Zaloguj się

View Full Version : Zmiany

Show 2.9.1
15-07-2009, 01:47
Czas nad zastanowieniem się Co zrobić aby Ludzie zaczęli wracać na serwer APO zarówno jak i na 7.6 Jak i na 8.42 - Kiedy Mialem już zamiar nie wrócić na apo kończąc grę na tym serwerze po tym jak moja postać została Zrokowana przez jakaś osobę która serdecznie teraz pozdrawiam ; ) Zaczolem grac na jakiś Serwerach Dedykowanych 8.0+ Hmm .. Dlaczego ? Dla War'ów OB Itp. Chyba to jest jedyny luksus Tej Zmodyfikowanej gry jaka się stała po Uptade 7.6+ tzw wprowadzeniu Hotkeysów Ale mniejsza o to.
Po 1 Tibia 7.6 APO Ludzi trosze jeszcze tam gra ale powiedzmy sobie szczerze ilu z was wybierając jakiś ots wchodzi w coś Typu statystki widzi exp Typowy x5/x7 a 1st ma 2000lvl i obrazu rezygnuje ? Założę się ze jakaś 60% Cześć nie widzi sensu gry na takim serwerze. Ludzie zaczynaja grac tu tylko z powodu ze maja znajomych na tym serwie którzy być morze mogą w jakiś sposób im pomóc . Ale większego sensu gry Nie ma na tym serwie ponieważ nigdy mówiąc szczerze nie dogonisz czołówki ponad 180 osób na serwerze ma 1000+lvl Nie mowie ze nigdy nie odpalicie pk w City ale Szanse na przeżycie są równe 0 xd :D A bez Bota np na manasowanie się tzw Scar Czy wosso nie obejdzie się żeby wo gole pokazać sie w city w jakimś szybszym czasie. Teraz pewnie większość z was temu zaprzeczy ze tak ja sam ręcznie wbijam lvle ale hm jesli nawet to prawda ile to trwa ? pol roku rok ? Inni wybrali by rl tibie wbijaj jakiś 140lvl / Sam zostałem niedawno ukarany za macro nie będę mówi ze go nie mnialem ale kto wytrzyma siedząc jakieś 9h na respie cały czas bez wytchnienia machać rękoma manasujac się ?
1 wada to wysokość lvli a nikt przecież Reset lvla nie chce ani stracenia eq
Wie możn jakieś inne rozwiązanie typu 1k lvl+ nie możne atakować mniejszego lvla niz 1000 jeżeli nie ma pk ani yellow skulla . Inna teoria jest tak samo nie moc atakowania postaci o 200 lvli mniejsza niż ty dopóki ona 1 Cie nie zatakuje wtedy power Abuzing by znikną w 100%.4fun
Ale i Tak najlepszym rozwiązaniem byłby Reset lub stworzenie nowego serwera Typu 7.6 ponieważ ludzie na 100% zaczeli by grac Wiecie dalczego jak wcześnie wspomniałem gra pvp 1 vs 1 bez hotkeysow jest boska : D Ale również trzeba było by Stworzy program Cos w rodzaju Anty bota Teraz znów napiszecie ze i tak znajda się ludzie którzy go ominą tak to prawda sa tacy ale dla żółto dziobów któż umieją tylko rozpakować program włączyć wosso sobie z tym nie poradzą ludzi banowanych było by coraz mniej a co za tym idzie liczba graczy była by większa za ewidentnego scara powinny byc bany ludzie sa niemożliwi denerwując mnie to ze je zeli ktoś widzi u Ek (elite knight ) Scara na uha Pisze jaki bot a sam za chwile trafia się za każdym manasem biegając po city to na ukos w tył przód ty tez masz scara wiec ocb ? to ze on się uha ? a ty sie manasujesz to i to znajduje się w twoim bp wiec ? o ch chodzi ze twój scar jest zrobiony na PC Zielone a jego na niebieskie ? O losie.
Moim zdaniem własny klient apo rozwiązał by cześć spraw.
2 Rzeczą jest to zęby wprowadzić jakieś morze hmm nowe czary ? nie koniecznie silniejsze ale bardziej efektowne : d Zmiana nowych addonow byla by tez zaskakująco pozytywna:D nawet Typu Mazurski ots który jest xerem apo wprowadza coś typu mw przez który czar nie przeleci traktując jak ścianę A co zdumiewa ? Ich Napis strony głównej najlepszy serwer w polse o boshe... Ale co bulwersuje ? Liczba graczy tam jest większa ; / A to apo kiedyś zadzilo wszystkimi serwerami bijąc je na głowę .

