PDA

View Full Version : Odwieczny problem

Szoniasty
22-06-2009, 17:46
Witam serdecznie!
Bardzo długo zwlekałem z rejestracją się na tym forum jednak dzisiaj w końcu się do tego "zmusiłem", a raczej zmusiła mnie sytuacja, która coraz częściej pojawia się na serwerze OTS.
Związana jest ona z cwaniackim podejściem niektórych nastoletnich graczy, którzy delikatniej mówiąc są niekulturalni oraz niemili do innych graczy. Ja rozumiem wszystko, że hormony Wam buzują chłopaki, jesteście sfrustrowani czy coś w tym rodzaju, ale jednak wszędzie nalezy zachować tą kulture, no chyba, że do takiego stopnia już sie zatraciliście w tym wirtualnym świecie.
Fakt jest taki, że niestety nie można im (Wam) w żaden sposób tego wytłumaczyć aby nie zachowywali się w taki, ani inny sposób i ponadto dodam, że nie usprawiedliwia ich sytuacja, sytuacja bycia anonimowym za zasłoną szybki monitora.
Niektórych można zawsze zaprosić na Skype'a - przyznam się (oczywiście nie chwaląc się ;) ) że jednego chłopaka w pewien sposób nakierowaliśmy ze zjnajomym "na lepsze tory" i troszke się uspokoił, gdy usłyszał po drugiej stronie starsze niż jego głosy od swojego. W tym momencie naprawde nie chodzi o udowodnienie komuś czegokolwiek, tylko o usunięcie tej odrobinki anonimowości, gdzie potrafi się wyzwać od najgorszych osobe, którą się co dopiero spotkało.
Zmierzając jednak do sedna całej tej sprawy, czy nie powinno się w jakiś sposób tych najbardziej agresywnie atakujących graczy uspokajać? Gdy zagrozi się przeciętnemu delikwentowi raportem to i tak wyśmieje to ponieważ czuje się bezkarnym. Nie chce zgłaszać tego problemu tylko do moderatorów, ale kieruje to również do wszystkich użytkowników - nie bądźmy takimi nadętymi bucami, porozmawiajmy i nie zaczynajmy rozmowy z każdym od "ej", "wynocha", "a w pysk bys chcial" - to naprawde nie jest miłe...
Zapamiętajmy jeszcze jedną rzecz- gramy dla przyjemności (tak myśle) i pomagajmy sobie razem aby tą największą przyjemność z gry czerpać. Nie próbujmy również wojować z całym światem bo historia już nie jeden raz pokazała nam jak tacy ludzie kończą.

Pozdrawiam,
Kuba

SaSa
22-06-2009, 17:53
Zapamiętajmy jeszcze jedną rzecz- gramy dla przyjemności (tak myśle) i pomagajmy sobie razem aby tą największą przyjemność z gry czerpać.

wiesz jedni grają dla przyjemności a drudzy z uzależnienia a jeszcze trzeci żeby powyzywać a czwarci bo są no lifami i chcą expić całymi dniami.

Popieram twoje słowa w 100% widać ,że nie jesteś jakimś debilem ,który
"twój stary,twuj stary,twoja stara" i takie tam to "twuj"to specjalnie.
kozaczą bo mają większy lvl i myślą ,że mogą wszystko.

Pozdrawiam .

@down

ja mam 13 lat xD

Gharotief
22-06-2009, 17:55
Dokładnie. Widze ten sam problem. Te dzieci zatraciły poczucie świata. Chcąc jak najbardziej przypucować sie kolegom którzy siędzą obok lub grają z nimi stają sie coraz bardziej uciążliwi. Nie sposób wyliczyć tutaj błędów ortograficznych jakie robią te dzieci..... Wszystkie teksty w stylu "hoc", guw**" i inne przepełnionę są błędami i czystym ANALFABETYZMEM. Aż płakać sie chce jak widze, jak te dzieci kaleczą ojczysty język i z przykrością stwierdzam że pokolenie "głupieje". Dawniej w wieku 13 lat grało się w piłke z kolegami, jeździło na rowerze, gadało na dworze.... Teraz? Nie! Teraz sie siedzi przy gadu-gadu i wyzywa kogo się da byle bardziej ostro i kozacko - wtedy jest sie postrachem wśród kumpli.....

