobie wywiady.
Tworzyli styl, który zginął wraz z Magikiem.
Kłaniam się twórczości, polecam płyty.
Jeżeli szanujecie muzyke kupcie oryginał a nie ściagacie z neta.