PDA

View Full Version : Zwi?zki ma??e?skie

H5N1
20-07-2009, 23:05
Witam, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie taka myśl, aby napisac propozycje
dotyczącą związków małżeńskich.
Ich głównym celem byłoby to, iż małżonkowie mogą sie do siebie teleportować.
(nie wiem czy to możliwe do zrobienia)
W praktyce wyglądało by to tak, np.
Skocio i Szkatłatny leon siedzą na Apo i nadle leon padł,
ale nie musiał by lecieć przez City, Senje i jeszcze tłuc się po respach po to, żeby przyjść szybko na respa apo, gdzie czeka na niego współmałżonek.

Dark Pajdochleb
20-07-2009, 23:12
NIE, tzn w sumie to TAK :D , ale bez tych teleportów! Jestem na tak, żeby były związki małżeńskie mogło by coś pisać jakieś inne duperele (gratisy) ale nie teleporty! Mogą nawet dodać samochód ale nie teleporty :D.

<Vetebcio>
20-07-2009, 23:14
Jest to ciekawa propozycja ale jednak nie jestem pewien czy zostanie wprowadzona.
Ale jestem na Tak!

.Bart.
20-07-2009, 23:15
Czyli chcesz, żeby było jeszcze łatwiej niż jest? żeby już nawet po padnięciu nie trzeba było się trochę pomęczyć, żeby wrócić na resp tylko teleport i spokój ? LOL

oczywiście jestem na nie.

btw. na całym apo nie gra nawet 2% dziewczyn.

Kapitan Alkohol.
20-07-2009, 23:16
Takie cos jest w metinie chyba xD.
Jestem na nie (i serio tak mysle, a nie przez to ze z autorem za soba nie przepadamy ^.-) to jets nie potrzebne bo np ktos by sprzedal chara i moze new owner nei chcial by takiej malzonki. Pomysl taki zostal wprowadzony po ostatnim update na rl tibi, ale tam i system rozwodów i obraczki, outfity slubne ^^

^Akynaoo
20-07-2009, 23:17
Pomyslales, ze jezeli np. ten przykladowy Skocio zrobi kaptur, a leon da sobie tp do niego, gdy ten bedzie w pokoju z nagroda? Ofc nie. To przeciez byloby takie niepowazne, ze az brak slow. Ktos ma rs, jego partner stoi w pz i daje mu tp do siebie, albo w jakies miejsce gdzie ma gotowego trapa. Jestem na nie.

Fear
20-07-2009, 23:18
No chyba żartujesz :D Wszystko pięknie, ładnie tylko bez tych teleportów.

H5N1
20-07-2009, 23:27
Od tego jest forum i ten dział, aby przedyskutować wszystkie "za" i "przeciw.
Widzę, że użytkownik ^Akynaoo podał bardzo twardy argument, odnośnie tp.
Więc w ramach samego, bajeru można by wprowadzić Npc, np. Kapłan,
gdzieś w kościele, na Soranie na przykład. (bo tam sie nigdy nic nie dzieje).
Myślę, że Npc od rozwodów to też niezła sprawa.

Kiedyś czytałem, że administracja skarży się na dużą ilość pieniędzy na serwerze, więc taki ślub/rozwód byłby płatny :)

maro22
21-07-2009, 00:12
Czy wy już na głowę upadliście ? po co wam jakieś kur.. śluby ? przecież tibia to tylko gra.
Może niedługo simsy z niej byś chciał zrobić ? Leczy mnie coś takiego.
Dam przykład :
Na rl tibi organizowali ostatnio jakiś pociąg z ludzi..."zapraszamy na darmowe napije , jedzenie , przekąski"
Jak można imprezować w tibi ? to kur....gra w której nie o to chodzi..
Niedługo będziecie ziomkom odmawiać pójścia na prawdziwą imprezę bo przecież w tibi najebie się darmowymi browarami hahaha...A no i zagrycha też musi być - meaty haha.

Ogólnie porażka , napisz mi na sam koniec co będziesz miał z tego ślubu ? a może sex i dzieci zrobisz pixelowe ? opanujcie się ludzie bo aż ciśnienie skacze.To nie są simsy!!!!!!!!!

