PDA

View Full Version : Miejsce mutacji - Ghazbarany

Crimson
18-07-2009, 19:47
Witam.
Stworzona została miejscówka z Ghazbaranami. Jest bardzo duża...fajna..., ale co z tego, skoro nikt tam nie chodzi. Dlaczego? - Powód jest bardzo prosty. Miejsce jest nieatrakcyjne dlatego, ze Ghazbaran daje za mało expa w stosunku do jego ilości hp i zadawanych przez niego obrażeń. Ludzie narzekają, że jest za mało expowisk, tymczasem to miejsce, byłoby wyśmienitym expowiskiem dla highleveli.
Ale nie jest, bo nie opłaca się tam chodzić. W porównaniu do demona:
Ghazbaran daje tyle expa, co około 2,5 demona, natomiast ma z 10 razy więcej życia, a poza tym wali comba po 11 k! Ghazbaran jest silnym potworem, bossem, ale niech daje adekwatną ilość expa do ilości posiadanego życia i obrażeń, jakie zadaje. Poza tym powinien z niego wypadać chociaż jeden rar... Bo jak na razie to wypada to samo co z demona, jakieś nędzne armory...

Mówiąc rare item mam tutaj na myśli... hmm no sam nie wiem, golden bootsy? Rzućcie jakiś pomysł... Nie mówie tu o jakims armorze arm: 25 :p bez przesady, nie powinien być ani za dobry ani za słaby, ale żeby miał jakąś w miarę przyzwoitą wartość wśród graczy... żeby dało się go sprzedać. Bo teraz to najlepsze co wypada to książka +3 magic levele, która jest prawie nic nie warta i thunder hammer, z którymi też nie ma co zrobić.

Pomyślcie nad tym...

Kicu
18-07-2009, 19:52
a dla ciebie rar to jaki to item? jak mozna wiedziec

Quiet v 2.0
18-07-2009, 20:11
Brakuje mi opcji "obojętne". Expa dużo chyba na rl też nie daje, a loota można by w sumie trochę poprawić.

Chociaż mi to obojętne :P

Crimson
18-07-2009, 20:26
Jak komuś jest obojętne, to niech się nie wypowiada :) proste.

edile71
18-07-2009, 23:29
rar item na roxie... niewiem jak to mozliwe jak tam kazdego itemka jest po 1000.... i tak rox smiedzi... : > NEW 7.6 !! ROX'A SKASOWAC!!

●●Grote●●
18-07-2009, 23:31
na siusiorka tam gracie?

nic nie poprawiać

MasterQ
19-07-2009, 00:32
Nie ma expowisk, jest źle- są expowiska też nie dobrze.

Tygrys chyba przemyślał te expowiska jak robił te tereny, więc dla mnie bez zmian.

Crimson
19-07-2009, 03:02
no właśnie chyba nie do końca przemyślał, bo tam w ogóle ludzie nie chodzą. Bo się nie opłaca, więc miejscówa jest do dupy i zupełnie bezużyteczna. Przez to, że ghazbaran daje 5 razy mniej expa, niż powinien.

"Nie ma expowisk jest źle, są expowiska - jeszcze gorzej". Tylko, że tej miejscówki nie można nazwać expowiskiem. Przyjdzie trzech kumpli, wybiorą się na GHAZBARANY. Posiedzą 10 minut, zobaczą, że ani na tym expić nie idzie, ani z tego nic dobrego nie wypada, a no koniec jeszcze od Ghazbarana zdechna bo walnie combo za 12 k. Miejscówka jest do bani, nie wiem w takim razie po jaką chlerę Tygrys ją zrobił. Tylko po to żeby umieścić tam quest na ten beznadziejny armor?

