View Full Version : Sposób podej?cia do boterów
silver ghostek
14-07-2009, 13:33
Mowiac prosto... Mortiis ma juz w dupie czy ktos boci na jego ots. Nie mowie juz o APO-ROX, ktore jest jednym wielkim skupiskiem botow. Dzisiaj dowiedzialem sie ze Zarexoholik wygral 3 etap event'u i dostal broszke. I co z tego ze mial bota, a Mortiis o tym dobrze wiedzial? Dostal tylko ostrzezenie. Moim zdaniem to jest smieszne. Pamietam jak ok. 2 lata temu nikt normalny nie pisalby z GM'em majac bota na ladowanie many. A teraz? Najpierw Joogolas, a teraz Zarexoholik. A najlepsze w tym jest to ze zaden z nich nie dostal bana. Jest jeszcze jedna rzecz a mianowicie dlugosc bana za bota. Kiedys - 14 dni, a teraz 7. Smiech na sali! I to ma byc zwalczanie botów? Wy im to jeszcze bardziej ulatwiacie... Jest jeszcze sprawa delete za boty. Cos takiego jeszcze w ogole istnieje? Osob ktore mialy po 4-5 banow jest od cholery (i to bany 'zdobyte' przez jednego ownera), ale co z tego? Robcie tak dalej to nie bedzie trzeba robic APO-ROX 7.6 bo zwykle sie nim stanie.
najlepsze podejscie mortisa ?
12:58 Mortiis: ale "kur*wa" bota moglbyss wylaczyc
12:59 Mortiis: nastepnym razem bedzie dyskwalifikacja
Sir Tom'ek
14-07-2009, 13:38
Sama prawda o tych 3 servach... Powinieni zrobić deleta za 5 banów za boota...
Zgadzam się z tobą w 100%, ale cóż zrobić to wszystko od Mortiego zależy i tak założę się że hooja z tym zrobi tak samo jak z najazdami -.- Ten server powoli robi się śmieszny Czarny Lucyfer 2x powinnien mieć delete chara
`FilipeK <3
14-07-2009, 13:43
jak to przeczytalem to teraz juz odnosze wrazenie , ze 8.42 to jednak nie jest taki syf .. tam bocisz wpadamy spisz , a tu ? sl i dalej :/
7.6 jeszcze wiekszy syf ;|
#Mortiis
zal.
Rószofy Ócher
14-07-2009, 13:47
To jest po prostu żenada... Stało tam 3 gmów i nie dostał bana, jeszcze Mortiis go prosił żeby wyłączył. I się ***** dziwią że wszędzie boty...
Tre Cool
14-07-2009, 13:47
Moim zdaniem za bota powinien być albo bardzo długi ban, albo delete. Bez patyczkowania.
Quiet v 2.0
14-07-2009, 13:53
Moim zdaniem za bota powinien być albo bardzo długi ban, albo delete. Bez patyczkowania.
Jedno słowo:
popieram .
A może problem tkwi w braku konsekwencji GM'ów? Taki Exod - ban i koniec gadki. My graczy, nie mamy nic do powiedzenia, zresztą tak jak zawsze ; ]
Jedno słowo:
popieram .
jak beda dlugie bany ludzie przestana grac i baj baj pieniazki ; /
silver ghostek
14-07-2009, 13:59
Bany moglyby byc znow na 14 dni, a ostrzezenia bylyby w przypadku 'lekkich' botow np. rainbow outfit lub uhanie kogos z bota. Reszta - ban bez ostrzezenia.
Mogłem nie sprzedawać mojego Zarexa, teraz jakiś śmieć nim gra... Bany za boty? Niby czemu Torus, Sarumar, Evil Sonic czy Adrian ich nie otrzymali? :) Pierdolony ots. : /
@up
Tak zawsze powinno być gdy skrócili długość banów od razu nikt się nie pierd**li co tam 7 dni zrobią new chara i tym pobocą.