APO 8.42 Niestety ale zaszły pewne komplikacje które zniechecily graczy do gry A wiec panie Moriisie nie można robić tak ze zaczyna się serwer bp sd kosztuje grosze uhy kosztują grosze potiony tez a z dnia na dzień jakieś kosmiczne sumy uważna pan pewnie ze ludzie na początku musieli mniec łatwiej ale to ich początek tak ? tych pierwszych osób online
A co z tymi co zaczynają grac już po tej masakrze cenowej myśli pan ze ktoś im pomorze ?
Otóż nie a gracze raczej nie będą wbijali na 80 lvlu na cyklopy dlatego bonie maja na sd czy takie waste ze nie maja na nic i muszą tam siedzieć rozsądny Człowiek pójdzie na rl bo poczuje sie tam tak samo.
2 sprawa to skok cenowy dajmy taki knight armor w rzeczywistości sprzedając go zarabiamy 5k a nie jak tu an apo 3k a jeżeli nawet to powinno się zrobić questy na npc które pozczegolne item ki sprzedajna się drożej ale trzeba przebyć do nich kawałek drogi dajmy ten knight armor Mal'ouquah 5k inne mpc poniżej 5k i to sporo . BALANSACJA CEN U NPC PLX !
jeżeli nie zmieniamy cen run to należny wprowadzić wszelkiego rodzaju śmieci typu fur boots WOi do Mada żeby małe lvle mogły zrobić coś pieniędzy na MF. Runy i inne
3 Blessy Kto to wymyślił ze cena blessow zależy od lvla ja współczuje takiemu Pineda Czy Morduxowi który czesto ostatnio padal ile musieli wydać na to pewnie grubo pieniędzy ale ich na to jeszcze stać ale co ma powiedzieć 90lvl kiedy cena jego blesow to 54k ? blessy niezależnie jaki mamy lvl powinny kosztowac tyle samo.
4. Hm Wawe ed/ms sa o grubo przesadzone równie dobrze 4 ed ms moze stać na staku stapowanym po prawej i lewej stronie puszczajac tylko Wawe a zaden z graczy nie przezyje później mogę podrzucić fotki z Rl jak 150 lvl wali z tego czaru bodajeze 300-450 max chyba a nie 1000+ Loled !
5 Respy sa zbyt male brakuje podstawowych questów gdzie jest arena gdzie jest cale okolnir podstawowy resp dla knighta gdzie sa frosty nie mowie o tej malej wysepce gdzie jest 20 frostow na calej wyspie na Rl znajdziemy mniejsca gdzie jest 12 frostow w jednej dziurze a nie na wyspie fajnie ze chcieliście wykorzystać mapę z tibi 7.6 ale trzeba ja powiększyć przerobić demonów tez jest za malo nawet jak są to beznadziejne repy gdzie trzeba chodzić up / down zęby zabić 1 demona moim zdaniem należny pobrać mapy podobne albo przerobie RL i porostu podadawac je modyfikując jakiś statek typu City czy exp Piszac Hi Okolni Yes : D
Za dużo jest res pow na potworki do max 60lvla za malo innych brakuje POI !! Gdzie soft bots zupełnie anty wastoja ek dając efekt prawi nie używając mana potów bijać " exori hurem "
Jest wiele rzeczy do poprawienie Sam zrobiłem posatc żeby się o tym przekonać to było beznadziejne ze na 80 lvlu siedziałem na Cyclopolis bo nie mnialem na mansy ani sd bo exoiri san jest zbyt małe wręcz dużo za mele nie mowie już co taki ed wastujac się na utamie czy padać na wawe bez utamy xd ? oto jest pytanie ; o jedynym sposobem na przetrwanie jest hero dzięki bogu tam coś zlocimy kupimy za to mf sd zostanie nam z 1cc na + i tak ciągniemy aż dojdźmy do poziomu gdzie pójdziemy na DL wiedząc ze nie padniemy przykład mój rl fiknol na 120+ lvlu na wawe i łapę od Dela palkiem śmieszne ? Raczej zalosne z full hp na 0.
A i co dziwi Kiedy kupimy blessy na 50 lvl i nie padniemy np do 130 padniamy tak jakbysmy tych blesow nie mieli tez jakiś błąd możne wynika właśnie z tego ze koszt blessa wynosi tyle ile nasza postać na expperience.

