Zaloguj się

View Full Version : Bug z domkiem

Rouls Knight
23-05-2009, 10:09
Dziś kupiłem domek w city zacząłem do niego kupować items i je układałem Zrobiło się już pozno i musiałem logac więc dałem eq do domku było to :s set m mace bh klapy czyli full eq dla knighta.Wiec je położylem w domku i loglem na 2 dzień wchodzę i eq nie ma a te żeczy co poukładałem zostały tylko znikło full eq reszta została a jeszcze przed logiem sprawdzałem czy ktoś ma inva , soma itp.Nikt nie miał więc nikt nie mógł mi tego ukraść
Prosze o wytłumaczenie mi tego jak się to mogło stać.

Lady Knighter
23-05-2009, 10:11
daj screena domku może coś poradzi jakiś mod ;]

Vimpex Drut
23-05-2009, 10:26
Lady pomyśl pierw. Czy ma screena ? Chyba nie bo tak to za każdym razem by musiał robić jak się wylogowywuje? Nie no chyba masz po eq :/:mad:

Bercik
23-05-2009, 10:39
Zawsze pisze gdy dajemy items do domku musimy czekac 10min do save a ze ty nie poczekales to masz nauczke ;] pozdro

.Khuramek.
23-05-2009, 10:40
W nielicznych przypadkach moze sie zdarzyc ze znikna jakies przedmioty z domku z powodu bledu serwera,
aby uniknac takiej sytuacji prosze nigdy nie wylogowywac sie odrazu po polozeniu czegos cennego w domku, prosze pozostac zalogowanym w grze do czasu zapisu serwera wtedy itemy w domku rowniez sie zapisza i nawet w przypadku awarii serwera nic nie zginie.

Wiec sorki ale to twoja wina w jakimś tam stopniu itemów nie odzyskasz

Tyy wlasnie a sprawdz listy: aleta sio. aleta sio duo aleta som moze ktos jest zapisany do domku

Rouls Knight
23-05-2009, 11:18
Ale zapisało sie i to dziwne bo tylko full eq a dsl g helmety itp zostaly tylko full eq poszlo to mnie ciekawi ;/

DonieX <3
23-05-2009, 11:21
Khuramek On napisał,że sprawdal całą listę i nikt zapisany nie był.
1. Dsl etc położyłeś wcześniej niż full set i był save,a po save'i położyłeś full i się wylogowałeś i nie było save'i i eq poszło.
2. Dokładnie nie sprawdziłeś wszystkich komend i ktoś był zapisany.
3. Jesteś allegro kidsem i myślisz,że Mortiis Ci odda eq :)

Kapitan Alkohol.
23-05-2009, 11:21
Myślisz że uda Ci sie kogoś oszukac ? Mylisz sie ;) Po co było sie chwalić eq ? Teraz masz.
Idź i kup nowe na allegro :)

satherr
23-05-2009, 11:36
Pewnie wpadłeś do domku, rzuciłeś eq i exit, server nie zapisał i ot to masz efekt... trzeba się przelogowywać

frano1
23-05-2009, 12:34
Albo w ogóle nie miał tych items i tylko tak pisze bo myśli ze GM uwierzy w to i mu da.

Mortiis
23-05-2009, 15:49
Nie sadze zeby byl crash serwera, wiec obstawiam ze ktos mu po prostu wszedl na postac albo z innej postaci do domku i zabral sobie najlepsze itemy.

Vimpex Drut
23-05-2009, 16:07
Hmm.. dziwi mnie to ze nikt inva nie miał do domku to zostaje tylko to ze albo itemków nie miałeś i tylko udajesz głupiego albo nim jesteś albo ktoś ci wszedł na postać tak jak to Mortiis napisał.

%Klimat%
23-05-2009, 16:17
"W nielicznych przypadkach moze sie zdarzyc ze znikna jakies przedmioty z domku z powodu bledu serwera,
aby uniknac takiej sytuacji prosze nigdy nie wylogowywac sie odrazu po polozeniu czegos cennego w domku, prosze pozostac zalogowanym w grze do czasu zapisu serwera wtedy itemy w domku rowniez sie zapisza i nawet w przypadku awarii serwera nic nie zginie." Twój błąd,Tobie się spieszyło... Co nagle to po diable... Bez dowodów nikt Ci nie pomoże. Powiedzieć ja też mogę... Pozdrawiam i życzę aby takich sytuacji było jak najmniej na APO ;) .