@Sir Tom'ek Delete ma być od 3 banów za bota.
Mortiis to ma w dupie taka jest prawda przecież z Gm'ów to najczęściej bywa Dexoti a Mortii Adios Tgrys sieka mają to gdzieś wejdą może 3 razy na dzień na 20 min i koniec.Gellert i Santano sami nie dają rady bo im się nie chce zalogować na dłużej.
@edit widzę ,że jeszcze Fever coś zaczyna robić ;)
No teraz ponad 90% ludzi boci. Gram palkiem expilem na draculach i patrze 150 ms bot , 173 ed bot itd. Już wszyscy pewnie mają boty a GM nic nie robi :( No ostatnio widzialem wiecej banów i upomnień jest lepiej chyba :)
●●Grote●●
14-07-2009, 14:58
Bot=delete .
Powiem Ci, że gdyby teraz zbanowali wszystkich boterów, to na apo grałoby 150- max 200 ludzi...
Co do twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%, ale sam wiesz, że my tych botów nie ogarniemy...
●●Grote●●
14-07-2009, 15:04
Powiem Ci, że gdyby teraz zbanowali wszystkich boterów, to na apo grałoby 150- max 200 ludzi...
Co do twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%, ale sam wiesz, że my tych botów nie ogarniemy...
Tyle to gra teraz :S
Gdyby zbanowali boterów grało by 50 osób : >
Dajcie mi GM'a to ogarnę APO XD
Powiem wam tak. Mortiis nie banujuje za boty bo nie będzie miał kasy. Nie usówa postaci, bo nie będzie miał kasy na wakację. Zrozumcie to wreszcie -.- Ja sam na faccu dostawałem bany, a na PACC tylko ostrzeżenie. Chyba jest cos nie tak?
Pjona _/ xD
●●Grote●●
14-07-2009, 15:13
Powiem wam tak. Mortiis nie banujuje za boty bo nie będzie miał kasy. Nie usówa postaci, bo nie będzie miał kasy na wakację. Zrozumcie to wreszcie -.- Ja sam na faccu dostawałem bany, a na PACC tylko ostrzeżenie. Chyba jest cos nie tak?
Pjona _/ xD
Epic fail .
Ja sam na faccu dostawałem bany, a na PACC tylko ostrzeżenie.fail
@topic
Po prostu ludzie mają w dupie takiego bana. Dostaną na 7dni, a w tym czasie będą bocić inną postacią i po 7 dniach zaczną bocić od początku zbanowanym kontem. Druga sprawa ostrzeżenia. Przyjdzie GM da upomnienie-gracz wyłączy bota. Po paru godzinach sprawdzi czy jest jakiś GM online-nie będzie to zacznie bocić od nowa i tak w kółko. Jak by banowali bez ostrzeżenia na 10-14dni to może na serverze ilość botterów z 85% zmniejszyła by się chociaż do 70 -,-
Pampalini
14-07-2009, 15:36
Niby mieli karać botów a tu takie coś mortiis się boi że straci kase z pacc? to że jakis h lvl dostanie bana za bota lub delleted? hmm to jest smieszne -.-
Nom..
Bylo tam zdanie ze stanie sie takie jak apo rox
Juz w 75 % robi sie drugi Apo Rox tyle ze 7.6..
A Mortiis ma to w dupie bo kasa sie liczy : (
Co?! Mówicie, że ktoś używał bota przy Mortiisie, a Mortiis powiedział tylko żeby wyłączył?! To jest tak jakby nasz kochany admin już akceptował boty... Może niedługo na stronie głównej APO pojawi się komunikat, że od dzisiaj legalnie można używać boty i macro. Zostanie też wprowadzony dział download, a tam wszystkie dostępne boty pod 7.6 i 8.42...
Bany za boty? Bot=20 dni bez tibi- durny temat na forum z tym że zbanowany koleszka został bez powodu? automatyczne delete tematu + warn dla autora.