Pozdrawiam.

Flutebone
22-06-2009, 18:02
Mi też się zdarzy komuś nawsadzać dłuższych i krótszych, ale bez przesady pozatym nie za to, że np mi wbił na resp ale sam zaczął wyzywać... np. expiłem z kumplem przyszedł jakiś 90 ms i zaczął nas wyzywać jak go ubiłem to przyszła ekipa we 3 i znowu padli to potem jeszcze bardziej nas wyzywał no i co tu zrobić? Rozumiem... 'ty chuju' albo coś ale nieee.... od razu na starszych jazda, no to sorry jak tu si enie wku---ć?

Szoniasty
22-06-2009, 18:08
Dlatego właśnie wydaje mi się, że jeśli już nie można inaczej i coś korci do odpowiedzenia to najlepiej ograniczyć się tylko i wyłącznie do jakiejś ciętej riposty pozbawionej jakichkolwiek ataków słównych na daną osobe czy nawet rodzine. ;)

Lucek
23-06-2009, 15:02
USHuashUSHushUShusASUh Pompa,zalewka, śmiech. Przeczytałem i o mało co nie spadłem z krzesełka. Zapewne też Ty jesteś tym nastoletnim idiotom. :P
Chcesz ich uspokoić? Wbij 2k lvl i żadź nimi.

Azonka
23-06-2009, 15:12
Wlasnie to charakteryzuje Tibie ;> Wiekszosc z nich chce byc kozakiem chociaz w swiecie wirtualnym jak nie moga byc w realnym. Jeszcze tego, ze jesli w tibi cos straci/padnie/bedzie mial hunta to na real nie bedzie mialo to wiekszego wplywu.

Oczywiscie popieram Cie, ale czy da sie z tym cos zrobic ?;<

Szoniasty
23-06-2009, 15:51
USHuashUSHushUShusASUh Pompa,zalewka, śmiech. Przeczytałem i o mało co nie spadłem z krzesełka. Zapewne też Ty jesteś tym nastoletnim idiotom. :P

No to Panu już podziękuje za rozmowe. :)

Wlasnie to charakteryzuje Tibie ;> Wiekszosc z nich chce byc kozakiem chociaz w swiecie wirtualnym jak nie moga byc w realnym. Jeszcze tego, ze jesli w tibi cos straci/padnie/bedzie mial hunta to na real nie bedzie mialo to wiekszego wplywu.

Oczywiscie popieram Cie, ale czy da sie z tym cos zrobic ?;<

Pewnie, że da się coś zrobić, jednak jeśli panuje ogólna znieczulica na taki model zachowania to zapomnijmy o jakichkolwiek sukcesach na tym polu.

Gharotief
23-06-2009, 15:53
Lucek, ty chyba jesteś analfabetą ale zapewne zasłonisz się dysortografią i upokarzaniem w dzieciństwie.... Zrobiłeś tyle błędów, że nawet Pitagoras by sie zgubił licząc je. Jesteś kolejnym przykładem dziecka rozchwianego emocjonalnie pomiędzy światem w internecie a światem realnym. Zalecam ci (póki jeszcze można cie uratować) wizyte u psychiatry (psycholog juz za późno...).

Lucek pokazał właśnie na czym polega bycie dzieckiem neo. To smutne.

JaCkAzZ
23-06-2009, 15:57

Po 1. Pisze się "idiotą".
Po 2. Po co po nim już jedziesz skoro ziomuś ma rację?

