Zaloguj się

View Full Version : Sposób na oszustwa.

Splaxor
24-05-2009, 23:39
Witajcie, już kilka dni temu chciałem napisać tę propozycję, ale akurat teraz mam czas. OK, do rzeczy.

Denerwuje Ciebie, że na serwerze prawie każdy gracz to osoba co używa niedozwolonego programu? Zapewne każdy z Was zgodzi się ze mną, że kiedyś na APO nie było tak wielu oszustów co teraz. W tej chwili na APO 80% osób używa jakiegoś programu wspomagającego grę. Kiedyś (mam na myśli okres w 2006 roku) ta liczba wynosiła poniżej 5% (jest to moje zdanie). W tych 5% są gracze, którzy używali tylko lighthacka.

Myślę, że znalazłem dość ciekawe rozwiązanie. Jak każdy zapewne wie została wprowadzona stronka dzięki, której można zobaczyć kto, kiedy i za co otrzymał bana. Mianowicie chodzi o http://skust.info/

Można wprowadzić restrykcyjną zasadę kasacji konta, gdy postać otrzyma cztery bany (czwarty ban jest równoznaczny z kasacją konta). Oczywiście teraz każdy myśli, że dotyczy to każdego rodzaju bana. Otóż nie.

Bany, które będą miały znaczenie przy kasacji konta to:
Używanie macro/botów
Dzielenie konta - znany wszystkim sharing
Świadome wykorzystywanie błędów gry

Te trzy przewinienia są przykładem tego, że osoba zrobiła to świadomie i z premedytacją oraz działa na szkodę serwera. Warto zaznaczyć, że te trzy powody banów nadają sporo korzyści podczas gry.

Nie brałem pod uwagę banów typu:

Obraźliwe wyrażanie się
Handel/Wymiana Postaciami
Błędny format nazwy postaci
Spamowanie
Pisanie nie na temat na kanałach
Destruktywne zachowanie
Reklama niezwiązana z serwerem

Te bany nie powinny wpływać na kasację konta, ponieważ zdarza się tak, że osoba nie wie, że swoim postępowaniem łamie regulamin. Po drugie i co najważniejsze osoba, która w taki sposób łamie regulamin nie działa na szkodę serwera jak to ma miejsce w pierwszej grupie przewinień.

Jeżeli gracz dostanie bana za:

Używanie macro/botów

zostanie ukarany banem na okres 7 dni, 14 dni i 30 dni odpowiednio za pierwszy ban, drugi i trzeci. Nie ważne czy używał bota czy dzielił konto bądź wykorzystywał błędy gry.

W jaki sposób usunąć wpis bana, który może spowodować kasację konta?

Graczowi, który przez okres 90-ciu dni nie otrzymał żadnego bana za używanie bota, dzielenie konta lub wykorzystywanie błędów dni zostanie usunięty najwcześniejszy wpis w Criminal Record.

Przykład: Osoba dostała bana 1 stycznia, 14 stycznia i 1 lutego. Jeżeli pierwszego czerwca nie ma więcej banów z tytułu używanie bota, dzielenie konta lub wykorzystywanie błędów to ban z 1 stycznia zostanie usunięty zaś ban z 14 stycznia zostanie usunięty dopiero 14 maja jeżeli nie dostanie w przedziale 1 marca-14 maja żadnego bana za używanie bota, dzielenie konta lub wykorzystywanie błędów.

Myślę, że osoba, która poświęciła rok, dwa na zrobienie postaci będzie ostrożna i zmniejszy to ilość oszustów, którzy łamią regulamin codziennie przez cały czas. Jeżeli ktoś kupi postać to bany, które są na postaci nie ulegają kasacji.

Do Administracji

Moja propozycja może wejść w życie od 1 czerwca, aby było od nowego miesiąca. W tym momencie każdy miałby zerową ilość banów. Oczywiście nie trzeba usuwać bazy wszystkich banów, ale musicie pamiętać, że od pierwszego czerwca należy przestrzegać tego.

