Zaloguj się

View Full Version : *^ Anty 'on ma wosso bo lh widac ban plz!' ^*

^Akynaoo
25-05-2009, 08:38
Witam. Po przeglądnięciu tematów w tym dziale zauważam, że w większości z nich widać świetnie wydedukowane opinie 'on ma lh, tylko wosso ma takie banujcie go!'. Otóż tym tematem chce całkowicie zaprzeczyć wszystkim tym błędnym opiniom. To zaczynamy:

1. 'On ma wosso bo tylko wosso tak ucina pasek!1!1!'
To jest jedna z najpopularniejszych 'detekcji' wosso przez użytkowników forum. Chce was wyprowadzić z błędu. Otóż po wciśnięciu klawiszy ALT oraz PRINT SCREEN uzyskujemy screen bez paska startowego. Jednakże takowy pasek jest ucięty w sposób nieestetyczny, podobny w wyglądzie do screena wykonanego za pomocą wosso. Czy to pozwala na postawienie komuś zarzutu używania wosso? Hmm, nie.

2. 'Ale light hack tu będzie ban za wosso!111'
Kolejna błędna teoria. Żeby mieć lh wcale nie potrzeba wosso. Może być to każdy inny bot, ponieważ każdy, nawet najprostszy bot posiada tą nędzną funkcję. Jednakże istnieje jeszcze jeden sposób na lh. Wymaga on umiejętności...korzystania z Google, gdyż istnieje multum poradników, które pomogą nam zrobić to samemu. Wystarczy ściągnąć program XVI do edycji hexow. Następnie otworzyć nim plik 'tibia.exe'. Potem należy używając funkcji go to (ctrl + g) przejść do linijki 00048A83, a następnie zmienić wartość 8B 48 74 na 90 90 90. To jest ten cały wasz 'wosso'. Mówiąc szczerze to większość umieszczonych klientow 7.6 jest już z wbudowanym mc oraz lh.

Podsumowując zrobiłem ten temat, gdyż nie mogłem już patrzeć jak specjaliści typu 'gruliks' prowadzą wywody 'wosso czy nie wosso' tym samym zaśmiecając tematy wielu osobom. Mam nadzieję, że gdy każdy spróbuje własnoręcznie 'stworzyć' lh zrozumie, że nie potrzebny jest do tego żaden bot.

@do moderatorów
Nie usuwajcie tego tematu, nie ma on za zadanie rozpowszechniać wiedzy dążącej do łamania regulaminu. Ma on uświadomić niektórym osobom, że nie każdy ucięty pasek i nie każde 'lh' to wosso.

Cze xd

@edit
Specjalnie dla tych którzy zamiast patrzeć na treść posta czepiają się o brak screena:

http://i40.tinypic.com/27zkrhw.jpg

Dolar $
25-05-2009, 09:08
Tylko po co to pisać do ludzi, którzy sami się przyznali w temacie 'Zagrozenia' do tego, na jakim poziomie jest ich edukacja? Xd ! Wyjaśnione elegancko tylko, że większość noobów nie zrozumie. :O !

Rószofy Ócher
25-05-2009, 09:13
może teraz te downy się opamiętają z opiniami na czyjś temat ;p
Dobrze że komuś się chociaż chciało takie coś zrobić akurat wypadło na Ciebie ;d
ładnie, estetycznie opisane. Fajnie się czyta i w ogóle ;P
pozdro ;dd

Mortalix
25-05-2009, 09:58
Wszystko ładnie, ale nie wszystkie opinie na temat używania przez daną osobę wosso są wysnute na podstawie wstawianych przez nią screenów. Ja np. mogę ci z czystym sumieniem powiedzieć, że Sunrise Hope zapie****a na bocie i to wcale nie dlatego, że widziałem LH na jego ss'sie czy inny ch*j. On po prostu w pełni wykorzystuje opcje swego bota (suwa+manasuje się+bije spam). I szczerze mówiąc niekiedy bardziej rozśmieszają mnie posty ludzi starających się kryć boterów:

ty wszędzie widzisz LH dam ci rade wypierd@l@j z tego forum.
jakbyś był mądry to byś wiedział ,że są te takie "piecyki"(nie wiem jak sie to nazywa"
i ogień od wise mana też więc wyjdź plz kropka

Podsumowując nie jest to do końca taka jednoznaczna sprawa jak się niektórym może wydawać. xd CU ; o

Fighterek
25-05-2009, 10:35
@
Osobiście prosiłbym o przeniesienie tematu i warna dla autora ;)
bo nie widzę tutaj ani jednego screena:) no chyba że mi sie oczka popsuły :P

@
a co do tematu :)
ludzie wyzywali, wyzywają i będą wyzywali wszystkich którzy się
w jakiś sposób "wyróżniają" w społeczności Tibijskiej :P
Bo każdy kto dokonał jakiegoś wyczynu :P
np. solo na niskim lvlu, lub osiągnął najwyższy lvl w grze (czyt. Sarumar,Neko) :) musi używać bota:)
bo według noobków ;) nie jest możliwe osiągnięcie takiego poziomu bez unofficial software :)

@
Co nie znaczy że uważam że nikt nie używa botów :D bo według mnie ponad 50% APO używa botów:)
Ale nie mnie jest osądzać kto używa a kto nie :)

Rotten
25-05-2009, 15:44
Gdzie ss? Czy to moze mi sie pomylilo i na dzial o botach wszedlem? oO ?

