View Full Version : Serwer
Quiet v 2.0
15-07-2009, 12:10
Proponuję zrobić coś jak jest na diablo 2.
Są tam stworzone dwa serwery - rankingowy i nierankingowy. Co jakiś czas postacie z serwera rankingowego są przenoszone na nierankingowy. Co to daje?
1) Starzy gracze nie tracą swoich postaci.
2) Przyciąga to nowych graczy (każdy chce być najlepszy)
Na CB się podobał pomysł, na jednym OTS jest takie coś i bardzo szybko odniósł sukces. Gdyby coś takiego zrobić na APO to sądzę, że znowu byłoby mnóstwo ludzi.
Niestety są dwie rzeczy jeszcze =/ Pierwsza to bardziej ostre bany za boty - nie ma że boli delete i koniec (rankingowy serwer) oraz usunięcie 8.42 ROX, aby było miejsce.
No chyba, że wynajmą coś nowego.
///dodaję sondę.
EDIT: Już jest.
Jestem w 100% za. Pomysł bardzo mi się podoba.
Wujek Margoth
15-07-2009, 12:16
Jak najbardziej ZA. Teraz średnia wieku na serverach to -/+12 lat a kiedyś przeważali ludzie po 16, 17, 18 lat... Może to przyciągnie starszych graczy : )
●●Grote●●
15-07-2009, 12:19
Tak, w 100% się zgadzam. Sam bym zaczął grać znów na 7.6, ale jak są już 2k+ lvl to co ja zrobię. Dobrze by było gdyby taki pomysł wszedł w życie.
Za pewne wiele osób by znów zaczęło grać.
Show 2.9.1
15-07-2009, 12:23
Oczywiście ze tal bardzo dobry pomysł ROx będzie zbędny kiedy będzie działał w pełni doskonale 8.42 wkońcu to test serwer i weźcie nie narzekajcie ci z ROXa sam mam tam 1klvl i płakać nie będę ! Wayne żeby ludzie wrócili a atmosfera znów była zajefajna DILIGHT TAK a jak się nie podoba ? to wiesz co ? WYŁCZ BOTA pussy sam pvp nie masz ? Ból i rozpacz !
Noooom, wybrałem pozytywną wypowiedź :) oooooooooo nananana oooo nanana
nigdy nie grałem w diablo, mzoe mi ktoś wyjaśnić czym te 2 serwery się od siebie różnią?
lol, gz.
Quiet v 2.0
15-07-2009, 12:53
nigdy nie grałem w diablo, mzoe mi ktoś wyjaśnić czym te 2 serwery się od siebie różnią?
lol, gz.
Już wyjaśniam.
Otóż te dwa serwery generalnie niczym się nie różnią. Jest tylko ta różnica, że serwer rankingowy to taki, gdzie ludzie walczą o miejsca w tabeli, a nierankingowy to ten, gdzie trafiają konta i postacie po jakimś okresie czasu. Wtedy właśnie jest reset tego pierwszego i wszystko idzie od nowa, ale nikt nic na tym nie traci, bo starzy gracze nadal mają swoje konta i postacie, a nowi (jak i starzy) mogą się czymś wykazać.
Tre Cool
15-07-2009, 13:03
Za dużo roboty, nie wypali. Poza tym nie gram/obojętne.
Dobry pomysł mam naszczęście diablo II LOD i rozumiem o co w tym biega.Jestem na TAK
Jak najbardziej ZA. Teraz średnia wieku na serverach to -/+12 lat a kiedyś przeważali ludzie po 16, 17, 18 lat... Może to przyciągnie starszych graczy : )
12 lat, to i tak duzo Xd. Grales moze na mazurku? Tam srednia wieku, to 8-10 lat -.-
@topic
Dobry pomysl, popieram w 100%
Dałem Tak.
Propozycja dobra i mozliwa do zrealizowania. Tylko trzeba chęci.
●●Grote●●
15-07-2009, 17:32
f5 .
