Zaloguj się

View Full Version : Na temat profesji.

DonieX <3
29-06-2009, 23:03
Drogi Mortiisie! Napiszę tutaj co myślę o danych profesjach bo to jest jedno wielkie gówno. Mam na myśli serwer ROX. Być może to nie jest 8.42, ani serwer na stałe bo kiedyś ten reset musi być, ale to właśnie reset nie skasowanie serwera :]. A więc:

Sorcerer/Druid - Z reguły dobra profka, taka jak druid.. Być może druid ze swoich UE może bardziej pokozaczyć, bo więcej potworków jest na nie wrażliwa ale ok. Sorc niby znowuż ma gran vis luxa, hity podobne do vis hura, może ciut większe, jednak ciężko jest w biegu kogoś wycelować :P. Ale leczenie to jest porażka u sorca. Exura vita daje 63-66% hp!! Zaś exura sio daje ponad 100% hp! Wybaczcie, ale żeby sorc leczył się za mniej hp niż palladyn to to jest głupota. Sorc ma mało hp, ale powinień się leczyć więcej niż zjebany pallek ;x. Pallek na 1000lvlu leczy się za 4000hp, zaś sorc na 1000lvlu za niecałe 3.5k!
Niby sio ma exhaused z czarami ofensywnymi takie samo, ale to i tak wiecie.. sio się używa do pvp jak ktoś was bije i to się liczy ;x.

Knight - Tutaj nie mam co gadać, profesja tak zjebana, że nie mam co pisać ;]. Nie pierdolcie, że knight jest do bloczenia, bo żeby bloczył to musi mieć kilku (TAK, KILKU) sioherów, bo sam się leczy na 1000lvlu za 1500 ;d. Zabawnie tez bije wiec nie gadajcie, że jest do expienia, bo ma największe waste i najgorzej wali ;].

Palladyn - I tutaj jest masakra. Najwiecej ma hp (knighta nie bierzemy pod uwage, bo 1000knighta uwali lajtowo 600sorc :D), leczy się najwięcej i bije jak głupi. SD ma równe prawie profesją magicznym, co jest posrane. Czar obszarowy - mas san też jest pojebany, bo pallek z niego bije jak z sd prawie z tymże mas san ma MNIEJSZY exhuased więc jak sobie pizga to wiecie ;/. Jeszcze smp 400many to pallek w trapach zawsze smp + exura san + mas san :/. Albo zmiejsz Mortiis siłe tego posranego mas sana albo zrób żeby exura san i mas san miały to samo exhuased :/.

To tyle - teraz wy piszcie swoje nędzne opinie z serwa, na którym pewnie graliście pare godzinek i świat dookoła wydaje się taki burzliwy dla was.

Berafito. ;]

~Troix
29-06-2009, 23:10
Masz racje wszystkie profesje sa posrane ...

Harvester
29-06-2009, 23:56
Drogi autorze tematu, wydaje mi się, że jestes mało obiektywny a twoja opiia jest mocno subiektywna. A teraz powiem to co mówie od dawna - na apo 8.4 balans profesji jest źle ustawiony, ale to widać dopiero na h-lev. Jednak nie można się czepiać tylko paladyna bo jego leczenie po osłabieniu o około połowę jest słabsze niz na globalnych serverach (tu ciekawostka, wszystko na apo jest lepsze, jedynie leczenia paladyna słabsze niż na rl tibii). Oczywiste jest, że na rl 400pal mający 33mlev tak jak ja będzie leczyć więcej niż 1,5k które lecze teraz. Bije za mocno z sd za to za słabo z broni, tak jak knight. Obszarówka pala tez juz była zmniejszana a jej koszt wzrósł, pozatym używa się jej do expa a nie do pvp. Wiec zrozumcie, nie można w kółko osłabiać tylko jednej profy. Jak to teraz wyglada ?

Knight - zdecydowaie najsłabsza z profesjii. H-lev słabo bije i troche za słabo się leczy (choć może uzyć combo potiona + exana mort o czym mało kto wie) jednak dużo zarabia.

Paladyn - profa średnia, mocniej bije od knighta, słabiej od magów. Do czasu gdy magowie nie expią jeszcze na hp zarabia najwięcej ale tylko dla tego, że demony sa podatne na świętość, przeciez to jest logiczne.

Magowie - zdecydowanie najlepsze profesje na h-lev. Biją ogromne hity a duża ilość many pozwala im spokojnie expić na mana shield. Zaś bardzo wysokie levle expią i walczą w pvp przyjmując hity na hp a nie na mane, wtedy też zarabiają bardzo dużo.

Jak widać balans jest bardzo nierówny, obrażenia fizyczne na apo 8.4 zostały potraktowane po macoszemu i nie rosną w trakcie gry natomiast magiczne rosną i to bardzo.
Żeby to wszystko uczciwie ustawić trzeba by wyjść od bazowych ustawień oficjalnej tibii, dopiero wtedy jak wszyscy będą startować z uczciwego poziomu można będzie podkręcić każdą z prof pod zasady apo. Jednak do Mortiisa można mówić jak grochem o ścianę ...

