View Full Version : Magic Mace
Orson_Pall
07-06-2009, 21:42
Witam.
Niedugo dobije 1k lvl swoim knightem, zaczełem zbierać kase na QOD... tylko zastanawiam sie po co. Większość ek i tak używa sworda, i nie opłaca sie nam zmieniać skilla dla 5 wiecej ataku od mlsa. ~20kcc, to koszt 5pkt ataku, i tego, że nie musimy zmieniać SOVa na MLSa do pvp? Troche śmieszne, bo rp ze swoim g boltem z qoda wymiata. Expi o ponad 20% szybciej... a różnica w defie na wyższym lvlu jest prawie niezuważalna, prawie to samo jest z ms/ed, tylko że oni nawet mniej defa nie mają. Ba, nawet mają go 5 pkt wiecej. Na max defa biją tyle samo co na max atk, przez co w pvp swoim ek bije po 800, w sorca z silver wandem :) Naprawde super, tylko zaden ms/ed nie jest taka ciota, żebym ja w niego zdążył walnąć 4 exori maxy, zanim on sie vitnie. Jeszcze wiekszość ms/ed używa might ringow.
Proponuje, aby jakoś urozmaicić magic mace. Np, bardziej ustabilizowany atak, czyli różnica w dmg max ~500, tak jak to jest z golden boltem i silver wandem, aby ek też miał szanse z innymi profesjami. Myśle że przydałby sie też atak 3x3 sqm, ale to już niekonieczne, bo ek jednak nie bije z magii. Można by zrobić także, aby na atk z magic mace wpływał najwyższy skill, niekoniecznie club (Tutaj to już by sie przydało zmienić nazwe, bo jaki to club xd). Mam nadzieje że ktoś z ekipy chociaż to przeczyta. Jeśli komentujesz, uzasadni czemu tak, albo czemu nie. Oczywiście zamieszczam sonde.
Kapitan Alkohol.
07-06-2009, 22:17
Mam nadzieje że ktoś z ekipy chociaż to przeczyta. Jeśli komentujesz, uzasadni czemu tak, albo czemu nie. Oczywiście zamieszczam sonde.
Sczerze wątpie ;(
@top
Zgadzam sie, nie wiem czemu wszyscy mówi że ek to taka dobra profa, a ek to ciota xd wystarczy go suwac i nie ma szans (chyba ze bot albo niektórzy maja na serio dobre pvp i potrafia trafic sie uhem podczas przesuwania). Powinni ulepszyc magic mace, a przy okazji osłabić g bolta. Czemu ? Juz mówie - 1k ed/ms z silver wanda wali po 1,5k (w ludzi), a 1k rp nawet 3k. Przesada ;s
Leitry:)
07-06-2009, 22:31
Nie zgadzam sie poniewaz Misticus : Tak ed/ms na 1.5k wala w ludzi i z czaru "exevo gran mas mort" wala 2x wiecej niz rp z "exori max erex" . Wiec mysle ze nie trzeba oslabiac g bolta . Taki 1 k rp przy wiekszym spamie od 1 k ed nie ma szans na wyleczenie sie z marnej "vity":(:o
silver ghostek
07-06-2009, 22:52
Sczerze wątpie ;(
@top
Zgadzam sie, nie wiem czemu wszyscy mówi że ek to taka dobra profa, a ek to ciota xd wystarczy go suwac i nie ma szans (chyba ze bot albo niektórzy maja na serio dobre pvp i potrafia trafic sie uhem podczas przesuwania). Powinni ulepszyc magic mace, a przy okazji osłabić g bolta. Czemu ? Juz mówie - 1k ed/ms z silver wanda wali po 1,5k (w ludzi), a 1k rp nawet 3k. Przesada ;s
3k z bolta to bije 1,3k rp ;f
...
wiec tak:
1k ed/ms - 6k (mas mort/g ue) + 1,3k (wand przy 133 mlvlu) = 7,3k
1k rp - 4,2k (max erex) + 2k (g bolt przy skillu 120) = 6,2k
1k ek - ok. 4k (e max) + 2,4k (mace przy skillu 115 i przy full atk. przeciwnika. Przy def jakies 700-1,5k) = 4,7-6,4k
Hity z mace powinny byc mniej zalezne od obrony przeciwnika (tak zeby przy full defie drugiej osoby bic takim ek min. 1,5k)
@down
sorry ale tak to jest jak sie nie potrafi grac ek...
