View Full Version : Resling-Opinie i krytyka
Od dosc sporego czasu interesuje sie reslingiem (WWE) najbardziej podoba mi sie BATISTA i CM PUNK a wam? I co sadzicie o calej walce czy to jest udawane, grane a moze na prawde? Jak dla mnie to to jest Cudowny Spektakl ktory jest grany choc czasem nie do konca czego przykladem jest ta "zemsta" na Marku Henty ;p jesli w tym nie siedzicie to powiem ocb ;p raz w roku jest WWE EXTREAM RULES czyli hardcor walka w klatce itp ale mniejsz z tym, Batista w 2006 roku przegra z Markiem i tydzien pozniej postanowil zaprzestac dalszych walke lecz rok pozniej powrocil rzadny zemsty o to filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=UySsi3SnC4o
(To na 100% nie bylo udawane xd ani zaplanowane)
I tu jeszcze jak dla mnie jedna z lepszych walk BATISTY roku 2007 z Edgem
http://www.youtube.com/watch?v=98VVBiT-W7g
@Edit
Tettii xd ja to spolszczylem
Pisze się wrestling. Nie interesuje się tym sportem, ponieważ sądzę, że walki w 90% są udawane.
ruskibuc
10-07-2009, 08:17
Pisze sie WRESTLING i nie Henty, tylko Henry.
Moj ulbuiony wrestler to Jeff Hardy i The Undertaker
!!sQaua!!
10-07-2009, 08:46
A mój ulubiony wrestler to HULK HOGAN. To legenda tego sportu.
Wybaczcie nie wiem jak sie pisze jego imie.
A co do udawalności tego sportu...
Jak to oglądam to tata mówi, że oni udawają.
No ale jak mogą to udawać, skoro ważą po 120 kg i skaczą jeden na drugiego z tego rogu ringu.
Ale z drugiej strony widać, że te ich hity po mordach są troche sztuczne.
Generalnie uważam, że nie udawają.
Azian :)
10-07-2009, 09:37
Wszystkie pojedynki są wyreżyserowane z góry.. Oni od razu wiedzą kto ma przegrać :] Obejrzyjcie sobie kilka walk i można od razu zauważyć, że jeden po niekoniecznie mocnym uderzeniu od razu nie ma sił, żeby wstać :p. Kolejną sprawą są duszenia, wykręcanie rąk itp. To wszystko jest tak sztuczne, że aż czasem razi w oczy, nie wspomnę o biciu z pięści.. w czoło : ) Z kolei z drugiej strony weźcie sobie kumpla i porzucajcie się na wzajem, poskaczcie na siebie ze stołu, od czasu do czasu możecie nawet użyć krzesła, to zobaczycie, że to naprawdę boli.. I ich też to musi boleć..
#btw
Proszę, zmień nazwę tematu na poprawną ; <
Kamor ^Inter^
10-07-2009, 09:37
To jest Wrestling -.- ,który jest nagrywany.
Hulk Hogan Jedynie był spx.
Simina niech się w tym temacie wypowie.
Czesto ogladam xd. Tzn kiedy przewijam kanaly to kiedy zobacze sie jest wrestling to zawsze ogladam ;x
Moi rodzice jak widza, ze to ogladam to mowia, ze to udawane. Jakos im wierze ;> ;d
Ulubiony wrestler? Hmm nie znam ich, ale kiedy ogladalem to uslyszalem nazwisko Hardy ;d
KaczorPowraca
10-07-2009, 13:53
najbardziej podoba mi sie BATISTA i CM PUNK
Wnioskuje , że jesteś pedałem ?
@topic
czasami jak w mi się nudzi to obejrzę xdd
szkoda jedynie , że to wszystko ustawiane jest =/
@edit
to zobaczycie, że to naprawdę boli.. I ich też to musi boleć..
obejrz sobie film " The Wrestler " - oni się "biją" ale tak jak ktoś up powiedział ,na samym początku wiedzą kto ma wygrać a kto przegrać
I ich też to musi boleć..
wikipedia pisze:
W celu uśmierzenia bólu, związanego z zadawaniem ciosów, zawodnicy korzystają z silnych środków farmaceutycznych(...) ;d
@topic
Uważam, że biją się na prawdę, a nie 'na udawanego', chociaż udawać też pewnie w jakimś stopniu udają.
Nie interesuje się wrestlingiem i nie mam ulubionego wrestlera.
Hogan jest spoko i ogolnie jego program Uparty jak Hogan jest spoko.
Ale wkurwia mnie takie udawanie na tym "reslingu" nie lubie tego ;<
DannRook
10-07-2009, 15:19
Hmm, może powiem tak.
Imo najlepszą federacją wrestlingową jest tzw. "New Japan".
Wszystko wdg. mnie realne, i na eurosporcie można było pooglądać, nie wiem czy teraz jest taka transmisja.