A nie... Jednak dobrze wszedlem...
ARMIA Podkarpacki OTS > ARMIA 7.6 - GRA > Screeny

^Akynaoo
25-05-2009, 16:06
@up
To jest jakby 'poradnik' interpretowania screenów, więc wg. mnie dobrze wybrałem dział xd Przecież głównym tematem mojego posta są właśnie screeny.

Bosski
25-05-2009, 17:14
@up

należą się 2 warny- za to że zły dział i za to że pisałeś na czerwono.

<top

Skoro ctrl+prscreen ucina paski to oświeć mnie i zrób sam sobie screen z wciśniętym crtl- może utnie ale jakoś za bardzo ucinać nie chce...

To jest jedna z najpopularniejszych 'detekcji' wosso przez użytkowników forum. Chce was wyprowadzić z błędu. Otóż po wciśnięciu klawiszy CTRL oraz PRINT SCREEN uzyskujemy screen bez paska startowego. Jednakże takowy pasek jest ucięty w sposób nieestetyczny, podobny w wyglądzie do screena wykonanego za pomocą wosso. Czy to pozwala na postawienie komuś zarzutu używania wosso? Hmm, nie.

Skoro 'nie ma wosso' to po co robi niby screen z niby uciętym paskiem? Przecież on wosso nie ma wcale(ironia)...

^Akynaoo
25-05-2009, 17:19
@up

należą się 2 warny- za to że zły dział i za to że pisałeś na czerwono.

<top

Skoro ctrl+prscreen ucina paski to oświeć mnie i zrób sam sobie screen z wciśniętym crtl- może utnie ale jakoś za bardzo ucinać nie chce...

Skoro 'nie ma wosso' to po co robi niby screen z niby uciętym paskiem? Przecież on wosso nie ma wcale(ironia)...

Mój błąd - chodziło mi o alt. Pasek ucina się z tego powodu, że może ktoś nie życzy sobie pokazywać z kim rozmawia na gg, jakich programów używa itd. Czekam na warny ; <

MiXer do Kawy
25-05-2009, 18:57
Haha, pewnie byłeś nastawiony na to, że moderatorzy podkleją ten jakże wspaniały oświeceniowy dla graczy temat? Moim zdaniem(i regulaminu) powinieneś dostać punkt karny ze dodanie tematu bez zdjęcia w dziale przeznaczonym do wklejania właśnie wcześniej wymienionych zdjęć.

Najkon
25-05-2009, 19:05
Autorze tematu, weź wklej byle jakie zdjęcie i niech się cieszą ;d

Kapitan Alkohol.
25-05-2009, 19:23
Dobrze że to opisałeś bo pod kazdym ss musi być conajmneij 1 komentzarz - lh bot wosso

Sasha
25-05-2009, 19:26
Ludzie wiedzom lepiej, wrzucajom bo ich ktoś zabił albo ma wienkszy lewel, wiencej pienionszków :(
@down
Suck my dick ? Będę pisał jak będę chciał, a tobie nic do tego ;) i nie bądź taki polonista

Fighterek
25-05-2009, 23:01
Ludzie wiedzom lepiej, wrzucajom bo ich ktoś zabił albo ma wienkszy lewel, wiencej pienionszków :(

@
Posłuchaj rozumiem że masz problemy z ortografią ;) i chcesz to zakamuflować
poprzez pisanie z "celowymi"(powiedzmy) błędami :)
Ale jak już tak piszesz to bądź konsekwentny w tym co robisz :)
a nie, raz dobrze a raz źle piszesz:)
(No chyba że myślisz ze się pisze "ih" i celowo zamieniłeś na "ich" to przepraszam :)

Selinara
25-05-2009, 23:07
Wreszcie ktos zrobił ten temat, gdy ja daje jakiegos ssa, to odrazu mam spama "ban sie nalezy, ona ma wosso" Teraz pewnie w temacie sie odzywaja Ci co tak pisza... -.-

%Klimat%
26-05-2009, 00:30
OoOoOoOoo Ty masz na pewno BOTA! A więc WYPIERDALAJ ;)
@Coś do "mixer kawy" Głupi jebany żydzie z łks'u. Masz podpis nie chrześcijański pedale... Troche szacunku...