Apo ROX Zaskakuje nieraz więcej osób niz na 7.6 a o 8.42 nie wspominając każdy właśnie z tamtego serwera przeszedł na ten tzw nobski spytajcie każdego h lvla ze i tak wam sie odechce 1500lvl na demonach ? lol ? xd :D Tak ile lvla spada 15? 20 ? Nie wydaje sie wam ze tam i taks sie bije all z ue i ze to porostu powinna byc nowsza wersje a Hotami xd 7.6? Sl bedzie niezbędny tak czy siak ludzie wkoncu zaczną nazekac i maja racje smierc na 1500 lvlu i odrabianie ich to jakieś kilka godzin gry mysle Demon na 2 ue ? Chyba zaraz beda ots kingi a może wo gole cala mapa 7.6 z Apocalyto omenem xddd : D nie tak serio ludziom sie tam gra juz nudzi od 200-1000000000 Siedzisz na Demonach i 2 juge :D Chyba ze naprawde potwory zamienia sie z apo 7.6 : P

Moim zdaniem albo powinno sie zmienic 7.6 typu reset lvli albo jakieś blokady i new kljent anty bot : P
Albo zainwestować bardzo w rozwój 8.42 nie wykluczamy tez resetu lvli i watpie zeby tu ktos nazekal kiedy dziennie jest max 30 osb online ; < Wolal bym zacac od nowa ale ze 300+ osobami na serwie !

Wspomniany Cs serweer przyczynil by sie tez do sciagania ludzi na Ots nie macie pojecia ile osb gra w Cs i Tibie ! na innych otsach czy Rl tibi ...

Azonka
15-07-2009, 01:58
WoW..Przeczytalem cale ;xx

@topic
Wiele wazny rzeczy zauwazyles i gz dla Ciebie.

Ale z tym resetem sie nie zgadzam ;> Racja, ze jak ktos patrzy na statystyki i widzi 2000lvl to od razu mu sie odechciewa. Ale wlasnie ten 2000lvl moze wszystko stracic w mgnieniu oka.

Juz lepiej by zrobic nowy server 7.6 z expem x5 albo wiekszym i usunac ten zjeba** Rox.

P.S Ortografia ;<

Bashoo
15-07-2009, 02:23
Też przeczytałem całe :D

Powiem tak, nie które Twoje propozycje ujdą. Co do resetu postaci to nie przejdzie i nie ma co tego wałkować. Jak napisał kolega UP, usunąć roxa i można zrobić drugi server pod 7.6 z podobnymi Rate'mi .

Jeśli chodzi o 8.42 to chyba nic innego go nie uratuję jak nowe potwory/respy dla takich 300+. Bo siedzieć do 400 na Demonach/Fury to MASAKRA.

Pozdrawiam,
OLD METAXA, Bashoo.

.Bart.
15-07-2009, 02:28
Nie wszystko zrozumiałem z tego co napisałeś, ale respekt za to, że chciało ci się to pisać, bo pewnie połowa użytkowników pisząc posta na początku umieści zdanie "nie przeczytałem wszystkiego, bo mi sie nie chcialo, ale popieram".