Fajny pomysł, popieram w 100%. Jeżeli to zostanie wprowadzone to wracam na Apo ;)
Zacząłem od tygodnia na *****wbiłem 300 lvl ;D<podniecony jak 2 latek dostający nową zabawkę :D>). Jakby wróciło kilka zayebistych osób to byłoby cudnie :P
Jestem za.
Zgadzam sie w 100%. Pomysl swietny.
Na pewno przyciagnelo by wiele osob.
Zaglosowalem: Tak, ale nie kasowac rox. Poniewaz wchodze tam co jakis czas zeby pobawic sie PvP.
A co do ladder / n ladder (xd) to ofc jestem na TAK.
Btw, Quiet, kiedy bedziesz na diablo ON?
Quiet na moda!
nie ma opcji nie, ale apo rox usunąć........
^Pimpek^
15-07-2009, 19:43
Pomysł świetny. A wręcz Zajebi*ty! Jestem ZA!
Mianowicie chodzi o :
xxx to pierwszy serwer Ladderowy w którym możesz wygrać cenne nagrody! Oprócz ogromnej ilości rozrywki specjalnie dla Was przygotowaliśmy osiem kategorii w których możesz się sprawdzić i wygrać nagrody! Osoba z największą ilością doświadczenia na koniec laddera zgarnia 500zł! Za co? Za grę na xxx! :)
Weteran
Znasz najlepsze expowiska i potrafisz w bardzo krótkim czasie zdobyć duże ilości doświadczenia? 31 sierpnia zakończy się pierwsza edycja Laddera, wtedy też 10 osób z największym doświadczeniem trafi do Hali Sławy! Oprócz wpisu na wieki otrzymają poniższe nagrody:
* 1. Nagroda pieniężna: 500zł. Premium Account: 180dni
* 2. Nagroda pieniężna: 200zł. Premium Account: 180dni
* 3. Nagroda pieniężna: 150zł. Premium Account: 180dni
* 4. Nagroda pieniężna: 100zł. Premium Account: 180dni
* 5. Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 180dni
* 6. Premium Account: 180dni
* 7. Premium Account: 90dni
* 8. Premium Account: 90dni
* 9. Premium Account: 90dni
* 10. Premium Account: 90dni
* 11. Premium Account: 30dni
* 12. Premium Account: 30dni
* 13. Premium Account: 14dni
* 14. Premium Account: 14dni
* 15. Premium Account: 7dni
Pogromca
Nagroda ogłoszona przez największych władców xxx skusiła Ciebie do tego stopnia, że potrafisz godzinami zabijać opętanych (Possessed Citizens). Jest to sprawa honoru... Chociaż... Nagrody mają tutaj niebagatelną role! Co tydzień w poniedziałek, w godzinach od 14:00 do 19:00 zapraszamy do masowej eksterminacji sił Zathrotha. Osoby, które zabiją największą ilość opętanych (Possessed Citizens) zgarniają nagrody! W przypadku gdy dwóch, lub więcej graczy osiągnie taki sam wynik (mający wpływ na podział nagród), o miejscu decyduje rzut monetą przez jednego z administratorów!
* 1. Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 14dni. Unikatowa runa: Sudden Death Rune (x25)
* 2. Premium Account: 14 dni. Sudden Death Rune (x15)
* 3. Premium Account: 14 dni. Sudden Death Rune (x15)
* 4. Premium Account: 7 dni. Sudden Death Rune (x15)
* 5. Premium Account: 7 dni. Sudden Death Rune (x15)
* 6. Sudden Death Rune (x10) + 10,000 złota
* 7. Sudden Death Rune (x10) + 10,000 złota
* 8. 10,000 złota
* 9. 10,000 złota
* 10. 10,000 złota
Łowca Głów
Co tydzień w niedziele o 19:00 zapraszamy na trwającą ponad godzine mega inwazję! Podczas rajdu stoczysz walkę z ogromną ilościa potworów. Zabij przywódce hordy potworów, zgarnij łup i wygraj jedną z trzech nagród: nagroda pieniężna w wysokości 50zł, pendrive Kingston 4GB, premium account 30 dni! Co tydzień masz szanse na wygraną! Nie przegap naszych cotygodniowych mega rajdów!
