PDA

View Full Version : Problemy ?ycia codziennego.

Zabij aka
20-06-2009, 18:30
Witam. Ponieważ ostatnimi czasy nudzę się cholernie. To postanowiłem przyspamować na tym forum. Temat odnosi sie do tego iż.
Wiem że każdy ale to każdy ma jakiś problem. Większość jest nie do rozwiązania. Ale skoro mamy takie forum jak to. Jest tu trochę inteligentnych osób (nie podważam niczyjej inteligencji)
To można razem sobie odpowiedzieć lub podumać wymyślić coś. Rozumiecie chodzi o pobudzenie tych ostatnich szarych komórek.
Ja zadam wam pare pytań które mnie intrygują oto one:
Co się dzieje z życiem po śmierci ? (bardzo ogólne i dotyka wiary wielu z was nie chodzi mi o to co napisane w BIBLI! ale o to co wy myślicie)
Kto rządzi w związku? (Facet czy Laska. Uprzedzam zapytanie a co jeśli jest 2 facetów/ 2 laski)
Czy według was jak patrzycie na dziewczynę (ogólnie już znajomą powiedzmy)
:S Liczy się dla was tylko wygląd?
Nie chodzi mi tu zaraz o jakieś kłótnie ew. możemy polemizować na wysokim poziomie.
Wedle mego mniemania pytania są trywialne i nikt nie będzie miał problemu by udzielić mi na nie odpowiedzi. chodź by w 1 zdaniu.
Pozdrawiam.
Zabijaka.
PS. Jeżeli są błędy ort. to przepraszam.
Aaa.. i piszcie również swoje pytania ^^.

Emo
20-06-2009, 18:47
Tak na wstępie powiem, że cieszy mnie to, że powstał taki temat. Miejmy nadzieję, że nie zostanie zaatakowany przez noobów i jakoś się utrzyma.
Więc tak:
Co dzieje się z życiem po śmierci? Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. Różne pomysły przychodziły mi do głowy włączając w to reinkarnacje itp. Zawsze jednak było to "ale" i wszystkie pomysły lądowały w koszu. Obecnie uważam, że po śmierci nie ma nic. Tracimy po prostu świadomość. Nawet jeżeli coś jest to nie jesteśmy jesteśmy tego świadomi w tym życiu. Jeżeli chodzi o wiarę, obecnie uważam się za agnostyka.
Kto rządzi w związku? Moim zdaniem różnie jest. W niektórych rządzi mężczyzna, w innych następnie trzymać władzę może kobieta. Dodam też, że przy tym pytaniu nie możemy zakładać z góry, że rządzą faceci, bo nie zawsze tak jest.
I ostatnie pytanie: Nie. Nie liczy się tylko wygląd, przynajmniej dla mnie. Co z tego, że będziesz miał jakąś zajebistą dupę, jeżeli będzie totalnie pusta i o niczym z nią nie pogadasz? Jeżeli miałbym już wybierać, to dużą rolę odgrywa charakter osoby. To czy jest dobrze wychowana, kulturalnie się zachowuje itp. Oczywiście, wygląd też jest ważny, bo jeżeli ktoś jest zaniedbany, to na pierwszy rzut oka nas odstrasza, jest ważny, ale nie najważniejszy.

I na koniec, dodam pytanie od siebie: Co było pierwsze, jajko, czy kura:) To oczywiście taki mały "dżołk" jak najdzie mnie na jakieś głębokie refleksje to napiszę tutaj. Tyle ode mnie.

Kamor ^Inter^
20-06-2009, 19:03
Liczy się dla was tylko wygląd?

Nie. Jeśli wybieram kobietę najpierw patrzę na oczy i jej spojrzenie.

#top
U mnie w mieście wszystko gra,jest spokój.
Jedynie kogo w społeczeństwie niechciał bym widzieć to Gejów Całujących sie publicznie (ble ohyda,żel).

Coś sie przypomni,dopiszę.

PS.

I na koniec, dodam pytanie od siebie: Co było pierwsze, jajko, czy kura:)
To pytanie wymyślono by zajać czymś ludzi. :P

@edi
@down
Ja tylko o Kurze czy jajku,a religii to nie wiem nie wnikam,bo szkoda mi na to czasu xd.

Zabij aka
20-06-2009, 19:06
Też licze że zaraz jakieś dzieci lub "NooBy" nie zaczną wypisywać gówna w tym temacie.
W sumie co do twojego twierdzenia Reinkarnacja na moje jest czysto nie możliwa. Chodź to iż istnieje sobie wielki Pan Bóg i siedzi w niebie ma na swoje posyłki AnioŁki ehe no nie bardzo. Na moje nie ma tam nic ;s jest Pusto chodź tu next Questnion ;> czy wtedy życie ma sens?.
Związek ;s hmm twoja dedukcja jest wedle mnie trafna chodź azaisz myśle iż Mimo iż jestem Facetem ;s to że Dziewczyny rządzą a nam się tylko wydaje że rządzimy ^^.
No ale patrz tak idzie dziewczyna 150cm 150 kg hmm ;s... idziez z taką ulicą przepraszam cie? myślę że nie jest to na tyle istotna sprawa w tych czasach że to poprostu automatycznie przekreśla cie chodź byś był była nie wiem jak "zajebista" z charakteru.
Pozatym masz takich Dresow ;s to to wali jaka mądra głupia co za różnica ;S ważne by wsadzić tu i uwdzie!.
Prawda?:P
Ed.
Dodam iż zauważ twierdzisz że to pytanie Co było pierwsze jajo czy kura to by zająć czymś ludzi ;>.
A jak myślisz po co Religie wymyślono?
Bo ludzie chcą w coś wierzyć a takie coś łatwo wykorzystać i manipulować nimi. Wystarczy że dasz im wskazówkę jakąś podpowiedź która zawiera jakieś 1 % prawdy jak np. Religia Chrześcijańska :>.
I cały Jezus który jest niczym innym jak Bóstwem solarnym.