Mam nadzieję, że moja propozycja Wam się będzie podobać. Jak macie jakieś pytania, zastrzeżenia, sugestie to proszę pisać.
P.S Prosiłbym każdego kto zagłosuje na NIE o argumentację swojego głosu, dziękuję.

@Bart
Wiesz Twoje argumenty jak najbardziej mi się podobają bo expienie na cavebocie to już szczyt chamstwa, ale myślę, że aż tak ostro nie powinno się postępować. Mimo wszystko cieszę się, że mnie poparłeś i dałeś swoje sugestie. O to właśnie mi chodziło.
Bart i Seviper 2.0 macie rację. Też sobie to przemyślałem i uważam, że po 90-ciu dniach bez bana powinien być usuwany najwcześniejszy wpis w Criminal Record.

.Bart.
25-05-2009, 00:11
Kiedyś (mam na myśli okres w 2006 roku) ta liczba wynosiła poniżej 5% (jest to moje zdanie). W tych 5% są gracze, którzy używali tylko lighthacka.czasem ktoś miał tbigg albo TibiaBlackIce(?) jakoś tak się to pisało. A teraz? wystarczy spojrzeć na to co się dzieje na queenach cod.

Bany, które będą miały znaczenie przy kasacji konta to:
Używanie macro/botów
Ja bym dodał do tego rodzaj bana który się dostaje za: 'dam 10kcc za sms za 2zl', 'dam p armor za sms za 1,22'.

Jeżeli gracz dostanie bana za:

Używanie macro/botów

zostanie ukarany banem na okres 7 dni, 14 dni i 30 dni odpowiednio za pierwszy ban, drugi i trzeci. Nie ważne czy używał bota czy dzielił konto bądź wykorzystywał błędy gry.
Za cavebota bym od razu proponował delete, gówno mnie obchodzi czy ktoś miał wcześniej 0 banów za to, chyba każdy wie co to jest cavebot..pierwszy ban za bota/shar/wykorzystywanie błędów - 14dni, drugi miesiąc, trzeci 6 tygodni, a czwarty delete.

W jaki sposób usunąć wpis bana, który może spowodować kasację konta?

Graczowi, który przez okres 30-stu dni nie otrzymał żadnego bana za używanie bota, dzielenie konta lub wykorzystywanie błędów dni zostanie usunięty najwcześniejszy wpis w Criminal Record.
30 dni to stanowczo za mało, ja bym proponował co najmniej 3 miesiące.

btw. sam parę miesięcy temu pisałem podobne argumenty związane z cryminal recordem Tygrysowi na pw ;d

DOBRY POMYSŁ.

Mehu
25-05-2009, 00:21
Pomysł jak dla mnie znakomity, nienawidzę botterów. Aczkolwiek myślę, że nie wejdzie w życie - Mortiis nie chce stracić graczy, którzy kupują PACC. :P

^Akynaoo
25-05-2009, 07:08
Takie rozwiazanie to niczym res acc, poniewaz wiekszosc graczy uzywa botow. Z hlvli zostalby pewnie Bart jako osoba bez bota i jeszcze pare osob. Mortiis raczej nie zrobi czegos takiego bo jego dochod z pacc spadlby o polowe jak nie wiecej i nie pozwolilby on na utrzymywanie serwera. Btw. jezeli taki Edzio chcialby recznie manasowac swoje 55k many robilby to ponad 90 sekund i przy tym musialby stosowac oklady na reke xd

Quiet v 2.0
25-05-2009, 07:59
Zakład, że nie zrobią? Jakby zrobili to by na tym serwerze
1) odeszło by pewnie w ciul ludu (w sumie dobrze :P zapraszam na wow xD - ironia jak coś).
2) Zaczął by się ogólny spam na forum i w grze dlaczego dostałem delete! Ludzie zaczęliby specjalnie utrudniać grę.
3) Kasa :) Ile był już takich tematów? Morty pewnie nawet nie zagląda tutaj (w sensie "do takich tematów").

