View Full Version : Dragonica - zapraszam do gry.
Elo.
Zapraszam do gry w Dragonice. Sam gram od wczoraj, więc nie znam aż tak dobrze tej gry jak Tibii czy CS"a.
Kilka słów o grze i postaciach.
1. Jest to slide-scrolling ( z elementami zręcznościówk i) w 3D.
Oprócz ciekawie zrobionych questów, raidów, pvp (na specjalnej arenie), systemu combosów, który nieznacznie pomaga w zdobywaniu doświadczenia, ( bardzo ) miłej dla oka grafiki zarówno otoczenia, postaci i skilli, Dragonica oferuje nam dużą dawkę humoru, co można zobaczyć już po pierwszych potworach, które zabijamy i po pierwszym raidzie, który możemy wykonać już na pierwszym poziomie i, z którego możemy dostać różne przedmioty.
2. W świecie Dragoniki mamy do wyboru 4 profesje i każda z nich rozdziela się na dwie podklasy na 20 poziomie:
Fighter - Coś a'la maplowy warrior
2nd job:
Knight - Postać tankująca, najwięcej hp i def. Używa 1h mieczy i tarcz.
Gladiator - Mocarz na polu walki, swoim wielkim... mieczem potrafi wyrządzić wielkie szkody. Używa dużych 2h mieczy.
3rd job( po osiągnięciu 40lvl ):
Knight -> Paladin
Gladiator -> Myrmidon
Archer - Postać walcząca na odległość, jedną z jego przydatnych umiejętności jest wyrzucenie przeciwnika w powietrze i poprzez ciągłe strzelanie do niego utrzymywanie wroga w powietrzu.
2nd job:
Pathfinder - Najlepszy dmg dealer na odległość. Używa długich łuków.
Arbalist - Poza swoją wierną kuszą, walczy różnymi rodzajami broni, poprzez granaty i karabiny maszynowe aż do rakiet zlatujących na przeciwnika. Używa kusz.
3rd job:
Pathfinder -> Ranger
Arbalist -> Granadier
Magician - Jak gra mmorpg mogłaby się obyć bez dobrze wszystkim znanego maga? Używa magii zarówno na bliskie i dalekie dystanse.
2nd job:
Monk - Głównym powołaniem mnichów jest leczenie, jednak nie brakuje im też skilli ofensywnych.
Battlemage - Mag zwrócony całkowicie ku atakowaniu.
3rd job:
Monk -> Priest
Battlemage -> Warmage
Thief - Maplowego Thiefa przypomina tylko z nazwy klas. Są klasą zdecydowanie walczącą w bliskim zasięgu, specjalizują się w cichym podchodzeniu do przeciwnika i szybkim likwidowaniu jego HP.
2nd job:
Jester - Najbardziej zwinna klasa. Najszybciej ze wszystkich klas atakuje z bliska. Czasem pokazuje swoje dziwne poczucie humoru, którym poróbuje rozbawić innych. Używa szponów (takich jak można podpatrzeć u komiksowego bohatera Wolverine'a.
Assasin - Podszkolili jeszcze bardziej swoje umiejętności skradania się i infiltracji. Potrafią zatruć swoich wrogów. Używają Katarów ( sztyletów z poprzecznym uchwytem ).
3rd job:
Jester -> Harlequin
Assasin -> Ninja
Małe Polskie forum o grze (http://www.dragonica.wxv.pl/).
Mój nick to Siminka (30 Gladiator) i Siminus (18archer>pathfinder).
Aby zagrać wystarczy wejść na stronę en.gpotato.eu i założyć konto, ściągnąć grę, spatchować ( jak zatrzymuję się chwilę po rozpoczęciu patchowania to wejść do pliku gry znaleźć plik patcher.exe i uruchomić go jako administrator).
Piszcie kto byłby zainteresowany grą. XD
Lista osób, które grają:
-Siminka/Siminus 30gladiator/18archer
-Azeff 27 pathfinder
-LadyKnighter ?
-Mejger ? jester
-Badyl ?