Emo
20-06-2009, 20:28
Reinkarnacja na moje jest czysto nie możliwa
Tylko wtedy ilość ludzi nie mogła by się zwiększać ani zmniejszać, bo gdzie podziewały by się dusze? W niebiańskiej poczekalni?^^

idzie dziewczyna 150cm 150 kg hmm ;s...
Tak jak już napisałem, osoba musi też o siebie dbać. Pomijam tutaj wzrost i wątpię, żeby taka nadwaga wzięła się z jakiejś choroby genetycznej. Także osoba taka waży tyle ile waży tylko z własnej winy.

A jak myślisz po co Religie wymyślono?
Moim zdaniem po to by tłumaczyć sobie zjawiska niewytłumaczalne jak dotąd. Przykładowo, skąd wziął się świat? Nie ma żadnych racjonalnych wytłumaczeń (tutaj pomijam teorię wielkiego wybuchu) więc trzeba to pod coś/kogoś podpisać. W chrześcijaństwie jest to akurat Bóg.

Wujek Margoth
20-06-2009, 21:43
Co się dzieje z życiem po śmierci ?
Kończy się. Nie wierze w reinkarnacje, niebo, piekło i takie tam. Życie jest po to aby je przeżyć. Jedni przeżyją je lepiej inni gorzej. Czemu nie wierze w piekło, niebo i boga? Jestem człowiekiem, który potrzebuje dowodów. Żyję wg swojej filozofii. Uznaje też kilka powiedzeń (czy tekstów piosenek) związanych z życiem
"Żyj krótko ale pięknie" I wcale nie myślę o chlaniu, ćpaniu i bzykaniu bo to nie wartościuje człowieka i nie wzbogaca jego życiorysu- wręcz przeciwnie. To jedno. Nigdzie się też nie śpieszę i staram się być punktualny. Stresu staram się unikać. Może będę długo żył :P

Kto rządzi w związku?
Ale w jakim? Formalnym już czy np. w 'młodych' związku. W tym związku młodych (np u mnie) staramy się razem podejmować decyzje. Te wymagające powagi i te mniej poważne :P

Jak patrzę na dziewczynę?

Jak każdy facet i proszę, nie pier***cie, że stawiacie na intelekt bo tak nie jest, najpierw patrzymy na wygląd : O! Jesteśmy facetami. Musi być dość ładna i myśleć. : )

Hjubert
20-06-2009, 21:46
Zastanawialem sie nad tym wiele razy, ale nic nie wymyslilem ;s Tak jak juz Emo napisal o reinkarnacji, to ja w to wierze, gdyz nawet w telewizji (nie jestem pewny, ale chyba to bylo w programie "Strefa Tajemnic") ogladalem kilkuminutowy wywiad z ojcem pewnego chlopca (chyba ojcem), ktory mowil, ze zabral syna na jakis zamek, on byl na nim 1 raz i wiedzial wszystko co sie znajduje i poza nim ;s Wiec cos prawdy w tym musi byc...

Kto rządzi w związku?
Hmm... Tego, to ci nie powiem, bo nie mialem nigdy laski ; o No ale moim zdaniem, to gdy podejmuje sie jakas decyzje, to powinna byc ona wspolna. Raczej obydwoje rzadza.

Czy według was jak patrzycie na dziewczynę (ogólnie już znajomą powiedzmy) :S Liczy się dla was tylko wygląd?
Nie... No fakt, jesli zobaczymy gdzies na imprezie jakas ladna dziewczyne, to predzej podejdziemy do niej, niz do takiej brzydkiej... No ale jak wiadomo- pozory myla. Przewaznie wiekszosc dziewczyn, ktore znam i maja fajny charakter sa brzydkie :/ Noo i wiekszosc tych ladnych sa takie oo "co to nie ja" ;x

To chyba tyle ode mnie.

Hrabia Olaf
20-06-2009, 21:56
Większość jest nie do rozwiązania. Ale skoro mamy takie forum jak to.

Gówno prawda drogi forumowiczu, po 2 jeżeli nie do rozwiązania co da inteligencja.

@Topic
Mam problemy, np.
*szkoła(nie lubie jak większość)
*część forum

*Razor*
20-06-2009, 22:06
Szkoła musisz orać kiedyś podziękujesz swoim nauczycielom bo właśnie dzięki nim prawdopodobne otrzymasz dobrą postade itp :P

nie potrafie ci pomoc z 2 problemem :P

A ja mam takiego koszmara często mi się śni :/

Za 1 razem śniło mi się że brata zabiłem

za 2 razem mój najlepszy kolega piepszył się z dziewczyną która mi się podoba też zajebałem ich obydwoje

a teraz "Dziś" mi się śniło że kogoś zupełnie obcego ubiłem

i ***** nie wiem czy mam iść do psyhologa czy odłożyć CS'a ? :P

PS: nie śmiać się :/

berafitokoxikduzy
21-06-2009, 11:47
Razor - polecam na tydzień odłożyć CS'a.. :P Ja miałem kiedyś, gdy tak maniaczyłem w tibię, że miałem sny jak goni mnie parę frostów, a mi brakło smp a byłem na końcu respa :/. A jeżeli odłożenie CS'a Ci nie pomoże, a sny dalej będą Cię "atakować" wtedy możesz skorzystać z usług psychologa.

topic - Po śmierci według mnie nie ma niczego. I tyle. A religie wymyślono tak jak ktoś mówił - aby manipulować ludźmi, ale też dlatego, że ludzie tego potrzebowali. Dla większości życie bez wiary nie ma sensu, przykładowo dla mojej mamy - co się nie stanie, ona modli się do Boga, chodzi co niedziele do kościoła itp. Dla większości osób mających ciężkie życie tylko Bóg daje im radość i szczęście. Wiecie o co chodzi ;P?