Co z tego, że dobry pomysł, i tak nie zostanie wprowadzony.

pogromcaszczurow II
25-05-2009, 08:10
Też uważam, że to dobry pomysł. Nawet świetny. Tylko że wiadomo, że nie wprowadzą, bo będzie mało kasy z PACC, itp. Jednak Mortiis może pomyśleć nad tym, jest to przemyślana propozycja, zrobiona dokładnie, tylko że bany mogą być usuwane co 3 miesiące, jak powiedział ktoś wyżej.

Seviper 2.0
25-05-2009, 08:28
@Bart

Czytając posta Splaxora myślałem co napisać, i napisałbym dokładnie to samo co Ty, bo podzielam identyczną opinię.

@topic

Zgadzam się z propozycją w 100% jednak administracja powinna wziąć także argumenty Barta tj.:

90 dni do kasacji criminal records
Za cave bota od razu delete

Splaxor
25-05-2009, 09:47
Takie rozwiazanie to niczym res acc, poniewaz wiekszosc graczy uzywa botow. Z hlvli zostalby pewnie Bart jako osoba bez bota i jeszcze pare osob. Mortiis raczej nie zrobi czegos takiego bo jego dochod z pacc spadlby o polowe jak nie wiecej i nie pozwolilby on na utrzymywanie serwera. Btw. jezeli taki Edzio chcialby recznie manasowac swoje 55k many robilby to ponad 90 sekund i przy tym musialby stosowac oklady na reke xd

Ja uważam, że jeżeli ktoś lubi APO to zostanie tutaj. Jeżeli chcesz grać na APO to odejdziesz? Nie wydaje mi się. Nawet jeżeli będziesz musiał manasować 55k many. Po drugie, nawet jeżeli komuś się nie będzie podobać to sprzeda konto. Nie wierzę, że osoba co ma przykładowo 500 lvl zrookuje postać. Nie wspomnę tu o osobie co ma 1.000 lvl lub większy. Kupi je osoba, która będzie miała ochotę manasować te 55k many. Mortiis na tym nie straci, ponieważ nowy owner i tak kupi sobie PACC.
Innym sposobem może być poczekanie 90-ciu dni lub uczciwe granie albo bocić tak, aby nie wpaść.
Myślę, że na APO nie ma idioty, który boci dalej mając trzy bany. Chodzi mi tu o postać z większą ilością doświadczenia.

@Mc Maciek
Wiesz ja tylko zaproponowałem, a Administracja może wykorzystać mój pomysł dołożyć coś od siebie tak, aby było w 100% dobrze. Gdyby Administracja chciała to wprowadzić to nie ważne ile pracy trzeba byłoby włożyć to włożą. Dziękuję za poparcie.

DannRook
25-05-2009, 10:11
Jeżeli przyglądnąć się tak banom wysztkich graczy tak z ok. 800+ levelem, to praktycznie każdy ma więcej niż 4 bany za boty. Ciężko by było to wprowadzić w życie gdyż trzeba by było usunąć 90% high leveli a co za tym idzie wiele, nawet bardzo wiele ludzi odeszło by z serwera, jak dla mnie propozycja świetna, natomiast wszystko w rękach administracji.

Mc Maciek
25-05-2009, 11:18
Splaxorze - jestem jak najbardziej na TAK.

Szanse na wykonanie takiego systemu przez Administrację są jednak bardzo nikłe. Trzeba zrobić osobny system Cryminal Record, który by niezależnie od istniejących zapisów monitorował bany graczy. Wymaga to sporo pracy, więc nie mam co na to liczyć... A szkoda.

Mówicie, że ludzie by poodchodzili... Ale zastanówcie się ile ludzi by wróciło? Większość odeszła z powodu botów. Splaxor proponuje drastyczne zmiany, ale słuszne.

@down
Uwierz, dla niektórych ta 1h w sobotę to cały wolny czas ;)

Dudis
25-05-2009, 12:20
100 % tak ;)

@up
A co tego duzo pracy to mozna np. 1h co sobote na to poswiecic. Powoli Powli ale by bylo

Krytyk
25-05-2009, 14:52
fajnie by bylo jakby cofneli apo do czasu 2005/06 roku ;d pamietam jak angel mi sie chwalil ze fire axe sobie kupil XDD

Ktoś II
25-05-2009, 15:03
Jak najbardziej Cię popieram.
Przez jebanych botów nie gram na 7.6 ;)

Mortiis mógłby robić taki system... Trochę dziś, trochę jutro i by powstał.

