PDA

View Full Version : Casting do 'grupy ogarniaj?cej forum'.

Wujek Margoth
15-07-2009, 13:06
Witam.

Na forum powstają już tematy z zażaleniami związanymi z wyborem modków z tak zwanej 'łapanki' i tu chcę zaproponować Casting na moderatora/ tutora. Coś jak było rok czy dwa lata temu (już nie pamiętam kiedy).

Jak by to przebiegało? Już przybliżam : )

Osoba pragnąca się 'zaciągnąć' do grona moderatorów będzie musiała napisać podanie, które mogło by wyglądać tak:

Imię: Michał
Nazwisko: M*********i

Zainteresowania: Muzyka, sprzęt muzyczny, sztuka, kino itp.

Od kiedy na forum / w grze: Pierwsze acc na forum 24-04-2007,

Drugie acc z którego pisałem: 28-06-2007 (Margoth) / w Grze: Styczeń 2007

Kiedy jest osiągalna (jest przy komputerze): Rano (od 9 do 13) wieczorem (od 20/23 do 3/4)

Moderacja jakich for tą osobę interesuje: Rl Życie, Owion, Opinie & Krytyka

Te podania wysyłane byłyby na adres podany przez Administrację. Administracja sprawdzała by je i myślała nad przyjęciem danej osobny.

Głosowanie mogło by się też odbyć na forum. Polegało by na wybraniu najlepszej piętnastki (czy coś koło tego), na którą by później w danym temacie głosowali użytkownicy, z dziesiątki wyszła by super piątka, która by dostała zaszczytny zielony nick. Oczywiście ostateczny głos miała by administracja.

Tak samo by wyglądało głosowanie na posadę tutka : )

Co wy na to? CO myślicie o takim czymś? Czy przeszło by to?

PROSZĘ o wypowiedź kogoś z administracji!

●●Grote●●
15-07-2009, 13:08
Dla mnie to jest zbędne, jak było 2 lata temu było z 10 moderatów, z których tylko 3 się nadawało. Niech mortiis sam wybierze. Nie jakiś maciuś czy ktoś tam tylko SAM Mortiis, nie po znajomości czy czymś innym. Niech popatrzy jak ta osoba się zachowuje, piszę czy coś robi itp.
Ale jakby takie coś weszło w życie to nic mi to nie przeszkadza.

Quiet v 2.0
15-07-2009, 13:08
PROSZĘ o wypowiedź kogoś z administracji!

Marzenia? :P

@top: zgadzam się, ale Mortiis sam powinien wybrać kogoś zaufanego. Maćk powinien dostać tutora na 8.42. Wystarczyłoby tylko 2 na 8.42 i 2 na rox i już by było ok.

Tre Cool
15-07-2009, 13:09
Wszystko zależy od Administracji, tak więc cobyśmy nie zrobili/wymyślili, to i tak nie od nas to zależy :) Mi oczywiście takie coś pasuje.

#edit.
Jaka łapanka? Jak ktoś szuka pracy, to zgłasza się na rozmowę i tam sobie pracodawca wybiera najlepszego, nie? Więc w czym problem?

Emo
15-07-2009, 13:13
Niedawno z powrotem moda dostał Mc Maciek dzisiaj dostał (dostała?) go Lost Girl, zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w praktyce. Jeżeli nic się nie zmieni i nadal będzie dużo nieogarniętego spamu to myślę, że takie wybory byłyby potrzebne. Ciekawi mnie jeszcze jedno, czy kiedyś Mortiis wypowie się w podobnym do tego temacie i wyjaśni pewne sprawy.
@BTW
Nie powinno być przypadkiem sondy?

@E/down
Widzisz, żeby ktoś już napisał zgłoszenie na moda? Myślałem po prostu o sondzie, czy to dobry pomysł żeby takie coś zrobić, czy też nie. O to mi chodziło.

