Zaloguj się

View Full Version : Quest Grupowy-Nie Solo.

Fatalnie
26-05-2009, 21:16
Witam wszystkich mam taka propozycje aby wprowadzic quest w ktorym:
-nie leci sie solo zabija potworka ,zabiera nagrode i sie spada (solo quest).
Chodzi mi o taki quest w ktorym trzeba bylo by isc teamem ,aby w takim team knight byl przydatny i oczywiscie inne profesje :sio z ek ,shooterzy to ms i rp.
Takowy Quest na przyklad moglby byc od 600-500 lvl,i polegalby on na zaliczeniu kilka Seali (cos w stylu Pits of Inferno na rl) .
NP:
Quest zaczynamy w sali w ktorej trzeba bylo by zabic Bossa (np.Devil Atom ),lecz trzeba bylo by go wskrzesic po przez 4 profesje.
A wygladalo by to tak (podobna zasada jak w desercie na rl tibi)
Kazda profesja ma stolik na ktorej sklada ofiare:
Palladyn-Arrow
Knight-Sword,Mace,Lub Axe (Obojetnie jakie moze byc SoV lub Bright Sword)
Sorc -Rune SD
A Druid-Evil Uh.
Ktoras z profesji przeciagnela by dzwignie i pojawilby sie Devil Atom,Ek szybko go exetuje a Team zabija.Po zabiciu Bossa wypada z niego Itemka ktora trzeba uzyc aby odblokowac Sale z Sealami.NP po przez uzycie jej na drzwiach czy cos w tym stylu.Drzwi byly by otwarte 10 min.
Team przedostaje sie na sale z sealami.
Jest 5 Seali:
A w salach np.Queeny,Glacius,Apocalypto,Mistic Scarabs,Ots Kings,Bally,Flubbers i inne.
Tylko w salach nie tak ze wystepuje tylko jeden rodzaj potworow ale zroznicowane.Po dojsciu do konca korytarza wchodzimy w tp ktore zalicza nam seal i przenosi znow do sali z sealami.
Po ukonczeniu Questa wchodzimy do sali z nagrodami i odbieramy kwote pieniezna 10k cc lub jakas czy jakies itemy.
A i nie raz po quescie ludzie by mogli sie wybierac na hunty ,i od czasu do czasu respily by sie jakies BOSSY (Mysle ze Mortiiss wymyslilby jakies z ktorych leca jakies items np.Pandemonium armor,BH itp-lecz te bossy pojawialy by sie np.raz w miesiacu o nieznanej porze bez komunikatow ,2 tyg)

Jest to propozycja POI w ktorej Gildie mogly by sie uaktywnic przez robienie servisow questowych,gra byla by urozmaicona.
Prosze wszystkich o wyrazenie swojej opini i jezeli by mogli GM's sie udzielic co do tego pomyslu.
MA BYC TO QUEST DLA OSOB AMBITNYCH KTORE CHCA POSWIECIC CZAS I ZEBRAC DOBRY TEAM.

Hrabia Olaf
26-05-2009, 21:30
Nagroda 10 kcc?:> masz 499 lvl i nie masz kasy, że wymyślasz takie głupoty. Na APo i tak jest za dużo kasy! Idź zrobić quest na kaptur:O

Fatalnie
26-05-2009, 21:34
Nagroda 10 kcc?:> masz 499 lvl i nie masz kasy, że wymyślasz takie głupoty. Na APo i tak jest za dużo kasy! Idź zrobić quest na kaptur:O

To jest tylko przyklad nagrody czlowieku!!
Nagroda moglby byc tez np.Frozen Starlight ktory by tworzyl poswiate wokol naszej postaci lub bylby ozdoba do domku ,albo stworzyc Armor ktory daje 1 mlvl dla kazdych profesji i zmniejsza obrazenia lub inne itemy!
Nie rozumiesz ze gildie mogly by w takim quescie miec szanse zalozyc Servis i by czyscili innym ludziom,mialby byc on trudny i urozmaicony ,to by napewno pociagnelo wielu graczy z ciekawosci zrobic taki quest.
Ta sa tylko propozycje nagrod przeciez GM moglby wybrac stosowny items lub wymyslec.

Bastek10
26-05-2009, 21:34
Jak dla mnie to taki quest jest niepotrzebny:P
Dlaczego?
Jest już grupowy quest na kaptur,wystarczy...

Fatalnie
26-05-2009, 21:39
Jak dla mnie to taki quest jest niepotrzebny:P
Dlaczego?
Jest już grupowy quest na kaptur,wystarczy...
Grupowy to czyli ile osob?
Byles kiedys w ogole na POI na rl tibi lub INQ?
Jezeli nie to nie wiesz o co mi chodzi,nie wiesz co to sa Servisy Questowe Gildi,Lub Quest na ktory trzeba troszke poswiecic czasu i dobrze sie przy tym zabawic a nie zabic 1 potwora i z glowy.
Chodzi mi o stworzenie POI tylko urozmaiconego cos innego niz na rl.
Moze ktos w koncu zrozumie.