Podróżnik
Nudzi Ciebie ciągłe expienie? Jesteś jak Kolumb - wolisz podróżować, rozwiązywać zagadki oraz zwiedzać neiznane tereny? Bingo! Przemierzaj świat xxx rozwiązując nasze questy i zagadki. Osoby które jako pierwsze ukończą wszystkie Questy na naszym serwerze wygrywają! Jeżeli nie uda nam się wyłonić takich osób, nagrody wygrają gracze, którzy będą mieć rozwiązaną największą ilość questów! Już niedługo w profilu gracza zobaczysz pasek postępu oraz listę wykonanych przez Ciebie questów! Rozwiąż wszystkie i zgarnij nagrody:
* 1. Nagroda pieniężna: 150zł. Premium Account: 180dni
* 2. Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 180dni
* 3. Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 90dni
* 4. Premium Account: 90dni
* 5. Premium Account: 60dni
Uczeń
Specjalizujesz się w treningu i umiejętności to Twój najwiekszy atut? Na koniec laddera trzy najlepsze osoby pod względem umiejętności Fist Fighting, Axe Fighting, Sword Fighting, Club Fighting, Distance Fighting, Shielding oraz Magic Level otrzymają następujące nagrody:
* 1. Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 30dni.
* 2. Premium Account: 14 dni.
* 3. Premium Account: 7 dni.
Power Gamer
Potrafisz w krótkim okresie zdobyć dużą ilość leveli ale nie masz tyle czasu na grę by codziennie poświęcać jej kilka godzin? Zawalcz o tytuł Power Gamera i zgarnij nagrody pieniężne oraz konta Premium! Event rozpoczyna się w każdą sobotę o 9:00 i kończy dnia następnego (w niedzielę) o tej samej godzinie (9:00). Osoby, które w tym dniu zgromadzą największą ilość realnego doświadczenia otrzymają cenne nagrody. Realne doświadczenie to doświadczenie niepomnożone przez exprate, tj. dwarf w tym przypadku zawsze będzie liczony jako 45 expa niezależnie od levelu i przynależności do danego Exp Rate. W przypadku gdy 2 osoby zgromadzą taki sam experience, o miejsce decyduje całkowity zdobyty experience (bez zmniejszenia o EXP rate) a w dalszej kolejności rzut monetą.
* 1. Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 14dni
* 2. Premium Account: 14 dni
* 3. Premium Account: 7 dni.
Rookstayer!
Rookgaard to Twoja ulubiona wyspa i wolisz uciec od tego całego zgiełu związanego z systemem pvp? Nie zapomnieliśmy o Tobie! W dniu zakończenia laddera, najlepsi gracze pod względem doświadczenia w grze (levelu) którzy nie opuściły wyspy Rookgaard otrzymają:
* 1. Nagroda pieniężna: 100zł. Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 60dni
* 2. Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 30dni
* 3. Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 14dni
* 4. Premium Account: 14dni
* 5. Premium Account: 7dni
Szczęściarz
Urodziłeś się w czepku? Pod twoim domem rosną same czterolistne koniczynki? W takim wypadku napewno wygrasz w naszym codziennym konkursie! Wystarczy zagrać godzinę dziennie na xxxby wziąć udział w codziennym losowaniu 7 dniowego Premium Account! Losowanie odbywać się będzie codziennie o północy. Wyniki losowania ukazywać się będą w menu po prawej!
Jest to opis servera Ladderowego. xxx jest to nazwa servera którą zamazałem żeby nie było reklamy.