@down
Na rl tibi pewnie za rok dodadzą możliwość uprawiania sexu , budowania własnych domków i zamówienie taxówki która po wykonaniu questu zawiezie Cię na dany resp haha...Porażka z was.Internetowe śluby haha

MasterQ
21-07-2009, 00:17
Czyli chcesz, żeby było jeszcze łatwiej niż jest? żeby już nawet po padnięciu nie trzeba było się trochę pomęczyć, żeby wrócić na resp tylko teleport i spokój ? LOL

oczywiście jestem na nie.

btw. na całym apo nie gra nawet 2% dziewczyn.

No to geje będą co za problem xD

@topic

Oczywiście, że nie z tymi teleportami, to przesadziłeś. Chcesz więcej opcji małżeństwa idź na rl, tam teraz podobno zrobili update tego :)

old Don Mateo
21-07-2009, 00:51
Nie rób z tego metina 2 bo widzę że tego chcesz

Gonzalo
21-07-2009, 00:52
Jest to bardzo ciekawa propozycja , oczywiście jestem na tak ale nie z teleportami. Tylko związki małżeńskie i tyle.

Splaxor
21-07-2009, 00:56
Czy wy już na głowę upadliście ? po co wam jakieś kur.. śluby ? przecież tibia to tylko gra.
Może niedługo simsy z niej byś chciał zrobić ? Leczy mnie coś takiego.
Dam przykład :
Na rl tibi organizowali ostatnio jakiś pociąg z ludzi..."zapraszamy na darmowe napije , jedzenie , przekąski"
Jak można imprezować w tibi ? to kur....gra w której nie o to chodzi..
Niedługo będziecie ziomkom odmawiać pójścia na prawdziwą imprezę bo przecież w tibi najebie się darmowymi browarami hahaha...A no i zagrycha też musi być - meaty haha.

Ogólnie porażka , napisz mi na sam koniec co będziesz miał z tego ślubu ? a może sex i dzieci zrobisz pixelowe ? opanujcie się ludzie bo aż ciśnienie skacze.To nie są simsy!!!!!!!!!

@down
Na rl tibi pewnie za rok dodadzą możliwość uprawiania sexu , budowania własnych domków i zamówienie taxówki która po wykonaniu questu zawiezie Cię na dany resp haha...Porażka z was.Internetowe śluby haha

Miałem zamiar wypowiedzieć się w tym temacie, ale moja wypowiedź wyglądałaby identycznie jak Twoja dlatego pozwolę sobie ją zacytować.
Jesteś jedynym użytkownikiem, który wypowiedział się dobrze w tym temacie.

Quiet v 2.0
21-07-2009, 09:29
Związki jak najbardziej tak! Bez teleportów.

@down: Dla niektórych tibia to i tak już drugie życie (może nawet pierwsze?), a takie śluby urozmaicą grę.

maro22
21-07-2009, 10:19
Związki jak najbardziej tak! Bez teleportów.

Quiet to nawet Ty jesteś za jakimiś ślubami...Od dawna wiedziałem , że coś z Tobą nie tak.
Ale ja już kończę dyskusje na ten temat :) chcecie to najlepiej simsy z tej gry zróbcie.
Nigdy nie wyobrażałem sobie , że w update na rl tibi wejdzie coś takiego jak ceremonia ślubna z outfitami ale jednak stało się.Nooby biorą śluby po to , żeby mieć jakieś gówniane outfity.
Mam nadzieję , że apo tych czasów nie doczeka...

Dlaczego nie chcecie w simsy pograć skoro zależy wam tak bardzo na ślubie itp. ?

@up
Niech Mortiis lepiej zajmie się questami/expowiskami.Mam nadzieję , że nie przeczyta tej durnej propozycji.

Dejtukmajsan
21-07-2009, 10:21
Tak, ale z mozliwoscia (za odpowiednia oplata) zawierania małżenstw homoseksualnych

nesta12
21-07-2009, 10:46
Ja jestem na tak.Tylko żeby nie było tych teleportów.Ale żeby było że małżonkowie mają razem dom ,czyli nie to że jest na jednego gracza tylko na dwójkę.

JaCkAzZ
21-07-2009, 12:39
Naprawdę sądzicie że nie ma tu nic ciekawszego do zrobienia niż zjebane śluby?:| O ***** ;/

Idźcie sobie weźcie ślub, powiedzcie liderowi guild żeby wam w tytule ustawił że braliście ślub z kimś tam, no i po sprawie :) A nie zawracacie dupe Mortiisowi takim czymś :|

EsSaY
21-07-2009, 12:51
Znajdzcie sobie dziewczyny/koleżanki, a nie homo śluby w tibii robicie....