-Bananeczek 12warrior
SS ode mnie na zachęcenie was do gry.
http://i39.tinypic.com/20f6z9e.jpg
Siema też gram w Dragonice. Gram od 3 dni (od Niedzieli) i mam narazie 18 lvl Archer po 20 lvlu idę na Arbalista. Gra jest super ;d Fajnie zrobione PvP, CP, Gada Coin, hero questy i zwykłych questów nigdy nie zabraknie ;o
Nick: Azeff
Lvl: 18 (prawie19)
Profesja: Archer-->Arbalist
Oriental
24-06-2009, 13:29
Hehe coś jak maple story ;). Zaraz ściągam ;).
GPotato, czyli firma zajmująca się FlyFF'em w Europie, a skoro FlyFF mi się spodobał to i tu spróbuje ;dd
HMM nawet spoko patrząc na ss za 4h pogram z wami XD
jaką postać radzicie zrobić ??
Lady Knighter
24-06-2009, 20:47
pogram jak pobiorę ;] nick może będzie Lady Knighter
Też będę grać w to, ale dopiero jutro ;>. Na jakich serverach gracie?
Taki se pazdzioszek
25-06-2009, 09:07
Ja mam jedno pytanie, ile się płaci za grę (o ile trzeba) i czy bez płacenia prawdziwą kasą da się grać. :s
@edit
Dobra, zasysam dziada :F
Też będę grać w to, ale dopiero jutro ;>. Na jakich serverach gracie?
Jest tylko jeden serwer na Eu. (europejska Dragonica).
Ja mam jedno pytanie, ile się płaci za grę (o ile trzeba) i czy bez płacenia prawdziwą kasą da się grać. :s
Nic nie płacisz, tylko za jakieś Coiny, za które możesz kupić itemki do wyglądu (0 staty). ; P
Simina zrób w pierwszym poście listę graczy nick i profa.
Azeff --Archer--> Arbalist
Dzisiaj może nabije 20 lvl ^^ Mam problem z Misją "Kunka" :/ Fajne są te Monster County ;d;d;d
Jakbyście potrzebowali pomocy to piszcie (misja itp.) pomogę jak będę mieć czas ;d
Quiet v 2.0
25-06-2009, 10:13
Z daleka widać Koreańską podróbę WoWa, ale pogram sobie :P
Nick Quiet o ile będzie wolny, a jak nie to Eyael, albo coś wymyśle :)
Wszystko tylko i wyłącznie do WoWa, co nie ? Skończ ! ;D
Ok. Zrobię listę, ale musi więcej gracz z forum nicki podać ; dd
#Down.
Bo byłem qwa na Mission gdzie padałem 5 razy. Zara wbije o ile SC się skończył.
#up
Suko nie chciałeś mnie przyjąć do znajomych ....
Mejger - thief - jester
Ja mam mały problem gdy pokazuje mi się już all (gdzie wpisać id itp) to po paru sekundach wywala mnie z gry. A gdy chce włączyć grę to pisze że gra jest już włączona :/
Ja nie widzę żadnego podobieństwa między tymi grami :s
Nie mogę sie zalogować spróbuje reinstall.
Później editne i dam ss'a:P
@edit
http://i41.tinypic.com/2hmq49e.jpg
Ja mam mały problem gdy pokazuje mi się już all (gdzie wpisać id itp) to po paru sekundach wywala mnie z gry. A gdy chce włączyć grę to pisze że gra jest już włączona :/
Napisałem już coś z tym patcherem. xD
Już jest all ok
Nick:Badyl
Prof:Thief-Jester
Dzastin Timberlejk
25-06-2009, 19:47
Coś ala flyff . Nie chce mi się grać.
ja bym w tą gre pograł ale mam problem z jej pobranie mógłby ktos dac mi link odrazu do pobrania byłbym wdzięczny.
