View Full Version : Odwieczny problem
Szoniasty
22-06-2009, 17:46
Witam serdecznie!
Bardzo długo zwlekałem z rejestracją się na tym forum jednak dzisiaj w końcu się do tego "zmusiłem", a raczej zmusiła mnie sytuacja, która coraz częściej pojawia się na serwerze OTS.
Związana jest ona z cwaniackim podejściem niektórych nastoletnich graczy, którzy delikatniej mówiąc są niekulturalni oraz niemili do innych graczy. Ja rozumiem wszystko, że hormony Wam buzują chłopaki, jesteście sfrustrowani czy coś w tym rodzaju, ale jednak wszędzie nalezy zachować tą kulture, no chyba, że do takiego stopnia już sie zatraciliście w tym wirtualnym świecie.
Fakt jest taki, że niestety nie można im (Wam) w żaden sposób tego wytłumaczyć aby nie zachowywali się w taki, ani inny sposób i ponadto dodam, że nie usprawiedliwia ich sytuacja, sytuacja bycia anonimowym za zasłoną szybki monitora.
Niektórych można zawsze zaprosić na Skype'a - przyznam się (oczywiście nie chwaląc się ;) ) że jednego chłopaka w pewien sposób nakierowaliśmy ze zjnajomym "na lepsze tory" i troszke się uspokoił, gdy usłyszał po drugiej stronie starsze niż jego głosy od swojego. W tym momencie naprawde nie chodzi o udowodnienie komuś czegokolwiek, tylko o usunięcie tej odrobinki anonimowości, gdzie potrafi się wyzwać od najgorszych osobe, którą się co dopiero spotkało.
Zmierzając jednak do sedna całej tej sprawy, czy nie powinno się w jakiś sposób tych najbardziej agresywnie atakujących graczy uspokajać? Gdy zagrozi się przeciętnemu delikwentowi raportem to i tak wyśmieje to ponieważ czuje się bezkarnym. Nie chce zgłaszać tego problemu tylko do moderatorów, ale kieruje to również do wszystkich użytkowników - nie bądźmy takimi nadętymi bucami, porozmawiajmy i nie zaczynajmy rozmowy z każdym od "ej", "wynocha", "a w pysk bys chcial" - to naprawde nie jest miłe...
Zapamiętajmy jeszcze jedną rzecz- gramy dla przyjemności (tak myśle) i pomagajmy sobie razem aby tą największą przyjemność z gry czerpać. Nie próbujmy również wojować z całym światem bo historia już nie jeden raz pokazała nam jak tacy ludzie kończą.
Pozdrawiam,
Kuba
Zapamiętajmy jeszcze jedną rzecz- gramy dla przyjemności (tak myśle) i pomagajmy sobie razem aby tą największą przyjemność z gry czerpać.
wiesz jedni grają dla przyjemności a drudzy z uzależnienia a jeszcze trzeci żeby powyzywać a czwarci bo są no lifami i chcą expić całymi dniami.
Popieram twoje słowa w 100% widać ,że nie jesteś jakimś debilem ,który
"twój stary,twuj stary,twoja stara" i takie tam to "twuj"to specjalnie.
kozaczą bo mają większy lvl i myślą ,że mogą wszystko.
Pozdrawiam .
@down
ja mam 13 lat xD
Gharotief
22-06-2009, 17:55
Dokładnie. Widze ten sam problem. Te dzieci zatraciły poczucie świata. Chcąc jak najbardziej przypucować sie kolegom którzy siędzą obok lub grają z nimi stają sie coraz bardziej uciążliwi. Nie sposób wyliczyć tutaj błędów ortograficznych jakie robią te dzieci..... Wszystkie teksty w stylu "hoc", guw**" i inne przepełnionę są błędami i czystym ANALFABETYZMEM. Aż płakać sie chce jak widze, jak te dzieci kaleczą ojczysty język i z przykrością stwierdzam że pokolenie "głupieje". Dawniej w wieku 13 lat grało się w piłke z kolegami, jeździło na rowerze, gadało na dworze.... Teraz? Nie! Teraz sie siedzi przy gadu-gadu i wyzywa kogo się da byle bardziej ostro i kozacko - wtedy jest sie postrachem wśród kumpli.....
Pozdrawiam.
Flutebone
22-06-2009, 18:02
Mi też się zdarzy komuś nawsadzać dłuższych i krótszych, ale bez przesady pozatym nie za to, że np mi wbił na resp ale sam zaczął wyzywać... np. expiłem z kumplem przyszedł jakiś 90 ms i zaczął nas wyzywać jak go ubiłem to przyszła ekipa we 3 i znowu padli to potem jeszcze bardziej nas wyzywał no i co tu zrobić? Rozumiem... 'ty chuju' albo coś ale nieee.... od razu na starszych jazda, no to sorry jak tu si enie wku---ć?
Szoniasty
22-06-2009, 18:08
Dlatego właśnie wydaje mi się, że jeśli już nie można inaczej i coś korci do odpowiedzenia to najlepiej ograniczyć się tylko i wyłącznie do jakiejś ciętej riposty pozbawionej jakichkolwiek ataków słównych na daną osobe czy nawet rodzine. ;)
USHuashUSHushUShusASUh Pompa,zalewka, śmiech. Przeczytałem i o mało co nie spadłem z krzesełka. Zapewne też Ty jesteś tym nastoletnim idiotom. :P
Chcesz ich uspokoić? Wbij 2k lvl i żadź nimi.
Wlasnie to charakteryzuje Tibie ;> Wiekszosc z nich chce byc kozakiem chociaz w swiecie wirtualnym jak nie moga byc w realnym. Jeszcze tego, ze jesli w tibi cos straci/padnie/bedzie mial hunta to na real nie bedzie mialo to wiekszego wplywu.
