View Full Version : [8.42][ROX]Criminal Records System
Quiet v 2.0
10-07-2009, 20:22
Proponuję wprowadzić system crimal records. Wpisy za bany o tym samym rodzaju sumowałyby się.
Na przykład:
Dostanę bana za pisanie nie na temat na game chat na 1 dzień. Następny ban za TEN SAM wpis trwałby automatycznie 2 dni i każdy kolejny o dzień dłużej.
Dostanę bana za obrazę gracza na 2 dni. Następne będą za 4, 6, 8 dni itd.
Dostanę bana za macro/boty. Pierwszy ban będzie na 7 dni, drugi na 14, trzeci na miesiąc, czwarty to jakże nierealny automatyczny delete konta.
Jakby to działało dokładniej?
Każdy gracz miałby u siebie w panelu na stronie zakładkę "criminal records" i tam byłyby wypisane owe wpisy. GM zamiast sam ustalać długość trwania banowałby za jakiś powód, a system sam by naliczał na ile dni ma być ban. Oczywistym jest, że w tej zakładce można by było zobaczyć kiedy ban się zaczął i skończył, ile już mieliśmy oraz ewentualnie jakie przewinienia mieliśmy kiedyś.
Wpisy kasowałyby się po powiedzmy 3 miesiącach. GM'owie zaoszczędzaliby czas a gracz nie musiałby cierpieć z tego powodu, że ten GM daje bana za coś na 3 dni, a inny na 1 dzień.
Takie systemy widziałem na wielu OTSach, nawet na noob, więc nie sądzę, żeby byłoby to trudne do zrobienia.
@Bart: to tylko propozycja. Nie orientuję się w czasie trwania banów na apo. Czas trwania banów ustawi Morty albo Tajger.
W końcu jakaś normalna propozycja :o Nie to co ostatnio unban za sms XDDDD Byłoby faktycznie sprawiedliwe rozwiązanie, ale z drugiej strony jakiś typ przeklnie `lekko` i ma bana na 1 dzień, drugi typ puści wiązankę i też ban na 1 dzień ;p Aczkolwiek, według mnie ten crimal records mógłby wypalić, bo to dobry pomysł, ale jak będzie to już zależy od wiemy kogo Xd
Kiedyś pisałem bardzo podobną propozycję Tygrysowi.
mam kilka zastrzeżeń.
pierwszy ban za spam - 24h, drugi 48h, trzeci 4dni, czwarty 8dni i tak dalej.
pierwszy ban za bota - 10dni, drugi 20dni, trzeci 40dni i czwarty delete.
pierwszy ban za cavebota - 3 tygodnie, drugi delete.
usunięcie 1 wpisu za spam/handel/destruktywne zachowanie/obraźliwe wyrażanie - 3 miesiące.
usunięcie 1 wpisu za bota/cavebota - 6 miesięcy.
Jest to bardzo dobry pomysł , Jestem jaknajbardziej na TAK !!!
Również uważam, że byłoby to dobre rozwiązanie. Podobają mi się te zasady, które wypisał Bart. Taki ostrzejszy rygor może trochę uspokoiłby wszystkich botterów i innych noobków. Mimo tego wątpię, żeby zostało to wprowadzone. Po pierwsze Mortiis pewnie tu nie zajrzy, a jak zdarzyłby się cud i zaglądnął by na forum to i tak pewnie tego nie wprowadzi. Przecież jeżeli bany będą trwały za długo to gracze przestaną grać, co za tym idzie Mortiis nie będzie dostawał kasy za PACCe.
Kamor ^Inter^
10-07-2009, 21:18
Tak,możę by to coś pomogło :rolleyes:
Jestem Za
Bardzo dobry pomysł jestem za!!! Oby ta propozycja weszła w życie
Było już na forum ze 3 razy jak nie więcej. Nie dostaniesz moderatora, ponieważ są lepsi ludzie na to stanowisko. To, że jakiś idiota wskazał cię w durnym temacie to nie znaczy że Mortiis cię wskaże. Tak jak napisałem - było i nie weszło, więc nie ma sensu spamować.
Pomysl dobry lecz czy sie sprawdzi?......................................... ...........
Sir Tom'ek
11-07-2009, 09:54
Jestem za ale i tak pewnie tego nie bedzie ;/;/
Quiet v 2.0
11-07-2009, 10:16
Było już na forum ze 3 razy jak nie więcej. Nie dostaniesz moderatora, ponieważ są lepsi ludzie na to stanowisko. To, że jakiś idiota wskazał cię w durnym temacie to nie znaczy że Mortiis cię wskaże. Tak jak napisałem - było i nie weszło, więc nie ma sensu spamować.
Tak samo nie było sensu spamować o knight'cie, o pacc za sms i innych rzeczach.
Ja moda nie dostane, bo przez ostatnich kilka dni zbyt mocno krytykowałem naszą administracje. Chociaż kto wie :P
Jakby cos to nie jedna osoba go wymienila. I sam sadze, ze by sie nadawal. moglbys ich nie wyzywac i mnie?;<
@topic
Swietny pomysl ;)
Popieram w 100% ;x
Pampalini
11-07-2009, 14:59
Nie mam nic przeciwko .. co z tego że były takie tematy? a ile było tematów na temat ek pacc sms .. to jakoś dobrze było.. jestem na tak. propozycja jak najbardziej mi się podoba.
Jestem na tak w końcu bany nie będą zależne od nastroju modka/adma:D
SongokuSSJ
11-07-2009, 18:31
jestem na tak
lecz i tak tego nie wprowadza /;
bo co wprowadzili z propozycji ;/
Mortalix
11-07-2009, 18:44
Pierwszy raz zgadzam się z Tobą...
Dostając 3,4,5[..] bana za boty może by się im w końcu odechciało, bo jak wiadomo delete'y to bujda ; o
!!sQaua!!
11-07-2009, 18:56
Podoba mi się ten pomysł, ale ja bym do niego dodał takie cuś, że np. gracz kupił hara, dostał, albo tak długo nim nie grał, że zapomniał o swoich banach, mogła by być komenda !ban, wted by pojawiało się w konsoli np. takie cuś:
"Twoje bany:
macro/boty - <ilość> np. 2
przeklinanie i obraza innych użydkowników - <ilość> np. 0
destruktywne zachowanie - <ilość> np. 3"
To moje zdanie.
Wtedy gracz wiedziałby, jaką kare poniesie za przewinienie, i nie będzie chciał czekać na unbanned, więc nie będzie łamał regulaminu. Chyba, że to sadomaso i lubi "samookaleczanie".
Osobiście jestem za, bo jakby to wprowadzili to przestałbym grać na bocie xD Ale Mortiis nie wprowadzi tego bo sa delte! Czyli mniej kasy na wakacje xD
Arigori IksDe
12-07-2009, 16:16
Of kors pomysl 100% na tak, wszystko wygladaloby przejrzyscie, latwiej i ogolnie git, gdyby tylko Mortii to zagladnal >.<
Show 2.9.1
15-07-2009, 11:18
Zdecydowanie tak to może od luczy kogoś bocenia bo teraz ludzie bara podowage to ze postawi na cave na noc i więcej lvli wbije niz on przez te 7 dni a tak jak dostanie na długość swojego pacc to tak jak b y zucil 10zl w smietnik a za to mamy 2 dobre piwka : D
Ludzie którzy zaznaczają "NIE" wiadomo dlaczego pozdro ! przestrzegaj regulaminu a nic ci się nie stanie ^^
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.