Co do dziewczyn - charakter jest strasznie ważny, ale wygląd ważniejszy dla mnie :). No te dwie rzeczy powinny się uzupełniać. Jedna bez drugiej to lipa. Pusta barbi czy też Ula z filmu Brzydula? Według mnie ani to, ani to. ; )

Moje - Katolicy wierzą, że w życiu po śmierci będą w raju żyć wiecznie. Czasem jak sobie tak pomyśle, to niby spoko.. Ale wiecznie ? Setki miliardów lat tam życ i nawet dłużej, to ma być fajnie? Mnie taka wizja czasem przerażała, a was?

Ktoś II
21-06-2009, 13:04

Wierzę w Boga i wiem, że gdy umrę na ziemi, moja dusz przetrwa ;)
Nie rozumiem jednej rzeczy. W piśmie napisane jest, że ludzi umierający idą do nieba, piekła lub czyśćca. W takim razie, co robią dusze błąkające się po Ziemi?

Kto rządzi w związku? (Facet czy Laska. Uprzedzam zapytanie a co jeśli jest 2 facetów/ 2 laski)

Zależy od związku. Jeśli facet jest lalusiem, to kobieta będzie górą.
Wydaje mi się, że to facet rządzi w związku :P

Nie napiszę, że wygląd się dla mnie nie liczy, bo jest on równie ważny jak charakter :P

berafitokoxikduzy
21-06-2009, 13:24
co robią dusze błąkające się po Ziemi?

Według religi chrześcijańskiej, tak zwane "duchy" na ziemi to są osoby zmarłe, które mają jakieś nie dokończone sprawy na ziemi, i za wszelką cenę tutaj one zostały po śmierci.
Aczkolwiek ja w żadne zjawiska paranormalne nie wierze :P.

Daaron
21-06-2009, 13:27
Mój problem jest taki, że mojej siostrze śniło się, że biegnie goniąc pizze a ludzie rzucają w nią ryżem.

Drako o.o
21-06-2009, 13:55
[QUOTE=Kamor ^Inter^;446320]Nie. Jeśli wybieram kobietę najpierw patrzę na oczy i jej spojrzenie.

ja pierdole gdzie ty czlowieku masz mozg a oczy i i spojrzenie to co to jest? charakter?

--

jestem ateista i nie wierze w takie cos jak bog i niebo takze wydaje mi sie tak jak napisal emo, ze traci sie swiadomosc i nie ma nas chociaz tez to jest ciekawe bo to nie do pomyslenia ze znikasz i chuj nie ma cie xd
--

zalezy od charakteru partnera/partnerki nie zawsze jest zgodnosc wiec ktos musi kierowac najczesciej dziewczyy sa bardziej ogarniere na ogol one mowia co i jak..

--
co do wygladu zgadzam sie w 100% z emo nic dodac nic ujac

Quik
21-06-2009, 14:17
Pytanie jak wygląda u mnie śmierć jest coś w stylu reinkarnacji,ludzie umierają i dostają się do innych ciał zapominając wszystko.Nie wierze w niebo,czy piekło.
@Pytanie dla was
Czy akceptujecie związki homoseksualistów i to,żeby mogli legalnie mieć związek małżeński?
Ja akceptuje ich przecież to ich życie,człowiek żyje po to by być szczęśliwym nie rozumiem ludzi,którzy ich nie akceptują...Uważam,także że w Polsce powinno być legalne związki małżeńskie homoseksualistów..ktoś odpowie jeszcze na to pytanie?;)
pozdrawiam
Quik

MerUnia
21-06-2009, 14:43
#Góra
No i te malzenstwo chce adoptowac dziecko, i jak bys sie czul jak bys byl takim dzieckiem?

1 pytanie:
Ja wierze w Bibilje, i mysle ze bedzie tak, jak jest napisane.
2 pytanie:
Raczej wspolny glos
3 pytanie:
Wyglad i charakter

Oriental
21-06-2009, 15:17
1. To będzie coś mistycznego i niezwykłego. Miałem kiedyś coś podobnego, mój brat też. Dedniesz, widzisz siebie z góry, przenosisz się w inny wymiar, gdzie rozmawiasz z Bogiem, tam osądza, czy jesteś good czy bad, jak masz szczęście to idziesz do tego lepszego świata. Takie jest moje zdanie, elo.