Oczywiscie popieram Cie, ale czy da sie z tym cos zrobic ?;<
Szoniasty
23-06-2009, 15:51
USHuashUSHushUShusASUh Pompa,zalewka, śmiech. Przeczytałem i o mało co nie spadłem z krzesełka. Zapewne też Ty jesteś tym nastoletnim idiotom. :P
No to Panu już podziękuje za rozmowe. :)
Wlasnie to charakteryzuje Tibie ;> Wiekszosc z nich chce byc kozakiem chociaz w swiecie wirtualnym jak nie moga byc w realnym. Jeszcze tego, ze jesli w tibi cos straci/padnie/bedzie mial hunta to na real nie bedzie mialo to wiekszego wplywu.
Oczywiscie popieram Cie, ale czy da sie z tym cos zrobic ?;<
Pewnie, że da się coś zrobić, jednak jeśli panuje ogólna znieczulica na taki model zachowania to zapomnijmy o jakichkolwiek sukcesach na tym polu.
Gharotief
23-06-2009, 15:53
Lucek, ty chyba jesteś analfabetą ale zapewne zasłonisz się dysortografią i upokarzaniem w dzieciństwie.... Zrobiłeś tyle błędów, że nawet Pitagoras by sie zgubił licząc je. Jesteś kolejnym przykładem dziecka rozchwianego emocjonalnie pomiędzy światem w internecie a światem realnym. Zalecam ci (póki jeszcze można cie uratować) wizyte u psychiatry (psycholog juz za późno...).
Lucek pokazał właśnie na czym polega bycie dzieckiem neo. To smutne.
Po 1. Pisze się "idiotą".
Po 2. Po co po nim już jedziesz skoro ziomuś ma rację?
%Topic
Tak to jest.... Dzieci zakompleksione gdzieś muszą się wyżyć, a w internecie nie ryzykują utraty kłów .,I,.
Myślisz że któryś z nich by się przypucował do Ciebie na RL? No nie ma chuja :)
Pozdro... Ale raczej nic nie zmienisz bo tutaj gra za mało myślących ludzi/dzieci :>
@Szoniasty
Weź spójrz nawet na swój nick. Chętnie się z Tobą spotkam i Ci wpie*****. Piotrków Trybunalski/Bełchatów. Zapraszam ciąg dalszego adresu na pw. ;)
Gharotief
23-06-2009, 18:10
Hahahaha. Dziecko sie zdenerwowało bo trafiliśmy w czuły punkt. Z taką patologią trzeba walczyć.....
Szoniasty
23-06-2009, 20:10
No kolego, to już podchodzi pod groźby karalne, ale nie martw się, nie zejde do Twojego poziomu i nie odpowiem w podobny sposób.
Prawde mówiąc pochodzisz z ciekawych okolic, skoro już się chwalisz, bywam tam często. :)
Wracając do sedna sprawy - o takim zachowaniu właśnie mówiłem, a raczej wcześniej pisałem. Ogarnij się bo naprawde nie wiesz z kim możesz mieć doczynienia po drugiej stronie - żeby nie było, nie chce się pucować jak kolega wcześniej wspominający o wysłaniu adresu na PW, hmm ciekawe: "liczba nieprzeczytanych wiadomości: 0". ;)
W każdym bądź razie okazuj troche więcej szacunku innym ludzią. Pozdrawiam serdecznie i prosze Cię jesli nie masz nic więcej w tym temacie do dodania poza jazgotem to nie dodawaj niczego.
Dzastin Timberlejk
24-06-2009, 13:11
Dobry server był w 2006/07 roku. Teraz to jest majonez z musztarda :eek:
Azbestowy Krzaczek
24-06-2009, 13:48
Wyłącz bota, może pomoże .
Jakbyście chcieli to można zawsze polepszyć sytuacje w grze. No ale jest tu za mało osób, które są na tyle odpowiedzialne by zachowywać sie przyzwoicie ^^.
Lechista92
24-06-2009, 14:10
Jakbyście chcieli to można zawsze polepszyć sytuacje w grze. No ale jest tu za mało osób, które są na tyle odpowiedzialne by zachowywać sie przyzwoicie ^^.
Uwierz mi, że nie da się . Zawsze znajdzie się jakiś debil .
Popieram autora tematu w 100 % . Pozdrawiam .
Gharotief
24-06-2009, 14:34
Azbestowy Krzaczek : Wyłącz bota, może pomoże .
Tak. Głodnemu chleb na myśli. Pewnie sam używasz bota i wiesz jak to denerwuje innych. Nie masz żadnych podstaw do mówienie porządnym graczom - wyłącz bota - skąd wiesz? Info od Boga?
Wiec młody kolego uspokój sie i przmyśl swoje posty.
Pampalini
24-06-2009, 14:47
Jest coś w rodzaju e-napinki, dzieci w wieku 12-15 lat czują się wielkimi kozakami .. to że kogoś wyzywają to ich problem .. tu nić nie pomorze.
Tega juz chyba nikt nie zmieni zawsze sa jacys ludzie co musze wyzywac a w rzeczywistosci nie odwazyli by powiedziec tego w twarz no ale coz trzeba z tym jakos zyc
Gharotief
24-06-2009, 15:01
Wystarczy zwiększyć liczbe tutorów itd. którzy z własnej woli patrzyliby co się dzieje. Gdyby dzieci zostały zbanowane zapanowałby spokój..... A tak mamy tutaj większość 13 latków którzy myślą że są świetni jak kolega Lucek który miał wysłać adres na PW ale wymiękł..... Kozacy w internecie - cioty w realu, tak to się niestety nazywa.....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.