Kornas Pall.
25-05-2009, 15:07
fajnie by bylo jakby cofneli apo do czasu 2005/06 roku ;d pamietam jak angel mi sie chwalil ze fire axe sobie kupil XDD
To nic nie da ,poniewaz kiedys kazdy byl inny;>

@
Jestem za .Wtedy APO nabierze uroku.

Quiet v 2.0
28-05-2009, 21:06
Co z tego, że jesteśmy wszyscy za, skoro i tak mają to w dupie?

Akananto
28-05-2009, 21:32
Podchodząc do tego tematu sceptycznie mozna zauwazyc plusy i minusy, plusem jest umilenie gry malej czesci osob, zas minusem jest to iz nie mozna od tak deletnac konta, za duzo jest zmiennych typu "nowy owner". Jak wiadomo na armi jedna postacia moze grac wiele osob(nickow nie bedziemy wymieniac) , co jezeli bana dostanie pierwsza, a druga bedzie musiala za to cierpiec? Tak - wiem wiem , po co to konto zakupila? Spojrzmy na to od strony servera - za cos musi sie utrzymywac, czyz nie? Jezeli zrobi sie taki system to 1/3 servera przestanie widziec sens gry, 1/3 servera w kosztach ladnie by sie odbila, jezeli zarobek sie zmniejszy - server zostanie zawieszony, Mortiis rownie dobrze moze isc na nauczyciela w-fu(Juz z nim kiedys o tym rozmawialem) i zarabiac wiecej niz z apo, a tak pozostaje mu wysluchiwac upierdliwych dzieciakow.

Takie jest moje zdanie, Splaxor jezeli przeczytales moj post to prosze, zastanow sie drugi raz nad propozycja.

Dalekowidz84
28-05-2009, 21:57
@Up
Tak odeszła by nawet więcej niż 1/3 ale są i tego zalety
Pomysł popieram w 100 % i chciałbym dodać ,że gdyby coś takiego weszło to obowiązywało by na wbijanie na respy
P.S. Ja też odszedłem przez takie booty i kozaczenie low lvli ...
Gdyby coś takiego wprowadzili i jeszcze modyfikację sli na pewno bym wrócił...
P.S.
Uwierz mi na lekcjach wf-u będzie się denerwował jeszcze bardziej....
@Down
Bana za Świadome wykorzystywanie błędów gry można dostać za ogłaszanie sprzedaży sposobu poprzez który można otwierać parcele na respie lub zamieniać sie w potwory do loga/deda

* Zaxer *
28-05-2009, 22:16
Po co xdd niech odrazu kasują konto komuś kto użył bota, dzielił konto albo używał debuga servera.

Leonidas Waleczny xD
28-05-2009, 23:12
Zajefajny pomysł ;D Gratuluje ci takiego pomysłu i sądze że znajdzie się on w grze ^^

Gakori
29-05-2009, 08:02
Pomysł jak dla mnie znakomity, nienawidzę botterów. Aczkolwiek myślę, że nie wejdzie w życie - Mortiis nie chce stracić graczy, którzy kupują PACC. :P

Wyobraz sobie grę bez botów , bez noobków których chyba każdy nie lubi .

Mortiis nie chce stracić ?
Dlaczego My Mamy Odchodzić Przez Boterów .? Niech Oni Odchodzą Przez Nas ...

Artis
29-05-2009, 12:12
Signed, Może być.
Tylko i tak większość by ucierpiała wyłącznie przez botterów.