Ludzie się zniechęcają jak widzą 2000lvl, bo w takich czasach chcą mieć wszystko na tacy i nie chce im się wbijać. Wiadomo, żeby być w top trzeba się pomęczyć. Restart postaci nie wchodzi w grę. Na rl są 300, 400lvle i jest dobrze. Drugą sprawą jest ignorowanie botterów ze strony administracji. Bardzo dużo osób odeszło z servera właśnie dlatego, że nie mogą spokojnie poexpić, bo widzą, że obok ciebie ktoś sobie na spokojnie boci. Duży procent osób nie widząc pomocy ze strony administracji sam zaczął bocić. Ludzie z niewiadomego powodu po sobie cisną, od większego levela na dzień dobry możesz usłyszeć 'won z respa kurwo bo ded i hunt'. Jak by nie mógł spokojnie zapytać 'za ile kończysz?' Oszukują się nawzajem, nie ważne, że znasz kogoś 2 lata, pożyczysz mu kasę/eq i już nie zobaczysz ani jego ani eq albo będzie zgrywał głupa, że cię nie zna. Jak by usunęli 10 osób z 1000+ lvlem to może jakiś niewielki procent osób by się opamiętał i przestał by bocić. Bany za boty na 7dni. co to jest? Kiedyś nawet za destruktywne zachowanie mogłeś dostać na więcej. Ludzie sprzedają postacie na trade co jest zabronione i dostają za to bany na 24h, a w czasie bana spamują to samo innymi charami. Niedawno widziałem typa który miał przez 4dni 4 bany za sprzedawanie postaci, to nie jest śmieszne? Długość bana powinna wzrastać wraz z kolejnym banem. Na 8.4 runy są za drogie, w sklepie itemy można sprzedać za grosze, już nawet na rl się drożej sprzedaje. ROX to samo, to miało być coś w stylu test servera, a gracze zaczęli sobie caveboty stawiać i nie są za to karani. Na top30 pewnie co najmniej 20 osób wbiło 90% swojego levela na cave, a administracja nic sobie z tego nie robi, wystarczyło by wejść raz na 30min i 20 osób by sobie odpoczęło od konta. Aktualnie jest 17 osób online z czego 10 pewnie sobie śpi, a bot im expi.

btw. kiedyś już był klient apo, ale większość nie mogła się przez niego zalogować do gry więc go wycofano.

na razie nie mam nic więcej do dodania.

Psyhol
15-07-2009, 03:51
Dobra stracilem watek przy 6-7? linijce ....
Wedlug mnie nie masz co sie starac admini i tak oleja to co napisales oni robia wszystko po swojemu nawet nie patrz na opinie graczy......

Quiet v 2.0
15-07-2009, 09:51
Warna dostane, ale.... daj mi ktoś streszczenie xD

@down:

Dziękuję. Jestem za.

Vivek
15-07-2009, 10:09
Dobra ja to wam streszcze.

co zrobić by gracze wracali na server 7.6 i 8.4?
Tu mówi że został ukarany za macro, bo kto by siedział 9h na respie sie manasujac..
Na 7.6 bez bota to nie robota, żeby odpalić pk w city trzeba mieć 1k++ i do tego najlepiej bota (tu dodam od siebie i używać map clika).
Ludzie na 7.6 zaczynają grać tylko dlatego że moją znajomych bo kto z was wchodząc na serva z expem x5 i best lvla 2100+ rezygnuje z gry?
1.Tu pisze o ochronie pvp żeby 1k lvl nie mógł bić 500lvla. Lub 2 wyjście bić tylko jak on 1 zaatakuje.

2.Mówi o stworzeniu nowych czarów i dodaniu m walli..
Narzeka że na Mazurku gra wiecej osób ( :O )

Wprowadzenie do 8.4..
Narzeka na ceny manasów - uhów. i ceny itemków u npc.
Mówi o wprowadzeniu nowych npc, do których trzeba by było zapier***** przez całą mape po to by sprzedać drożej dany item..