Marcelllo
08-06-2009, 17:59
@up -żeś dojebał ze swoimi obliczeniami :) Są pro evul i w ogóle ;d
@topic - powinni coś zrobić :D ale co to już nie moja sprawa... Gram ek i chuj ;d Grając 1,3k ek trzeba się trochę namęczyć żeby ubić 1k rp ;s walniesz w niego 2 maxy i ze sworda a ten "exura vita" i po zabawie ;s Trzeba walić spam w spam ;s a jak Cię jeszcze sunie to Ty leżysz :)
Najlepiej by było, gdyby dali do wyboru, Axe, Club lub Sword z takim samym atakiem, obroną i działaniem. Kto ma większy Skill w Sword wybierze Sword'a z QOD. Kto ma Axe większy, ten bierze Axe. To tylko moja propozycja.
Fatalnie
09-06-2009, 20:59
Zauwaz ze dla RP jest obnizone leczenie z Exura Vita.
Sadze ze dla Magic Mace mozna troszke podwyzszyc dmg ale nie za duzo bo taki ek i tak posiada od groma HP.
Nemiksiol
26-06-2009, 09:04
Stanowcze nie ja mam 925 rp vitam sie nieco ponad 6k z exori max erex wale 8+k a walilem 9-10 k to juz duzo obzyli pallkowi a ty chcesz jeszcze zeby mu obnizyli jeszcze atak z g bolta ?? NIEE STANOWCZE NIE!!!!!!!!!!!!:mad:
silver ghostek
26-06-2009, 09:20
Stanowcze nie ja mam 925 rp vitam sie nieco ponad 6k z exori max erex wale 8+k a walilem 9-10 k to juz duzo obzyli pallkowi a ty chcesz jeszcze zeby mu obnizyli jeszcze atak z g bolta ?? NIEE STANOWCZE NIE!!!!!!!!!!!!:mad:
I moze frytki do tego? Tyle to bije 1200+ rp...
@topic
mogliby cos z tym zrobic :(
Zdecydowanie jestem na TAK,przecież ek jest teraz sux. Jeszcze jak pall na tym samym lvlu albo niższym założy kaptur,g bolt,pandemke,klapy,might ring,to jest nie do zajechania...
Tak, powinni ją polepszyć, bo jest żałosna... Z thunder hammera bije po 2.5 k w trainy, a z m mace po 2.8?.
Tak, widać różnicę między: G.boltem/M.mace. Zastanawia mnie, dlaczego Magic Mace, ma w swojej nazwię "Magic"? Jeżeli te nagrody są z jednego questu, to ich siła powinna być zróżnicowana.
1600pall sieka z g bolta 4k+ w człowieka a 2000sorc z s wanda 3k n/c
Jak zabić pallka jak spamując można paść? on na loozach będzie biegał i klepał vite a sork itak musi sie vitac bo jak nie to poleci na 2 szybkie...
Knight ma itak + ze ma dużo hp i 4khp zrobi mu małą różnice..
Prosta sprawa osłabić g bolta i polepszyć m mace. Hity z magic mace powinny być takie jak hity pallka z g bolta teraz. Nie dość że ek musi za kimś biegać to jeszcze ma zadawać śmieszne hity? :/
Kapitan Alkohol.
27-06-2009, 11:12
3k z bolta to bije 1,3k rp ;f
...
wiec tak:
1k ed/ms - 6k (mas mort/g ue) + 1,3k (wand przy 133 mlvlu) = 7,3k
1k rp - 4,2k (max erex) + 2k (g bolt przy skillu 120) = 6,2k
1k ek - ok. 4k (e max) + 2,4k (mace przy skillu 115 i przy full atk. przeciwnika. Przy def jakies 700-1,5k) = 4,7-6,4k
Hity z mace powinny byc mniej zalezne od obrony przeciwnika (tak zeby przy full defie drugiej osoby bic takim ek min. 1,5k)
@down
sorry ale tak to jest jak sie nie potrafi grac ek...
No dobra, ale zobacz :
1k ed/ms - 13,5k hp - leczy sobie 80~ % hp 1 evura vita, ale wystarczy chwila nieuwagi i
1k rp - 20k hp (albo 21k nie pamietam) - ok 4 vity na full hp
1k ek - 31k hp - uha sie jakies 7-8k.
Wiec dla ed/ms wystarczy chwila i spi, a 1k rp to i od 3 osob moze uciec ;f
silver ghostek
27-06-2009, 12:37
Zdecydowanie jestem na TAK,przecież ek jest teraz sux. Jeszcze jak pall na tym samym lvlu albo niższym założy kaptur,g bolt,pandemke,klapy,might ring,to jest nie do zajechania...
jak nie umiesz grac to jest sux... proste
@topic
ja teraz mam problem wyciagnac kogos na pvp a co bedzie jak polepsza magic mace? ;c
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.