View Full Version : Koniec ?wiata 2012, kolejny temat.
Elo!
Chciałbym przedstawić Wam dwudziestominutowy filmik o prawdopodobieństwie Końca Świata w 2012 roku.
Czy te wszystkie przepowiednie, obliczenia to zbieg okoliczności?
Część I
http://www.youtube.com/watch?v=b0sqCwLKZy0&feature=related
Część II
http://www.youtube.com/watch?v=RtWfwiWO2LE&feature=related
Brednie... czemu tego w Tv w takim raźnie nie puszczają ?? Naukowcy chcą byćfajni i się zmówili że bezie over word wkońcu za to im płacą
Brednie... czemu tego w Tv w takim raźnie nie puszczają ?? Naukowcy chcą byćfajni i się zmówili że bezie over word wkońcu za to im płacą
Over word? Koniec słowa? Ja Cię kręcę, ale oni mają spisek.
A tak na serio, to mnie to pier*oli, ja nie wiem, czy jutra dożyję ;P
`FilipeK <3
06-07-2009, 09:30
angielski - fail
informacje - epic fail
...............
Filmiki są bardzo fajne, lubie takie "gdybania" przynajmniej to interesujące jest... Ale i tak nie wierze, że 21.12.2012r. będzie koniec świata.
Tak wtedy kończy się kalendarz Majów, ale Majowie nie przewidywali przyszłości. Polegali tylko na swojej wielkiej wiedzy... Cóż czas pokaże, nie wiem czy dożyje do tego roku ;D.
MaNIeK211294
06-07-2009, 11:20
spoko równo 18 lat bede miał ( co do dnia xd )
@topic: nie wierze w to xd
DonieX <3
06-07-2009, 13:08
co jedenascie lat slonce wytwarza wiecej energi niz zwykle, jednak ludzie tego zbytnio nie odczuwają. Zaś co jedenascie tysięcy lat slonce jeba taką dawką mocy, ze nastąpi przebiegunowanie ziemi ;] mialo to juz miejsce w 9000roku pne, wtedy wlasnie jak to majowie opisują, ziemia pogrązyła się w powodziach etc ;p. Jednak tym razem bedzie gorzej, bo cala planeta no.. nie wiem jak to powiedziec.. no wiecie wszędzie jest elektryczność etc, a jak jebnie w nas taki strzał magnetycznej mocy, to wszystko to zacznie poprostu się rozwalac, wszedzie będą przesilenia.. poprostu cofniemy się do ery kamienia lupanego ;p. Wszystko bedzie trzeba od nowa :>. No moze nie kamienia lupanego, bo my moze nie bedziemy mieli przedmiotów, ale bedziemy mieli wiedzę i szybko się all odbuduje ;].
#Góra
Jedyne przebiegunowanie Ziemi mialo miejsce, wtedy gdy Pan Bóg kazal wybudowac Noemu Arke.
ja tam nie wierzę w to, ale jest dosyć duzo dowodów, troche się tym zajmuję...
Brednie... czemu tego w Tv w takim raźnie nie puszczają ??
W takim razie Ty rzadko oglądasz TV ;).
W Polsce o tym się zbytnio nie mówi... Spójrz na kanały zagraniczne typu Discovery.
Naukowcy chcą byćfajni i się zmówili że bezie over word wkońcu za to im płacą
Więc wg. Ciebie naukowcy z całego świata wysłali sobie smsy, żeby pierdolić głupoty o przebiegunowaniu, o większej aktywności słońca, o topieniu się lodowców?
Ziomek, to wszystko poparte jest skomplikowanymi obliczeniami matematycznymi.
Wiele osób mówi, że 'hohoh końców świata miło być już w choy'. No tak, ale tamte końce świata to były tylko nic nie znaczące przepowiednie, nie były na niczym opierane. Ludzie w średniowieczu nie byli rozwinięci tak jak my teraz.
Czwórkowy uczeń gimnazjum mógłby być w średniowieczu uznawany za geniusza, bądź jakiegoś maga!
Plener123
06-07-2009, 13:21
Ostatnio kolega mi opowiadał o tym.
