PDA

View Full Version : Mortiis we? co? zrób... ;<

Surion :O
31-05-2009, 10:57
Wiele osób na pewno się ze mną zgodzi. Od jakiegoś czasu [ok. miesiąc] na APO 7.6 (nie wiem jak na 8.42) PRAWIE żaden gm nie pilnuje porządku... Dla mnie osobiście jest to żałosne. Rozumie że ekipa nie ma czasu bo każdy chce mieć życie ale to nie znaczy, że na otsie ma być 0 porządku. Według mnie Mortiis powinien znaleźć jakiś nowych GM, na pewno zna jakiś odpowiednich ludzi pod tą range (może jego jakiś rl albo ktoś zaufany z gry). Rozumie, że nie łatwo znaleźć kogoś takiego ale Mortiis jak by chciał to by znalazł... Więc weź zrób coś z tym i znajdź kogoś do pilnowania porządku na serwerze..

^Akynaoo
31-05-2009, 11:09
Zobacz na liste banow i dopiero wtedy pomysl czy nikt nie pilnuje porzadku. Zgodze sie, ze od piatku nikt nie przyznal bana, ale chyba wiadome, ze jak sie ma wolny czas i np. jest ladna pogoda to lepiej sobie wyjsc na dwor niz siedziec przy komputerze i pilnowac porzadku na ots... Co do GM'ow moze byc jakis nowy, ale zaloze sie, ze pierwszy miesiac to bedzie spam tematow 'nowy gm jest zuy bo mi dal bana'. Tak zle tak niedobrze : <

Orson_Pall
31-05-2009, 11:16
A nie sadzicie, że można by zrobić nabór, tak jak był na modków, na tutorów? Jedyne jego komendy to '/go to' i '/c', ew. możliwość zobaczenia czasu online danego gracza. Taki ktoś robiłby filmiki, i miał bezpośredni kontakt z Mortiisem, lub jakimś GM. Oczywiście trzeba to przemyśleć i poprawić, żeby taki 'tutor' nie mógł trapować innych, blokować respa itp. Myśle że Mortiisowi łatwiej bedzie znałeść ludzi na tutorów, niż GM...

@Mc Maciek: Mowilem ze propozycja do dopracowania... I jesli miałby miejsce nabór na forum, to juz bardziej możliwe aby był to nabór na tutorów, niż GM...

Exevo knight
31-05-2009, 11:22
@up
Z tobą się zgadzam, powinni zrobić nową rangę która by miała tylko takie komendy i przydzielać kogoś z forum. ^^
@down
Ojjj... Przecież on dał tylko takie propozycję, ważne aby ta nowa osoba miała bezpośredni kontakt z GM`em. Mogła by zbierać jakieś dowody itp.

Mc Maciek
31-05-2009, 11:22
A nie sadzicie, że można by zrobić nabór, tak jak był na modków, na tutorów? Jedyne jego komendy to '/go to' i '/c', ew. możliwość zobaczenia czasu online danego gracza. Taki ktoś robiłby filmiki, i miał bezpośredni kontakt z Mortiisem, lub jakimś GM. Oczywiście trzeba to przemyśleć i poprawić, żeby taki 'tutor' nie mógł trapować innych, blokować respa itp. Myśle że Mortiisowi łatwiej bedzie znałeść ludzi na tutorów, niż GM...

NIE! Pod żadnym pozorem! Gra to nie Forum i nie można robić naboru na Tutorów. Poza tym niemożliwe jest, żeby Tutor miał komendę "/c". O ile dobrze pamiętam, komenda ta przywołuje danego gracza do siebie. Idealny sposób na kradzieże :) Ja tej komendy oczywiście nie miałem.

Autorowi tematu muszę przyznać rację. Przydałoby się kilku nowych GM/Tutorów. Cały czas powinien być jakiś online. Wtedy byłby jako taki porządek.

Quik
31-05-2009, 11:44
Nie no rzeczywiście,powinnien być jakiś nabór bo jak widać nadal jest taki sam bałagan na otsie jak przedtem...

Arigori IksDe
31-05-2009, 12:03
Zobacz na liste banow i dopiero wtedy pomysl czy nikt nie pilnuje porzadku. Zgodze sie, ze od piatku nikt nie przyznal bana, ale chyba wiadome, ze jak sie ma wolny czas i np. jest ladna pogoda to lepiej sobie wyjsc na dwor niz siedziec przy komputerze i pilnowac porzadku na ots... Co do GM'ow moze byc jakis nowy, ale zaloze sie, ze pierwszy miesiac to bedzie spam tematow 'nowy gm jest zuy bo mi dal bana'. Tak zle tak niedobrze : <
Tylko te bany sa w godzinach np 18-20 i tyle. Powinien byc 1 gm w jakims okresie czasu, a nie ze ktos wbije o 20 w nocy i da xx banow i log :/

Pampalini
31-05-2009, 12:24
Nikt nic nie robi ? wystarczy spojrzec na liste banow .. dexoti banuje wystarczajaco duzo, dexoti napewno banuje tych ktorzy jada na bocie, wystarczy ze wyslesz mu filmik z typem co boci, mortiis wejdzie wieczorem jak ma czas i tez pobanuje, Tygrys od czasu do czasu, reszta to juz n/c .. czy ja wiem nowy nabor ? .. moze i tak .. ale zeby nie bylo tego co z boa .. dawal bany tym ktorzy kiedys mu cos zrobili jak gral normalnym charem ..

Odeon
31-05-2009, 13:00
No nie ta jasne nikt nic nie robi...
Tylko ze ja w 2 dni dostalem 2 bany ...
Zobacz ile banow jest dziennie i dopiero zaloz temat.

Leonidas Waleczny xD
31-05-2009, 17:08
Gm jest online raz tu raz tu... A poza tym nie będzie siedział 24/7 przy kompie. Człowiek musi się przewietrzyć....

Orson_Pall
31-05-2009, 17:14
@Odeon i reszta, co uważa że GM jest tylko od banowania: Halo, a GM tylko ma banować? A pomoc graczą? Mi Mortiis 3. dzien nie odpisuje na maila, tak samo jak na reporty w grze. Nowych ludzi z tego otsa odpycha od razu to, że w przypadki jakiejkolwiek potrzeby, nie mogą zdać sie na administracje. To wygląda tak, jakby GM'i tylko banowali... A nie o to chodzi -.- jeśli chodzi o bany to wystarczy zrobić filmik jak ktoś jedzie na bocie, etc... ale raz dziennie, po 15. minut GM nie rozwieje wszystkich problemów graczy.