View Full Version : Adios
Szukałem ekipy na ani1. zacząłem pisać na trade "szukam ekipy na ani1 (potrzebne 2 osoby). Adios uznał że złamałem regulamin na dal mi bana. Według regulaminu jest to dozwolone: 6.2 - Trade-Main/Trade-Rook, oferty sprzedaży, kupna oraz oferty współpacy (szukanie ludzi do questów, prośby o pomoc w questach itp.)." Według mnie ktoś kto nie zna regulaminu na pamięć nie powinien być administratorem/gm'em.
Dalekowidz84
08-06-2009, 17:43
Na pewno nie ty będziesz decydował kto jest GMem na APO
A co do ogłoszenia to może pisałeś to na game-chacie ?
Może i nie ja będę o tym decydował, ale Adios nawet regulaminu nie zna.
Na pewno nie ty będziesz decydował kto jest GMem na APO
A co do ogłoszenia to może pisałeś to na game-chacie ?
On wyraził swoją opinię 'NIE POWINIEN'.
#Topic
Może się pomylił :P
Pomylił się? Nie sądzę. To tak jak ja bym skręcić w lewo skręcił bym w prawo.
Vernereq
08-06-2009, 17:54
Adios jest zbyt surowy wg mnie... Przez przypadek napisałem ofertę sprzedaży na g-c i wlepił mi bana na 4 dni! Jakbym był godem bym mu gma zabrał ;s
Pampalini
08-06-2009, 18:22
No ciekawe .. albo dostales bana za cos innego :| albo jest to pomylka , bo nie wydaje mi sie zeby ban polecial za szukanie osob do questa ;|
Quiet v 2.0
08-06-2009, 18:26
Adios jest zbyt surowy wg mnie... Przez przypadek napisałem ofertę sprzedaży na g-c i wlepił mi bana na 4 dni! Jakbym był godem bym mu gma zabrał ;s
Na tym serwerze jest już tyle noobów, że w sumie nie dziwię mu się, że reaguje ostro.
@top: ALbo napisałeś przez pomyłkę na innym kanale, albo może ktoś coś zrobił miał podobny nick do ciebie, i Adios się pomylił. Trzeba było new chara i do niego napisać.
Jeśli uznał że złamałeś Regulamin... To pewnie to zrobiłes :p
Akananto
09-06-2009, 19:27
Na to jest specialny dzial a mianowicie Skargi & Odwołania (http://www.toproste.pl/forum/forumdisplay.php?f=49). Jezeli nie wiesz jak ten dzial funkcionuje zapraszam rowniez tutaj (http://www.toproste.pl/forum/announcement.php?f=49).
Matula ^^
09-06-2009, 19:49
Bardzo dobrze ze taki temat powstał.
~Moim zdaniem, co nie jest trudne do zauważenia GM/Tutorzy nadużywają swojej władzy i wydaje im się że są najmądrzejsi z całego towarzystwa. Dostaje bana za obrażanie innego gracza na 3 dni ? o.O Są pewne sprawy do których GM/Tutor nie powinien wpychać nosa.
~Ludzie bardzo często pisz na game - chacie ogłoszenia które powinny się znaleźć na trade, rozumiem przypadek, złe okno, roztrzepanie a tu co się dzieje po 3 minutach ? Ban na 3 dni, bez ostrzeżenia, nic. I czy wy ludzie 'władzy myślicie ze wystarczy napisać np, 'Adios, trade.' - co to znaczy ?? D: To jest bardzo żałosne. Powinny iść osobiste upomnienia, na 100 % by to poskutkowało.
Nie chce Ci się dawać osobistego upomnienia ? Przestań być GM/tutorem
~GM/tutor powinien być swego rodzaju pomocą, a tu co? Napiszesz do któregoś o pomoc a odpisze Ci za pół roku albo wcale.
~Zauważyłem ze wypełnianie obowiązków tutora bądź GM jest bardzo prymitywne. Często rozwiązują oni problemy banalne (pisanie na trade czytaj game - chat) a nie zajmują się sprawami wartymi uwagi. Zajmują się oni problemami które dotyczą ich samych bądź problemy które łatwo rozwiązać.
Główna administracja APO powinna coś z tym zrobić, jest to główny problem tego OTS / Forum.
Avve.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.