Splaxor
29-05-2009, 23:13
Podchodząc do tego tematu sceptycznie mozna zauwazyc plusy i minusy, plusem jest umilenie gry malej czesci osob, zas minusem jest to iz nie mozna od tak deletnac konta, za duzo jest zmiennych typu "nowy owner". Jak wiadomo na armi jedna postacia moze grac wiele osob(nickow nie bedziemy wymieniac) , co jezeli bana dostanie pierwsza, a druga bedzie musiala za to cierpiec? Tak - wiem wiem , po co to konto zakupila? Spojrzmy na to od strony servera - za cos musi sie utrzymywac, czyz nie? Jezeli zrobi sie taki system to 1/3 servera przestanie widziec sens gry, 1/3 servera w kosztach ladnie by sie odbila, jezeli zarobek sie zmniejszy - server zostanie zawieszony, Mortiis rownie dobrze moze isc na nauczyciela w-fu(Juz z nim kiedys o tym rozmawialem) i zarabiac wiecej niz z apo, a tak pozostaje mu wysluchiwac upierdliwych dzieciakow.

Takie jest moje zdanie, Splaxor jezeli przeczytales moj post to prosze, zastanow sie drugi raz nad propozycja.

Zacytuję wypowiedź Mc Maćka

Splaxorze - jestem jak najbardziej na TAK.
Mówicie, że ludzie by poodchodzili... Ale zastanówcie się ile ludzi by wróciło? Większość odeszła z powodu botów. Splaxor proponuje drastyczne zmiany, ale słuszne.

Przeczytaj ją uważnie :)
Z mojej strony mogę dodać, że ten kto chce, lubi, a może nawet kocha grać na APO to zostanie. Na pewno wielu z graczy to osoby, które nie przyznają się, ale wpadły w nałóg APO. Wydaje mi się, że jeżeli ktoś już gra na APO i podoba mu się serwer to będzie grał nawet po wprowadzeniu takich zasad. Nie masz pojęcia z jak wielu graczami rozmawiałem na temat tego czy zaprzestałoby botować, gdyby wprowadzili zasadę delete. Oczywiście nie będę wymieniać nicków, ale każdy z nich zaprzestałby botować.

Oczywiście ilość botterów spadałaby powoli, ale w końcu spadłaby do zadowalającej nas ilości.

P.S Do Twojej wiadomości to zastanawiałem się nad tą propozycją kilka dni. Każda moja propozycja, a było ich kilka, była przemyślana i zaplanowana. Znajdź i poszukaj. Wiele tematów na forum nie zakładałem, więc nie będziesz mieć problemu ze znalezieniem.

silver ghostek
01-07-2009, 17:21
Pomysl swietny, jestem w 102% na tak ;d
p.s. wiem ze odswiezam ale moim zdaniem ta propozycja powinna zostac wprowadzona

@Akananto
Bany ktore otrzymala postac bylyby dostepne w wyszukiwarce na skust.info wiec osoba ktora kupila chara wiedzialaby ze nie moze bocic/dzielic konta ani wykorzystywac bledow gry :)

Gonzalo
01-07-2009, 22:51
Pomysł jak najbardziej na TAK !!! Ale Morti i tak nie wprowadzi ;/

Sir Tom'ek
01-07-2009, 23:21
Pomysł jak pomysł ale jestem na tak... niech karają tych co na to zasługują i to surowo

*Razor*
01-07-2009, 23:24
Spoko spoko all right'cik :P tylko 1 problem istnieje takie coś

- Nie znanie regulaminu nie upoważnia cie do łamania go ;) nic dodać nic ując może poprostu wystarczy przeczytać ten piękny regulamin i nie mieć tego problemu a co do botów to good

Marik
02-07-2009, 00:36
do wszystkiego sie zgadzam

procz

ban na 7, 14, 30 dni kazdy ban powinien byc na 30 dni za te przewinienia co mowiles ze za 4 kasacja konta

jak to mowia do 3 razy sztuka za 4 nauka ;]

Mikiel :(
02-07-2009, 01:17
Pomysł dobry, ale co z tego? Tak nie wprowadzą : )

maro22
02-07-2009, 10:58

Widać sam używasz bota skoro tak piszesz.
A ja Ci dam sensowny przykład bo jak czytam takie wypowiedzi to mi ciśnienie skacze , otóż :
Masz 2k lv na apo ( zawsze używasz bota ) nagle została wprowadzona owa propozycja i co byś używał bota ? bo mi się wydaję , że w grze byś pozostał a bota zaprzestał używać tak jak wiele innych osób więc nie mów mi , że Mortiis by na tym stracił bo w końcu nie bez powodu boty są zabronione i osobą używająca musi ponosić jakieś konsekwencje.
Wiem , że apo nie powinienem porównywać do rl tibi ale zobacz czy rl tibie obchodzi kogo banują ? jakby policzyć ile już skasowali 200+lv to byś nie naliczył a co z tym idzie zobacz ile kasy stracili , gdyż taki lv zawsze na pacc jedzie.