Ciekawi mnie czy te wszystkie federacje z łańcuchami, gwoźdzami, biczami organizują te walki na realu, czy tylko wrestlerzy udają ;)
Wg. mnie, to jest wszystko udawane... Jesli nie wzystkie, to na pewno wiekszosc walk. No bo na zdrowy rozum, np. jak kiedys ogladalem, gosciu rozrzucil szkla na macie, wzial tego drugiego, wrzucil go na nie, tarzal go po nich itp, a tamten sobie wstal i nic, nawet sladu nie mial, nawet krew nie leciala i to ma byc prawdziwe? Nie sadze :) No albo nawalaja sie zelaznymi koszami na smieci po glowie i tak samo sladu nie ma... Zal jednym slowem. Noo albo tez skoczy z lin mu na klate/leb, a ten co lezal za chwile wstaje i walczy dalej, to cos tu chyba nie tak, prawda? :)
#Edit
O kruwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 napisalem jusz 300 postuw!!!!!!!!!!!!!!!! ale fajny jestem :]
Jest to w pewnym stopniu prawdziwe lecz w dużej mierze jest to udawane :(
Oxidosis..
10-07-2009, 19:08
;d
@topic
Uważam, że biją się na prawdę, a nie 'na udawanego', chociaż udawać też pewnie w jakimś stopniu udają.
Nie interesuje się wrestlingiem i nie mam ulubionego wrestlera.
Raz oglądałem na eurosporcie to jeden z wreslingowców ( nie wiem jak się pisze ) mówił że jest to w większości udawane :).
.Verrier
10-07-2009, 19:21
No jasne , że wrestling jest czasami udawany .. Popatrzcie sobie np. jak jeden drugiemu robi piledrivera (taki chwyt) .. Przecież to jest zgon na miejscu a oni jakoś po tym żyją :) Ogólnie lubię oglądać wrestling moimi ulubionymi wrestlerami są Batista i Rey Mysterio. Pozdro.
Pampalini
10-07-2009, 20:13
Ten sport to tak naprawde aktorstwo .. kto wygra ustalane jest przed walką .. np patrzmy na to .. bije ktoś kogoś w twarz i dziwne że nie bije go pięścią tylko nadgarstkiem xD? po za tym najbardziej lubię Reya Mysterio, Batiste i Jeffa Hardego.
Taki se pazdzioszek
10-07-2009, 20:28
Cze,
wiadomo co zaznaczyłem. Walki są udawane.
Naprawdę trzeba to udowadniać? Widzieliście tam kiedykolwiek krew? No właśnie. faktycznie czasem ludzie skaczą na drugiego, ale zauważcie, że ten ring jest jakoś dziwnie niestabilny : >
Apocaliptiqs
10-07-2009, 20:42
Lubie czasem obejrzeć, ale to jest z góry zaplanowane kto ma wygrac i zdobyc pas, ustalane jest to przez bookerów.Kiedys były dobre walki lecz teraz robią z tego widowisko dla dzieci.. zero krwi i w ogóle.
Taki cena który każdego rozwala przyjżyj sie jak robi swoja akcje you can't see me, zawsze do tej akcji dochodzi tak samo czyli uniknie ciosu, wyniesie w góre i tak dalej.. obejrzyj na yt.Tam jest wszystko zaplanowane ;)
xxXTibiomanxxX
10-07-2009, 20:47
To co napisales az razi w oczy ;//
Wrestling ogolnie jest spoko wiem ze jest to udawane i grane dla publicznosci ale mi sie to podoba ;PN Hmm a jesli chodzi o zawodnikow to Jeff Hardy , CM Punk , Rey Mysterio no i Batista :p
@Do kogos tam na górze
Ojj juz widzialem troche razy krew w wrestlingu :P
Np. Tydzien temu xDD
Ric Flair vs Randy Orton (Walka poza ringiem :D)
Tre Cool
10-07-2009, 22:12
Wyłącz te bajki i obejrzyj sobie boks. Może tam nie skaczą na siebie, ale przynajmniej piorą po mordach aż miło :)
Wrestling - bajka dla mało wymagających widzów :)
ja tam loffam ten sport jest the BEST xd moi ulubione pokemony to SABU - The Undertaler - Rey Mysterio - John Cena xD
i wątpie żeby udawali jak np sabu skacze z kimś na beton lol wątpie czy bylo kto za kase dał by się tak potórbować
Dowiedzialem sie iz:
W celu uśmierzenia bólu, związanego z zadawaniem ciosów, zawodnicy korzystają z silnych środków farmaceutycznych. Natomiast dla zwiększenia masy mięśniowej - a co za tym idzie siły ciosów - zawodnicy korzystają ze sterydów. Pomimo akrobatycznych umiejętności zawodników, zdarzają się poważne urazy ciała, np. głowy i kręgosłupa. Dlatego zabraniano stosowania ciosów "corkscrew shooting star press", "arm twist rope walk chop" oraz "#450° splash".
Ale go fajnie nakurwial tym krzeslem Łaaaa XDDD !
ten 2 filmik 100% udawany 1 juz nie ;P
http://www.youtube.com/watch?v=dAZWRMUwuVk&feature=related
Best.
Ten edge to jakis debil zawsze ucieka na poczatku walki. ; (
Mi sie wydaje ze te ciosy i w ogóle jest udawne.
Best Team Rey & Batista.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.