Czytałem też o tym na internecie.
Ta planeta co zmierza w naszym kierunku to ma taką siłę,że może odwrócić ziemię biegunami.
Nie wiem co o tym sądzić.
Cały czas nad tym trwają różne badania.
Może jest to możlwie,kto wie.
Ostatnio kolega mi opowiadał o tym.
Czytałem też o tym na internecie.
Ta planeta co zmierza w naszym kierunku to ma taką siłę,że może odwrócić ziemię biegunami.
Nie wiem co o tym sądzić.
Cały czas nad tym trwają różne badania.
Może jest to możlwie,kto wie.
Też słyszałem o planecie, która nazywa się Nibiru.
W Ameryce budują schrony, ludzie wykupują działki w wysokich górach...
Wydaje mi się, że coś stanie się w 2012, ale chciałbym się mylić.
Plener123
06-07-2009, 13:31
Dam Wam coś do przeczytania. Nie jest to mojego autorstwa,ale jest bardzo ciekawe.
Planeta Nibiru, zwana też planetą X zmierza ku naszemu układowi słonecznemu. O planecie już wiadomo od 1978 roku kiedy poraz pierwszy ją odkryto. Do dnia dzisiejszego nielicznie o niej wiedzą. Dlaczego? Sprawa jest prosta, szukuje nam się w najlepszym wypadku mały kataklizm na ziemi ( trzęsienia ziemi, super tsunami, ogromne anomalia pogodowe itd ) w najgorszym... no coż niestety musimy założyć najgorsze. Sama orbita Nibiru przebiega co prawda troszke od ziemi i teoretycznie nie ma szans żeby uderzyła w ziemie (obliczenia matematyczne), ale wraz z Nibiru mamy 7 innych problemów. Pisze 7 ponieważ na dzień dzisiejszy nie mamy pewności ile ma planeta X księżyców. Obserwuje się 7 obiektów poruszających się koło niej. Trzy z nich stosunkowo blisko samego Nibiru i 4 bardziej oddalone. Mam wielką nadzieje, że te cztery oddalone nie są z nią związane ponieważ mogłyby zrobić spustoszenie w układzie słonecznym. W naszym układzie słonecznym znajduje się tak zwany "pas asteroid". Naukowcy wysunęli teorie, że mógł on powstać podczas którejś z wizyt 12 planety układu słonecznego (Nibiru) a dokładnie po kolizji z jednym z jej księżyców. Nibiru odwiedza nas co 3600 lat, dlatego można znaleść już zapiski w starożytnych zapiskach i rysunkach po ostatniej wizycie.
Nibiru najbliżej ziemi znajdzie się w roku 2012. Z góry można założyć że jej najbliższe położenie względem ziemi nastanie wraz z datą 12 grudnia 2012. Co ta data nam mówi? Chyba każdy z nas wie.
Planeta X jest już widoczna gołym okiem! Niestety nie jest to wszystkim dane. W chwili obecnej mieszkańcą południowej półkuli ( stąd też specjalne instalacje i teleskopy na biegunie południowym zbudowane przez organizacje rządowe) W kolejnych latach będzie widoczna na wysokośći połnocnej Brazylii, następnie w 2010 na wysokości geograficznej Florydy (USA), potem Wysokość Madrytu i 2011 do 2012 na wysokości Polski. W tym momencie będzie już olbrzymem na niebie.
Hipcio Bercix
06-07-2009, 14:40
http://4youtube.pl/rok2012.html look to wszystko jest nagrywane na zywo :|
Kox Roku2009
06-07-2009, 14:49
poprostu cofniemy się do ery kamienia lupanego ;p. Wszystko bedzie trzeba od nowa :>.
Res serva. Kól. Ciekawe kto wbije najwiekszy lvl ?
XideBanned
06-07-2009, 21:09
Gdzieś wyczytałem coś takiego: ' Przepowiedni jest tak wiele, że zawsze się sprawdzają '. Jest w tym dużo prawdy. Nie wierze w to. W internecie mozna znalesc wiele artykułów o końcu świata. Jak nie bedzie końca świata to sie wQrwie. !
