View Full Version : Gry RPG
Chciałem się was zapytać jakie są najlepsze gry RPG na singlu i na multi
chodzi mi o takie gry jak NeverWinter Nights 1 i 2.
Potrzebuje tytuły, ponieważ nie znam za dużo tego typu gier :]
Bardzo mi pomożecie...:D
Pan Poziomek
07-06-2009, 10:28
Dla mnie najlepsze na single to Gothic 1,2+ Noc Kruka i Fallout 2. W multi nigdy nie gram to nie wiem jakie są najlepsze.
Edzio Wariat
07-06-2009, 11:15
nie wiem o co ci chodzi ale dla mnie najlepszy jest silkroad :O
simzonek
07-06-2009, 11:20
Multi to : lineage 2, metin 2 ,MU-online, kal-online. Jesli chcesz wiecej odezwij sie na prv :)
Pozdro by Vimpex :))
Arigori IksDe
07-06-2009, 11:41
Baldurs Gate, Icewind Dale, Dungeon Sige, NwN, Diablo
Counter Strike, Diablo II, WoW i Tibia :D
Counter Strike, Diablo II, WoW i Tibia :D
OWn3d
@topic
Single - Star Wars : Knight of the Old Republic I i II, Spellforce : Zakon Świtu, Baldurs Gate
Multi - Metn2, Tibia, WoW
Quiet v 2.0
07-06-2009, 12:01
Single: Fable, Baldurs, Dugeon Siege, i najważniejszy tytuł - Gothic 1 i 2.
Multi - WoW, Diablo II
single: Gothic, Dungeon Siege
multi: Lineage 2, Silkroad, Diablo
Single Diablo I i II i Pan Zniszczenia Gothic 1,2 Noc Kruka o 3 się nie wypowiem, Spellforce.
Multi- Wow, Guild Wars, Dekaron(mi się podobał), Phobos może ktoś grał?
Jakim cudem, zaliczacie Diablo do RPG? :O Przecież to jest hack'n'slash a nie RPG ...
#Topic
Z cRPG to będzie: BG, Fallout i ew DS.
MMORPG'ów to GW, WoW i L2, choć do ostatniego tytułu mam wiele zastrzeżeń.
Seria The Elder Scrolls - zachwycił mnie Morrowind. Eh, przegrało się w niego wiele nocy w Zakopanem na laptopie <3
No i klasyka, czyli Diablo 2. Zarąbiste do gry w singlu, jak i w Battle-Necie. Może polubisz jeszcze Voyage Century Online? Fajnie się pływa statkami i rozwala inne statki ; d
Diablo 2 wymiata ;>
wie ktos moze kiedy wkoncu wyjdzie diablo 3? Ja wiem ze podobno w tym roku ale nie wiem dokladnie...
Dzięki, bardzo mi pomogliście! :)
W każdą z gier jakie wymieniliście spróbuje zagrać ;D
Jeszcze raz dzięki...
Pozdrawiam
@Admin
Temat można już zamknąć.
Nemzzist
15-06-2009, 15:22
Hola hola... 3/4 wypowiedzi w tym temacie to bzdury... jak mozna zaliczac Diablo do RPG? Dzieci drogie, - www.google.pl milej zabawy
Ja osobiscie z gier cRPG- bo tak sie w rzeczywistosci nazywaja, polecam Wiedzmina, Githica I / II, Morrowinda - reszta to gowno ;]
Widze jak niektore dzieci marza o tym by nabic jak najwiecej postow w temacie o ktorym nie maja zielonego pojecia, najlepiej wylacz kompa i wez karyke i dlugopis - to najlepsze RPG, polecam tez ksiazki rozwijaja wyobraznie i ucza ortografii & pisowni.
PS: w MMO nie oplaca sie grac ;]
Kamor ^Inter^
15-06-2009, 15:26
Seria The Elder Scrolls - zachwycił mnie Morrowind. Eh, przegrało się w niego wiele nocy w Zakopanem na laptopie <3
No i klasyka, czyli Diablo 2. Zarąbiste do gry w singlu, jak i w Battle-Necie. Może polubisz jeszcze Voyage Century Online? Fajnie się pływa statkami i rozwala inne statki ; d
Ty też z Morrowindem ? XD
#top
GOTIK 1 !
Githica
Błąd,Dziecko.
Nemzzist
15-06-2009, 16:32
omg gOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOthiccaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! a nie GOTIKA przyjacielu ;]
pozdro & poćwicz
Oriental
15-06-2009, 16:44
@Ishaus i Nemzist
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, często zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) – gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.
Być może Diablo II jest umownie zaliczaną do hack and slash, ale sądzę, iż nazwanie Diablo RPG'iem nie kaleczy. Ishaus mógłbyś też jeździć pełnymi nazwami gier, wprawdzie istnieje coś takiego jak Google, ale lepiej napisać całościowo, lepiej się czyta, i szybciej kojarzy grę.
@Topic
Erpegi singiel: Diablo (szczególnie dwójka z dodatkiem ;] ), Gothic (II i III tha best)
multi: Tibia, Metin 2, Last Chaos
Elo
Nemzzist
15-06-2009, 17:12
rownie dobrze mogles dac linka do wikipedii... nie zachwyciles mnie swoja wiedza - Diablo nazywane RPG - KALECZY ;] zapytaj sie na forach gier fabularnych czy diablo zalicza sie do rpg to Cie wysmieja, zbannuja i jeszcze zrobia wjazd na chate. Pozdro bo przynajmniej pofatygowales sie by napisac a raczej "spisac" cos konkretnego i normalnego, niech wiedza czym jest rpg ;]
PS : Nie moje drogie dzieci odkladamy kredki i zabawki. Tibia nie jest RPG =D
Rószofy Ócher
15-06-2009, 17:44
PS : Nie moje drogie dzieci odkladamy kredki i zabawki. Tibia nie jest RPG =D
Te, tak Ty! Ten co się zna na wszystkim... Tak bowiem tu Cię zadziwię, ponieważ tibia jest grą MMORPG.
Najlepsza multiplayer - World of Warcraft!
Nemzzist
15-06-2009, 19:15
ale zjeb... przestudiuj najpierw cały temat a potem przeczytaj definicje RPG a nie MMORPG do choya pana
Single! - Gothic 1,2,3 | Fable 1,2 |
Multi! - Metin2 | 4Stroy | Last Chaos |
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.