Zaloguj się

View Full Version : Wprowadzenie komend do domków :)

Marcelllo
18-07-2009, 22:00
Mianowicie chodzi mi o wprowadzenie komend takich jak na rl tibii, tj:

*@<nazwa świata> - wszyscy gracze danego świata mogą wejść do domku.
*@<nazwa gidlii> - wszyscy członkowie danej gildii mogą wejść do domku.
xxx* - opiszę to tak. Mam dwie postacie, "Honorowy Rycerz" i "Honorowy Rycerzyk". Wystarczy, że wpiszę "Honorowy Rycerz*", to wtedy wszystkie postacie, które mają zamiast gwiazdki, losowy ciąg znaków, lecz początek nicku ten sam, mogą wejść do domku. Uwaga! Ktoś może zrobić nick podobny do twojego jeśli zastosujesz tą opcję i będzie mógł wejść do twojego domku.
!nick - Nie pozwala danej osobie wchodzić do domku.
xxx? - opiszę to na tym przykładzie. Mój kolega ma nick "Izarex". Ale np. nie pamiętam jednej literki z jego nicku, w tym przypadku "z". Więc mogę wpisać "I?arex".
*@Nazwa gildii - pozwala zaprosić do gh postaci wszystkich z gildii.
Nazwa rangi@Nazwa gildii - Pozwala zaprosić do gh ludzi z jednej z rang.

Co Wy na to?

Krzyzaczek
18-07-2009, 22:07
wg mnie moze przydać sie tylko to z gildią, ogolnie nie potrzzebnie i dodatkowa robota dla mortiisa...wątpie ze wprowadzą.

Techniks
18-07-2009, 22:09
Większość z tych dobra prócz :

1.*@<nazwa świata> - wszyscy gracze danego świata mogą wejść do domku.

2.!nick - Nie pozwala danej osobie wchodzić do domku.
1.Na apo jest 1 świat.(?)
2.Nie lepiej zabrać inva?
PS. Nie dałeś indeksu do którego servera :O
Edit@ Dodaj opcje do sondy ,bo co jeśli podoba mi się połowa twojego pomysłu? ; >

Krsix
18-07-2009, 23:06
Tak jak napisał kolega up, nie wszystkie komendy są potrzebne ;)
A że nie ma opcji pól na pół to zaznaczam tak :D

Bondi
19-07-2009, 00:29
Wszystko mi się podoba oprócz:

xxx* - opiszę to tak. Mam dwie postacie, "Honorowy Rycerz" i "Honorowy Rycerzyk". Wystarczy, że wpiszę "Honorowy Rycerz*", to wtedy wszystkie postacie, które mają zamiast gwiazdki, losowy ciąg znaków, lecz początek nicku ten sam, mogą wejść do domku. Uwaga! Ktoś może zrobić nick podobny do twojego jeśli zastosujesz tą opcję i będzie mógł wejść do twojego domku.

Ludzie będą robić specjalnie nicki podobne i próbować szczęścia, czy zastosowałeś tą opcje :D

MasterQ
19-07-2009, 00:34
Jak dla mnie pomysł dobry, tylko tak jak Bondi napisał, zawsze znajdzie się jakiś noob co będzie próbował 103124198250921409 nicków, a może wreszcie mu się uda ;p

Marik
19-07-2009, 01:05
prawie kazda komenda mi odpowiada

tylko "nazwa swaitu" ? wtf?

"xxx" do bani jak MasterQ i Bondi wspomnieli

dla nooba nie jest wazne ile postaci zalozy wazne jest to ze dostanie sie do domku

silver ghostek
19-07-2009, 07:45
Tylko to z całą gildią... reszta odpada.

Quiet v 2.0
19-07-2009, 08:43
Mi się podobają, ale te ze światem i ten !nick to nie potrzebne. Reszta jak najbardziej mogłaby być.

^Akynaoo
19-07-2009, 10:32
*@<nazwa gidlii> - wszyscy członkowie danej gildii mogą wejść do domku.

*@Nazwa gildii - pozwala zaprosić do gh postaci wszystkich z gildii.

Nazwa rangi@Nazwa gildii - Pozwala zaprosić do gh ludzi z jednej z rang.

Komendy w mojej opinii niepotrzebne usunalem. Te na zielono wg. mnie sie powtarzaja bo gh jest uznawane na apo jako 'wiekszy domek', takze nie potrzeba dodawac dwoch komend z tym samym zastosowaniem specjalnie dla domku i guild. Poza tym dobry pomysl, wpisujesz komende i nawet jak ktos nowy dojdzie do guild to odrazu ma inva. Jestem za.

@down
Mogles powiedziec, ze ta komenda bedzie zawierac wylacznosci od komendy *@nazwa guild. W takim razie faktycznie moglaby tez zostac dodana.

Marcelllo
19-07-2009, 13:00
@Kilka osób up: Komenda !nick właśnie jest potrzebna jeśli takie coś się wprowadza ;) Dam taki głupi przykład: Wpisuję sobie żeby gildia White Eagles mogła wchodzić, ale nie chcę aby wchodził np. Baczeq :D I wpisuje:
*@White Eagles
!Baczeq
I mam pewność, że dana osoba nie wejdzie :)

@edit: A o świecie to jak np. robisz imprezkę w villi i wstęp ma każdy wtedy ;) Nie chodzi tu o to, że na apo jest kilka światów tylko, o to, że każdy z servera może wejść ;)

`FilipeK <3
19-07-2009, 13:58
po co nam komenda o swiecie ? XD
tak jak ktos tam up tylko o gildii.

Myst
19-07-2009, 16:25
Mi się podobają te dwa pomysły o gildi reszta nie :)

Emo
19-07-2009, 22:23
Myślę, że jedynie komenda na inva całej gildii mogłaby zostać wprowadzona. Reszta nie wydaje mi się tak bardzo potrzebna. Tak nie zostanie to wprowadzone jak 99% propozycji, ale trudno się mówi.

dla nooba nie jest wazne ile postaci zalozy wazne jest to ze dostanie sie do domku
Złota myśl na dzisiaj xD

Gonzalo
19-07-2009, 23:12
Podoba mi sie propozycja dla gildi a co do reszty, to raczej nie są one potrzebne .