MiXer do Kawy
26-05-2009, 15:03
@ap
Powiedz mi dziecko, co w tym podpisie masz antychrześcijańskiego? Naśmiewam się z Jezusa, bądź całego wyznania?Albo bezpodstawnie osądzam Jezusa o wallhacka? Nie, więc zamknij ryj dziecko i pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz.

Użyszkodnik
12-06-2009, 19:38
Bardzo dobrze ze ktos w koncu zrobil taki poradnik. To jak ktos robi screeny albo jak zmodyfikowanego ma klienta nie moze swiadczyc za tym czy ma bota czy nie. Sam mam wpisane lh w kodzie klienta i smieszy mnie to jak ktos mnie oskarza o wosso. Screeny bez paska to tez niezle ulatwienie ale takze nie moze byc powodem oskarzenia o wosso. Ladny przejrzysty poradnik dla wszystkich noobow z detektorem botow w oczach. Do wszystkich powyzej:
nie czepiajcie sie dzialu bo to przeciez ma zwiazek ze screenami!

Do moderatorow:

PODKLEJCIE TEN TEMAT BO DOBRZE WYJASNIA TO CALE WYKRYWANIE WOSSO PO SCREENIE

Duffy
12-06-2009, 21:43
Brawo FraneQ
W sumie ten temat powinien zostać przyklejony przez moderatorów ^^
Bo aby wstawić ss'a odrazu "WOSSO" itp.

Selrien
23-06-2009, 18:45
[B]Witam. Po przeglądnięciu tematów w tym dziale zauważam, że w większości z nich widać świetnie wydedukowane opinie 'on ma lh, tylko wosso ma takie banujcie go!'. Otóż tym tematem chce całkowicie zaprzeczyć wszystkim tym błędnym opiniom. To zaczynamy:

To jest jedna z najpopularniejszych 'detekcji' wosso przez użytkowników forum. Chce was wyprowadzić z błędu. Otóż po wciśnięciu klawiszy ALT oraz PRINT SCREEN uzyskujemy screen bez paska startowego. Jednakże takowy pasek jest ucięty w sposób nieestetyczny, podobny w wyglądzie do screena wykonanego za pomocą wosso. Czy to pozwala na postawienie komuś zarzutu używania wosso? Hmm, nie.

2. 'Ale light hack tu będzie ban za wosso!111'
Kolejna błędna teoria. Zeby miec lh wcale nie potrzeba wosso. Może być to każdy inny bot, ponieważ każdy, nawet najprostszy bot posiada tą nędzną funkcję. Jednakże istnieje jeszcze jeden sposób na lh. Wymaga on umiejętności...korzystania z Google, gdyż istnieje multum poradników, które pomogą nam zrobić to samemu. Wystarczy ściągnąć program XVI do edycji hexow. Następnie otworzyć nim plik 'tibia.exe'. Potem należy używając funkcji go to (ctrl + g) przejść do linijki 00048A83, a następnie zmienić wartość 8B 48 74 na 90 90 90. To jest ten cały wasz 'wosso'. Mówiąc szczerze to większość umieszczonych klientow 7.6 jest już z wbudowanym mc oraz lh.

Podsumowując zrobiłem ten temat, gdyż nie mogłem już patrzeć jak specjaliści typu 'gruliks' prowadzą wywody 'wosso czy nie wosso' tym samym zaśmiecając tematy wielu osobom. Mam nadzieję, że gdy każdy spróbuje własnoręcznie 'stworzyć' lh zrozumie, że nie potrzebny jest do tego żaden bot.

@do moderatorów
Nie usuwajcie tego tematu, nie ma on za zadanie rozpowszechniać wiedzy dążącej do łamania regulaminu. Ma on uświadomić niektórym osobom, że nie każdy ucięty pasek i nie każde 'lh' to wosso.

Cze xd

Znalazłem błąd ortograficzny i kilka literówek.

Wszystko ładnie opisane, ale Twoje starania można powiedzieć że są na nic ponieważ większość osób z forum, tego nie rozumie. Minął miesiąc od napisania tego tematu i co ? >>TUTAJ<< (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=51734) widać efekty ;)

Pozdrawiam,
Metaxa.

Grulix!
23-06-2009, 19:13
, ale nie raz jest tak, że debil daje ss z paskiem a an nim wosso, albo ostatnio z numerem id... idiotyzm.

^Akynaoo
24-06-2009, 07:52
Znalazłem błąd ortograficzny i kilka literówek.

Wszystko ładnie opisane, ale Twoje starania można powiedzieć że są na nic ponieważ większość osób z forum, tego nie rozumie. Minął miesiąc od napisania tego tematu i co ? >>TUTAJ<< (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=51734) widać efekty ;)

Pozdrawiam,
Metaxa.

Spróbuje to poprawna forma tego wyrazu, a co do literówek to poprawie Xd