Lady Knighter
25-06-2009, 22:56
dobra, ja gram ale który serwer?? zobaczę na Kaya ;]
Quiet v 2.0
26-06-2009, 09:36
Wszystko tylko i wyłącznie do WoWa, co nie ? Skończ ! ;D
Ja nie widzę żadnego podobieństwa między tymi grami :s
To już je wam pokazuje:
1) Minimapka - pokazywanie questów i różne ich kolory :)
2) Quest Log przypomina ten z wowa
3) Action Bary (te na spelle) i zawsze nad nimi chat
4) Wykrzykniki i znaki zapytania nad npc oraz questy z tablic
5) System zaznaczania celu na minimapce (to kółko takie)
6) podział micro menu na postać, eq oraz oddzielne okienka na pvp itp
7) klasy podobne :P spelle też, o talentach nie wspomnę :)
Mam wymieniać dalej?
@top: gra fajna. Taki bardziej "bajkowy" WoW. Spodobała mi się menda xd
@down: no przecież mówiłem, że mi się gra spodobała :) Też robię archera xD W sumie to w każdej grze gram typowo łucznikami, poza tibią =/
W większości gier są tak pokazane questy itp. Zresztą czy to ma znaczenie?? Liczy się grywalność a według mnie jest ona o wiele lepsza niż w WoWie.... Niedługo będziesz tibie do WoWa porównywał..... Rozgrywka jest całkiem inna niż w WoWie więc nie wiem czego uważasz to za bajkowy WoW-.-
@topic
Arbalist done :D Ciężki quest z tym Farrelem ;c Dobrze że mam gildie bo bym za nic nie wykonał!!!! A dziś widziałem 25 Archera!!!!:P Pewnie nie miał mu kto pomóc w queście na zmianę profy;p
@up
No archer jest super;d Fajnie się gra Arbalistem hity cały czas wchodzą 450-600 a crity to po 900-1400 nawet raz mi się udało crita za 1400 ale co tam:P
23lvl już jest ^^
Ja bym tą gre porównał do NosTale lae nie wiem zaraz sciągne edytne i dam mój nick.
Maatini.
26-06-2009, 12:44
Zacząłem właśnie ściągać tą grę. Mam nadzieje że mi się spodoba ;]
marna podróba mapla nie polecam...
Grafika też taka pr0 że idz do z00
@Down
W mapla ? Grałem
W dragonice ? grałem
W wowa ? grałem
W tibia? Grałem
W mario ? grałem ***** nie to xD
Tak grałem w dragonice i jest gorzej niż żałosna
A zagrałeś w ogóle w nią?? No właśnie nie wiesz to nie oceniaj-.- A jeśli grałeś i uważasz tą grę za marną podróbkę Maple Story to widocznie nie umiesz w nią grać albo po wbiciu 2 lvl wyłączyłeś :s Gra się rozpoczyna dopiero po wyborze profy na 20lvlu.. Lepsze hity, skille, robienie w 4 osoby misji itp.
@topic
Na razie szybko idzie exp :P dzisiaj wbije może 24lvl ;]
To już je wam pokazuje:
1) Minimapka - pokazywanie questów i różne ich kolory :)
2) Quest Log przypomina ten z wowa
3) Action Bary (te na spelle) i zawsze nad nimi chat
4) Wykrzykniki i znaki zapytania nad npc oraz questy z tablic
5) System zaznaczania celu na minimapce (to kółko takie)
6) podział micro menu na postać, eq oraz oddzielne okienka na pvp itp
7) klasy podobne :P spelle też, o talentach nie wspomnę :)
Fuckin nerd & WoW maniak ;c. Dużo gier takie opcje ma.
Maple 2d, Dragonica 3d.
Oriental
26-06-2009, 21:53
Miałem 15 lvl sorca (czemu nikt nie wybiera tej profy, jest chyba najlepsza, tylko trudniejsza w pro ;d) i założyłem od nowa. Tera 10 lvl, damage z catem prawie taki jak na 15. Siedze w Advanced Windia Planes ;D.
Co do + tej gry to:
-Party (szybkie, bez noobów, ogółem już na samym początku gry można poznać moc party)
-Ciekawe zdobywanie doświadczenia (oprócz questów i mobów są także exp boostery (1 do chyba 4 gwiazdek - czasami z 4 gwiazdkowej mozna miec 100 exp a z 1 2k xD) a także friend points (punkty za przyjaźń - wspólne expienie etc.)
