PDA

View Full Version : System reputacji

Quiet v 2.0
16-07-2009, 13:13
Proponowałbym znowu wprowadzić system reputacji. Wiadomo, że na forum jest wielu noobów, ale jest też wielu normalnych użytkowników.

Dać pkt reputacji można za jakiś konkretny post i tylko raz na godzinę. Zapobiegnie to szybkiemu spamowi repy.

Co o tym myślicie?

Byłoby to tylko w działach

mi by bardziej ta opcja odpowiadala gdy te ptk reputacji dawalo by sie tylko za posty w dzialach "pomoc" i "poradniki" no i moze za konkretny wywiad

I tak jak napisał Bart, za żebranie o reputy warny.

@ktoś tam: miałem na myśli tylko w górę, żeby nam minusów nie dawały osoby, które nas nie lubią. Pkt reputacji byłyby podpisane od kogo i za jaki post, nie można by było tam wpisać innego nicku.

@Ktoś II: ale jeden użytkownik może dać reputa danemu użytkownikowi raz na godzinę. Powiedzmy dałem ci reputa, to nie mogę ci dać drugiego jeszcze przez 1h. Ale innym użytkownikom mogę dawać.

KamilQ
16-07-2009, 13:18
Jestem za ; )

.................
..............

Marik
16-07-2009, 13:23
mi by bardziej ta opcja odpowiadala gdy te ptk reputacji dawalo by sie tylko za posty w dzialach "pomoc" i "poradniki" no i moze za konkretny wywiad

MasterQ
16-07-2009, 13:25
Właśnie, tak ja pisze Marik.

Bo tak topunkty będą się sypać za temat z screenami, więc jestem za propozycją Marika.

.Bart.
16-07-2009, 13:55
A chcielibyście, żeby były dodatnie i ujemne pkt reputacji czy tylko dodatnie?:o

@topic
Tak, ale pod warunkiem, że za dopisanie w poście 'jak pomogłem daj reputa' 3 warny, za zdanie w podpisie 'pomogłem? plx reput' natychmiastowy ban. Można by było rozdać 5-15 pkt reputacji dziennie i tylko w wyznaczonych działach.

Gonzalo
16-07-2009, 13:59
Podobają mi się propozycje Marika i Barta , jestem jak najbardziej za .

Ktoś II
16-07-2009, 14:03
Nie ma sensu dawać jednego punktu reputacji na godzinę, bo jeśli ktoś zrobi nowy poradnik, to wiadomo, że przeczyta go wiele ludzi i kilka osób chciałoby go nagrodzić.
Proponuję, aby były tylko PLUSOWE nagrody. Kiedyś jak były -/+ to noob dawał np. mi punkt ujemny podpisując się nickiem lubianej przeze mnie osoby i były komplikacje.
Dlaczego możliwość dawania reputów powinna być w odpowiednich działach?
Jeśli ktoś np. zrobi temat, że szuka jakiejś tam gry i nie może znaleźć, a ktoś mu pomoże to przecież będzie chciał się odwdzięczyć.
Albo np. ktoś podejmie się napisania jakiegoś tematu, na który czekała duża grupa ludzi na forum w dziale Opinie i Krytyka, to też należą mu się reputy...
Inny przykład: Jakiś ziomek w ciągu miesiąca wbił 1k lvl i chwali się tym na forum w dziale Screeny, to również dostanie reputy, że w tak krótkim czasie, wbił tak duży lvl.

Jestem za, ale żeby punkty reputacji można dawać w każdym dziale.

Tettii
16-07-2009, 14:26
Owszem, ale tylko dodatnie punkty reputacji. I tak jak ktoś wyżej napisał: warny/bany za "plx daj reputa" gdziekolwiek.

Dżablona
16-07-2009, 14:38
jestem za
podoba mi sie też propzycja marik

^Pimpek^
16-07-2009, 14:59
Jestem za! ;););););););););););););););););)

Dejtukmajsan
16-07-2009, 15:00
Jak będzie reputacja to zaczną sie teksty typu :

Daj mi reputa, ciebie to nic nie kosztuje a mi pomoże
lub :

Jesli ci pomogłem, daj reputa
Może jednak zostańmy przy rangach...

Quiet v 2.0
16-07-2009, 15:53

O, pozwól, że dopiszę ten pomysł :P

A chcielibyście, żeby były dodatnie i ujemne pkt reputacji czy tylko dodatnie?:o

@topic
Tak, ale pod warunkiem, że za dopisanie w poście 'jak pomogłem daj reputa' 3 warny, za zdanie w podpisie 'pomogłem? plx reput' natychmiastowy ban. Można by było rozdać 5-15 pkt reputacji dziennie i tylko w wyznaczonych działach.

No to raczej oczywiste.

●●Grote●●
16-07-2009, 18:38
Nie, bo potem by było "CO WY KU*WA Z TYMI REPUTAMI?!1!/1/!?1 BUŁKI ZA NIE DOSTAJCIE CZY WTFFF"
Nie potrzebne to.

Greyback
16-07-2009, 19:00
Chciałem napisać już ten temat ale tak nigdy mi się nie chciało :D
Oczywiście jestem za...

Maślanka
16-07-2009, 19:08
Szukaj nie boli... Były takie tematy. Jestem na tak ale na odpowiednich zasadach;
Można dać reputa raz na godzine, i za danie reputa za post nie pomagający ani nic z tym związanego - Upomnienie, warn.
Dawanie negatywnych reputów za nic - Upomnienie, warn.
Proszenie o reputy - Warn, ban.
Pisanie w podpisie o reputach np. Mój poradnik~!! DAJ! reputa!!1! - Warn.

Emo
16-07-2009, 19:56
Tak, jestem za. Pomysł mi się podoba. Można by też wprowadzić jakąś granicę postów od której można by przyznawać punkty reputacji.

Alvaster
16-07-2009, 20:58
Jestem nak najbardziej za!.Pomysł twój mi się bardzo podoba.

master kallhi
16-07-2009, 21:04
Kiedyś już były reputy ale je wycofali, jestem za żeby je przywrócili,ale tylko reputy + i tak jak inni napisali bez niektórych działów.Fajnie by było gdyby można było dodać opis do reputa i zobaczyć w profilu uzytkowika za jaki post został dodany ( tak jak na pewnym forum ale nie moge wymienić nazwy :<)

Monkey
16-07-2009, 21:30
Właśnie tak samo wyłączyli na innym i taka sama zasada tam jest nie robić innego ots z apo coś robią ale nie powiem co ;]

Dylus Knight
16-07-2009, 21:57
Jestem na nie. Jest to może jakiś plus (dodatek) dla forumowiczów,
ale takie noobki w tym zbyt dużo przeszkadzają, więc jestem na NIE

Splaxor
16-07-2009, 22:12
Wg mnie bardzo ciekawa propozycja i może pokazać kto jest pomocnym użytkownikiem, ale tak jak napisali niektórzy wyżej tylko i wyłącznie w określonych działach.
Pomoc, poradniki byłyby wystarczające.

Krsix
16-07-2009, 23:17
Jestem na tak, ale proponuje również pkt reputacji w dziale "propozycje"