%Topic
Tak to jest.... Dzieci zakompleksione gdzieś muszą się wyżyć, a w internecie nie ryzykują utraty kłów .,I,.
Myślisz że któryś z nich by się przypucował do Ciebie na RL? No nie ma chuja :)

Pozdro... Ale raczej nic nie zmienisz bo tutaj gra za mało myślących ludzi/dzieci :>

Lucek
23-06-2009, 18:03
@Szoniasty
Weź spójrz nawet na swój nick. Chętnie się z Tobą spotkam i Ci wpie*****. Piotrków Trybunalski/Bełchatów. Zapraszam ciąg dalszego adresu na pw. ;)

Gharotief
23-06-2009, 18:10
Hahahaha. Dziecko sie zdenerwowało bo trafiliśmy w czuły punkt. Z taką patologią trzeba walczyć.....

Szoniasty
23-06-2009, 20:10
No kolego, to już podchodzi pod groźby karalne, ale nie martw się, nie zejde do Twojego poziomu i nie odpowiem w podobny sposób.
Prawde mówiąc pochodzisz z ciekawych okolic, skoro już się chwalisz, bywam tam często. :)

Wracając do sedna sprawy - o takim zachowaniu właśnie mówiłem, a raczej wcześniej pisałem. Ogarnij się bo naprawde nie wiesz z kim możesz mieć doczynienia po drugiej stronie - żeby nie było, nie chce się pucować jak kolega wcześniej wspominający o wysłaniu adresu na PW, hmm ciekawe: "liczba nieprzeczytanych wiadomości: 0". ;)

W każdym bądź razie okazuj troche więcej szacunku innym ludzią. Pozdrawiam serdecznie i prosze Cię jesli nie masz nic więcej w tym temacie do dodania poza jazgotem to nie dodawaj niczego.

Dzastin Timberlejk
24-06-2009, 13:11
Dobry server był w 2006/07 roku. Teraz to jest majonez z musztarda :eek:

Azbestowy Krzaczek
24-06-2009, 13:48
Wyłącz bota, może pomoże .

Say'ko
24-06-2009, 14:07
Jakbyście chcieli to można zawsze polepszyć sytuacje w grze. No ale jest tu za mało osób, które są na tyle odpowiedzialne by zachowywać sie przyzwoicie ^^.

Lechista92
24-06-2009, 14:10
Jakbyście chcieli to można zawsze polepszyć sytuacje w grze. No ale jest tu za mało osób, które są na tyle odpowiedzialne by zachowywać sie przyzwoicie ^^.

Uwierz mi, że nie da się . Zawsze znajdzie się jakiś debil .
Popieram autora tematu w 100 % . Pozdrawiam .

Gharotief
24-06-2009, 14:34
Azbestowy Krzaczek : Wyłącz bota, może pomoże .

Tak. Głodnemu chleb na myśli. Pewnie sam używasz bota i wiesz jak to denerwuje innych. Nie masz żadnych podstaw do mówienie porządnym graczom - wyłącz bota - skąd wiesz? Info od Boga?

Wiec młody kolego uspokój sie i przmyśl swoje posty.

Pampalini
24-06-2009, 14:47
Jest coś w rodzaju e-napinki, dzieci w wieku 12-15 lat czują się wielkimi kozakami .. to że kogoś wyzywają to ich problem .. tu nić nie pomorze.

Jasny
24-06-2009, 15:00
Tega juz chyba nikt nie zmieni zawsze sa jacys ludzie co musze wyzywac a w rzeczywistosci nie odwazyli by powiedziec tego w twarz no ale coz trzeba z tym jakos zyc

Gharotief
24-06-2009, 15:01
Wystarczy zwiększyć liczbe tutorów itd. którzy z własnej woli patrzyliby co się dzieje. Gdyby dzieci zostały zbanowane zapanowałby spokój..... A tak mamy tutaj większość 13 latków którzy myślą że są świetni jak kolega Lucek który miał wysłać adres na PW ale wymiękł..... Kozacy w internecie - cioty w realu, tak to się niestety nazywa.....