-Ładne skille (szczególnie w party combosy są na prawdę efektowne)
-Smaczki (ulepszanie rzeczy, gotowanie, niespodzianki, hazard)
Minusy:
-Istny spam questami (przynajmniej w awp i Traitor's Ridge). Aż niechce się czytać na czym polega zlecenie, tylko 3x misje po wybij 10, 15x ash wolfes, wróc po nagrodę i następna misja, gdzie należy wybić 20 ash wolfes. Na jednej planszy jest umiejscowione z 30 questów podobnych do tego.
-Czasami kicki i długie wejście do serwera, czasem też nie ładują sie mobki
Polecam tą grę. W niedziele może będzie Battle Mage ;).
Lady Knighter
27-06-2009, 20:19
Ja gram też 11 warrior ale zmieniam profe na maga bo widzę kolesia co fastem ubija potwory :/
muflon-free
29-06-2009, 15:27
Witam, właśnie zacząłem ściągać, za 20min jak mi się ściągnie napiszę wam mój nick. Pozdrawiam.
Taki se pazdzioszek
29-06-2009, 19:00
Gram już z Wami nick: Pazdzioch
Magiem gram ofc :xxxx
Pampalini
29-06-2009, 19:06
:D Częściowo ta gra przypomina mi R.O.S.E online :D ściągnę tą gierke:D jeżeli mi się spodoba pogram z wami : )
http://i44.tinypic.com/3535ppl.png
Obecnie 26 lvl.
Ja na razie robię przerwę tzn. albo nie będę w ogóle expił albo mało bo straciłem wenę do expienia :/
btw. 27lvl XD
Simina maniak dziś mnie wyprzedzi ;c
@MasterQ
Miałem podobny transfer z tym że idzie dobrze 130kb/s nagle spada do 20kb/s itd.
Mogło być gorzej ^^
Pobrałem : P
Rano zainstaluje i oblookam ... Może z wami pogram :P
Z moim magicznym netem, zostało
http://i40.tinypic.com/vhu4x2.jpg
Więc jutro do was dołącze bo straszna nuda na kompie :D
Kim polecacie grać ? Archer czy Warrior ? ;o
Taki se pazdzioszek
30-06-2009, 21:20
@Up
Archer
@top
Ale ze mnie kozak 12 level mam < :x >
http://i39.tinypic.com/161mdzr.jpg
Jak na 28 (już 29 ;]] ) Gladiatora to całkiem nieźle xd. Ogólnie, to sux w Party na MM (MissionMap) ...
Możecie mi powiedzieć co się dzieje? Reinstalowałem i nic nie dało!
Help!
http://i41.tinypic.com/2wcqmwm.jpg
#Up.
Usuń patchera i jazda. xD
Ja mam Gladiatorem 29. ;DD Jade tera Archerem
James Bond
03-07-2009, 10:42
Maple story na grafice zaciągniętej z Flyffa w którego grałem i mi się zajebiście podobał...
ale i tak nie dziekuje wole juz maple story :| Xd
http://i39.tinypic.com/30b37yw.jpg
Zagrałem po prostu z nudów lecz gra mnie wciągnęła. Miło się w nią gra, ciekawa, nie wiedziałem, że mnie tak wciągnie.
Pozdro
http://i41.tinypic.com/2v0lxc6.jpg
Pozdro. xd 30lvl. Azeff, chyba jestem better miszcz ;) Hity też kox.
@Simina
Już się nie pościgamy :< kończę z grą znudziła mi się ;/ Ale mam dla Ciebie dobrą wiadomość oddam Ci chara ^^ na gg pisz znasz nr. ;p Nie chce mi się już expić ale gierka naprawdę fajna!! I tak jestem wjenkszy miszcz;]
@topic
Gratulacje wszystkim GOGOGOG 100 lvl :D:D
Z moim oszałamiająco szybkim internetem dołącze do was z 1 H
Gdzie sciagnac dragonice? bo chetnie pogram
Tez gram ;D 24 archer pathfinder ;D Moj nick to Golen ;D xD
Zbanowany Cineks 2 v 20.0
18-07-2009, 17:25
Za 2h 17 min zagram :d Jak coś to nick Cineks lub Cayman. Prawdopodobnie Archer>Arbalist.
sasori44
18-07-2009, 19:51
elo.