Mam nadzieję że zrozumieliście o co chodzi ;)
Quiet v 2.0
15-07-2009, 19:48
@up: tylko, że u nas nagród nie będzie pewnie :P, każdy wie co to za serwer :)
krzysiek_15
15-07-2009, 19:58
i co zostane przeniesiony na nie rankingowego to przeciez tam tez bede expil i zdobywal lvl .... wiec nie rozumiem tego ... pomysl metaxy mi sie podoba ale ie myslisz ze morty da ci 100 zl za to ze bedziesz mial najwiekszy lvl ...
i co zostane przeniesiony na nie rankingowego to przeciez tam tez bede expil i zdobywal lvl .... wiec nie rozumiem tego ... pomysl metaxy mi sie podoba ale ie myslisz ze morty da ci 100 zl za to ze bedziesz mial najwiekszy lvl ...
Te nagrody co są wypisane w moim poście to są nagrody które oferuje inny server.
Mortiis sam ustaliłby jakie nagrody za jakie miejsce ( o ile w ogóle byłyby jakieś nagrody ;s ).
muflonekk
15-07-2009, 22:08
Jestem za! Nie tylko ci którzy startują na początku serva mają szanse na to by się liczyć (bo tak jest aktualnie) a wszyscy niezależnie od tego kiedy zaczną. Po serverze ROX płakał nie będę bo nie gram, ale trzeba też pomyśleć o tych co tam nawbijali h lvle (nie mowa o botterach). To tyle.
Quiet v 2.0
16-07-2009, 08:47
Przypomniało mi się:
wczoraj podczas rozmowy na cb w sprawie zrobienia czegoś takiego, wiele osób powiedziała, że wróciłaby na APO gdyby zrobili coś takiego.
///Chyba się opłaca, nie?
@down: ale oni mówili, że gdyby nowy serwer powstał, a nie gdyby nagrody były :P Selrien tylko opisał, że na jakimś serwie są nagrody za to, ja tylko proponowałem stworzyć nowy serwer xD
●●Grote●●
16-07-2009, 08:56
Prezcież mortiis nie da nam ani grosza, za wygranie jakiegoś konkursu etc. Nie to co na hunterze ; o. Tam to dają jak głupi. Sam z najazdu 50zł wygrałem. Ale mortiis chce tylko na nas zarobić i gówno nam da. Z eventów woli dać osrany pand armor, zamiast jakiś unikalny item -.-
Po chuj nam kasa jak jest jej tyle, że ja pierdole.
Mianowicie chodzi o :
Jest to opis servera Ladderowego. xxx jest to nazwa servera którą zamazałem żeby nie było reklamy.
Mam nadzieję że zrozumieliście o co chodzi ;)
Grasz na hunterze? xD
@topic
Jak dla mnie pomysł I klasa! Teraz chciałem zacząć grać na APO wbiłem 7 lvl'i i już mnie odrzuciło...
Grasz na hunterze? xD
@topic
Jak dla mnie pomysł I klasa! Teraz chciałem zacząć grać na APO wbiłem 7 lvl'i i już mnie odrzuciło...
Grałem, ale już nie gram i mniejsza o to.
Więc jak z tym pomysłem? Sam Mortiis widzisz ile osób zaczęło by grać.
sliwa1991
16-07-2009, 16:19
A ja jestem za. ban i delete . tylko najlepsze jak expie nigdy bota nieuzywalem i niewiem jak wyglada i dostaje bana
Może to pomóc serverovi ale mam co to tego mieszane uczucia . "Róbta co chceta" .
Niszczyciel
16-07-2009, 17:00
Jest to w pełni dobry pomysł. Gra nabierze dawnego klimatu tak jak kiedyś...Będzie mniej dzieci 12/13 lat,oraz mniej botów!:cool:. Dawni gracze być może powrócą do gry.Wiąże się to oczywiście również, z odpowiednią reklamą serwera...Ale to pozostawmy już Mortiisowi oraz ekipie APO:)
Maślanka
16-07-2009, 18:24
Nie, za dużo już tych serverów? Myślisz, że jak ten server powstanie to pełno osób dojdzie? Tylko piszą, żeby nabić posta, lub nieliczni naprawde piszą... Ja nie wróce do tego, chyba, że powstanie to co na tym serverze <nagrody pieniężne>. Ale to by musiało być na serverach po maxie lub troche mniej żeby Mortiis miał dużo kasy z pacc'a i ew. troszke dać na te nagrody, ale wątpie ;o. Jestem na nie, i tak to nie powstanie.