... lol

James Bond
19-07-2009, 04:15
To jest boss, a nie mob żeby expić na nim, ja twierdze że ludzie już naprawdę grają w tibie i są tak beznadziejnie głupi (nie chce nikogo obrazić) że to aż BOLI w oczy.. :D

ogarnij się koleś nie pasi to wypad na jakieś otsy co bedziesz zabijał MEGA GAZBARANA.. :|

^Akynaoo
19-07-2009, 10:41
Bossy powinny wystepowac tylko na najazdach w odpowiednich dla nich miejscach (jak na rl). Rozumiem, ze to rox, wiec skoro juz macie ten resp to to nie moze byc mosnter, ktorego leci sie solo. Loot faktycznie mozna podkrecic, resp spowolnic (np. co godzine), sile zostawic no i exp lekko podniesc.

Gonzalo
19-07-2009, 11:17
Zgadzam się z panem UP w 100 % . Można trochę polepszyć expa i loota ale jest mi to trochę obojętne .

Crimson
19-07-2009, 11:35
tylko, że np. na 8.42 na tej miejscówce są Archdemony i tam ludzie expią, tylko że tam jest max 400 level, a tutaj jest 1600, więc skoro to ma być boss, to na cholerę tych Ghazbaranow jest tam z 40 na tym respie?? A właśnie, ze się soluje, sam zabiłem już tam ponad 200. Z nudy, bo przecież nie można cale życie siedzieć na fury?? ale już tam nie chodzę, bo sie nie opłaca. A jeszcze przez pomyłkę można bardzo łatwo zginać. Zwłaszcza jak Ghazbaran przyzwie swoje świetne 3 patyki których się nie da zabić.

Myst
19-07-2009, 16:28
Nie gram tam ,ale wydaje mi się aby dodali jakiś dobry itemek co by dało się sprzedać ludziom.

Owenik7
19-07-2009, 20:37
Prawda, tam nie da sie expic, nic nie leci a bardzo latwo pasc ? Czyli nie ma zadnego pozytku z tego expowiska ;/

Crimson
25-07-2009, 22:11
tylko, ja nie rozumiem jednego. Po co są te całe propozycje? Po cholere te wszystkie sondy? Po co wy głosujecie? Po co jest 30 osob na tak, a 10 na nie, jak i tak Mortiis i cała reszta GMów ma to w dupie? I i tak bedzie dalej tak samo jak bylo, mimo tego, ze wiekszosc osób sie opowiedziala pozytywnie za pomysłem.

Powiem krótko. Ten server już od dawna schodzi na psy. Dlaczego na innych otsach (nie wymieniając nazwy) jest po 600 ludzi online? ha! dlatego, ze pod każdym postem na forum jest odpowiedź GM'a. Co ulepszyć? Co wprowadzić? tam jest ciągła komunikacja między graczami a Administratorami servera. Natomiast jedyną rzeczą, którą Mortiis dobrze robi, to wpierdalanie banów. Za cave bota, bo nikomu sie nie chce ręcznie expić, bo jest nudno w chuj, bo Mortiisowi sie nie chce dupy ruszyć, aby na przykład zrealizować mój pomysł, który został przegłosowany. Musze przyznać, że jestem szczerze zażenowany tym, co dzieje się na zajebistym ARMIA OTS.

Pozdrawiam

Vectralix
26-07-2009, 14:19
Jestem za zwiększeniem Expa jak i loota... Bo na RL Tibii , boss`y sypią rare items... Ostatnio Golden Bootsy (już jedno gh ma 3 g.boots) i różne rzeczy. NP : Great axe (Chyba wypadło raz...) No i tego jest w cholere. A exp mało atrakcyjny ;/

`FilipeK <3
26-07-2009, 14:48
jestem na nie
dlaczego ? , bo to serwer testowy
jestem za usunieciem go
NIE!

Maślanka
26-07-2009, 20:11
Tak jak mówił jakiś tam gościu wyżej, to jest server do zabawy, testowy, czyli nie ma tu co robić, on jest tylko postawiony, żeby się pobawić, aby każdy poczuł się kox'em. Jestem na nie.

silver ghostek
26-07-2009, 20:43
jestem na nie
dlaczego ? , bo to serwer testowy
jestem za usunieciem go
NIE!

Popieram. Roxa powinni skasowac...