PDA

View Full Version : Zakaz pisania [ZP], statusy, mo?liwo?? odpracowania warnów, diamenty (poziomy konta).

●●Grote●●
15-07-2009, 12:52
#1. Zakaz pisania [ZP]

Proponuje, aby na forum zaistniało takie coś jak zakaz pisania. Polegałby on na tym, że moderator karze nas tym zakazem i nie możemy pisać. Nie jest to identyczne co ban, ponieważ na ZP możemy przeglądać strony, rozmawiać na CB. Jedynie czego nam nie można to pisać postów, tematów. Myślę, że jest to lepsze rozwiązanie niż ban. Oczywiście nie pozbędziemy się bana. Zakaz pisania byłby dodawany po określonych warnach, np. 5/5 i mam ZP, ale jeżeli działamy na szkodę forum czy coś poważniejszego dostajemy bana.

#.2. Statusy

Polegałby one na tym, że pod nickiem pisało by np.
[ Status: Elitarny ]

Statusy jakie mogłyby być dostępne to ( można by nazwy zmienić) :

[ Status: Nowy ] Ograniczenia nowego konta
[ Status: Użytkownik ] Brak ograniczeń nowego konta
[ Status: Zaawansowany ] Kilka darmowych przywilejów
[ Status: Elitarny ] Więcej darmowych przywilejów
[ Status: Legendarny ] Informacje utajnione

Objaśnienie

Dbając o bezpieczeństwo swojego konta oraz przestrzeganie regulaminu, Twoje konto z biegiem czasu automatycznie zyska wyższe statusy. Dzięki nim poza wyróżnieniem w społeczności APO zyskasz również ułatwienia i większe wygody w korzystaniu z forum.

Teraz więcej moich słów o tych statusach.

[ Status: Nowy ] byłby dla każdego użytkownika który ma mniej niż 20 postów.

[ Status: Użytkownik ] dla każdego który ma ponad 80 postów.

[ Status: Zaawansowany ] dla każdego który jest już 3 miesiące na forum i ma 200 postów.

[ Status: Elitarny ] dla każdego który jest już 6 miesięcy na forum i ma 400 postów

[ Status: Legendarny ] dla każdego który jest już 12 miesięcy na forum i ma 500 postów/600 postów.

#3. Odpracowywanie warnów.

Bodajże już jakiś temat o tym był, ale poruszę znów ten temat.
Jak każdy kiedyś dostał warna i chciałby go się pozbyć.
Moja propozycja wygląda następująco.
Aby pozbyć się warna trzeba zaraportować 10 postów, które łamią regulamin.

#.4 Diamenty

Za pomocom diamentów można by było zrobić to :

http://i29.tinypic.com/1zpiltt.jpg

A kupowałby się je za pomocom SMS :

http://i30.tinypic.com/2076ukp.jpg

Pomysły zaczerpnięte z DW.

Jeżeli znaleźliście jakiś błąd to napiszcie, poprawie.

Dodaje sondę.

Quiet v 2.0
15-07-2009, 12:58
Nie jest to takie złe, ale warny powinny trwać od 30 do 180 dni, a nie, że sms sobie ściągnę. Za sms proponuję ustawianie własnej rangi.

●●Grote●●
15-07-2009, 13:00
Nie jest to takie złe, ale warny powinny trwać od 30 do 180 dni, a nie, że sms sobie ściągnę. Za sms proponuję ustawianie własnej rangi.

Możliwość zdjęcia SMS to jedna z 2, możesz odpracować za pomocą zgłaszania postów, no albo wysłać sms i dać kasę mortiisowi xd

^Akynaoo
15-07-2009, 13:07
Podoba mi sie ten pomysl. Fajna rzecz, a i Mortiis moglby zarobic. Proponowalbym tez dodanie opcji zwiekszenia rozmiaru avatara za dana liczbe diamentow ; p

Taki se pazdzioszek
15-07-2009, 13:11
Srry, ale moim zdaniem Mortiis nie powinien zarabiać na tym forum. Oprócz stworzenia tego forum (co nie zajęło dużo czasu) nie zajmuje się nim należycie. Wszystko robią moderatorzy, ewentualnie użytkownicy (przynajmniej tak mi się wydaje :)). DW to co innego, wgl nie powinieneś publikować czy ukazywać tutaj tego forum ;).