Ja dostałem delete.
I gdzie jest ***** sprawiedliwość ?
2 bany, na 3 które miałem były sprawiedliwe, ponieważ 'zapoczątkowały' cave bota na 7.6, ale dostałem ostrzeżenie przed 3-cim, że jeżeli będę dalej bocić to dostanę delete. Bez ostrzeżenie, dzień bo unbanie dostałem delete... Ludzie mają po 6-8 banów i nie mają, a ja po 3 ;) Z czego 2 sprawiedliwe. Chuj z tym. Niech botuje, przecież grają, a tylko to się dla Mortiis`a liczy.
Greyback
14-07-2009, 17:00
Z tym delete to za za bany to śmieszne jak się zachce Mortiisowi to może da patrzcie :D
http://i32.tinypic.com/33uzs3s.jpg
Patryk1441
14-07-2009, 17:17
ban za bota powinien byc wlasnie na 14 dni a za 3 bany delete ale to i tak nic nie da bo wystarczy w google wpisac wosso i juz 210410502503501 linkow do pobrania
Zly Mortiis nie dobry !! Jak on wogole tak moze !! Nie wiem -.- A co do botow sami jestescie sobie winni. Polowa z was co tu sie tak strasznie rzuca sama uzywa bota wiec polowa wypowiedzi zbedna. A co do delete kont hmm nie bedzie tego, apo istnieje tylko dzieki wplywa pieniedzy z pacc. Nie wiem czy kto kolwiek z was prowadzil by taki projekt nie czerpiac z tego zadnych korzysci. Nie oszukujmy sie kazdy z was chcial by zarobic to jest oczywiste. Taki spam w niczym wam nie pomoze gwarantuje.
silver ghostek
14-07-2009, 21:59
Zly Mortiis nie dobry !! Jak on wogole tak moze !! Nie wiem -.- A co do botow sami jestescie sobie winni. Polowa z was co tu sie tak strasznie rzuca sama uzywa bota wiec polowa wypowiedzi zbedna. A co do delete kont hmm nie bedzie tego, apo istnieje tylko dzieki wplywa pieniedzy z pacc. Nie wiem czy kto kolwiek z was prowadzil by taki projekt nie czerpiac z tego zadnych korzysci. Nie oszukujmy sie kazdy z was chcial by zarobic to jest oczywiste. Taki spam w niczym wam nie pomoze gwarantuje.
Taaa... To wszystko nasza wina... Tylko coraz krotsze bany nie bardzo sprzyjaja ograniczaniu liczby boterow. Zaraz pewnie napiszesz ze to jest dla graczy, ze Mortiis chce nam ulatwic gre. Wiesz gdzie ja mam takie ulatwianie?
Najlepiej jest wszystko zgonic na graczy, bo Administracja jest swieta.
^Akynaoo
14-07-2009, 22:13
Dzieki wosso/scarowi rozprzestrzenilo sie boterstwo na apo na szeroka skale. Trzeba przyznac, ze nie ma osoby, ktora nie wiedzialaby co to scar lub wosso. Jedyny sposob to przyznawac dluzsze bany. Brak akceptacji dla botow moze powoli zmniejszyc ich powszechne uzywanie. Jednak sami przyznajcie - apo to nie rl. Tu nie gra 65 tysiecy osob i nie mozna o tak sobie komus usunac konta. Serwery dzialaja jedynie dzieki pacc. Jest to jeden z nielicznych (o ile nie jedyny) serwer bez sms shop. Tak jak pisal ktos wyzej, niech ktos z tych ktorzy tak ostro krytykuja Mortiisa postawi taki serwer, z taka historia, graczami online, stabilnoscia i co najwazniejsze, niech czerpie z tego zysk, to wtedy moze miec zale i pretensje.
To jest po prostu porażka . Ja od dzisiaj koncze z APO , może czasmi bede online zeby pogadać z kumplami i tyle . Na servie gdzie ostrzegą gdy ktos ma wlaczonego bota nie ma co grać . Tyle mam do powiedzenia .
