PDA

View Full Version : Stamina.

^Akynaoo
25-05-2009, 16:20
Cze. Moja propozycja to wprowadzenie staminy na 7.6. Oczywiście nie takiej jak na wersjach od 7.8+ ponieważ klient 7.6 nie ma wbudowanej takiej opcji. Jest jedynie możliwość 'samodzielnego' zrobienia systemu staminy. Chodzi mi tutaj dokładnie o ustalenie pewnego czasu maksymalnego czasu zdobywania ex'a. Czyli czas staminy nie będzie upływał podczas np. skilowania czy walki pvp. Nie będzie on także się regenerował podczas tych czynności. Stamina będzie się odnawiać tylko i wyłącznie podczas wylogowania. Pasowałoby ustalić do tego jakiś przelicznik np. 3 min wylogowania przekłada się na dodatkową 1 min staminy. Czas który nam pozostał może zostać sprawdzony poprzez komendę dla przykładu '!stamina'. Po wyczerpaniu staminy, exp albo w ogóle nie będzie przyznawany albo będzie przyznawany jego ułamek. Oczywiście wszystkie czasy podane przeze mnie to tylko propozycje. Taki system mógłby zapobiegać sharowaniu, boceniu, czy też po prostu zmusiłby chociaż do wyjścia na dwór prawdziwych no-liferów. Chce tutaj zaznaczyć, że praktycznie dla zwykłego gracza grającego w rozsądnej ilości czasu ten system niczego nie zmieni. Tak jak wspomniałem będzie to hamulec dla tych 'wyróżniających' się graczy np. Mortal Knajt.

Splaxor
25-05-2009, 16:38
Tak jak obiecałem tak zrobię. Jako pierwszy się podpiszę pod Twoją propozycją, ponieważ jest ona bardzo dobra.

P.S Moją mała sugestią jest to, że podczas spania w domku w łóżku stamina odnawiałaby się szybciej. Myślę, że w takim przypadku opłaci się mieć łóżko w domku i z niego korzystać.

Kornas Pall.
25-05-2009, 16:53
Wszystko ladnie i pieknie,jestem za , ale napisz takiego sktypta ;> Powodzenia.

Akananto
25-05-2009, 17:06
Wszystko ladnie i pieknie,jestem za , ale napisz takiego sktypta ;> Powodzenia.

Kodzik nawet wprost przyjemny, watpie aby byly jakies przeciwskazania

Tak btw, temat juz był

http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=30394&highlight=stamina

Bosski
25-05-2009, 17:08
Przydało by się takie coś ale max staminy na 12h no bo kto siedzi więcej? (boty)

Dalekowidz84
25-05-2009, 17:30
No_lifer założy sobie 2 konta i nic mu nie zrobisz
Aha i z tym ,że 3 minuty wylogowania 1 minuta grania to trochę przesadziłeś

Brain
25-05-2009, 18:05
Jestem za. Sharing by sie odrazu zmniejszył i czasami dzieci które siedzą po 9 h zobaczyły ten piękny świat 3D :rolleyes:.

@Down
Nie wiem w którym przypadku o.O? ja gram do 14, 15 (po obiedzie) wychodze i jestem na osiedlu do 22.

Vernereq
25-05-2009, 18:22
Jestem za. Ale żeby max stamina = 10h expa bo w wakacje każdy siedzi dłużej ;p

Rikko
25-05-2009, 18:25
Jestem za bardzo fajny pomysł będzie mniej no liferów

Akananto
25-05-2009, 18:37
Jestem za bardzo fajny pomysł będzie mniej no liferów

Nie myslisz, wiecej no-liferów = zarobek.. Mysl, to nie boli!