A na apo zamiast Mortiis brać pod uwagę sensowne propozycje to działa na swój sposób powodując utratę graczy.
Czy wy nie możecie zrozumieć , że taki pomysł jest świetny i naprawdę by pomógł.
Czy wy nie możecie zrozumieć , że większe lv bałyby się kasacji konta i grali by uczciwie ?
A może Mortiis niedługo ogłosi na stronie głównej "Od dnia dzisiejszego botów można używać wyłącznie od 12 do 16" ?

Zastanówcie się przecież nikt by nie chciał stracić 800lv a co dopiero 1k+ ( nie wspominając o 1.5-2klv ).

Najlepiej jakby wypowiedział się w tym temacie ktoś z administracji i powiedział co sądzi o tym pomyśle.

Quiet v 2.0
02-07-2009, 11:04
Signed.

Ale... (kutwa, zawsze to ale musi być =/) nasza administracja ma to w dupie, że gracze chcą grać na dobrym serwerze. Dla nich tylko kasa się liczy.

Może jakby zaspamować PW (i email) każdemu adminowi to by coś zrobili.

Meen
02-07-2009, 12:28
Wiem , że apo nie powinienem porównywać do rl tibi ale zobacz czy rl tibie obchodzi kogo banują ? jakby policzyć ile już skasowali 200+lv to byś nie naliczył a co z tym idzie zobacz ile kasy stracili , gdyż taki lv zawsze na pacc jedzie.

No, nie powinieneś. Na apo serwerach gra 500 osób, na rl tibii 60tys. Nawet jak zbanowali 15tys kont to i tak mają dużo kasy z tych pacców, a Mortiis straciłby zarobek. Więc od tak nie zacznie kasować kont, jedynie bany miesięczne.

@topic
Nie, każdy używa chociażby wosso.

maro22
02-07-2009, 13:25
No, nie powinieneś. Na apo serwerach gra 500 osób, na rl tibii 60tys. Nawet jak zbanowali 15tys kont to i tak mają dużo kasy z tych pacców, a Mortiis straciłby zarobek. Więc od tak nie zacznie kasować kont, jedynie bany miesięczne.

@topic
Nie, każdy używa chociażby wosso.

Ale Ty nie rozumiesz , że rl tibia zrobiła wielki postęp odnośnie zwalczania botów.
Gram na celescie mam kilku wysoko poziomowych kolegów nawet z mojego miasta którzy ciągle na bocie jechali...
Kilka dni temu jeden z nich ustawił bota i dostał bana.
Na samej celeście jest po kilka gm teraz i bynajmniej moi koledzy zaprzestali używać bota , gdyż naprawdę wieżcie mi lub nie boją się o swoje konta.

Tak samo byłoby z apo czy Ty nie możesz zrozumieć , że wprowadzenie tej propozycji byłoby świetnym rozwiązaniem.
W końcu to od samych ludzi zależałoby czy ich konta zostaną skasowane czy nie.
Jakby skasowali takiego 1.5k lv to założę się , że bynajmniej 1k+lvowych postaci skończyło by z botem.
Jeżeli jesteś głupi to masz delete , jeżeli jesteś mądry i gracz uczciwie nie masz delete proste lecz tak ciężkie do zrozumienia ?
Tym którym zależy na grze na apo robili by wszystko , żeby na tym serwerze pozostać.
I zrozum naprawdę , że sytuacja by się polepszyła a Mortiis nie straciłby na kasie no chyba , że na początku.

