PDA

View Full Version : Problem z Tibia , paski , figury kolorowe itp.

Blinder Najt
24-06-2009, 11:50
Witam od jakiegos miesiaca moze 2 mam problem ogolnie z kompem , robia sie paski jakies dziwne kolory i wogole sie tnie pogram w tibie z 15min i komp sie resetuje.. mysle ze to wina karty graficznej bo sprawdzalem monitor i jest ok. Chcem sie was poradzic co moze byc nie tak , to jest bardzo wkurzajace ! i monitor miga na czarno co chwile.. Sami zobaczcie przykład. Karta Graf Geforce 6600 gt , 2 lata temu czy tam 3 dałem za nia ponad 700zl i juz pada eh.. jesli to ona.

http://i42.tinypic.com/2m2b7dk.jpg

@Down
Akurat padlem przez to cos, komp sie zwiesil , ps nie mam nic kasy bo wracam do gry. tzn proboje ale komp nie pozwala

Azbestowy Krzaczek
24-06-2009, 12:01
Myśle, że twoja karta graficzna domaga się wymiany . Btw. Załóż sl i kup lepsze eq

Gonzalo
24-06-2009, 12:11
Nic innego , karta graficzna do wymiany kolego :D

Kreweta
24-06-2009, 12:48
Teraz dam ci dobrą poradę zrób jak 97% 4um zrób format i bądź happy :]

A tak na serio to może stare sterowniki od karty masz albo po prostu nowa karta :/

Tico
24-06-2009, 15:49
Czy to są artefakty? Każdy kto zna się na kartach wie o co chodzi...
Wiesz jeżeli jest to co mówię to masz problem z kartą grafiki. Mianowicie polecam :D jak to śmiesznie brzmi mianowicie =] przegrzewa ci się karta... masz chłodzenie pasywne takie metalowe wielkie gówno przyczepione do karty czy wiatraczkiem bo to robi różnice... jak na razie polecam ściągnąć boczną obudowę nie wiele ale coś powinno pomóc :) noo i karta do wymiany... chociaż dziwią mnie one bo zwykle widywałem je jako czerwone kropeczki O.o

Blinder Najt
24-06-2009, 17:27
Tzn mi sie juz wczesniej przegrzewala itp psula to zamontowali jakies chlodzenie za prawie 200zl napoczatku chodzilo o teraz gowno..

2x down.

Moze i naciagneli xD. ale to juz dawno bylo. ale za karte dalem z 700 zl 3 lata temu ;d a teraz ledwo 200zl kosztuje czy tam mniej, sterowniki nic nie daja patrzylem rozne rodzaje i dópa ; / , no cóż stary powiedzial ze moze kupi new kompa ale za jakies 2 miesiace a to juz po wakacjach a liczylem na gre w wakacje a tu dupa ; (

Dzastin Timberlejk
24-06-2009, 18:20
Zainstaluj sterowniki do karty graficznej, ustaw w ustawieniach monitoru. Jeśli to nie pomoże, niu karta ; < i nie będzie już na pacca.

Pan Poziomek
24-06-2009, 18:22
@2x up
To chłodzenie masz od karty droższe XD Ale wiatraczek za 60zł był by już wyjebany. Naciągneli cię o jakieś 100zł xd

Azbestowy Krzaczek
24-06-2009, 18:31
Włóż ,,jednostkę" do lodówki to ci się nie będzie nic przegrzewać

Puntek
24-06-2009, 22:56
Mi sie zdaje ze to nie jest problem karty graficznej...Mozliwe ze jest to problem zasilacza.Kiedys mialem bardzo podobny problem wymienilem zasilacz i wszystko powrocilo do normy :)

Daaron
25-06-2009, 11:58
Sprawa dotyczy karty graficznej a tu moje pytanie: grałeś w ogóle w coś innego niż Tibie? Bo karta mogłaby się uszkodzić przy zbyt mocnych przeciążeniach graficznych jakbyś odpalił jakąś mocną grę ale jeżeli grałeś tylko w Tibie to musisz mieć mega karte xD. Spróbuj wymienić pożyczyć od kolegi etc. ja sam mam w domu ze 3 beznadziejne karty, które działają. Dlatego nie warto od razu kupować trzeba sprawdzić czy na pewno stara jest uszkodzona.

btw
Kup se lepsze EQ.

Say'ko
25-06-2009, 15:38
Ty masz 6600GT, ja podkręcałem 7600GT 560/1400 miałem 760/2400 i po godzinnej grze w gta 4 na medium takie coś się zrobiło, oczywiście wiem co to jest ( artefakty ), zmniejszylem troche właściwości karty, wyłączyłem gre i wszystko wróciło do normy. Poprostu Twoja karta pewnie już zieje ostatnie poty, otwieranie bocznej ścianki raczej nic nie da. Sprawdz conajwyżej np. w Everescie temperaturę karty graf i innych podzespołów. Everesta raczej nie polecam. Znajdz jakiś programik i zobacz. Jeśli jesteś choć troche obeznany z tzw. OC ( Oveclocking ) to wejdz np do Riva Tunner i zmniejsz właściowści Twojej karty z fabrycznych na jeszcze mniejsze. Moze pomoże. Rób to stopniowo, ponieważ zbyt mocne machnięcie i możesz sie pożegnac na zawsze z kartą..

Blinder Najt
25-06-2009, 19:04
ee mam odkrecana caly czas ;dd scianke boczna, karta raczej juz dupaaa , a wole nic nie zmieniac jakos chodzi na gg moge posiedziec itp chociaz ledwo zipie ;/ w tym programie moge cos zwalic i dupa bedzie eh. karta ma 48stopni nie wiem czemu a ostatnio miala nawet po 60 ! , ale wyczyscilem radiator od procka i ma mniej . ;d cos poprobouje ale nic juz sie nie da raczej zrobic

Blinder Najt
28-06-2009, 14:45
A tu macie cos nowego, kropki eh, juz zbieram na nowa karte albo kompa ;f , a tym programem do zmniejszania wlasciowosci karty troche daje roznice ale nie wielka i tak pojawia sie to co sie pojawia.

http://i42.tinypic.com/30ijr6a.jpg