2. Obydwoje rządzą. Peace.

3. Wygląd und charakter (to 1 bardziej)

Kheneshi
21-06-2009, 15:27
Omaj gad ;s zyciowe problemy masz Old Zabijako drogi.
Na moje po śmierci jest pustka.
Dziewczyny hmm only charakter chodz jak jest ładna to fajnie ze mozna sie z nia pokazać.
W związku rzadzi ten kto ma większą charyzme.
co do waszych snów to z tego co wiem sen jest w pewnym stopniu odbiciem tego co robiliscie w ciągu dnia.. Moje sny są tak popierdzielone że czasem sie budze to nie wiem o co w nim chodzi. Ale opowiem wam jeden sen.
No więc:
Był wieczór już ciemno obstawiam że grudzień i siedziałem w domu bo nie wiem czemu nie pojechałem na trening.
Siedziałem przed kompem i usłyszałem hałas u drzwi balkonowych.
ze strachem poszedłem sprawdzic co sie dzieje wychodząc z pokoju mijam telewizor który akurat pokazywał reklame która pamietam.
Facet w Relkamie mówił tak: " To Najlepsze użądzenie do włamywania się do mieszkań"
I wtedy podszełem do tych drzwi balkonowych i one sie otwarły a przez nie wszeł jakiś złodziej w Masce ale jego oczy świeciły się na czerwono. o0... Przewrócilem się na ziemie i sie obudziłem....
Nie mówcie że mam zrytą psyche ;s chodz może troche ;>.
I może zrobcie sobie również wakacje od Komputera czasem ^^ a zrobi sie wam lepiej.

Kamor ^Inter^
21-06-2009, 15:31
Nie. Jeśli wybieram kobietę najpierw patrzę na oczy i jej spojrzenie.

ja pierdole gdzie ty czlowieku masz mozg a oczy i i spojrzenie to co to jest? charakter?
Jezu człowiecze,ja to robie i dobrze na tym wychodzę.

#top
Czasem mi się śni,że spadam z wysoka :<

PS. Drako naucz się cytować.

Emo
21-06-2009, 15:38
Czy akceptujecie związki homoseksualistów i to,żeby mogli legalnie mieć związek małżeński?
Jeżeli będzie zabroniona adopcja dzieci przez takie pary, to jeszcze ujdzie. Ja na przykład nie chciałbym mieć dwóch ojców, czy też matek. Trzeba wziąć też pod uwagę, że homoseksualizm jest sprzeczny z naturą. Pomijam to i jestem założenia, że ich życie, ich decyzja.

No i pytanie ode mnie, mianowicie: wierzycie w obce cywilizacje? Wierzycie, że nie jesteśmy "sami" na tym świecie?

Mixterious
21-06-2009, 16:20
@up
Nie wierzę że jesteśmy tutaj sami xD Może o naszych "kumplach" na razie nic nie wiemy, ale technika bardzo szybko idzie do przodu i myślę że za kilka(dziesiąt/set) lat dowiemy sie kogo jeszcze możemy spotkać na tym świecie. Chociaż jak by spojrzeć na to z innej mańki to człowiek przechodził wiele ewolucji i tak naprawdę nie wiadomo skąd wziął się homosapiens.. Tak samo teraz może sie ktoś wbić "znikąd" bez pomocy teraźniejszego człowieka.
@topic
Co do poprzednich pytań: Patrząc na dziewczynę na pewno na opczątku kierujesz się wyglądem bo nawet taka pusta laska to spojrzy na ciebie uśmiechnie sie czy coś, chj że ją potem w dupe kopniesz (albo ona ciebie) ale coś tam zawsze jest.. a brzydkiej(normalnej) z charakterem tak szybko nie wylookasz.. bo nawet na nią nie zerkniesz, ona jakże mądra pomyśli że masz ją w dupie(ma racje) i nici. To jest i tak kwestia gustu moim zdaniem. Jednym sie podoba ta- drugim inna.

Kto rządzi w związku: to również zależy od wielu rzeczy. Jeśli mężczyzna pracuje, a kobieta zajmuje się domem (tak jak to było kiedyś) to mężczyzna podejmował wszystkie decyzje i za bardzo nie liczył się ze zdaniem kobiety. Teraz kiedy płeć piękna się zdrowo edukuje może podpowiadać partnerom itp. Ludzie są inteligentniejsi i nie tacy zacofani jak kiedyś- dyskutują na różne tematy i ważne przesądzają oboje.

Życie po śmierci: sam nie wiem co mam na ten temat sądzić.. w trakcie pisania o jednym (np że wierzę w Boga) do głowy przychodzi mi 100 innych pomysłów, nie za bardzo chce mi się rozpisywać. O takich rzeczach można rozmawiać w osobnych wątkach choć nie wiem czy jest sens, ponieważ każdy ma na ten temat inne zdanie..

@

Niech zawierają sobie te małżeństwa, ale przy tym muszą pogodzić się z tym że jak chcą mieć dzieci to niestety nie mogą być homo.. To jest ważna decyzja i myślę że dzieci dla homoseksualistów to gruba przesada. A i niech nie okazują uczuć w miejscach publicznych (szczególnie mężczyźni) bo to aż odstrasza.. ble dziewczyna jest dla chłopaka a nie kur... xD

*Razor*
23-06-2009, 02:07
odłożyłem CS'a problem nie znikną :P Nadal mam te sny i czasami boje się podejść z ostrym narzędziem do kogoś "bliskiego" by mu kzywdy nie zrobić :/

Exevo knight
23-06-2009, 03:01
Sorki, że nie odpowiem na wasze pytania ale też chciałbym was o coś zapytać:

- Jest taki serial o zjawiskach paranormalnych, zapomniałem nazwy, leci na polsacie. Tam pokazują, zjawiska nie wytłumaczalne. Tak ogólem to w to nie wierze. Ale np. na innych forach jak o tym piszą pokazują filmy, to zaczynam w to wierzyć. Lecz to z czasem mija. Co wy uważacie o takich zjawiskach? Może macie jakieś własne wytłumaczenia?

- Gdzieś czytałem, że przez sen możemy powędrować gdzie indziej itp. (Oczywiście chodzi mi o to, że możemy niby śpiąc powędrować duszą gdzie indziej i wszystko widzieć w czasie rzeczywistym). Jak myślicie, czy to prawda?

