View Full Version : Jedzenie Waszej babci
No właśnie, zapewne nie raz byliście u swojej babci i nie raz jedliście u niej XDD Tak więc jakie są Wasze ulubione dania serwowane przez Waszą babulkę XDD
U mnie tak to się prezentuje:
-Pierogi, wszystkie rodzaje
-Rosół XDDD
-Kiełbasa wiejska
A Wy co lubicie z menu babulki? XDD
Temat powstał z racji tego, że na tym forum już prawie żadne tematy nie powstają.
Flutebone
15-06-2009, 17:05
Ja jak pojade do babci od strony ojca to jeśli poprosze ją o kanapke zrobi mi z 20, o rosół to przynajmniej 2 dokładki... a jak się spóźnie 5 minut to opierdol taki dostaje, jakby już ten obiad 3x wystygł ;ff
- schabowe duszone
- pierogi
- pomidorową
- rosołek
- mielone
- ogólnie wszytsko
Placuszki ziemniaczane <33 i Pierozki x]. barszczyk na swieta i kurzy pałki : D
#Down.
Jak nie umiesz się 'bawić' to wyjdź z tego forum. Nie dla psa (pasuje idealnie) kiełbasa.
Nemzzist
15-06-2009, 17:16
Chory temat... jak sie nudzisz i chcesz miec posta wiecej to napisz do Gma moze Ci dopisze....
hmm najlepsze jedzenie?
ofc placek xD
wczoraj imieniny były i babcia upiekła placek biszkoptowy z galaretką + truskawki w środku i masa ze śmietany :p
Pierogi of koz <3 Oprócz tego jeszcze mielone, no i schaboszczaki i barszczyk biały, no i bigos i kiełbaska taka dobra <33 Kocham takie żarcie ;d
Wszystko dosłownie. ^^ Co da to zjem, mieszka niedaleko więc jak w domu niedobre to sie idzie do babci zawsze coś wskoczy :D Najlepsze to chyba schabowe i pomidorówka - rządzą 4ever! <3.
aleś tematem zarzucił xD
Ja tam lubie u babki jeść chleb z szynką i keczupem, parówki i schabowy mmmm... a ponadto ubustwiam po śląsku: rolady, kluski i modra kapusta :)
Chory temat... jak sie nudzisz i chcesz miec posta wiecej to napisz do Gma moze Ci dopisze....
pojechales po nas rowno miszczu
Ja już nie mam żadnej babci... Ale jak żyła jedna to uwielbiałem jej pierogi ruskie! <3 : ) rosół ogólnie wszystko co dała to było wyśmienite : ) jedna umarła jak miałem rok, druga nie żyje już ponad 2 lata... Brakuje trochę babcinej kuchni jak pojedzie się na wieś do dziadka... Bo zawsze jak się przyjeżdżało to nigdzie nie wyszedłeś zanim się nie najadłeś :d nikt u niej głodny nie chodził xD
Oj tak, pierogi, placki itd... babcia potrafi przejechać do Warszawy 100km do mnie pociągiem, następnego dnia zrobić obiad itd a drugiego dnia pojechać do siebie :rolleyes:
Ahh ; d Ja mam takie szczescie, ze moja babcia byla kucharka ;) Jednak najlepsze robi chyba pierogi ^^
Kamor ^Inter^
15-06-2009, 20:29
Bacie KoX ! <3 :D
U mnie w liście dań :
Rosołek (bez rzadnych watpliwosci :P)
Barszcz Biały
Śląska
Pyreczki z koperkiem
MNIAAAAAAAAAAAAAAM : D
Babki są zajebiste! xD! Zawsze do niej chodze żeby mi zwolnienie napisała XDD
a co do jedzenia to moja babka robi dobre schaboffe <3333
jeszcze pierogi i placky wiecej nie pamietam xd
@edit
btw. nie czaje dlaczego niektórzy na babcię mówią 'babka'.
Można mówić i tak i tak. Wielu osobom wydaje się, że 'babka' to tak brzydko, a to właśnie jest dobrze xD Wydaje mi się, że babcia to zdrobnienie od babki xd
Oriental
15-06-2009, 21:07
Szałot, placki rox ;). Rosołek ma za mało przypraw, ale ma zaczepisty smak ;D. Elo.
@Down
Nawyk z pewnego serialu...;D
Zamknij pape.
#Topic
Jak przeczytałem nazwe tematu to myślałem że chodziło o to, że ktoś zjadł swoją babcię :D:D:D
Kocham jeść wszystko co robi moja babcia!
Wam też by smakowało xD
btw. nie czaje dlaczego niektórzy na babcię mówią 'babka'.
Arigori IksDe
15-06-2009, 21:12
Golabki ze sosem pomidorowym :> only that
Lubialem wszystkie dania , ktore robila babunia ;< Ś.P ;(
Zmanierowany
15-06-2009, 22:22
prawie wszystko co jadalne XD mama nie robi bo nie umie XD a mi sie nie chce ofc
Viseko .
15-06-2009, 22:52
Lubię wszystko, co zrobi moja babcia/dziadek. Zawsze jedzenie jest świetne.; )
Ale sie głodny zrobilem czytajac ten temat. Pierogi ofc i ..śledzie...z..rodzynkami
Tre Cool
16-06-2009, 07:24
Pyzy <3
Nie lubie, babka mieszka u mnie w domu i ogolnie nie lubie jej jedzenia no, chyba, ze jakies tam mieso na wykalaczkach, nie wiem jak to sie nazywa, a tak poza tym, to nic wiecej ;x
O tym, ze mnie wkur*** co dzien, to juz nie bede pisal ;x
Hrabia Olaf
16-06-2009, 14:45
a ja jak inni pierogi, pozatym pączki oraz ciasta ;)
Ogórkowa babci ja pie**** mistrzostwo ;p
Ale temat zaje*** :)
Bylem ostatnio u Babci na weekend to 2kg weszlo na moment :)
Ogolnie to dużoooooooooo dobrego jedzienia :)
Moja babcia mieszka 2 kilometry ode mnie, więc bywa u nas w domu około 2-3 razy na tydzień. Z tego wynika, że całkiem często robi mi obiady ;) (Bardzo smakowite :P)
"szałot' mojej babci jest najlepszy na świecie! I sernik robi lepszy niż Franek Smuda, hehe ; d
@Down
Rosół ponad życie! : d
Vernereq
16-06-2009, 19:03
Pierogi
Barszcz z uszkami
Rosół <--- mógłbym tutaj z 5 dokładek zjesc nawet XDD
Od babci lubie wszystko ; > Wymieniłem tylko te the best potrawy ;S
Lol, byscie mieli tak jak ja, czyt.: Hubert, "zjisz/pojjisz czeguś?" przez 16 lat, to tez byscie mieli dosc juz tego... ;DD
@topic
Juz pisalem ;x
Ale dodam, ze lubie zjesc babke piaskowa jak kupi :D
Slepy Shooter
18-06-2009, 15:25
pierogi <3 , pomidorówka , rosół :D
zzzznnnnaaaacccczzzzkkkkiiii
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.