KaZeK
15-07-2009, 13:15
Pewnie któryś modek/admin to usunie bo "my uzytkownicy" nie mamy nic do powiedzenia.
A tak naprawdę mamy i to duzo. :)

Pomysł dobry. Tylko czy administracja go doceni ? o_0 Miejmy nadzieję ze tak.

^up.
Po co sonda ? Tutaj piszesz zgloszenia na pozycje Modka.

.Bart.
15-07-2009, 13:18
Głosowanie mogło by się też odbyć na forum. Polegało by na wybraniu najlepszej piętnastki (czy coś koło tego), na którą by później w danym temacie głosowali użytkownicy, z dziesiątki wyszła by super piątka, która by dostała zaszczytny zielony nick. Oczywiście ostateczny głos miała by administracja.
Nie przejdzie, wszyscy by głosowali na swoich kolegów i wygrał by ten kogo lubi dużo osób co za tym idzie ten moderator by był stronniczy i nie warnował by tych którzy na niego głosowali. Tak samo jak było z użytkownikiem 2008 czy jakoś tak. 2 osoby wybrali sobie super 10 i jeszcze chcieli abyśmy wybrali z tej 10 użytkownika roku.

@topic
Pomysł dobry, ale myślę, że nie wypali.

Lost Girl
15-07-2009, 13:26
Czy ja wiem czy ten pomysł jest taki dobry. Przy ostatnich takich wyborach casting nie udał się do końca. Za tym razem było by pewnie tak samo. Według mnie to by była tylko strata czasu dla administracji. Z tych wszystkich zgłoszeń wybrać parę osób co by pasowali na moderatora to nie jest hop siup siup, troszkę czasu by to zajeło.

Spaślak
15-07-2009, 13:29
I tak czegoś takiego nie będzie, bo sami widzieliście co było po takich ostatnich wyborach, jeżeli na forum będą potrzebni moderatorzy Mortiis z pewnością kogoś sam wybierze : ) Tak jak to zrobił tym razem, i to was nie powinno obchodzić kto ma moda, bo to nie wy stworzyliście to forum oraz nie wy nim zarządzacie.

@Tettii
Co z tego, że korzystacie dziecko skoro nic nie macie tutaj do powiedzenia? Co byście nie robili to Mortiis zrobi swoje ;>

Tettii
15-07-2009, 13:46
@up
Ale z niego korzystamy i owszem jest to nasza sprawa inteligencie : )

@topic
Różne mam zdanie na ten temat. Z jednej strony fajny pomysł a z drugiej oprócz Nixona (który i tak coś po coś odzyskał konto moda z którego nie korzystał ileś tam) i Maćka (który również zrezygnował i wrócił) z tamtych moderatorów nie pozostał niestety nikt. Więc co to za nabór jak nawet nie po roku wszyscy odpadną.. ;s Co jakiś czas powinien byc clean całego bajzlu i wybranie max 4 modów ze wszystkich najbardziej ogarniętych osób przez cały czas udzielania się. Na dodatek administracja powinna bardziej zainteresować się forum. Bez tego nie ma co składać nawet tak dobrych, przejrzyście napisanych i przemyślanych propozycji. : )

@KaZeK
Fakt. Nie wiem za co dostała i nie wypowiedziałem się na ten temat więc na kiego się srasz? Btw. Jak by patrzyli na wszystkie propozycje to może dawali by to do zrozumienia wszystkim a nie tylko pojedynczym osobom? Bo po ich zachowaniu i wypowiadaniu się w dobrym temacie raz na rok śmiało można ocenić że się nie interesują. :o Jest źle i mogłoby być lepiej nie można się oszukiwać.

@Muflon
To po co jest dział propozycje? Piszemy je żeby na nie patrzył i realizował te które uważa za najbardziej stosowne. Kilka z nich na pewno weszło w życie już dawno na APO, więc niektóre porady użytkowników nie latają mu koło dupy.. panie dorosły.

Gonzalo
15-07-2009, 13:54
To się nie sprawdzi tak jak ostatnim razem niestety :( Niech Morti sam wybierze kilku modków i bedziesz dobrze .