- Przyznam się, nie wierzę zbytnio w Boga... w ogóle to jakieś bajki są dla mnie ;s Tylko dlaczego inni ludzie myśląc tak samo niby krytykują takich co myślą tak samo? Trochę bez sensu.. Ja przykładowo nie mogę zrozumieć tej całej "religii" :/

- I tutaj taka prośba do "noobów". Wyjdźcie z tego tematu!!

PS: Wierzycie w koniec świata w 2012 roku? Bo ponoć wierzą w to bo jakiś tam kalendarz się w tym roku skończył. Moim zdaniem to im się już tego kalendarza nie chciało pisać i to są jedne wielkie brednie :P

Neutralny
23-06-2009, 08:02

Na to pytanie odpowie sobie każdy z nas gdy już dojdzie do tego poziomu wtajemniczenia,
na chwilę obecną po prostu nie jesteśmy tego w stanie wytłumaczyć, co ma być to będzie.

Ja w związku nie daje sobą gardzić, nie jestem pantoflarzem, liczę się ze zdaniem kobiety oraz szanuję je pomimo tego, że nie zawsze jest ono zgodne z moją ideą.

Oczywista sprawa, że liczy się wygląd ; ) nigdy nie miałem brzydkiej kobiety i na szczęście żadna nie była pusta ani prosta intelektualnie.

PS: Wierzycie w koniec świata w 2012 roku? Bo ponoć wierzą w to bo jakiś tam kalendarz się w tym roku skończył. Moim zdaniem to im się już tego kalendarza nie chciało pisać i to są jedne wielkie brednie :P

Kalendarz Majów kończy się w 2012r. najprawdopodobniej czeka nas apokalipsa spowodowana Nibiru albo przebiegunowaniem Ziemi.

Jedyna racjonalna riposta na temat 2012 roku i całego końca świata brzmi z mojej strony następująco : czas pokaże (21.12.2012r.).

- Gdzieś czytałem, że przez sen możemy powędrować gdzie indziej itp. (Oczywiście chodzi mi o to, że możemy niby śpiąc powędrować duszą gdzie indziej i wszystko widzieć w czasie rzeczywistym). Jak myślicie, czy to prawda?

Dopóki samemu nie odczuję tego doznania to nie uwierzę,
nie będę polemizował na ten temat.

Pozdrawiam,
Neutralny.

Fifuś
23-06-2009, 09:36
Co się dzieje z życiem po śmierci? Moim skromnym zdaniem, śmierć, czyściec, niebo, piekło jest to stan duszy... Który po prostu jest po śmierci, czyściec jest stanem kary, niebo stanem nagrodzenia, a piekło stanem potępienia...

Jeżeli chodzi o to, kto w związku rządzi to powiem wam przykład z mojego życia. W niektórych sprawach jest lepiej jak decyzje podejmie dziewczyna, a w innych jak chłopak. Ja taką ideę wyznaję :d zawsze wyrażamy swoje zdanie i jeżeli są odmienne próbujemy iść na kompromis : ) W ważnych sprawach to samo, próbujemy podejmować je wspólnie.

Jeżeli patrzę na dziewczynę to pierwsze co widzę to jej wygląd... Chyba logiczne :p ale ja się zgadzam z Emo w tej sprawie : )

Martin16
23-06-2009, 09:49
Po przeczytaniu tych waszych postów troszke nie dobrze mi sie zrobiło. Nikt nie wierzy w boga, niebo bo niema dowodów ?: > Otóz są ale trzeba poszukać.. Po drugie wiara w boga opiera sie na wierze .. Chyba niektórzy z was niemają pojęcia o czym mówie..

Fhjrrt
23-06-2009, 10:13
Nie chce mi się cytować Neutralnego, więc wyjdzie trochę chaotycznie, ale myślę że bez problemu się połapiecie. Po pierwsze Neutralny (??) kalendarz majów nie kończy się w 2012, kończy się jeden z okresów w tym kalendarzu, jak się nie mylę jest to czwarty okres, przedostatni. Majowie sądzili że każdy koniec tych okresów kończył się kataklizmem, ale prawdę mówiąc ta data odgrywała mało znacząco rolę w ich życiu, więc prawdopodobieństwo końca świata w 2012 jest bardzo niskie, a ja tobie radzę, jeśli już czytasz fora poświęcone teoriom spiskowym to nie omijaj postów sceptyków bo oni w większości mają więcej do powiedzenia niż zgraja durnych idiotów którzy czcą Jana van Helsinga i doszukują się NWO wszędzie. A co do tych snów to jest prawda, zapewne Exevowi chodzilo o LD albo o OOBE, jeśli nie kojarzysz, to o wyjaśnienie tych skrótów poproś wikipedie.

ps. O co ci chodzi z tym poziomami wtajemniczenia? ;)

Grootas
23-06-2009, 10:20
W pełni się zgadzam z Fhjrrt, Neutralny nie wiem co ty próbujesz udowodnić, może próbujesz siać panikę? Jakąś propagandę? Albo jesteś majem?
Daj spokój, większość teorii spiskowych to brednie.