@down
Scar jest to program dzieki ktoremu masz manasy i UH'y na hocie .
SongokuSSJ
14-07-2009, 23:06
troche jest to nie sprawiedliwe z tymi delete ;/
Czarny lucyfer juz dawno powiniem mieć...
ktos tam up@co to scar? :D bo nie wiem :D
może pan mortiis by się odezwał ? Co boisz się? -.-
Show 2.9.1
15-07-2009, 01:37
jak to przeczytalem to teraz juz odnosze wrazenie , ze 8.42 to jednak nie jest taki syf .. tam bocisz wpadamy spisz , a tu ? sl i dalej :/
7.6 jeszcze wiekszy syf ;|
#Mortiis
zal.
No dokładnie tylko żeby pzyciagnac tam graczy żeby jakaś ustawka znowu kiedyś powstała : D nie wiem po co te apo ROX a 7.6 zgadzam sie 5 banow Dilight ! ! ! !
Śmieszy mnie również to ze na dedykach gra po 100-200 osób na zwykłych syfach z sms shopem free pac itd a tu 30 ; /
Show 2.9.1
15-07-2009, 01:43
Co?! Mówicie, że ktoś używał bota przy Mortiisie, a Mortiis powiedział tylko żeby wyłączył?! To jest tak jakby nasz kochany admin już akceptował boty... Może niedługo na stronie głównej APO pojawi się komunikat, że od dzisiaj legalnie można używać boty i macro. Zostanie też wprowadzony dział download, a tam wszystkie dostępne boty pod 7.6 i 8.42...
Dobra dobre ahahah A Wiesz ze istanieje taki Serwer? nie kalmie pod tibie wlasnie 7.6 xdd nie pamietam nazwy ale gralem tam 2 dni jak to zobaczylem to podziekowalem : P
Bany powinny się sypać bez ostrzeżenia na 14dni i tyle. Nie interesuje mnie to, że spora część osób przestanie grać. Komu będzie zależało na koncie/postaci przestanie bocić i będzie grać manualnie. Niestety Mortiis chyba nie rozumie, że ludzie odchodzą bo na serverze jest za dużo botów.
Lepiej byłoby pobanować tych wszystkich co jadą na botach i starzy gracze by powrócili, niż zostawić botterów i mieć w dupie starą ekipę ...
Życzę Wam powodzenia w dalszym rozwoju serverów ;) Ja swoją grę tutaj zakończyłem.
Pozdrawiam,
OLD METAXA, Bashoo.
Boterow i tak sie nie wytepi , jesli chodzi o Old Graczy to wlasnie oni odeszli dlatego bo za duzo banow za boty szlo majac czy nie majac bota i tak dostawali bany wiec po co na takim ots grac?
Mortiisowi zalezy aby jak najwiecej graczy gralem ale on nie widzi ze gracze odchodza z powodu botow i nudnej atmosfery na APO.
Arystoteles
15-07-2009, 21:08
Mi się zdaje że sami musimy zaopatrzeć się w takie programy tzn boty., wtedy gra będzie wyrównana bo tak bez nich to gra jest nie równa :] jeszcze dziś poczytam coś wiecej i sobie ściągne wosso elfa,scara itd :] Pozdro
muflonekk
15-07-2009, 21:10
Ja jestem za natychmiastowym deletem. A nie niektórzy mają 25 banów i dalej bocą.
Powiem krotko i ostatni raz wy sobie mozecie mowic wiele ale to nie wasz serwer i zawsze ostatni i najwazniejszy glos nalezy do Mortiisa wiec dajcie na wstrzymanie. Chcesz grac uczciwie graj a Ci co botuja beda botowac nie wazne czy to bedzie 7 czy 14 dni bana. I sadze ze poruszanie po raz enty tego samego problemu nie ma sensu bo i tak to nic nie zmieni.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.