Zaloguj się

View Full Version : [7.6] Wspomnienia ze starego APO.

Hayashida
03-06-2009, 17:16
Czasem łapie za jakiś przedmiot, i przychodzą mi wspomnienia, dziś ot tak, pomyślałem o starym APO, gdy wszyscy w niedziele oglądali pierwszy sezon Prison Break gadając o nim na GC, online siedziało 150 osób, z wbicia 1000 lvla cieszyli się wszyscy, mortiis poświęcał cały wolny czas serwerowi, a jak patrze na stare screeny to aż mi smutno że tamte czasy już nie wrócą. 100 cc miało wartość obecnego 2kcc, a s wand kosztował 3cc, do pokonania APO zbierał się prawie cały serwer. Napiszcie, jakie i czy miłe wspomnienia wiążecie z APO :)

Ktoś II
03-06-2009, 17:33
Ja pamiętam jak sensacją był najazd Wise Manów :D
Masakra była :PP

Albo jeszcze jak Andarix wykonał Winged Helmet Quest na 202[?] lvlu sorcem :P
Cineq chyba rozstawił stoły w solo roomie i kingi się nie zrespiły, lol2.

Faaajnie było ^^

Arczii
03-06-2009, 17:51
#up
Widzę, że pamięta sie o mojej postaci Andarix. :)
Ojj tak.. pamiętam te czasy jak grałem Andarixem. :D Gdy Cineq zrobił jako trzeci c arrows i dał mi je w ręce. ;d Fajnie było, ale się skończyło. :<

Mechó
03-06-2009, 18:11
Jak się zbierali wielkimi ekipami na APO ? Pff .. Jak Wisemana był tylko jeden resp na can to było stare apo .. Co ja pieprze, stare apo nie było jak nie było Canionu, jak ledwie co powstało Voolcano, a Ci co expili na queenach i wyciągali zajebistego loota byli po prostu gościami. :P
Co do Andarixa : pamiętam, choć wydawało mi się, że wykonałeś ten WHQ tak, że po prostu kingi się trapnęły warlockami/BK jak najdalej od Ciebie ;p

!Li!
03-06-2009, 18:20
@MeH
Lepsze było apo jak Queeny były tylko na najazdach ; ?

FoczeQ
03-06-2009, 19:26
Mówicie, że wolicie stare apo, ale jak by było stare byście płakali, że nie macie gdzie expić jak teraz :-/

Pampalini
03-06-2009, 19:28
Ahh pamietam te czasy, jak jeszcze nie bylo wiskow .. jak na najazdach byly tylko quueny .. jak neko latal po quueny i wszyscy go uhali xDD a potem bylo bicie sie o loota .. jak grupowo expilo sie na orsh ... a o kingach juz nie wspomne ehh :<

Hayashida
03-06-2009, 20:09
Foczeq, nie doznałeś tego klimatu. Nie wiesz jak było.

Old Dzolo/Seba :)
03-06-2009, 20:25
Jak pamiętam jeszcze neko miał ~~500 lvl, te najazdy na które chodziło praktycznie całe APO, ta przemiła atmosfera, praktycznie 0 botów. Niestety, to nie wróci. Strasznie się zmienili Game Masterzy (Mortiis, Tygrys) tylko i wyłącznie przez dzieci, które zawładnęły apo. Dla Mortiisa to była przyjemność prowadzić taki ots z kulturalnymi graczami. Tygrys bez skrupułów robił mapki/najazdy. Było-minęło ;)

To nie było vs LIS tylko.. KRS !! XD

Flutebone
03-06-2009, 20:38
ja pamiętam jak na najazdach były queeny (miałem wtedy z 50 lv) i myślałem, że to priestessy czy jak to tam i hero a nie King i Queen xD padłem raz i wiedziałem co to jest :>
pamiętam jak wbiłem 100 lv sorcem i byłem kox, i jak grał Bad Boyss, Pako, Szu, i Drako wszyscy mieli po 300 lv (best na servie ;q) i zamiast na game chacie wszyscy gadali na trade bo nie było tego limitu jedna wiadomość na 2 min. wtedy jeszcze Scorpion był...
Wszystko kulturka, nie wyzywali się i nie bili za nic tak jak teraz ;f w dodatku zapytałeś się o coś to niedość że miałeś wytłumaczone tak, że by to totalny cep pojął to czasem nawet dostawało się c arma czy tam 5k od kogoś xd

tak jak up
Było-minęło

@edit
Pamięta ktoś chyba najbardziej zaciętą wojne jaka była na APO- DC(Destruction Company) vs LIS?

⊕ Cineczeq ⊕
03-06-2009, 21:49
Pff, nie ma to jak dostawać bany co 2gi dzień. <33
No i tyle bugów na APO co ja znalazłem to nikt nie wykrył.xd
Nie ma to jak BHQ na 670 lvlu (albo podobnym, już nie pamiętam, dawno było xd) i 42 lvlem WHQ W tamtych czasach 2.5-3kcc.. xd

Pamiętam, jak cineq sprzedawał 100cc za 3 złote na allegro :D
I w 2 dni wszystko się rozchodziło. : x

To nie było vs LIS tylko.. KRS !! XD
LIS, gildie Pianki wtedy się nie liczyły powstało dużo później.