Rouls Knight
23-05-2009, 19:21
***** allegro kidy to wy a w tym czasie dalem te items dsl g helmety i sprawdzalem al komendy i na bank nie bylo nikogo.Ale cóz walic to, to tylko gra

SaSa
23-05-2009, 20:58
@up

Już już skończyłeś to przeżywać?

Chcesz chusteczkę ?
Zapraszam tam są drzwi.

Nie odzyskasz tego i tak.

Sprawdzałeś "aleta sio duo"?

Ibos
23-05-2009, 21:40
@Rouls Knight
ZGADZAM SIE Z TOBĄ W 100% !!
@topic
Miałem to samo. Też straciłem całego s.seta.
Świeżo kupiłem domek. Nikt nie miał inva i jeszcze specjalnie czekałem na
save servera. to było około 1 w nocy.
Wyłożyłem eq i poszedłem spać
Obudziłem sie o 6 rano
Itemków nie ma...
Myślałem że ktoś mnie haknoł ale sprawdza logi... nic. Ostatni log o tej 1 w nocy.
Może GM się nudziło, w co wątpię.

Ale przecież...

TIBIA TO TYLKO GRA
Nie ma się co załamywać

@EDIT

@Rouls Knight

A czy może itemków niestraciłeś w tym domku ??
http://iv.pl/images/2yje7d6e4gwgnblnm9vi.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=2yje7d6e4gwgnblnm9vi.jpg)

silver ghostek
24-05-2009, 11:49
No pewnie... A ja położyłem w domku 1kkcc i był 'krasz' na mojej postaci. Tak tak... Taka sytuacja zdarza sie tylko w przypadku gdy nastąpi crash, którego już dawno nie było, więc? ;o Ściema jak ch*j ;f

satherr
24-05-2009, 12:57
Kurde ja też tak miałem.... Położyłem 2 s sety, 2bh, 2 golden bolty i 2x klapy...wylogowałem się i znikło jak kamfora... A zapomniałbym jeszcze o 100kcc w gotówce... Chce by gm oddał mi wszystko ;DDDDDD

Topic: N/C

Rouls Knight
24-05-2009, 13:52
Nerox nie w tym domku w tym kolo statku w city kolo trainerow.

Seviper 2.0
25-05-2009, 15:54
3 - GM/Tutor nie ponosi odpowiedzialności za straty graczy spowodowane ewentualnymi błędami serwera.

..................................................

Selinara
25-05-2009, 23:04
Interesuje mnie tylko, dlaczego nie pokazałes eq...

brecht
26-05-2009, 07:57
Interesuje mnie tylko, dlaczego nie pokazałes eq...

Bo lata w full :S

Top:
Juz widzialem takie sytuacje i wierze ze moglo sie takie cos stac. Poprostu jakis gosc wymyslil jak wejsc komus do domku i tu mamy fail ^^

Wallhack raczej nie dziala wiec musi byc cos glebiej. Bywa.

satherr
26-05-2009, 15:32
Bo lata w full :S

Top:
Juz widzialem takie sytuacje i wierze ze moglo sie takie cos stac. Poprostu jakis gosc wymyslil jak wejsc komus do domku i tu mamy fail ^^

Wallhack raczej nie dziala wiec musi byc cos glebiej. Bywa.

Też tak słyszałem... podobno kupuje shovel (łopate) i podkopuje się w efekcie zabierając wszystkie itemy... kawał sukinsyna Thief-górnik

Bana mu ;DDD

Mortalix
26-05-2009, 19:06
Poprostu jakis gosc wymyslil jak wejsc komus do domku i tu mamy fail ^^

Fail to ty masz w domu, a buga w głowie. Jeżeli to o czym mówisz byłoby prawdą to wszystkie domki z wartościowymi itemami zostałyby ograbione. ; D

@Topic
Bujać to my, ale nie nas ;S.
Chcesz się szybko dorobić? Allegro zaprasza : F
Dzieci NEO. : /

@Edit
Btw. poćwicz takie 'ŻECZY' jak ortografia.. ; D

Lucek
23-06-2009, 13:59
Ta? Tygrys mi zabrał s seta 10x,pandemek 100x,50x bh.. Mortiis pomóż. <---- Tak też mogę powiedzieć sobie... CLOSED.:D