@edit down
Jak napisałem na początku, rozumiem sens twojego posta jednak jesteś nieobiektywny. Czyli tam gdzie chcesz widzieć plusy to je widzisz a tam gdzie nie chesz ich widzieć to nie widzisz, przez to tracisz w moich oczach bardzo dużo. Pozatym, probujesz mi wmówić, że nie grałem na rl, nie wiem tylko czy probujesz okłamać innych czy samego siebie ... Jak byś był doświadczonym graczem z serverów 7.6 lub 8.4 to byś wiedział, ze moja postać na rl to: Doom Harvester, 180+RP, Furora.
Knight bije słabo bo skile mają niewielki wpływ na dmg a lvl prawie żaden, zrozum to. Uważasz, że pal bije tak mocno jak magowie ? Ja na 400lev palem bije w ludzi 200 z ass stars i 500 z sd, razem 700 na rundę. Mag na moim poziomie z hurów walnie nawet do 1,5k w ludzi to jest 2x więcej a może użyć spela 2x w rundzie, więc znowu twój fail. Chociaż zgadzam się, ze vita daje za mało bo na globalu full hp jednak do pewnego lvla, żałosne by było gdyby mag mający 5khp leczył sobie full. Twoje argumenty są mało obiektywne, łatwo je obalić, widać, że jesteś amatorem expa x200 na rox a rl tibie prawdopodobnie widziałeś u kolegi ...

P.S. A twój 199RP ? Pochwal sie bo na razie mam cie za nooba ...

DonieX <3
30-06-2009, 00:10
Drogi autorze posta #3. Nigdy nie grałeś na RL, więc się nie wypowiadaj. Powiedz mi, który palladyn uleczy się za ponad 35% hp (ponad 120lvl) to oddam Ci wszystkie moje chary na wszystkich serwerach rl tibii (a było tego sporo i spore lvle ;]). Ja 199rpkiem mając 2k hp leczyłem się za 800hp i to w momentach objawienia ;x.

Knight - No co to, to chyba większość wie, ale ty gówno wiesz widze. Dobra, się może leczy exana mort + uhp, ale i tak to w chuj mało! Dużo zarabia :D? hahahha ;]. Bo ma dużo capa ? Na tym OTSie cap jest gówno warty, jak tutaj potki są w jednym bp po 7k etc ;].

Paladyn - Czytać nie potrafisz ? Mówie o ROXie. Tutaj zarabianie jest mniej ważne pozatym się ma pełno kasy. Mniej od magów i drutów? haha ledwie co mnie chyba, ale i tak na świętość wszystkie potworki są wrażliwe ;].

Magowie - ja mówię o ROXie.. Tutaj rzadko kto chodzi na utamce, ale ok... najlepsza profka :D? hahaha ;] kpisz.. człowieku w życiu chyba na większym lvlu tutaj nie grałeś, jak tutaj 65% hp daje exura vita, czyli mniej niż pallkowi exura san daje życia ;].

Pozdrawiam, Berafito.

up /\ Hahahaha. Niby jestem noobem i nie doświadczonym graczem, bo nie wiem, że Harvester ma 180rp na Furorze? Przeczytaj co napisałeś .. "jakbyś był doświadczonym graczem na 7.6 i 8.4 to byś wiedział, że miałem 180rp+ na Furorze." Ale ok. Taki pro ifól graczu zajebiaszczy powiedz mi, czemu pierdolisz, że rp leczy się na rl więcej niż tutaj ? Daj mi screen z twojeog pallka jak się tak uleczyłeś : >. Pfff.. Pozatym na priv Ci podałem mojego chara, jednak już nim długo nie gram bo miałem hacka ; p. Dobra, ja wiem dokładnie jak jest z exurą san, ty gówno widze, że wiesz jak jest a gadasz jakieś smuty.. Jeżeli coś masz mi jeszcze do powiedzenia, to na PM ;]. Bo nie chce bana kumpla kontem wbić na forum znowu ;p.

Zrob_cos_z_APO_ROX
30-06-2009, 01:12
Zgadzam sie ms troszke ma przejebane z ta vita na roxie ;o;/ ALE MORTIIS I TAK SIE TYM NIE ZAINTERESUJE !!!!!!!!! BO MA TO W DUPIE ! wiec o co kaman panowie?:D

DonieX <3
01-07-2009, 14:40
Zgadzam sie ms troszke ma przejebane z ta vita na roxie ;o;/ ALE MORTIIS I TAK SIE TYM NIE ZAINTERESUJE !!!!!!!!! BO MA TO W DUPIE ! wiec o co kaman panowie?:D

święta prawda ;x.