Dzastin Timberlejk
23-06-2009, 16:48
Fifuś mówiłeś o życiu po śmierci, ale to jest śmieszne. Bóg mówi, jeżeli będziesz źle postępował będziesz się smażył w piekle, będziesz zdychał, cierpiał i wszystko co najgorsze, ale on Cie kocha! Tak bardzo Cie kocha, że chce Cie wsadzić do najgorszego miejsca na ziemi. No bo przecież bóg kocha wszystkich, to czemu ma nie kochać grzeszników?

btw. obejrzycie sobie to
http://www.youtube.com/watch?v=DnQmTQQD-0w
naprawde polecam, wszytko wyjaśnia

Azbestowy Krzaczek
23-06-2009, 17:03
- Jest taki serial o zjawiskach paranormalnych, zapomniałem nazwy, leci na polsacie. Tam pokazują, zjawiska nie wytłumaczalne.
Chodzi ci o ,,Pierwszą Miłość" czy o ,,Studio Lotto"?
@Topic
Myśle ze w 2012 nie będzie końca świata, a skompromitujemy się poprzez Euro

Kreweta
23-06-2009, 17:55
Jeżeli chodzi o 2012 to myślę że może nie być końca świata. Ostatnio przeczytałem w fokusie że nie będzie w 2012 tych całych zmian równików itp. Zamiast tego będzie burza słoneczna czyli: na słońcu powstanie plama i ona wytworzy ogromne ilości energii elektrycznej i to coś walnie w ziemie. W ten sposób na całym świecie nie będzie prądu a zatem : Nie będzie prądu w szpitalach(1 katastrofa), nie będzie wody i jedzenia (2 katastrofa) itd. Ale jest ziarnko nadziej jak w ten dzień co będzie the end wyłączy się prąd na całym świecie to nie dojdzie do że tak powiem przeciążenia (czyli nie uszkodzi urządzeń elektrycznych). A jeżeli byśmy tego nie zrobili i byśmy jakoś przeżyli to że nie będzie wody itp to odbudowa i przywrócenie all do porządku będzię trwało od 4 do ok 10 lat :/ Przykra sprawa ale prawdziwa (aha i naukowcy nie są zgodni co do roku ale jak nie będzie to w 2012 to parę lat później.
Sorki za błędy

Emo
25-06-2009, 18:24
- Jest taki serial o zjawiskach paranormalnych, zapomniałem nazwy, leci na polsacie.

Z pewnością chodzi Ci o Strefę tajemnic. Niby ciekawy program, kilka razy go oglądałem i zawsze na końcu gdy czekałem na wyjaśnienie jakiegoś paranormalnego zjawiska, to zamiast dać jakiś jednoznaczny dowód na istnienie/nieistnienie program kończył się i zostawiał widzów w niepewności.

Czy wierzę w koniec świata w 2012? Nie. Końców świata miało już być kilka m.in. 1999/2000 i jakoś żyjemy. Co z tego, że kończy się kalendarz majów? Przecież nie mogli stworzyć go nieskończonego. Nie myśleli przecież, że ich cywilizacja będzie trwała ponad 5 tysięcy lat. I jeszcze jedno:

kalendarz majów nie kończy się w 2012, kończy się jeden z okresów w tym kalendarzu, jak się nie mylę jest to czwarty okres, przedostatni. [...]

Bzdura! Kalendarz majów miał 13 cykli i ostatni z nich kończy się dokładnie 21 grudnia 2012 roku. (jeżeli datę narodzin Chrystusa przyjmować jako rok 0) Dalej nie chce mi się wypisywać, wystarczy zajrzeć do wikipedii bądź jakiegoś forum o zjawiskach paranormalnych.

Flutebone
25-06-2009, 19:24
Na moje to będzie tak: Ludzie zaczną umierać, i będzie coraz więcej bezpłodnych. W końcu zostanie garstka ludzi na świecie i sami sie wybiją bo nie bedą mieli co jeść

A co do śmierci: Hmm... ja myślę, że za każdym razem gdy ktoś umiera to tak jakby szedł spać ale przenosi sie w inny wymiar (?) i żyje daalej, jak by nigdy nic.. Wiem, że to głupie i mało wiarygodne ale na moje tak to jest... i nie wierze w reinkarnacje, itp. bo w końcu musi być koniec świata... i nie będzie to tak, że bum i nic nie ma tylko to będzie trwało latami ;> koniec świata rozpoczął sie już na początku istnienia ziemi, bo od zawsze ludzie umierają..

I trapi mnie jeszcze kilka pytań: Jak powstała ziemia? Myślałem nad tym ale żadnej poważnej teorii nie wymyśliłem, no i jak to sie robi, że z żółtka i białka powstaje kurczak, który potem siedzi kilka dni w skorupie bez dopływu powietrza

Emo
25-06-2009, 21:06
I trapi mnie jeszcze kilka pytań: Jak powstała ziemia?
a) Bóg istnieje i to on ją stworzył;
b) BigBang Teory;
c) Nie wiadomo.Nigdy się tego nie dowiemy.
Stawiam na c) i staram się nad tym zastanawiać bo żadne sensowne rozwiązania nie przychodzą mi do głowy.

jak to sie robi, że z żółtka i białka powstaje kurczak, który potem siedzi kilka dni w skorupie bez dopływu powietrza
Prowokacja?:p

Fhjrrt
25-06-2009, 21:14
Bzdura! Kalendarz majów miał 13 cykli i ostatni z nich kończy się dokładnie 21 grudnia 2012 roku. (jeżeli datę narodzin Chrystusa przyjmować jako rok 0) Dalej nie chce mi się wypisywać, wystarczy zajrzeć do wikipedii bądź jakiegoś forum o zjawiskach paranormalnych.