KaZeK
15-07-2009, 13:55
Na dodatek administracja powinna bardziej zainteresować się forum. Bez tego nie ma co składać nawet tak dobrych, przejrzyście napisanych i przemyślanych propozycji. : )

Skąd wiesz ze administracja nie patrzy na Propozycje ? Skąd wiesz ze w ogóle nie patrzy na forum ? Jesteś w błędzie patrza patrza tylko wtedy kiedy Ty tego nie widzisz. Moze i Mc Maciek odszedł ale nie zrezygnował tylko poszedł zapewne na "urlop" ktory mu sie nalezał. Jak zobaczył co sie dzieje na forum postanowił ponownie objąc tą posade i pomóc innym Moderatora w ogarnięciu forum.

Co do Lost Girl , nie wiesz za co dostała ? Nie wypowiadaj sie.
Kazdego nowego Moderatora musicie pojechać na wstępie ? Macie to w naturze ? Jak by ^Crayon , Tri Cól czy Wujek~ dostali modka znajac zycie tez byscie ich jechali bo Wam nigdy nic nie pasuje. Zastanowcie sie czego chcecie a nie ciagle Wam zle jak cos zrobi Administracja.

^top
Przydało by sie takie cos jak juz mówiłem ale.. Ostatnie głosy nalezaly by do ekipy.

Precision
15-07-2009, 15:53
W sumie dobry pomysł. Co do modków/tutorów z łapanki, niezbyt się to mi podoba. Wolałbym kogoś bezstronnego jako moderatora forum. Kogoś kto nie wypowiada się tu/przyszedł z innego forum, czyli poprostu znajomy Mortiisa. Wtedy nie ma problemów 'Czemu mam warna. Ej nie banuj.'. To było by najlepsze i chyba Mortiis tak robił o ile się nie myle.

[Mc Maciek] Nie używaj pogrubienia w obrębie całego posta :)

Simi
15-07-2009, 16:40
Na e-maila coś takiego było. Trzeba było wysłać i administracja APO rozpatrywała zgłoszenia. Potem zadawali pytania. Nixon mi mówił ^_= .

Można by było jeszcze raz to zrobić.

Krsix
15-07-2009, 17:11
Według mnie jest to troche kiepski pomysł, lepiej by było gdyby Mortiis się wziął i kogoś wygrał samemu (może ktoś ze starej ekipy :))

@down
thx nie ogarniam dzisiaj xd

Quiet v 2.0
15-07-2009, 17:17
Według mnie jest to zbędne gdyż wrócił Mc Maciek oraz Lost Girl dostała modka ;)

Ale on mówi o tutorach :P Ci na pewno są potrzebni, grałeś na 8.42 to znasz sytuacje.

Arystoteles
15-07-2009, 17:29
Postarałeś się ładnie nam to wszystko przybliżyłeś, ale... [niestety jestem przeciw dwóm propozycją, a z tym tutorem to już naprawdę wielka przesada, jeżeli ktoś na tym serwerze przejął by prace tutora przykładowo z zachodniopomorskiego a dobrze wiemy gdzie Mieszka Mortiis :] :)
to najprawdopodobniej Mortiis miałby nikłą szanse na dobre kontrolowanie i przy tym zapobieganie błędom jakie może stwarzać na APO taki tutor.

Chodzi mi tutaj dokładnie o działanie na szkodę serwera a przecież jest to całkiem możliwe.
NIECH ZOSTANIE TAK JAK JEST I NIECH GOD WYBIERA TUTORÓW TYLKO I WYŁĄCZENIE Z SWOJEGO OTOCZENIA.