Szkoda , że Mortiis osobiście nie wypowie się w tym temacie ...To by sprawę wyjaśniło.
Ale mam taką mała nadzieję , że pracują nad czymś takim.
Oczywiście ta propozycja nie powinna być tylko na 7.6 ale również na pozostałych serwerach...

Meen
02-07-2009, 13:31
Na samej celeście jest po kilka gm teraz i bynajmniej moi koledzy zaprzestali używać bota , gdyż naprawdę wieżcie mi lub nie boją się o swoje konta.

Tam jest kilka GMów, tutaj dwóch którzy banują + masa tutorów na poziomie, nie to co na apo same dzieci :/ . Tam mają kilku programistów, Mortiis jest jeden.

Zauważ, że na bocie wbicie 1k lvla to miesiąc roboty, na rl w miesiąc można wbić ten 100 poziom, a 250 poziom to z 2-3 lata... Tam wszystkie itemy i postacie są coś warte, tutaj tyle co nic.

Jeżeli jesteś głupi to masz delete , jeżeli jesteś mądry i gracz uczciwie nie masz delete proste lecz tak ciężkie do zrozumienia ?

Powinno być coś takiego:
Jeżeli jesteś głupi to masz delete, jeżeli jesteś mądry to używasz bota z głową. ;)

silver ghostek
03-07-2009, 17:37
Tam jest kilka GMów, tutaj dwóch którzy banują + masa tutorów na poziomie, nie to co na apo same dzieci :/ . Tam mają kilku programistów, Mortiis jest jeden.

Zauważ, że na bocie wbicie 1k lvla to miesiąc roboty, na rl w miesiąc można wbić ten 100 poziom, a 250 poziom to z 2-3 lata... Tam wszystkie itemy i postacie są coś warte, tutaj tyle co nic.

Powinno być coś takiego:
Jeżeli jesteś głupi to masz delete, jeżeli jesteś mądry to używasz bota z głową. ;)

Teraz 1k lvl to jest gowno. Zalozmy ze 1k ek ma pk w city, wpada edzio i ma go na 3 hity. I co to za zabawa? Jak zaczynalem tu grac to na serverze panowala mila atmosfera. Nie bylo takiego wyzywania od botow jak to jest teraz. Nawet forum bylo inne. Nikt nie przywalal sie do ucietego paska, light hacka albo do manasow pitych po kolei. A teraz? Nawet jak ktos pokaze pasek na ktorym nie ma bota, zostanie zwyzywany od nich przez osobe, ktora go wcale nie zna. Mowiac krotko APO zostalo opanowane przez bande botujacych internetowych napinaczy, a to jest jedyny sposob zeby sie ich pozbyc.

Artas
03-07-2009, 17:53
#up
Cóż, było minęło. Tamto już NIGDY tu nie wróci, więc się nie łudźmy. : s
#topic
Nie, liczba osób na serwerze momentalnie by się zmniejszyła. ;)

Splaxor
03-07-2009, 21:10
#topic
Nie, liczba osób na serwerze momentalnie by się zmniejszyła. ;)

Zostaliby Ci, którzy są uczciwi. Czy nie o to Nam wszystkim (oprócz Mortiisa) chodzi?

!!sQaua!!
06-07-2009, 21:37
Moim zdaniem propozycja bardzo słuszna, szczegolnie ta Barta o tym cave bocie.

Wszyscy powyzej napisali, ze apo wrociloby do okresu 2006, moim zdaniem nie, poniewaz do tego potrzebny bylby reset harow :) <czekam na wyzwiska>
Chociaz reset harow nie powstrzymalby fali Maniakow, ktorzy by w 2 dni wbili 300lvl.

Bashoo
13-08-2009, 21:46
Odświeżam temat.

Pasuję mi ta propozycja. Jestem za !

Mam nadzieję że Tygrys lub Mortiis odwiedzą ten temat i się wypowiedzą.

|Kahir|
13-08-2009, 21:50
Nie, bo używam wosso i oszukuje ludzi ZŁA PROPOZYCJA!