Koniec świata
Za początkowe dni kalendarza Majów podawane są m.in. 10 lutego 3641 p.n.e., 10 sierpnia 3214 p.n.e. i 13 sierpnia 3114 p.n.e. Data 21 grudnia 2012 roku n.e. według długiej rachuby to 13.0.0.0.0. Wielu wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata. Majowie natomiast uważali, że żyjemy w czwartym świecie. Poprzednie trzy skończyły się kataklizmami i czwarty też to czeka według ich wierzeń, po którym nastąpi piąty i ostatni. Trzeci świat skończył się według długiej rachuby właśnie po okresie zapisanym jako 13.0.0.0.0, ale nie oznacza to również końca czwartego. Na monumencie z Coba podana jest data 13.13.13.13.13.13.13.0.0.0.0 co oznacza, że datę 13.0.0.0.0 zapisano skrótem zamiast 0.0.0.0.0.0.13.0.0.0.0. Na płycie z Palenqué podana jest np. data 1.0.0.0.0.0 ( czyli 0.0.0.0.0.1.0.0.0.0.0 ), która wskazuje na 21 grudnia 2012. Badacze kultury i astronomii Majów są jednak zgodni, że rok 2012 nie pełnił szczególnej funkcji dla przedstawicieli tego ludu, zaś układ gwiazd i Słońca dnia 21 grudnia tego roku nie jest szczególnie rzadki i powtarzał się trzykrotnie w ciągu ostatnich 200 lat; co więcej przesilenie zimowe, przypadające na ten dzień, nie pełniło żadnej istotnej roli w religii i kulturze Majów. Żadna z zachowanych inskrypcji Majów nie wskazuje też na 21 grudnia 2012 roku jako na "koniec świata"[2].

Tyle jeśli chodzi o wikipedie...
gdfhdghgfhghh

Krsix
25-06-2009, 22:06
Jeżeli chodzi o śmierć to tak: Moim zdaniem jest tak jakbyśmy kładli się spać i nic, nie wierzę w Boga, Niebo itp. do końca. Wiara została stworzona (według mnie) aby zająć jakoś ludzi

Homo: Niech sobie żyja ale BEZ ADOPCJI!! (niech sie nie całują na ulicy :p)

Co do związków: Sądze że w związku decyzję podejmujemy wspólnie (chyba że jesteś despotą i sadystą)

2012: Bzdura koniec świata był już bodajże 6x :confused:

Co do lasek: Ludzie taka jest prawda jesteśmy facetami i myślimy główką (nie mówie o tej na końcu szyii :D), oczywiście że patrzymy na wygląd ale taż na inteligencje (w 30-40%)

Zjawiska niewyjaśnialne: Nie wierzę w takie coś gdyż większość rzeczy da się wyjaśnić (aby wyjaśnić inne jestem na to za głupi :p)

@Moje pytanie xD
Czy macie czasem tak że śnicie o czymś co się dzieje w rl życiu a np. za 2-3 dni się to dzieje na jawie???

Tre Cool
25-06-2009, 22:10
Co do końca świata w 2012 - a czemu nie jutro? Albo w 3202? Ew. 5432? Przecież to ma taki sam sens.

Kreweta
25-06-2009, 22:18
"Czy macie czasem tak że śnicie o czymś co się dzieje w rl życiu a np. za 2-3 dni się to dzieje na jawie???"

to sie chyba nazywa dejawu (chyba tak się pisze) np we śnie jesteś w Krakowie na ulicy mamy i taty a za 2 dni jedziesz do Krakowa i jesteś na tej ulicy i ci się sen przypomina.

To teraz ja:
czy myślicie że w 2012 będzie burza słoneczna i na ziemi nie będzie prądu ??
i jak byśmy se bez niego poradzili??

Martin16
25-06-2009, 22:51
'czy myślicie że w 2012 będzie burza słoneczna i na ziemi nie będzie prądu ??
i jak byśmy se bez niego poradzili??'
Nie będzie niczego takiego.. :) Fajnie ze ktoś to tak dokładnie obliczył.. ;)
To teraz ja.

Co było pierwsze kura czy jajko?

Hjubert
26-06-2009, 00:51
"Czy macie czasem tak że śnicie o czymś co się dzieje w rl życiu a np. za 2-3 dni się to dzieje na jawie???"

to sie chyba nazywa dejawu (chyba tak się pisze) np we śnie jesteś w Krakowie na ulicy mamy i taty a za 2 dni jedziesz do Krakowa i jesteś na tej ulicy i ci się sen przypomina.

Tez tak nieraz mam :P Tzn dosyc czesto (gdzies raz na dwa tygodnie/miesiac)

Hmm... Wierzycie w istnienie duchow?
Osobiscie nigdy nie widzialem zadnego, ale babcia mi opowiadala, ze jak zyl jeszcze moj SP dziadek, to jak byli w kuchni, to on mowil do takze niezyjacego juz sasiada, ktorego on widzial, a babcia nie :O
Wierze w duchy, choc nigdy nie widzialem zadnego ;o

Likitiki
27-06-2009, 14:25
Co do "życia" po śmierci to jest to jedno z pytań które nurtuje mnie już od kilku lat i najprawdopodobniej nie znajdę na nie odpowiedzi aż do końca mojego życia. Koniec świata w 2012? kalendarz Majów, wszech obecna liczba 23 (20+2+1=23), oraz kilka innych "dowodów" nie przekonuje mnie wystarczająco, choć gdzieś w głębi duszy czuje, że może być w tym odrobina prawdy. Ja zapytam o liczbę 23. Jeśli ktoś oglądał film "The Number 23" lub czytał cokolwiek o tej liczbie wie o czym mowa. Ja po obejrzeniu tego filmu zacząłem sporo o tym czytać, już od około roku wszędzie zauważam tę liczbę. Czy 23 też pojawia się w waszym życiu?