Wie ktos jak rozdawac staty archerem?
Gdzie sciagnac dragonice??? chetnie zagram bd Archer-Arbalist
sasori44
18-07-2009, 20:00
http://en.dragonica.gpotato.eu/Ad/Download/Index.aspx
18-07-2009, 22:17
No to pograne. Włączam Dragonice a tu bach włącza się na sekundę okno i wyłącza się:/ Help plax.
sasori44
20-07-2009, 10:29
u mnie jest caly czas failed to log into server co jest grane?
tez gram :< 20lv. battlemage i jeszcze kazali mi dopisac tutaj nick Poziom lv 21/22 battlemage
>kicu
arbalist ssie
>down
reinstall, boze.........
sasori44
20-07-2009, 10:43
wie ktos czemu niemoge sie zalogowac??????
>up
ok dziala dzieki
sasori44
20-07-2009, 11:37
jak wyrzucac w gore przeciwnika archerem?
>edit
juz wiem
wie ktso co to jest soul force? przy nazwie broni niektorych
kogo najlepiej zrobic?bo chetnie zagram jak wruce znad morza
Pozdrawiam
Kicu
21-07-2009, 19:00
No to pograne. Włączam Dragonice a tu bach włącza się na sekundę okno i wyłącza się:/ Help plax.
elvin mail
22-07-2009, 21:38
Gra jest świetna lecz i tak wole tibie. Od czasu do czasu w to gram ,wielkie dziekii za pokazanie tej gry..dziexxx
sasori44
24-07-2009, 19:39
co zrobic zeby miec equip bonus option? ja mam caly czas na szaro i mi nie dodaje
moze miec wszystkie itemy z setu? albo przynajmniej kilka?
sasori44
25-07-2009, 10:28
mam 2 czesci helm i rekawice i nic nie dodaje
Dołącze do was :D za 2godziny i 11minut. :)
mam 2 czesci helm i rekawice i nic nie dodaje
to moze trzeba 3 do bonusu? omg >.> idz pouczyc sie angielskiego
Albo te itemy nie sa wcale z setu..............................
Siema;)
ja zaczelem grac w Dragonica od dzis fajnie sie gra:)) gra dynamiczna :D
http://img259.imageshack.us/img259/5900/screenhunter01jul262220.th.jpg (http://img259.imageshack.us/i/screenhunter01jul262220.jpg/)
Kosa Banned
27-07-2009, 17:46
A sa boty da sie expic na cave bocie ? Jak sie da bocic i kupowac itemki na allegro to zargram pisac prosze !! : S
Jak zobaczyłem ten temat to aż musiałem sie zarejestrować na stronkie. Gra jest bardzo dobra. I odświeża scene gier mmo swoim systemem. I system PvP zupełną nowoscią.
@up
Botów jeszcze nie widziałem, a itemki da sie kupic na allegro. Ale co to gra na botach. W to expić to sama przyjemność tyle questow że zanim skończysz wszystkie w jednym mieście to juz do nastepnego mozesz iść.
Niech każdy do mnie napisze w grze. Nick Aoiryuu
Polaków niestety bardzo rzadko spotykam. A gram prawie nonstop :D
@up temat setów.
Na dole opisu przedmioty pisze ile trzeba mieć cześci żeby coś dawął. Przeważnie jest 3-6 części albo 2-4-6.
sasori44
04-08-2009, 11:00
>up co do setow to juz dawno wiem
a polakow gra duzo tylko ciezko sie domyslic kto jest polakiem ak nie ma koncowki pl
jest duzo polskich gildi np. thc krolestwo
jak cos to pisz: Sssniper i Xphoenixx
Napisze napewno. I ja jak narazie spotkalem z 4 polaków. Z czego tylko jeden był chętny do rozmowy.
sasori44
07-08-2009, 22:12
A jestes juz w jakiejs gildii? jak nie to pisz jutro na Xphoenixx od 12 do 16 powinienniem byc
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.