jest to bardzo dobry pomysl wedlug mnie bo lepiej by bylo cos osiagnac na servie gdzie beda lvle w miare takie same a nie ze zabijesz 1 typna z podobnym lvlem a zaraz ci przybiega jego kolega z 1k-1.5klvl.... i ciebie zabije
`FilipeK <3
17-07-2009, 07:55
Tak , ale skasowac rox'a .. bo 8.42 leci jak liscie z drzew ._.
a nie chce , zeby 250ed poszedl sie ***** :d
ruskibuc
17-07-2009, 12:24
Jak najbardziej, TAK! :D
Quiet na modka!
To nawet może wypalić. Tak, ale skasować ROX'a
Jakby wypaliło to czemu nie zagrałbym, ale zapewne nie możemy liczyć na wiele :'( Zaznaczyłem tak.
moze mogl by sie wypowiedziec jakis GameMaster?
duzo osob jest na tak wiec duzo osob tez by chcialo poznac opinie GameMasterow
co do ROX'a to bym go zostawil bo mozna pozbiajc noobkow ;]
mi sie ten pomysl bardzo podoba jak by to ode mnie zalezalo to bym go wprowadzal jak najszybciej ale niestety ;s
Mortiis zapewne nawet do teraz nic o tym nie wie inaczej by sie wypowiedzial w tym temacie (mam taka nadzieje)
^Akynaoo
19-07-2009, 10:44
Popieram ta propozycje bo jest bardzo ciekawa i z pewnoscia przyciagnelaby na apo 7.6 duzo osob nowych, jak i zachecila do powrotu starych graczy.
Fajny pomysł :) no i duża możliwość ,że więcej new graczy by było.
zeby Mortiis sie nie zniechecal tym pomyslem ze kasa (zl) to nie musi byc tak np. nagroda mogla by byc: symboliczna nagroda pieniezna w gp
1st 1kcc + 30dni pacc
2st 500cc + 15dni pacc
3st 500cc
i to by byl konkurs rozstrzygany np co 3 miesiace
to z mojej strony pomysl co do tego servera : )
P.S czekam bardzo na ten server bo na old 7.6 to juz niema co gonic te 2klvle
Jakby usunol ROXA na ktorym sa same botty i Nuby to by mogl nawet to zmienic na 7.6 i by bylo dobrze 0 strat, wrocilo by wiecej osob (super atmosfera by byla) Mortiis by wiecej hajsu trzepal i all by byli zadowoleni wiecej graczy <mam nadzieje ze mniej NUBUW> All mogli by grac jak by chcieli h lvl'e na Nl'u by grali nowi na L'u i all sa Happy Zajebiaszczy pomysl Quiet Wielki + za pomysl i leci oczywiscie na TAK!
Dylus Knight
20-07-2009, 19:15
Ludzie się na to godzą, ponieważ wtrąciłeś do tego usunięcie ROX.
Ja jestem stanowczo na NIE!
Diablo jest naj idiotyczniejszą grą na świecie jak dla mnie tak samo Wiedzmin
- chociaż to inne bajki ...
Ale sam pomysł może i jest dobry ale nie dla APO
quiet napewno sie nie zgodzi jesli to bede nagrody pieniezne ale jesli bylo by to co ja pisalem ze np za 1 miejscie 1kcc i pacc to by sie predzej zgodzil
zeby Mortiis sie nie zniechecal tym pomyslem ze kasa (zl) to nie musi byc tak np. nagroda mogla by byc: symboliczna nagroda pieniezna w gp
1st 1kcc + 30dni pacc
2st 500cc + 15dni pacc
3st 500cc
i to by byl konkurs rozstrzygany np co 3 miesiace
to z mojej strony pomysl co do tego servera : )
P.S czekam bardzo na ten server bo na old 7.6 to juz niema co gonic te 2klvle
Jezu jak by to wprowadzili to bym juz wrócił na serva.