*Razor*
27-06-2009, 18:13
nie poprostu takie rzeczy wywołują opsesje na tym punkcie tak wsumie robią sie wariaci powinnieneś porzucić/zmnejszyć ilość czytaniach tych bzdur

Azbestowy Krzaczek
27-06-2009, 18:19
Czy 23 też pojawia się w waszym życiu?
Tyle mam lat, bo urodziłem sie w 1981 roku .
@edit...
To było celowe. Wyczujcie ironie.
@edit 2
4 8 15 16 23 42 <3

Emo
27-06-2009, 19:11
wszech obecna liczba 23 (20+2+1=23)
A dlaczego nie 2+0+1+2?? wtedy wyjdzie 5 a nie 23.

@up
Ty masz 23 lata?:eek: Sorry, ale po twoich postach/zachowaniu na chatboxie, to dla mnie zdziwienie.

Selrien
27-06-2009, 19:13
Tyle mam lat, bo urodziłem sie w 1981 roku .

Kolega pytał o liczbę 23, nie 28.

Liczba 23 mnie trochę prześladuję. Grając cs'a pod koniec rundy patrzę liczbę fragów "23"
Nowych wiadomości na poczcie "23"
Najlepsze jest to że w nr. tel mam dwa razy "23".

Może to jakieś znaki?
Może tylko czysty przypadek?
Kto wie ;)

Tre Cool
27-06-2009, 22:18
nie poprostu takie rzeczy wywołują opsesje

http://failblog.files.wordpress.com/2009/05/fail-owned-wine-fail.jpg?w=500&h=375

Może to jakieś znaki?

A może po prostu chcesz zauważać tą liczbę 23? Na inne nie zwracasz uwagi, ale jak pojawi się 23 to od razu musi być jakiś znak! Ta...

Arystoteles
28-06-2009, 01:50
1.Percepcja jak i rozum człowieka jest zbyt mocno ograniczony więc naprawdę trudno nam, a nawet niemożliwe jest wytłumaczenie niektórych naszych odczuć i procesów myślowych. My możemy jedynie podejrzewać, gdybać…
Uważam że niewykluczona jest reinkarnacja aczkolwiek przechylał bym się bardziej do tego iż tak jak kolega wyżej wspomniał, tracimy świadomość i po prostu nas niema.

2. Kto rządzi w związku, hmm to zależy od tego jak sobie kto kogo wychowa , dla kobiety można być lekko uległym ale za żadne skarby nie można zostać pantoflarzem. Swoją to sobie wychowam << :) żeby mi na głowę nie weszła.

3. Raczej dla każdego faceta liczy się wygląd fizyczny kobiety i wydaje mi się że większość z nas tak na prawdę na wnętrze spogląda troszkę później. Według mnie najlepsza kolejność <>twarz(oczy, uśmiech, spojrzenie)>> >>tyłek>>> charakter >>>biust>>

„teść, teściowa” „joke” mam to w tyle :P

Pytania ode mnie:
Skoro Bóg stworzył wszystko to kto stworzył Boga?
Czy jesteśmy sami we wszechświecie?
Czy tak zwane UFO jest wytworem wyobraźni, czy może czymś więcej?

Drako o.o
28-06-2009, 03:52
1. Jestem ateista nie wierze w boga
2. Wydaje mi sie, ze nie napewno gdzies tam daleko daleko jest zycie a nawet blizej niz sobie to wybrazamy..
3. Tak jak wyzej wydaje mi sie ze ufo istnieje(w pewnym sensie)

onami
28-06-2009, 09:14
1. wierze w to co jest napisane w piśmie przez proroków, objawienia itp.
2.wygląd 40% charakter 60%

Koniec świata nastąpi przez to że przeminie ląd będzie sama woda, ponieważ teraz za dużo jest emitowanego dwutlenku węgla, topią się lodowce, jeśli dalej tak wy i wasze dzieci i może wnuki będą tak napierdalać 24/7 a ludzie sobie z tego nie będą nic robić to sami zniszczymy ten świat/ląd i będzie tylko życie na wodzie.. ale wątpie że takie życie długo przetrwa.

Listonosz
28-06-2009, 15:59
1.Jestem katolikiem , wierze w Boga . Wierze ze moja dusza bedzie niesmiertelna , wierze w zycie wieczne po smierci . Nikt by sobie tego nie wymyslil..Biblii , Pisma Swietego itp.
2. Roznie to bywa
3. Dla mnie licza sie przede wszystkim cechy charakteru..co z tego ze jest nie wiadomo jak bardzo piekna jak i tak sie zestarzeje.

Azbestowy Krzaczek
28-06-2009, 16:32
Pytania ode mnie:
1. Skoro Bóg stworzył wszystko to kto stworzył Boga?
2 .Czy jesteśmy sami we wszechświecie?
3.Czy tak zwane UFO jest wytworem wyobraźni, czy może czymś więcej?
1. Ja.
2. Nie, jest jeszcze grulix i lucek
3 To ja stworzyłem ufo

*Razor*
29-06-2009, 20:39
@up

ktoś tu prosił by se jaj nie robić ale dobra

@topic

1.Byłem ateistą ale się nawróciłem... ha go wie czemu Bóg był odpoczątku i to on dał początek wszystkiemu

2.Hmm może nie jestem pewien ale w bibli nie ma nic o tym że "Bóg stworzył ufo" xD

3.Pewnie kolejna bajeczka poto by dorośli doznali dreszczyk emocji a dzieci były grzeczne by ich straszyć

-gnoju jak nie będziesz grzeczny to cie ufo zabierze

-dopse :<

o tyle od mnie

PS: Nie robie se jaj tylko w sposób optymistyczny ukazuje moje zdanie :P