View Full Version : Zmiany ?
Last Najt
21-06-2009, 18:41
Witam
Z okazji wakacji powróciłem na stare kochane APO po ponad rocznej przerwie i jak wszedłem na stronę to aż mnie do cholery w oczy zakuło jak zobaczyłem tylko 250+ online :( gdzie się podziały te czasy gdzie było ponad 400 osób ?
Dlatego wychodzę z takową propozycją do was drodzy gracze oraz Administratorzy ?
Czy nie lepiej byłoby zrobić jedno wielkie APO na jeden wersji, tak jak to kiedyś było, szkoda by na tak wspaniałym serwerze grało 250 osób :|
Więc wychodzę z takową propozycją aby zrobić jeden serwer na wersji 7.6/8.42 wedle wyboru i wszystko zacząć od nowa, do takiego pomysły wczoraj wieczorem doszedłem z 2 chłopakami, z którymi nie jedną nockę się pod depo przestało :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco :)
PS: Przy okazji na APO przybyło by pewnie wielu nowych graczy ...:)
Czy nie lepiej byłoby zrobić jedno wielkie APO na jeden wersji,
FAIL
wszystko zacząć od nowa,
epic fail
czoraj wieczorem doszedłem z 2 chłopakami,
Fail Again
Twoja wypowiedz to jeden wielki fail zła propozycja
Powody
1.Fail
nie bo niby jak to zrobić a nawet jakby było realne to jakie lagi by srały
2.Epic Fail
Nie doszedłeś z chłopakami tylko wymyśliłeś bo dojść z chłopakami to wiesz gdzie możesz
3. Fail Again
Może ktoś orał że ch/*j i teraz nie chce mu się grać od początku bo jakiś Newbie się skarży
2x Down
Powiedziałeś jeszcze bardziej durną rzecz :/
Last Najt
21-06-2009, 18:47
Otwartym jestem przyjacielu na krytykę aczkolwiek, mógłbyś podać jakiś powód a nie samo FAIL :(
Powiem tak było samo 7.6 to grało naprawdę sporo osób bo nie mieli wyboru serwerów.
Powstało długo oczekiwane 8.42 to trochę graczy z 7.6 przyszło i trochę graczy z poza serwera.
I nie było tragedii było można pograć i na tym i na tym serwerze.
Później Mortiis wprowadził liczne update na 8.42 przez które większa liczba osób odeszła.
Jakiś czas później można było zauważyć serwer "apo rox" - uważam , że to właśnie on wpłynął na ilość graczy na poszczególnych serwerach.
Doświadczyło to iż ludzie wymagają zabawy i łatwości.
Myślę , że wyłączenie apo rox i pozostawienie 2 serwerów :
Apo 8.42 i 7.6 byłoby najlepszym wyjściem.
Dodam , że przed wyłączeniem "Rox" opracowanie jakiś ciekawych questów dla 8.42 i 7.6 , żeby zachęcić graczy do gry.
Sam serwer rox wprowadził wiele , wiele chaosu największym są boty których na roxie nie brakuję!!
Moja propozycja :
Pozostawienie 2 serwerów 8.42 i 7.6
Większy dozór gm
Jeśli istnieje możliwość zatrudnienie nowych gm
Na start jakiś udpdate dla tego i tego serwera
Własny klient - oczywiście nie znam się jak to zrobić , jeżeli jest to trudna sprawa to na razie dać sobie z tym spokój.
A tak na koniec to nie gram już na apo.Zostaję tylko na forum :)
Pozdrawiam
NIE! NIE! NIE! POMYŚL NP TAKI JA STRACIŁBYM 1200 LVL,S SETA,KLAPY,DOMEK,I 200 KCC... A TAKI EDZIO FIRST! ALBO NEKO. APO STRACIŁO BY SWOJĄ HISTORIE. ZAPEWNE NOOB CO TERAZ MA 30 LVL I 10 LAT,ZROBIŁ BY POSTAĆ "Neko Knight" Zaś pewnie Ty byś założył "Edzio first"... Ehh.
Pampalini
21-06-2009, 19:24
Dawnego apo nigdy nie będzie i nie wydaje mi się żeby narazie na apo 7.6 grało 400 + osób.. wynika to z tego że apo z przed roku wyglądalo nieco inaczej .. nie było tylu botów co jest teraz. Zaczęcie wszystko od nowa ? dobrze kolega up mówil epic fall ktoś poświęcił swoim pixelą dużo czasu i chcesz to zniszczyć ? nie wydaje mi się pozatym resa servera i tak by nie było =]. Wylączenie apo rox byłoby najlepsza decyzją, pod warunkiem że na apo 8.42 jak i 7.6 powstały by jakieś nowe expowiska czy tam questy ..
Pozdrawiam Pampalini.
Arystoteles
21-06-2009, 19:43
Tego typu tematy powinny być od razu zamykane, hight lvle (wysokie lvle) za dużo się napracowali grą by teraz resetować postacie. Kolego zrozum jak na rl zaczynasz grac to grasz z świadomością ze prawdopodobnie nie osiągniesz największego poziomu na serwerze aczkolwiek jest to możliwe gdybyś grał kilka dobrych lat.