3. Ceny blessów zależne od lvla. żal i ból

4. Balans profesji. Dlaczego ms/ed napier****** tak z wave?
Narzeka na małe respy i podaje pomysł wprowadzenia rl mapy z przeróbkami lub najlepiej jakimś miastem zamienionym z city (to z APO)
Brakuje questów.. Gdzie arena gdzie poi?

Apo Rox zaskakuje gra tam czasami wiecej osób niż na 7.4 lub 8.4.. Ale znudzi się im zabijanie na 1,5k lvlu demonów..
Mówi że pojawią sie tam niedługo ots kingi itp.

Proponuje zmiane na 7.6 np. restart postaci lub blokada pvp. Albo system anty bot (łatwo powiedzieć :D )

Albo zainwestować bardzo w rozwój 8.42 nie wykluczamy tez resetu lvli i watpie zeby tu ktos nazekal kiedy dziennie jest max 30 osb online ; < Wolal bym zacac od nowa ale ze 300+ osobami na serwie !

ładne streszczenie pisane na szybko :D Jak ktoś nie załapie czegoś co napisałem to niech zobaczy 1 posta.
Jak coś ominąłem sorry :<

Show 2.9.1
15-07-2009, 11:29
Dobra ja to wam streszcze.

co zrobić by gracze wracali na server 7.6 i 8.4?
Tu mówi że został ukarany za macro, bo kto by siedział 9h na respie sie manasujac..
Na 7.6 bez bota to nie robota, żeby odpalić pk w city trzeba mieć 1k++ i do tego najlepiej bota (tu dodam od siebie i używać map clika).
Ludzie na 7.6 zaczynają grać tylko dlatego że moją znajomych bo kto z was wchodząc na serva z expem x5 i best lvla 2100+ rezygnuje z gry?
1.Tu pisze o ochronie pvp żeby 1k lvl nie mógł bić 500lvla. Lub 2 wyjście bić tylko jak on 1 zaatakuje.

2.Mówi o stworzeniu nowych czarów i dodaniu m walli..
Narzeka że na Mazurku gra wiecej osób ( :O )

Wprowadzenie do 8.4..
Narzeka na ceny manasów - uhów. i ceny itemków u npc.
Mówi o wprowadzeniu nowych npc, do których trzeba by było zapier***** przez całą mape po to by sprzedać drożej dany item..

3. Ceny blessów zależne od lvla. żal i ból

4. Balans profesji. Dlaczego ms/ed napier****** tak z wave?
Narzeka na małe respy i podaje pomysł wprowadzenia rl mapy z przeróbkami lub najlepiej jakimś miastem zamienionym z city (to z APO)
Brakuje questów.. Gdzie arena gdzie poi?

Apo Rox zaskakuje gra tam czasami wiecej osób niż na 7.4 lub 8.4.. Ale znudzi się im zabijanie na 1,5k lvlu demonów..
Mówi że pojawią sie tam niedługo ots kingi itp.

Proponuje zmiane na 7.6 np. restart postaci lub blokada pvp. Albo system anty bot (łatwo powiedzieć :D )

ładne streszczenie pisane na szybko :D Jak ktoś nie załapie czegoś co napisałem to niech zobaczy 1 posta.
Jak coś ominąłem sorry :<

Komus się nie chce pisać co napisałem albo ze robię błędy to macie doskonale streszczenie : D Thx Ziom :P 10/10
A Bart dodał Swoje Cenne Uwagi !

Robciq
15-07-2009, 11:53
Graty że chciało Ci się tyle pisać (dałem rade i przeczytałem całe! xd).

#top
Jestem na tak. Jakby te zmiany weszły w życie to bym wrócił na apo. Co do ochrony pvp to się nie zgadzam.
Co do serwera C-S'a jak najbardziej na tak!