Hayashida
03-06-2009, 21:59
Pamiętam, jak cineq sprzedawał 100cc za 3 złote na allegro :D

Exevo knight
03-06-2009, 22:00
Ehh... jak ja czytam te wasze wypowiedzi to musiało być super. Ja zacząłem grę zaraz po tym jak zaczęły grać te "dzieci". Nie było tak źle ale i tak chciałbym wcześniej zacząć przygodę tutaj :)
PS: Gdyby Tygrys / Mortiis zrobił taki serwer dla ludzi z uznaniem xD

Hayashida
03-06-2009, 22:16
To przeszłość, nie wróci. Naprawdę, tamte czasy były świetne. Na 150 lvl allegro i tak Ci nic nie dało za tamto 100cc jedynie mogłeś kupić elven legi, blue robe, turban, g shielda, i manasy (akurat wtedy były tanie) gdy powstało ank wszyscy na domki sie rzucili odrazu :D Nimfe miało 5 osób, kto ją miał byl elo elo

Say'ko
03-06-2009, 22:24
No pamietam te expienie na kingach, orshachm, andarixa tez pamietam ; P Cala gildie DC i LiS, wtedy bylem naabkiem i nie umialem grac. A szkoda, moglo by byc jeszcze lepiej dla mnie :D

!Li!
04-06-2009, 07:41
Pff, nie ma to jak dostawać bany co 2gi dzień. <33
No i tyle bugów na APO co ja znalazłem to nikt nie wykrył.xd
Nie ma to jak BHQ na 670 lvlu (albo podobnym, już nie pamiętam, dawno było xd) i 42 lvlem WHQ W tamtych czasach 2.5-3kcc.. xd

I w 2 dni wszystko się rozchodziło. : x

LIS, gildie Pianki wtedy się nie liczyły powstało dużo później.

Pamiętam jeszcze SZUFLADA!!!!! Co wkurzało Pana Fago xD

Akananto
04-06-2009, 08:07
Pamiętam jeszcze SZUFLADA!!!!! Co wkurzało Pana Fago xD

To nie bylo az tak dawno..

Kiedys bylo smiechowo, non , wszyscy mieli pasy badboya i w ogole ..

Simi
04-06-2009, 12:47
Pamiętam expienie na Demonach Sorcem, gdy to Exod walił we mna exori erex by zobaczyć, czy mam bota na coś. ;dd Pamiętam jak zobaczyłem Amedain'a z krasnoludem Xd. Widziałem jakiegoś 500 knight'a, który miał krasnoluda i pytali się go ludzie, czy jest Gm'em. To były czasy.

Tettii
04-06-2009, 14:05
Uou. To były czasy, jak 15nastym lvlem lałem kinga i wskoczył 27. xD albo sie uhało 70tym lvlem na kingach ;p g bootsy czy g axe sie lootnęło to był szał po 100, 300cc sie rozchodziło ;D Koper Satura Focus etc spoko ziomki grali kiedyś ;] ale co było nie wróci niestety :p

Karelq Druid
04-06-2009, 14:10
Też dużo pamiętam ; d jak będe miał czas wrzuce ss mam chyba z 200mb starych ssów

Hayashida
04-06-2009, 14:22
Miło powspominać, ale to już nie wróci :(

Flutebone
04-06-2009, 16:47
Jest jeszcze szansa, że wróci tylko Mortiis musiał by zacząć ostro pracować, banować wszystkich z botami, tych którzy za nic wjeżdżają na starszych, no i dobrać nowych GM' ów tylko nie tak jak dobierał modków po znajomości. Jeśli by wrócił Scorpion i Pantera (m.in)
to dało by rade coś zdziałać, ale i tak w 100% sie nie przywróci tamtego klimatu... kiedyś każdy każdemu pomagał jak się dało xd no i śluby.. pamiętam jak na Dementisa ślub przyszło z pół serva xD i jak wtedy biegałem po wino do pirata ^^
No i pożegnanie KubaZZ'a (chyba, nie pamiętam dokładnie tego nicku..) albo Scorpiona ^.-
Szuflade też pamiętam xD wszyscy biegali i '<<!!SZUFLADA!!>>' xD
a tak btw. kto podał na trade passy badboyssa?

@down
nie Flut Bone tylko Flutbone [fjutbon ;f]
mi chodziło o ban 4eva

Exevo knight
04-06-2009, 19:39
Fltue Bone, ale co ci da to, że zbanuj jak i tak wysokie lvl-e i tak niczego nie straca, pomysl ile oni już banów mieli :D

`FilipeK <3
06-06-2009, 15:58
Jest jeszcze szansa, że wróci tylko Mortiis musiał by zacząć ostro pracować, banować wszystkich z botami, tych którzy za nic wjeżdżają na starszych, no i dobrać nowych GM' ów tylko nie tak jak dobierał modków po znajomości. Jeśli by wrócił Scorpion i Pantera (m.in)
to dało by rade coś zdziałać, ale i tak w 100% sie nie przywróci tamtego klimatu... kiedyś każdy każdemu pomagał jak się dało xd no i śluby.. pamiętam jak na Dementisa ślub przyszło z pół serva xD i jak wtedy biegałem po wino do pirata ^^
No i pożegnanie KubaZZ'a (chyba, nie pamiętam dokładnie tego nicku..) albo Scorpiona ^.-
Szuflade też pamiętam xD wszyscy biegali i '<<!!SZUFLADA!!>>' xD
a tak btw. kto podał na trade passy badboyssa?

@down
nie Flut Bone tylko Flutbone [fjutbon ;f]
mi chodziło o ban 4eva

mhmmm .. jesli sie nie myle Pantera = old mikiel :)

# topic

Ta , teskie XDD
Zaczynalem gre , gdy BaT BoY(?) mial 333 lvl.
Zazdroscilem mu...OTSQ to bylo to x_X , a teraz to phii..
Aby wrocic do tamtych czasow , wrocic musieli by playerzy tacy jak : Neko , Jazin , Szu , Knoxville , Pako czy tez BaT BoY.
Byli by wzorem..d: