Zaloguj się

View Full Version : Nokia N73

Legionista 10
28-06-2009, 01:13
Tak tak wiem wiem to forum o tibii ;D .... Ale mam pytanie : Czy posiada/ł ktos z was nokie n73 ?? jezeli tak jaka jest wasza opinia na temat tego telefonu ??

Puntek
28-06-2009, 03:33
Tak.. Ja posiadam ten telefon Nokie N73 kupilem go nie dawno i sie bardzo dobrze sprawuje..Mianowicie aparat ma dobry nigdy nie szwankuje :D
Moze ci wypasc i wgl. i sie nic nie stanie..
Lecz jest jedna wada:((

Jak masz glosniki u gory telefonu to jeden z nich zawsze sie psuje i ciszej gra lub wgl...
Psuje sie wtedy gdy zaglosno sluchasz muzyki (moja rada zawsze sluchaj ciszej)..Jezeli chcesz zeby dlugo wytrzymal xDD
Badz ostrozny rowniez na Joystik (dżojstik) xD Moj kumpel ma taki sam i jest tez z niego bardzo zadowolony.. Jeszcze jeden kolega tez go ma i mowi ze jest zaje...xD Nastepny kumpel tez chcial sobie go kupic ale spodobal mu sie inny nagle Nokia Xpress music z dotykowym ekranem.

Jezeli pomoglem to sie ciesze:P

jakanera
28-06-2009, 08:18
N73 to przeżytek.

Ile masz kasy na wydanie?

Legionista 10
28-06-2009, 10:53
N73 to przeżytek.

Ile masz kasy na wydanie?

Okolo 300zl. Nieduzo ale zawsze cos......

Wujek Margoth
28-06-2009, 11:03
Ja bym ci polecił Noke E51 jeśli potrzebujesz telefonu z możliwościami a nie do napierdzielania w debilne gierki : ) Za 300 zł od kogoś można dostać :) I jest na prawdę dobry. Ma dość fajne finkcje ale aparat troszke słaby. No ale po co Ci w telefonie jakis elo aparat xd od zdjęć są cyfrówki i lustra ^^. Moja znajoma ma właśnie e51 zawsze molestuje jej ten telefon bo chcę go kupić i jestem już zdecydowany ;]

Neku$
28-06-2009, 11:44
jakbyś miał kupować nokie N73 to koniecznie kup music edition bo wersja podstawowa jest dużo gorsza pod każdym względem :D (nie tylko chodzi o muzyke :))

Legionista 10
28-06-2009, 15:24
jakbyś miał kupować nokie N73 to koniecznie kup music edition bo wersja podstawowa jest dużo gorsza pod każdym względem :D (nie tylko chodzi o muzyke :))

np w czym jescze ?? powiedz mi cos wiecej :)

Neku$
28-06-2009, 16:09
Główna różnica polega na przeznaczeniu telefonu. "N73 music edition" jest bardziej muzycznym telefonem. Posiada dodatkowy przycisk uruchamiający muzykę a także aż 2GB pamięci! Nokia "n73" ma tylko 42MB pamięci.
Tak wiec zdecydowanie lepiej kupić "n73 music edition". Posiada również nowszy soft mniej awaryjny i takie tam mało przydatne nowe opcje :D

Hjubert
29-06-2009, 00:00
Z wygladu nie jest zly, nawet mi sie podoba, ma dosc gruby panel i raczej nie peknie tak predko. Kumpel ma i mu slabo bateria trzyma (2-3 dni), no ale co sie dziwic przy sporym wyswietlaczu :) Troche sie muli jak wiekszosc symbianow, ale ogolnie spoko.

Legionista 10
29-06-2009, 00:05
Z wygladu nie jest zly, nawet mi sie podoba, ma dosc gruby panel i raczej nie peknie tak predko. Kumpel ma i mu slabo bateria trzyma (2-3 dni), no ale co sie dziwic przy sporym wyswietlaczu :) Troche sie muli jak wiekszosc symbianow, ale ogolnie spoko.

Prosilem o wypowiedzi ludzi ktorzy maja lub mieli ten telefon.Po twojej wypowiedzi wnioskuje ze go nie masz

jakanera
29-06-2009, 19:38

Bullshit. To nie wina symbiana tylko hardware telefonu.

@topic

N73 Ci nie polecam, nie będę tutaj wypisywał minusów, bo mi miejsca w poście nie starczy. Polecam Ci Nokię E51- tani, solidny i fajny telefon z WiFi. Sam mam, jestem w 100% zadowolony. Nie napisałeś czego potrzebujesz w telefonie. Mimo słabego aparatu 2MPX zdjęcia wykonuje całkiem dobre, bateria trzyma kilka dni (choć ja używam po kilka godzin do neta, więc mi telefon trzyma 1,5-2 dni, ale gdyby leżał i czasami bym napisał jakiegoś SMS i czasami zadzowonił to 4 dni spokojnie by pociągnął). Jakość muzyki OK- polecam kupić tylko jakieś lepsze słuchawki, bo te z zestawu wypadają z ucha i w ogóle trzeba je ciągle poprawiać.

Jeśli chodzi o szybkość symbiana, to telefon działa, tak jakby go wcale nie było. Telefon ma bardzo szybki procesor i dużo pamięci RAM użytkowej, przez co programy jak i sam Symbian działają wyśmienicie.

Przy najnowszym sofcie telefon nie zaciął mi się ani razu, a mam go od 5 lutego.

Jak masz pytania pisz.

Pozdrawiam.

Say'ko
29-06-2009, 21:48
Ja polecam n73 ale music edition. Do tego masz ładną czarną obudowe. Jeśli chodzi o symbian to nie prawda. Jeśli będziesz aktualizował softa to będzie chodzić ładnie. Dla przykładu. Mam n95, mialem soft v12~. Zmieniłem na v31. Zmiany to szybsze uruchamianie komy, bajery w odtwarzaczu mp3, zmienione menu troche lepiej poukladane to, szybsze wczytywanie zdjęc ( Bajer to wygląda jak Ci tak fajnie zdjęcia wyskakuja :D ), obracanie ekranu za pomoca czujki ruchu itp :D. Jest tego duzo. Jeśli chcesz mieć kome, w której masz możliwość pobawienia sie softem, różnymi bajerami i umiesz to zrobić to ten telefon jest dla Ciebie. Jeśli umiesz wykorzystać telefon z symbianem to zrobisz z niego cudeńko ;D, Ci co mają to wiedzą. Lecz jeśli jesteś amatorem i nie jesteś specjalnie wybredny to bierz SE czy inne tam telefony. Zatem jestem za n73me.

Legionista 10
29-06-2009, 23:02
Bullshit. To nie wina symbiana tylko hardware telefonu.

@topic

N73 Ci nie polecam, nie będę tutaj wypisywał minusów, bo mi miejsca w poście nie starczy. Polecam Ci Nokię E51- tani, solidny i fajny telefon z WiFi. Sam mam, jestem w 100% zadowolony. Nie napisałeś czego potrzebujesz w telefonie. Mimo słabego aparatu 2MPX zdjęcia wykonuje całkiem dobre, bateria trzyma kilka dni (choć ja używam po kilka godzin do neta, więc mi telefon trzyma 1,5-2 dni, ale gdyby leżał i czasami bym napisał jakiegoś SMS i czasami zadzowonił to 4 dni spokojnie by pociągnął). Jakość muzyki OK- polecam kupić tylko jakieś lepsze słuchawki, bo te z zestawu wypadają z ucha i w ogóle trzeba je ciągle poprawiać.

Jeśli chodzi o szybkość symbiana, to telefon działa, tak jakby go wcale nie było. Telefon ma bardzo szybki procesor i dużo pamięci RAM użytkowej, przez co programy jak i sam Symbian działają wyśmienicie.

Przy najnowszym sofcie telefon nie zaciął mi się ani razu, a mam go od 5 lutego.

Jak masz pytania pisz.

Pozdrawiam.

E51 odpada. Jakos nie podoba mi sie ten telefon.Zaleta jego jest WI-FI,ktorej n73ME nie posiada ;/ Zdecyduje sie chyba jednak na n73

jakanera
30-06-2009, 06:41
Ja polecam n73 ale music edition. Do tego masz ładną czarną obudowe. Jeśli chodzi o symbian to nie prawda. Jeśli będziesz aktualizował softa to będzie chodzić ładnie. Dla przykładu. Mam n95, mialem soft v12~. Zmieniłem na v31. Zmiany to szybsze uruchamianie komy, bajery w odtwarzaczu mp3, zmienione menu troche lepiej poukladane to, szybsze wczytywanie zdjęc ( Bajer to wygląda jak Ci tak fajnie zdjęcia wyskakuja :D ), obracanie ekranu za pomoca czujki ruchu itp :D. Jest tego duzo. Jeśli chcesz mieć kome, w której masz możliwość pobawienia sie softem, różnymi bajerami i umiesz to zrobić to ten telefon jest dla Ciebie. Jeśli umiesz wykorzystać telefon z symbianem to zrobisz z niego cudeńko ;D, Ci co mają to wiedzą. Lecz jeśli jesteś amatorem i nie jesteś specjalnie wybredny to bierz SE czy inne tam telefony. Zatem jestem za n73me.

Spróbuj wejść do galerii z kartą pamięci 2GB wypełnionej do 80%~ w 2 minuty to Ci stopy wyliżę.

@UP

Napisz czego wymagasz od telefonu i czy może być używany to Ci pomogę coś wybrać...

Legionista 10
30-06-2009, 14:08
Spróbuj wejść do galerii z kartą pamięci 2GB wypełnionej do 80%~ w 2 minuty to Ci stopy wyliżę.

@UP

Napisz czego wymagasz od telefonu i czy może być używany to Ci pomogę coś wybrać...

Moze byc uzywany.Szukam telefonu "muzycznego" z symbianem.dobrym aparatem.

Say'ko
30-06-2009, 19:12
@jakanera

Mam zapełnione ok. 90% w galerii, ponieważ robie dużo zdjęc i kręce video. Galeriia ładuje się chwilke ( czyt. do 5 sek ok. ) ; ).. Sorry ale w n95 jest procesor jakies 500 mhz.

@topic

Wez n73, jeśli n73ME Ci nie pasuję. Oby dwa dobre. Po pierwsze to N series, a po drugie to nokia :D.

Legionista 10
30-06-2009, 23:01
@jakanera

Mam zapełnione ok. 90% w galerii, ponieważ robie dużo zdjęc i kręce video. Galeriia ładuje się chwilke ( czyt. do 5 sek ok. ) ; ).. Sorry ale w n95 jest procesor jakies 500 mhz.

@topic

Wez n73, jeśli n73ME Ci nie pasuję. Oby dwa dobre. Po pierwsze to N series, a po drugie to nokia :D.

W 90% wezme n73ME.Jaki ona ma procesor ?

`FilipeK <3
01-07-2009, 07:51
Ja bym ci polecił Noke E51 jeśli potrzebujesz telefonu z możliwościami a nie do napierdzielania w debilne gierki : ) Za 300 zł od kogoś można dostać :) I jest na prawdę dobry. Ma dość fajne finkcje ale aparat troszke słaby. No ale po co Ci w telefonie jakis elo aparat xd od zdjęć są cyfrówki i lustra ^^. Moja znajoma ma właśnie e51 zawsze molestuje jej ten telefon bo chcę go kupić i jestem już zdecydowany ;]

mala literowka d;

#top
wg. mnie lepszym wyborem bedzie E51 tak jak mowi , Wujó.
ale najlepiej poczytaj jakies porownania dwoch telefonow ;s

Say'ko
01-07-2009, 09:06
N73 ma 64SDRAM oraz 220mhz pamieci, a E51 ma 369 mhz.
Choć i tak na moje lepsza jest n73. Jest bardziej multimedialna. E51 jest lepsza dla 'biznesmena'.
Mam w domu również e66, chodzi ładnie, nie zacina sie nic. Lecz to nie ta półka cenowa.

Legionista 10
03-07-2009, 21:03
To oto wybralem :) mysle ze bede zadowolony.Chyba nie przeplacilem nie ?

http://allegro.pl/item673135272_nokia_n73_music_edition_karta_2gb_gw arancja.html

Say'ko
03-07-2009, 21:34
Wszystko ok cena ok lecz martwi mnie ta niepodbita gwarancja.. ;x W sumie nie powinien się zepsuć ale zawsze masz tą gwarancje w razie czego ;p

Legionista 10
03-07-2009, 22:50
Wszystko ok cena ok lecz martwi mnie ta niepodbita gwarancja.. ;x W sumie nie powinien się zepsuć ale zawsze masz tą gwarancje w razie czego ;p

Ze gwarancja nie podbita to lepiej dla mnie chyba :D