View Full Version : Jak powi?kszy? obraz?
Cześć!
Muszę zrobić prezentacje w power paintcie i potrzebne mi są obrazy o wymiarach 1200x900.
Wie ktoś może jak mniejsze obrazki powiększać do takich rozmiarów?
Próbowałem w paintcie, ale się nie da :/
Edzio Wariat
20-05-2009, 21:29
obraz , rozciagnij ,pochyl i wpisujesz o ile % chcesZ roziagnac pozdr:D
OBrazki mozesz pomniejszać i powiększać choćby w paincie (z tym, że obrazek możsie sie "zepsuć" bo będzie nierówny proporcjonalnie...). Polecam Photoshopa, zrobisz w kilka minut... Jeśli nie siedzisz w photoshopie popytaj kolegów
pozdro
//edit
Paint:
Otwierasz za pomocą painta, zaznaczasz i klikasz w dolny prawy róg zaznaczenia, przytrzymujesz. Przeciągasz, (w dolnym pasku wyświetla Ci rozdzielczość). Gdy osiągnie odpowiednią rozdzielke puszczasz. Zapisujasz i masz.
@Up, Up
Hmmm, co za specjalizacja :D.
@Topic
Polecam program Image Resizer STĄD (http://www.vso-software.fr/products/image_resizer/download-image-resizer.php) wcale go nie ściągniesz.
Techniks
21-05-2009, 00:37
Photoscape powinien dać rade.
Ogólnie do amatorskich przeróbek zdjęć (w tym zmiana rozmiaru ^^.)to polecam ten program ,bardzo łatwy w obsłudze a nie ma tak mało opcji..
Ps. 400 post + łowca postów.
OBrazki mozesz pomniejszać i powiększać choćby w paincie (z tym, że obrazek możsie sie "zepsuć" bo będzie nierówny proporcjonalnie...). Polecam Photoshopa, zrobisz w kilka minut... Jeśli nie siedzisz w photoshopie popytaj kolegów
pozdro
//edit
Paint:
Otwierasz za pomocą painta, zaznaczasz i klikasz w dolny prawy róg zaznaczenia, przytrzymujesz. Przeciągasz, (w dolnym pasku wyświetla Ci rozdzielczość). Gdy osiągnie odpowiednią rozdzielke puszczasz. Zapisujasz i masz.
Ale tak nie mogę zrobić :D
Jak przeciągam w paintcie to do pewnego momentu mogę tylko przeciągać, a potem się nie da, bo nie ma miejsca :P
Dexter Rook Sorcerer
21-05-2009, 14:58
Odpalasz Gimp następnie otwórz,wybierasz plik,potem
w pasku narzędziobraz, skaluj obraz, wybierasz jaka rozdzielczość,klikasz ok i cieszysz się zmienioną rozdzielczością :D
^Akynaoo
21-05-2009, 15:00
Najbardziej polecam photoshopa gdyz zachowuje proporcje obrazka i nie znieksztalca go. Jak chcesz moge Ci to pozmieniac, wystarczy ze wyslesz mi linki do obrazkow na prv.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.