View Full Version : C++, Pascal itp
Siemka zna się ktoś z Was na C++,Pascal itp??
Bo mam pytanko czego najpierw zacząć sie uczyć C++ czy pascal??Bo podobno lepiej pascala najpierw a potem C++ bo dzięki temu masz podstawy w c++ itp
To kto się zna na tym niech sie wypowie
Arigori IksDe
14-07-2009, 21:25
w technikum sie zaczyna od pascala i pozniej c++
Mc Maciek
14-07-2009, 21:27
Najpierw naucz się algorytmów - polecam program ELI 2 i do tego jakiś kurs. Jakiego języka się zaczniesz później uczyć - Twój wybór, ja jednak polecałbym C++. Pascala się już nie stosuje. Znając zasady działania algorytmów, będziesz miał podstawy i do Pascala i do C++.
oki thx :) znakiznakiznakiznakiznakiznaki
James Bond
17-07-2009, 23:06
Zacznij od ELI i ILE.. to takie klocki a potem coś ala pascal... potem wejdź w pascala, tylko powiem Ci jedno nie ogarniesz klocków to leżysz.. ale biorąc pod uwage to jak sie nauczysz to można się nieźle pobawić... C++ zostaw na koniec nie mialem go jeszcze w skzole ale wydaje mi sie że trudny jest..
Wyjadacz Kepuczu DedaX's
17-07-2009, 23:13
owszem ELI i ILE, ale pascala juz sie nie używa szkoda mącic sobie w głowie, tak samo z javą, a tak w ogole to powodzenia zycze bo teraz w chuj "Inforamtykow" co adresu Mac nie umieja odczytac kompa, albo wejsc do BIOSU, jaki kraj tacy informatycy :(.
#Down
Mowie, o tych co maja po 14 lat, sa elo inforamtykami i juz ida do liceum info i sie jarają, a nie umia wymienic kosci ramu
James Bond
17-07-2009, 23:17
O czym ty gadasz?.......
to chyba u Ciebie w miescie tak jest albo informatyk to sąsiad który pracuje jako elektryk w firmie która buduje domy.
Pozdro zamknijcie ten temat albo skasujcie:D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.