To samo myślę o kierowaniu FORUM armia to proste.pl spółka zoo.pl. com :]

JEŻELI SIĘ MYLĘ PROSZĘ MNIE POPRAWIĆ :]

I MACIE TO PRZECZYTAĆ :] /\ /\ /\ /\/\ /\ /\ /\/\ /\ /\ /\ :)

[Mc Maciek] Nie używaj pogrubienia w obrębie całego posta :)

`FilipeK <3
15-07-2009, 17:31
A mi sie zdaje , ze wypali , bo teraz jest tylu wrogow , ze glosy by lecialy na normalnych .. dla mnie to bart , Crayon , Quiet , Wujek Margoth ._.

Ktoś II
15-07-2009, 17:37
Imię: Bartosz(nie mylić z Bartłomiej!!!)
Nazwisko: Margoth zna, podałbym gdybym się dostał
Zainteresowania: Film, muzyka, gra na gitarze, troszkę kulinaria
Od kiedy na forum / w grze: Pierwsze konto na forum powstało 3 maja 2007 / pierwsze konto w grze, wiem że wiele wcześniej niż konto na forum, dwa dni po wprowadzeniu zielonych manasów
Kiedy jest osiągalna (jest przy komputerze): Różnie to bywa, nie mogę napisać dokładnie
Moderacja jakich for tą osobę interesuje: Bugi, Inne, Opinie i krytyka, RL Życie, Propozycje

W sumie to Mortiis mógłby sam kogoś wybrać, ale nie ukrywam, że chciałbym moderować forum APO :]
Kiedyś nie chciałem, ale to się zmieniło :D

Mc Maciek
15-07-2009, 21:09
Już nie raz były takie propozycje, a z tego co pamiętam Tygrys kiedyś wspominał, że ponownego naboru/castingu nie będzie, bo poprzedni był totalnym niewypałem.

Może i by był, ale musielibyście zaproponować coś nowego, oryginalnego, co pozwoliłoby zatrudnić na prawdę odpowiednie osoby.

Quiet v 2.0
15-07-2009, 21:12
A ja bym proponował zrobić coś ala tamten konkurs. Wybrać potem te osoby co się nadawają, a następnie dać im coś czego nikt inny by nie wiedział (np: jakąś informację). Następnie ktoś z administracji ogłosiłby kto wygrał i pokryjomu poprosił kogoś (kogoś zaufanego dla tej osoby), aby spróbował się tego od nich dowiedzieć. Jeśli nie powiedzą to zdali, a jeśli nie to nie zdali.

Crayon
15-07-2009, 21:28
A pomyśleliście że Administracja nie życzy sobie takiego spamu na PW?
Gdyby Tygrys&Mortiis chcieliby zrobić ponowną rekrutacje - zrobiliby to.

Polegało by na wybraniu najlepszej piętnastki (czy coś koło tego), na którą by później w danym temacie głosowali użytkownicy, z dziesiątki wyszła by super piątka, która by dostała zaszczytny zielony nick. Oczywiście ostateczny głos miała by administracja.
No. I będzie deja vu z tego tematu gdzie wybierano najlepszego użytkownika roku ; )

●●Grote●●
15-07-2009, 21:30
No właśnie krajonowi dajcie vip'a bo wygrał i jest de best :(

singed /

Maślanka
17-07-2009, 11:05
Pierw test na IQ :o Wysłanie go Mortiisowi, potem to co ty napisałeś :o, i następnie sprawdzenie postów. Jestem na tak, ale tego nie będzie, i pewnie nie wypali.

Dejtukmajsan
17-07-2009, 11:17
@up xddd
Po co test na iq? Kazdy kto tu pisze jest idiotą xd
@topic
ja wszystko wam ladnie ogarne tylko dajcie mi szanse

Imię: Kalastyn
Nazwisko: Dupowłaz-Wkrętny

Zainteresowania: Tibia, Laski, Tibia, Laski.

Od kiedy na forum / w grze: Od tygodnia

Drugie acc z którego pisałem: Mialem wiele acc

Kiedy jest osiągalna (jest przy komputerze): Kazdej porze dnia i nocy zawsze chetny do pomocy

Moderacja jakich for tą osobę interesuje: Screeny 7.6 + uprawnienie do aktywacji kont lub ich usuwania