' Puff Daddy '
26-05-2009, 22:12
to `cos` co napisales przypomina mi klapy, tylko inne wydarzenia

@
i tak nie wejdzie w zycie ;-)

muwmiJurek
26-05-2009, 22:12
bastek69 to se go zrob -.-.-.-.-

topic

pomysl niby fajny, ale nagrode by cos trza przedyskutowac, np. jakis axe, bo jest mace co wali na 2smq, mls tak jak mace, aksa nie ma. Taka glupkowata ozdobe tez mozna walnac, 1kcc, tak jak na rl 10k jest i hmm, jakies buty ktore daja troche rozumu.........................

Arczii
26-05-2009, 22:18
Było mnóstwo już takich pomysłów i żaden nie wszedł w życie...
Propozycja ciekawa, ale wątpię, że coś z niego wypali.

Fatalnie
27-05-2009, 15:58
Prosze glosowac narazie jest pozytywnie mysle;]

Pawelek Rookerek
27-05-2009, 16:12
Tak! Dobry pomysl ale wg. mnie nie wejdzie to w życie na mainie...Na rook by sie przydalo cos typu desert np od 80 lv 10 cc ;] TYLKO PROPONUJE !

Pampalini
27-05-2009, 16:32
@ ta ja bylem na poi i co z tego ? teraz poi na rl tibi robi sie w 2-3 osoby ^^ co do twojego tematu, jest to w ogole nie potrzebne .. zreszta jest narazie quest ktorego nikt nie zrobil, jak ktos go wykona to tygrys zrobi jakis nowy moze jakis w grupie jak proponujesz ^^

Marcelllo
27-05-2009, 16:49
Może być ale nie kasa! Kasy właśnie żeby dużo się marnowało...

@Pampalini
Możliwe, że niedługo zrobi ktoś tego questa :) Muszę pacca kupić i coś przetestować ;)

@down - moje wchodzą ;) np. Demon na rooku :D

Daaron
27-05-2009, 17:23
Zrozum, na APO postacie są tak zbalansowane, że jedna bez drugiej z palcem w dupie daje sobie rade prawie wszędzie, na RLu każdy potrzebuje pomocy sam daleko nie zajdzie. Dla tego żeby zrobić taki quest trzebaby w taki sposób zbalansować profesje by każda miała coś bez czego inna nie da rady np. druid (heal) - knight (bloker), sorcerer (shooter) - knight (bloker)

Na APO shooterem jest Paladyn, Druid, Sorc, przy czym nawet Pal może bloczyć ;).

+

Żadne propozycje nie wchodzą w życie więc daj se siana na starcie ^^.

Leonidas Waleczny xD
27-05-2009, 18:07
Apo to nie rl tibia a jeśli chcesz Poi to idz na rl gre ;p Starczy quest na kaptur i klapki.

Dalekowidz84
27-05-2009, 19:26
Ten quest Hmmmmm no wsumie podoba mi się ale szlak mnie trafia jak piszesz ze miałby być od 500-600 lvla ....
Wsumie quest może być ale w przedziale trzeba dodać jedną jedynkę na początku (1500-1600)
Nagrodą mogła by być np. broszka (po uiszczeniu opłaty XX k cc)
Na brooche nie ma questu ,a myślę ,że to mogło by być fajne rozwiązanie
P.S.
I tak nie wejdzie no ale nabić posta warto ;S

Kapitan Alkohol.
27-05-2009, 21:52
Leciały by bh, pandy itp ? Bez przesany...
Ale ogólnie pomysł warty przemyslenia ;)

Hrabia Olaf
27-05-2009, 21:54
To jest tylko przyklad nagrody czlowieku!!
Nagroda moglby byc tez np.Frozen Starlight ktory by tworzyl poswiate wokol naszej postaci lub bylby ozdoba do domku ,albo stworzyc Armor ktory daje 1 mlvl dla kazdych profesji i zmniejsza obrazenia lub inne itemy!
Nie rozumiesz ze gildie mogly by w takim quescie miec szanse zalozyc Servis i by czyscili innym ludziom,mialby byc on trudny i urozmaicony ,to by napewno pociagnelo wielu graczy z ciekawosci zrobic taki quest.
Ta sa tylko propozycje nagrod przeciez GM moglby wybrac stosowny items lub wymyslec.

Masz klapki i jak większośc Up kaptur. Zrobisz ten to pogadamy :)
Masz dziwne pomysły, idź pokopać piłkę.

Fatalnie
28-05-2009, 07:28
Masz klapki i jak większośc Up kaptur. Zrobisz ten to pogadamy :)
Masz dziwne pomysły, idź pokopać piłkę.

Po co sie wypowiadasz nie wiedzac czy nie bylem na takich questach?Ogarnij sie jasnowidzu...

Artis
29-05-2009, 12:19
Wystarczy że na serwie są questy już od 1k lvl czy też na ten kaptur grupowy..
Ale chociaż ten POI, bardziej na APO 8.42 :)