To samo można powiedzieć o apo, zaczołeś później miałeś przerwę nie exspiłeś nie pracowałeś wiedz nie możesz mieć równych szans z tymi co pracowali przez twoją przerwę.
ZDECYDOWANIE NIE NIE I JESZCZE RAZ NIEE I NIEPISZ TAKICH TEMATÓW
Boże wy wszystko odwołujecie do "Botów,noobów itp" ponieważ boty/nooby były będa i zostaną a jeżeli mam być szczery to poprostu APO sie nudzi ludzią i dlatego na hama pakują nowe servery by przynajmniej tak ich przyciągnoć moim zdaniem LOSY podkarpackiego stoją na włosku
@down
Hrabia
LOSY nie włosy
np LOs na loteri
Losy czyjegoś życia coś takiego
sprawdz se na wikipedi jak nie wiesz co to LOS
wczoraj wieczorem doszedłem z 2 chłopakami
Aha xd
@topic
nie nie nie ... xd
Hrabia Olaf
21-06-2009, 20:45
@Razor
Łysiejesz, że gadasz o włosach? Jak trzeba zamkną Roxa.
@Topic
Myślę, że było by bez sensu likwidować 2 serwery ponieważ możliwośc grania na nowej i starej tibi przyciąga wielu graczy(ja osobiście nie lubie 8.42 bo 7.6 ma specyfikę).
Zamknąć ROX i będzie po kłopocie i zwiększyć ilośc dni darmowego pacca np. do 5 dni(przyciąga ludzi)
Opcja pacc za sms zwiększy ilośc ludzi.
@edit
!)(!100!)(! Post; )
Zaznaczam odpowiedz nie poniewaz pomysl bez sensu nikt y sie nie zgodzil aby wszystko bylo od nowa co moze jeszcze reset harow masz na mysli a pomysl o ludziach ktozy maja 1500 + level i grali od zera
jestem zdecydowanie na nie
Kolejny pojebany temat o resecie postaci. Mortiis i tak nigdy nie usunie kont, bo wtedy kupno pacc zmalało by, ponieważ większość h lvli nie grałaby od nowa..
MaNIeK211294
21-06-2009, 22:16
NIE! NIE! NIE! POMYŚL NP TAKI JA STRACIŁBYM 1200 LVL,S SETA,KLAPY,DOMEK,I 200 KCC... A TAKI EDZIO FIRST! ALBO NEKO. APO STRACIŁO BY SWOJĄ HISTORIE. ZAPEWNE NOOB CO TERAZ MA 30 LVL I 10 LAT,ZROBIŁ BY POSTAĆ "Neko Knight" Zaś pewnie Ty byś założył "Edzio first"... Ehh.
Sam chciałeś resa 7.6 kiepie :P
Oczywiście jestem na NIE -.-
@Up. Nie chciałem resa tylko new serwa.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=51452
Mortarius
23-06-2009, 14:12
Hahahahahahahahahaha wy jesteście zaje*iści hahahahah.Przez pół roku płakali (niewiem ile to było dokładnie ;D) że chca APO 8.4 a teraz o jeeezu święty boooże po co to komu ?! hahahahah wy macie naje*ane w głewetach i to konkretnie.Niewiem kiedy te wasze błagania się skończą ;d Naprawde szkoda mi Mortiisa i nie dziwie się mu że nie czyta tego forum za często bo zaawansowanego parkinsona by się nabawił :S twój post ziom to jeden wielki EPIC FAIL ;s
Leonidas Waleczny xD
23-06-2009, 21:52
LOL.. Ten pomysł jest do kitu...
Reset postaci hmm... żalowy pomysł.
A połączenie serwerów w 1 jeszcze gorszy... Ludzie muszą się rozkręcić i grać na kilku... Jeden ots szybko się znudzi..
Jeśli chcesz aby grało więcej osób to możesz przecież zrobić sobie z około 100 charów i na mc się bawić ;)
Dzastin Timberlejk
23-06-2009, 22:00
Najlepiej jakby Mortiis zrobił stare APO z 2006 roku. To by było najlepsze rozwiązanie. Tylko oczywiście wiemy, że to ludzie psują server. Więc jakby zrobił coś takiego (nie wiem jak by to zrobił), że tylko starzy gracze mogą tam grać. Byłoby super.
Stary powtórze się bo już kiedyś to mówiłem ale....
LECZ SIĘ NA KOLANA BO NA MÓZG JUŻ ZA PÓŹNO!!!
Wiadomo ze kiedys bylo lepiej krotko tutaj gram ale 1,5 roku temu na APO bylo inaczej inny klimat teraz sa tylko same nooby z botami i nooby ktore mnie wyzywaja od botow mysle ze to przez noobow APO upada :( TEMAT FAIL
Wiadomo ;p mnie to całe apo teraz nie obchodzi nie gram już w tibie ale na forum zostaje nie bardzo rozumiem po co ten temat jak i tak mortiis się nie zgodzi na to.Gracze będą płakali bo stracili XXX lvl na 8.42-7.6 lub też stracilem XXX kasy ,na którą wydałem tyle kasy ;/
Mam to gdzieś nie obchodzi mnie to całe apo =]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.