Dejtukmajsan
15-07-2009, 13:16
Możliwosć ustawianie podpisu za sms sahsuahushaushaushaus. Ty jesteś chyba bardziej pojebany odemnie :O

Emo
15-07-2009, 13:24
Może diamenty Dody? Bawienie się w jakieś diamenty, wysyłanie SMSów po to by ustawić sobie lepszą rangę kojarzy mi się z jakąś grą browserową.
Podoba mi się tylko zakaz pisania i ew. te odpracowanie warnów mogłoby by zostać wprowadzone.

.Bart.
15-07-2009, 13:31
1. Zakaz pisania [ZP] - nie, ban to ban, a ludzie z zakazem pisania i tak by robili nowe konta po to aby kogoś pobluzgać.
2. Statusy - są rangi, ale przydało by się jakieś nowe. Ktoś ma konto pół roku i ma rangę 'Łowca Postów', a druga osoba która ma konto 2 lata i tą samą rangę oprócz napisu 'Łowca Postów' miała by jeszcze do tego coś dodane.
3. Odpracowywanie warnów. - pomysł dobry, ale nie za 10 zaraportowanych postów, bo to by było za łatwe. Za ~50 zaraportowanych postów usunięcie jednego warna. Chociaż nikomu z moderatorów nie chciało by się liczyć kto ile osób zaraportował, a na forum by powstał jeszcze większy syf, bo wszyscy by się nawzajem raportowali. Jak dla mnie warny powinny być usuwane za dobry poradnik lub za pomoc któremuś z moderatorów.
4. Diamenty - coś jak łapówka? zły pomysł.

RayKion
15-07-2009, 13:39
Poziomkuwa

13:38:16
http://forum.toproste.pl/showthread.php?p=461359#post461359

13:38:32
napisz, że wszystko koleś z darkwarez wyjebał

●●Grote●●
15-07-2009, 13:52
Poziomkuwa

13:38:16
http://forum.toproste.pl/showthread.php?p=461359#post461359

13:38:32
napisz, że wszystko koleś z darkwarez wyjebał

Przecież napisałem, że pomysły z DW zaczerpnięte, przeczytaj idioto -.-

Tre Cool
15-07-2009, 13:56
Statusy? Czyli motywacja do nabijania postów :) ZP - niepotrzebne udziwnienie.

Old Dzolo/Seba :)
15-07-2009, 14:15
http://i27.tinypic.com/33y1jle.jpg Hrhr
#Temat - Jestem za ;)

Diabolix
15-07-2009, 14:49
Ale to jest głupie. Jeszcze bym zrozumiał, gdybyś ty to wymyślił. A nie, jeszcze dajesz ss'y z innych for itp.
Pomysł bez sensu. Zdejmowanie warnów za sms OMG. Takie głupoty jeszcze nie było. Można by zrobić, tak jak mówi Quiet (?), żeby były rangi i tylko rangi za sms. Bez sensu z tymi diamentami, albo za liczbę postów i czas, jaki jestem na forum, żeby były jakieś przywileje. Weź się, chłopie, trochę zastanów.

Oczywiście, że jestem na "nie".

Apach
15-07-2009, 14:58
pooglądałem tylko SS :P i uważam ze Vip za sms
i inne rzeczy za SMS to zal-.- zaznaczyłem ostatnia możliwość

`FilipeK <3
15-07-2009, 15:26
: o
bardzo fajna rzecz ... wreszcie byloby po co nabijac posty ;>
jestem w 90% na tak , bo moga byc jakies uchylenia , ktore by nie odpowiadaly uzytkownikom..nie wczytalem sie :d

btw. muted na 1500sek :|

Robciq
15-07-2009, 16:08
Pomysły dobre.
Zgadzam się ze wszystkim.