@plener
Szansa, że planeta uderzy w ziemie to 0,3% ;)
@edit
@doniex
Odezwał sie Qrwa naukowiec...
A tam pierdolenie ;p jesli prawda to mam jeszce 4 lata czyli zdaze sie wyszalec xd mi to zwisa kiedy bo zyje chwila, ale dobrze wiedziec xD
bajki.....ludzie se z was jaja robią a wy sie dajecie omg..................
#Plener
nawet meteor o srednicy 2km moglby rozjebac Ziemie.
A ta Nibiru, to jest mozliwe że planeta Mars, a Ci ludzie znowu cos wymyslil zeby slawe zyskac.
Rumun z Rumuni
07-07-2009, 14:01
Flm przedstawia prawdopodobieństwa wystąpienia kataklizmu (NIE końca świata) w 2012 roku
idiota. nie koniec swiata tylko kataklizm, ROTFL IMAO NOOB
IMHO SMIERDZISZ!
xxXTibiomanxxX
07-07-2009, 14:04
Hmm nie wierze w to że niby ludzie przewidzieli DOKŁADNĄ datę "Końca świata" (niedługo podadzą godzinę xD)
Baardzo wątpie że w naszych czasach będzie koniec świata.
A jeśli by był no to cóź . Mówi się trudno -.-
NewOwnerVetroo
08-07-2009, 17:38
Misiak here xd.
Wiesz, kiedys jeden z mnichów sie pomylil o 7lat~ Wiec 2008+7 = 2015 ;o?
Polska jest bezpieczna
IrysBanned
08-07-2009, 19:05
co jedenascie lat slonce wytwarza wiecej energi niz zwykle, jednak ludzie tego zbytnio nie odczuwają. Zaś co jedenascie tysięcy lat slonce jeba taką dawką mocy, ze nastąpi przebiegunowanie ziemi ;] mialo to juz miejsce w 9000roku pne, wtedy wlasnie jak to majowie opisują, ziemia pogrązyła się w powodziach etc ;p. Jednak tym razem bedzie gorzej, bo cala planeta no.. nie wiem jak to powiedziec.. no wiecie wszędzie jest elektryczność etc, a jak jebnie w nas taki strzał magnetycznej mocy, to wszystko to zacznie poprostu się rozwalac, wszedzie będą przesilenia.. poprostu cofniemy się do ery kamienia lupanego ;p. Wszystko bedzie trzeba od nowa :>. No moze nie kamienia lupanego, bo my moze nie bedziemy mieli przedmiotów, ale bedziemy mieli wiedzę i szybko się all odbuduje ;].
Dam se łeb ściąć, że pisał to Berafito >.<
bajki.....ludzie se z was jaja robią a wy sie dajecie omg..................
j/w przyznaję rację w stu procentach...
Najbardziej rozsmieszylo mnie to gówno w tym filmiku jak ten stary dziaden z expressivo/ivony napierdalał. Tu bardziej sie przekonałem że to bajeczka w pizde. xd
Od razu potym wyłączyłem ten film w chuj XD
XideBanned
08-07-2009, 21:28
Wiesz, kiedys jeden z mnichów sie pomylil o 7lat
Wiesz, nie koniecznie ten mnich musi sie pomylić tutaj i nie o 7 lat tylko np. o 70 ;)
@topic
No jak nawet by był to co? Jeśli chodzi o klimat i inne rzeczy, to mamy to na własne życzenie. Nawet jeśli koniec świata bedzie w tym 2012r. to zginą wszyscy.
A jeżeli w 21.12.2012 nic nie bedzie, to daje sobie reke uciac ze kolejna data konca swiata bedzie pewnie 2016.
Tata mi opowiadał, że w 2000 roku miał być koniec wiata. Słońce miało zgasnąć itp. itd. I co...? nic nie było. Tak bedzie i tym razem.
Tre Cool
08-07-2009, 21:29
Sratatata? Omgglololroflmao?!
Ogar ON, puacz OFF. Ludzie muszą mieć temat do gdybania, bo inaczej się posrają :/
"Nie znasz dnia ani godziny..."
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.