Zaloguj się

View Full Version : Jak zwiekszyc wartosc itemow

Matt12
07-06-2009, 19:56
Siema
Pewnie każdy kto gra na APO od dawna zauważył, że ceny itemów drastycznie spadły. Dlaczego ?? Podaje przykład: dawniej broszkę można było kupić za ok45-50kcc gdyż niewiele osób mogło ją zdobyć. Teraz kiedy dużo osób ją loci z Apocalypto a zapotrzebowanie na nią zmalało cena spadła. Nie jest tak tylko w przypadku broszki ale większości "rare items". Moja propozycja polega na tym, aby stworzyć NPC ( za bramka lvl np: 1500 lvl ) u którego można by sprzedawać te itemy nawet w cenie jaka panuje teraz. Pytanie po co?. Otóż wtedy gdy ktośby chciał sprzedać np broszkę, nie musiałby ciągle pisać na trade tylko poszedłby sprzedać ją do sklepu. Natomiast osoba która chciałaby kupić ów item dawała by za niego o wiele większą cenę. W ten sposób wzrosłaby cena różnych itemków, jak i zmniejszyłaby się ilość osób ( mowa o low lvl ) latających w s secie, klapkach i innymi itemkami. Dla przykładu:
- cena s seta dawniej ok 80kcc, teraz można go nabyć za ok 50-60kcc
-klapki - dawniej ok 22-23 kcc teraz 17-19 kcc
- softy - pamiętam czasy kiedy kupowałem je za 500-600cc teraz 300-350 cc
- broszka - jeszcze niedawno po 40-50 kcc teraz można ja nabyć za 30 kcc
Sami widzicie jak ceny spadają i będą ciągle spadać więc sami przemyślcie przemyślcie moją propozycje. Zamieszczam sondę.

Spaślak
07-06-2009, 20:24
No chyba to normalne, itemków na serwerze jest co raz więcej to chyba nie będą drożeć? -.-
A jak by był taki npc to znowu na serwie bylo by za duzo kasy.

Say'ko
07-06-2009, 20:34
Można stworzyć takiego NPC, ale gdyby za takie klapki można było dostać maks 10kcc. Wtedy nie wzrosła by nadto kasa, a itemów było by może mniej i były by droższe.