View Full Version : Nowe manaski !
Proplayer
26-06-2009, 19:56
Witam!
Wiem, że taki temat był już oklepywany 97108273 razy, ale..
Nie został on wprowadzony do gry!
Więc moim pomysłem jest wprowadzenie do armii 7.6 nowych, mocniejszych manasów..
Nazywały by się Megafluid i dawałyby ok. 1k many.
Hola, hola! Tu jest trochę zbyt kolorowo! A więc haczykiem w tym była by większa cena..
hmm np. gbp megafluid x 200 = 150cc!
A teraz po co to?
Otóż po to, gdyż postacie 1k+ nie wliczając knighta mają już ogromną ilość many..
Na przykładzie palka:
Palek ma jakieś 30k many na 1k lvlu..
I czar Exori Max Erex kosztuje aż 900 many!
Ten czar dla palka to chleb powszedni :)
pomyślmy, że na moba idzie nam około 5-10k many, a więc 10-20 manasowań naszymi zwykłymi potionami..
Megafluidy rekompensowały by to bo tylko 5-10 manasowań, czyli 2x mniej!
Poza tym lepiej by się expiło, wyglądało by to tak:
Exori Max Erex
Exura Vita
Manas
i tak w kółko
Czyli 3 ruchy!
Wiem, wiem, że "APO 7.6 i tak jest już za łatwe".
Ale dla tych co tak uważają polecam grę 8.42, a nie lecicie na Roxy x200 exp!
Proszę komentować i głosować w sondzie!
@down
Pomyśl trochę!
Wtedy to by dopiero Knighci w szczególności narzekali, że są pokrzywdzeni itd..
Orson_Pall
26-06-2009, 19:59
pallek na 1k lvlu ma około 21k many... i w zupełności wystarczają mu normalne mfy, nie mówiąc już o ek. Tylko ms/ed ma problem z mana, i im mogliby dodać manasy odnawiające po około 750-900 many.
Może nie taka niska cena, bo na apo i tak jest za dużo kasy. Proponuje GBP tych megafluid x200 za 500cc minimu. Mimo, że i tak nie wprowadzą, jestem na tak.
Proponuje tak:
-Mfy zależne od lvl (na 100 dodają tak jak teraz np. na 1k dają 3x więcej)
-Lekko podnieść cene
Jestem na tak...
Wydaję mi się, że byłoby to zaduże udogodnienie. Może to i prawda, że ms/ed mają trochę "roboty" z maną, ale cóż, sami wybrali taką profesję.
Pampalini
26-06-2009, 21:44
Ehh, i tak za polowe 1k lvli wszystko robi bot .. mfy sa dobre jestem na nie .. za latwo by się już wtedy grało ..
Jestem za wprowadzeniem lepszych manasów, i tak to wszystkim na dobre wyjdzie.
jak chcesz mega manaski to pomysl tez o mega uhach ...
Arystoteles
26-06-2009, 21:54
TU powinny być manasy które dają 900many ale możnaby je używać dopiero od 400lvla dla każdej profesji i oczywiście nie haczyk 150cc za gbp po 200 tylko 200cc za gbp po 200. :]
nie, Nie, NIe, nNie, Nie , Nie, Nie
dlaczego?
I tak dobrze ze sa te megamansy, jak by jeszcze dodali te manasy nowe, to by magowie mieli tak latwo ze hej...
Jestem za wprowadzeniem nowych manasów, ale nie takich jak ty opisałeś. Moim zdaniem nowe manasy powinny dawać ok 900 many, w żadnym wypadku nie 1k bo wtedy można by było robić spam ue/mort i manasować się, a mana wcale by nie spadała. Poza tym manasy te były by dostępne tylko dla druidów i sorców, ponieważ te profesje mają najwięcej many. Cena musiałaby też być wysoka, zmniejszyłoby to też w jakimś stopniu ilość kasy na serwerze. Nie zaznaczyłem nic w sondzie. Tyle ode mnie.
jak chcesz mega manaski to pomysl tez o mega uhach ...
A i właśnie co z knightem w takiej sytuacji? teraz rp, ms, ed na podobnym lvlu ek jest ciężko ubic, wiąże sie to z ogromnym szczęściem lub marnym pvp przeciwnika. a gdyby wprowadzono takie "pontiony" to żaden ek nie wytrzymałby takiego spamu. Zdecydowanie NIE! lepiej pomyśleć nad osłabieniem hitów palka lub podniesieniem nieznacznie dmg dla knighta
silver ghostek
01-07-2009, 18:18
Ja mam lepszy pomysl. Wprowadzcie niekonczaca sie manarune jak na roxorze i czesc. Fajnie?
@topic
jestem na nie
Niech będzie, ale ten gbp po 250x niech kosztuje 5kcc. I chooy ; ) Przecież 150cc to jest 10min a może mniej na kingach czy na czym się teraz expi.
jak bylo juz 241223536 tematow to po co robisz kolejny?
Nie.
Moim zdaniem to, ile dają manasy powinno być liczone od many. Tak jak manaruny na niektórych serwerach. Np. manas daje Ci 5% całej many, więc zawsze masz się na 20 manasów. Ale żeby nie uprzykrzać życia low lvl'a, manas ten nie mógłby dawać mniej many niż obecnie. Kthxbye.
Hmmm najlepiej manarune .... Manas daje tyle many ile na czar wychodzi pomyślcie mansa daje 1 k many a czar zabiera 900-1200 many to zdecydowanie za dużo. Powiekszenia manasa = powiekszenie zabierania pkt many czaru.
Bastek10
01-07-2009, 20:55
Gdyby ekipa zrobiła lepsze manaski to musiała by również ulepszyć uha
Nie
Sir Tom'ek
08-07-2009, 13:02
PO 1 była by za łatwa gra...
PO 2 sorc\drut byli by nie do pokonania...
Neverous
09-07-2009, 08:02
Zle ci ? ... to sie na 8.42 przenies. 7.6 jest jakie jest i nie ma po co go noobic, a to juz jest zalezne od osoby jaka sobie profesje wybierze i wie co go czeka.
Leonidas Waleczny xD
09-07-2009, 12:21
Jestem na nie.. Te manasy są jeszcze dobre ; ) Jak ktoś wbije 3 k lvl to może Mortiis pomyśli o jakiś lepszych manaskach x D
Patryk1441
09-07-2009, 12:28
Ja tez na nie to by zepsulo gree... i tak jest latwa a nawet mowicie ze gbp po 200 500cc wow myslicie ze to tak duzo? najebali by tych manasow i wtedy to juz by same 2k lvle biegaly
Ja jestem na nie i tak już jest łatwo na Apo 7.6 więc po co ma być łatwiej??
Zdecydowane NIE!!!!
I gdzie tu widzisz sens? Zeby lataly same 1k+ pod dp i walil ue za ue spamoja? to jest bez sensu . FAIL
Nie , za duze udogodnienie dla graczy a i tak jest juz strasznie latwo :)
Akananto
09-07-2009, 19:03
Ale masz crazy pomysl, o ja, to jest 8 temat o tej samej tresci i jest on rownie szalony jak moj podpis o/
http://image-fast.com/image/8f6074397226/iksde.JPG
Gra na 7.6 i tak jest łatwa :) Nie da sie ukryc, że sorc/ed na 1k+ lvl ma troche roboty z maną, ale po dodaniu manasow za 1k gra by byla o wiele ułatwiona !
ps. temat był 1041230512632 razy
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.