Jak najbardziej na tak.
i to by bylo np co miesiac czy co dwa miesiace mysle ze 1kcc to nie jest duzo bo wiecej sie zarobi :D w miesiac czy dwa : PP
Quiet v 2.0
23-07-2009, 20:28
@Dylus: nie tylko dlatego.
Mortiis zapewne nawet do teraz nic o tym nie wie inaczej by sie wypowiedzial w tym temacie (mam taka nadzieje)
Wie, bo się o to postarałem, ale się nie wypowie, bo w końcu to Mortiis. Tylko, że pewnie nie będzie chciał tego wprowadzić =/
Ten system na pewno by duże ilości graczy, nikt nie byłby na tym stratny, a Morty by jeszcze zarobił nawet robią nagrody za 1000zł. Przecież te nagrody są raz na 6 miesięcy, a tyle ludzi kupuje pacc, że i tak mu się to bardzo szybko zwróci.
//Odświeżam.
Czekam na email Mortiisa. Wysłałem mu to wszystko na email + jeszcze dokładniejsze wyliczenia (łącznie z nagrodami za 1000 zł i kiedy mu się to zwróci) i dokładniejsze wyjaśnienia. Może się go uda jakoś na to namówić.
//Na odpowiedź Mortyego będzie trzeba poczekać, bo na wakacje pojechał =/
Quiet ja bym to widzial tak
Konkurs co miesieczny: najwiecej wbitych lvli
1 st : 1kcc + 20dni pacc
2 st : 500cc + 10 dni pacc
3 st : 10 dni pacc
Konkurs co 3 miesieczny: najwiecej wbitego expa
1 st : 2kcc + 30dni pacc
2 st : 1kcc + 15dni pacc
3 st : 15 dni pacc
Tylko na te 2 konkursy mam pomysl na wiecej nie, nagrody pieniezne w zl? Wadpie ze Mortiis by sie zgodzil. Nagrody piniezne w gp? Mysle ze to dobry pomysl kwoty nie sa duze bo przez miesiac czy przez trzy miesiace to sie zarobie duzo wiecej.
Raty serva ? Moja propozycja jest taka:
Exp: 10
Mlvl: 15
Skill: 10
Loot: 2
Co do raty serva to tak na teraz wymyslilem :P
P.S to wejdzie predzej w zycie APO niz pomysl z nagrodami pienieznymi
Vectralix
25-07-2009, 21:10
Pomysł jest po prostu zajebisty...
Metaxa , wiem o jakim serwerze mówisz , i wiem że takie coś by się przydało!
Grałem w diablo II w cholere czasu , więc wiem o co chodzi.
100% NA TAK!
silver ghostek
27-07-2009, 16:37
Ciekawy pomysl. Jestem za ;p
Quiet v 2.0
27-07-2009, 16:40
To by podniosło serwer na nogi. Pożyjemy, zobaczymy. Może Morty się zgodzi.
quiet nie odchodz z forum ;d bo wpadasz na fajne pomysly ;d;d
Angeliqe
27-07-2009, 21:46
Hmm nawet dobry pomysł:P. Znów by było sporo ludzi na apo. I może zmienił by się stosunek graczy do innych ( choć i tak w to wątpię) xD
Jestem na tak^.-
Edile te buziaki są blee xD
; ooo nie wieze kto sie wypowiedzial xDD
ok to <sex>! xDD
Jestem na tak.
Szczerze powiedziawszy skusiłbym się na grę i powróciłbym na te nowe 7.6 :).
odswierzam ..................................
jestem za bardzo dobry pomysl dalby nagorde 1000zl to wiecie ile osob by gralo i kupilo pacc ze by zarobl bardzo duzo
`FilipeK <3
31-07-2009, 17:14
jestem na nie , tibia to nie dialbo .
to nie jest urozmaicenie , ktore by przyciagnelo graczy :\
odswiezam : ) znakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.