Safi
13-08-2009, 22:41
nie nie nie po co takie coś wporwadzać ??? jeżeli zostałeś oszukany to jesteś debil bo dałeś się nic nigdy nie daje się 1 proste i logiczne

Fraelek
13-08-2009, 23:07
Jezeli za 1x cave mialby byc delete, to w top 10, byly by 1 k lvle. ;c

silver ghostek
13-08-2009, 23:22
nie nie nie po co takie coś wporwadzać ??? jeżeli zostałeś oszukany to jesteś debil bo dałeś się nic nigdy nie daje się 1 proste i logiczne

Nabijanie postow rox, nie?

@topic
Jak juz pisalem to bardzo by sie przydalo. Wiele osob odeszlo z powodu botow. Teraz moglyby powrocic :)

Splaxor
14-08-2009, 15:14
Jezeli za 1x cave mialby byc delete, to w top 10, byly by 1 k lvle. ;c

Gdybyś przeczytał całą moją pierwszą wypowiedź to widziałbyś to

Wiesz Twoje argumenty jak najbardziej mi się podobają bo expienie na cavebocie to już szczyt chamstwa, ale myślę, że aż tak ostro nie powinno się postępować.

Chodziło o delete za cavebota.

Vrangsinn
14-08-2009, 21:25
Te bany nie powinny wpływać na kasację konta, ponieważ zdarza się tak, że osoba nie wie, że swoim postępowaniem łamie regulamin

Każdy gracz przy rejestracji MUSI zapoznać się z regulaminem. Jest to jeden konieczny warunek przy zakładaniu konta. Więc twoje zdanie tutaj troszkę usprawiedliwia tych ludzi, którzy łamią regulamin i jest niesłuszne z podstawą regulaminu APO.

.!Z@rk!.
14-08-2009, 21:34
Mnie się podoba. Fajnie gdyby było coś takiego. Nie było by już takich przypadków jak np. Neko Knight albo Czarny Lucyfer, że mieli po 15 banów za używanie botów i delete nie mieli ;x

Artchas
14-08-2009, 22:23
Całym sercem jestem za!!!

Ale daje tylko 1% szans że to co wymyśliłeś wprowadzą w życie :(

ale wiem że niektórzy uwierzyli :/

Severyn
15-08-2009, 00:09
Ey a na choy to odswiezacie? ;o

Stare ;oooooooooooooooooooooo

Angels
15-08-2009, 08:09
Nie Nie Nie dobrze jest jak teraz same bany po banach dla każego znudzi się grac (dla botów) jak chciecie za boty możecie powiekszyć bana do 13 dni do pechowej liczby

Splaxor
15-08-2009, 12:45
Każdy gracz przy rejestracji MUSI zapoznać się z regulaminem. Jest to jeden konieczny warunek przy zakładaniu konta. Więc twoje zdanie tutaj troszkę usprawiedliwia tych ludzi, którzy łamią regulamin i jest niesłuszne z podstawą regulaminu APO.

Rozumiem o co Ci chodzi, ale przykładowo jestem pewien, że nie raz każdy z Nas wchodził komuś na respa, a jak wiadomo kradzież respa też jest zakazana wg regulaminu, a większość h-lvli o tym nie wie. To chyba nie jest aż taka wielka zbrodnia, więc za to najczęściej powinien być ban na kilka godzin lub kilkanaście godzin bądź upomnienie słowne.
Chodzi mi głównie, że używanie bota, dzielenie konta i świadome wykorzystywanie błędów gry działa na szkodę serwera, a inne bany raczej nie mają wielkiego wpływu na to.

Nemiksiol
15-08-2009, 16:04
To jest zły pomysl skoro uwarzasz ze 80 % apo to sa boty to np ze na apo gra 300 osub i 1 konto to 1 osoba i dajmy na to ze te 80 % botow ma juz 4 bany za bota to chcez zeby Mortiis skasowal 80 % gracze ? Policzylem to to wychodzi ze z 300 kont/osob zostalo by 60 kont/osob wiec to raczej jest niemozliwe ...

Garqet
15-08-2009, 16:07
Bez sensu, nie bede mogł uzywac cave bota i wosso, nie bede mogł grac cały dzień, a brat cała noc... ! Jestem na nie .