Old Dzolo/Seba :)
21-07-2009, 12:54
Nie, nie. Wtedy byłoby strasznie łatwo. Co to za gra z teleportacją ? Ale związki małżeńskie możnaby było zrobić.

Immortal
21-07-2009, 13:49
Związki małżeńskie owszem mogą być ale te teleporty to zdecydowanie nie, to nie ..Metin2".

Dylus Knight
21-07-2009, 14:07
Jestem na tak. Ale te teleporty to dno ponieważ były by "źle" wykorzystywane przez graczy.

Takarji
21-07-2009, 14:36
Aha. A może frytki do tego ? .

Boonek
21-07-2009, 14:50
O boze !! Leon I Skocio to PEDALY!?!??! xD

Jestem na nie... bo ten serv to bedzie raj dla net love <3 xd

silver ghostek
21-07-2009, 16:05
Dorośnij plz?

Ofc. że nie o.o

Emo
21-07-2009, 18:01
Myślę, że gdyby wykonało się ślub kościelny quest, można by wejść do specjalnego magicznego kościoła, w którym byłyby teleporty na expiwiska.
Tak szczerze to sądzę iż jest to głupi pomysł. Duże ułatwienie, pewnie dużo roboty, a Mortiis i tak ostatnimi czasy mało się zajmuje serwerem, więc nie wprowadzi takich pierdołów.

Maślanka
21-07-2009, 18:05
Piszesz do gm;a, zamawiam ślub na 13;00 w kościele w city ;o Gm odpisuje ok, na 13;00 zbierają się goście, świadkowie, maużonkowie, i ksionc < gm >. I jest blablabla, i zaręczeni mają nowe oufity ( Raczej możliwe w 8.41 ) Garnitur i tą taką sunkienke ślubową... Na takich zasadach mogło by to być xd. Ale i tak to nie wypali, bo na apo nie ma dziewczyn :o. Neko by wziął oufit dziewczyny i jego kolega chłopaka i kox, ta ?

Wyjadacz Kepuczu DedaX's
21-07-2009, 19:12
tak ale bez pedałów -,- no proszę wiem ze Splacek bedzie mi tu dupe truł i emo bo oni sa iNNI i tez chca -,-

topic
taaaaaaaaaaaaaak

Apach
21-07-2009, 19:14
Slub- owszem można wprowadzić
ale tp - wykluczone :)

można tak jak ktoś chyba pisał jakieś outfity wprowadzić

H5N1
21-07-2009, 20:49
Z mojej strony dodam, że teleportacja to był nieco poroniony pomysł.
No trudno większości się nie spodobał.
Jednak ktoś wspomniał, że "po co mamy zawracać Mortiisowi głowę takimi duperelemi".
To co mam przez to rozumieć, że Mortiis robi nam łaskę, że prowadzi serwer?
Ktos inny mówił, ze tibia to nie rl życie, ale...
W tibii są domki- na realu też możesz mieć domek.
W tibii można mieć kolegów- na realu też można mieć.
etc.
Pomyślicie, po co w City stoi budynek zwany "kościołem", jak nic z kościołem, nie ma związanego?

>Sem.pacz<
21-07-2009, 21:07
Ta, zróbmy jeszcze możliwość życia w trójkącie _/ Będzie weselej! Zalegalizujemy przy okazji związki homoseksualne!!! będziemy mogli się jechać w dupę : d. Tygrys zrobi na mapie burdel - płacisz 2 sc i możesz patrzeć jak pixele tańczą na rurze xD.

edit#
zapomniales o najwazniejszym! ślub kościelny ok! a bierzmowanie? komunia swieta? Kto bedzie biskupem ksiedzem? Może po kazdym zgonie gracza zrobimy pogrzeb, jak edzio first czy inny hlvl zaliczy zgona bierzemy jego cialo i gogo na cmentarz, pol apo bedzie oplakiwalo jego sl'a :/

maro22
21-07-2009, 21:08
A co jak już widzisz kościół w tibi to może chcesz na msze co niedziele chodzić do niego ? weź człowieku się ogarnij.
W wielu grach są takie rzeczy tylko po to aby przypominały miasto itp...
W ogóle na co komu normalnemu śluby ? co wam to da. No proszę niech ktoś napiszę w końcu bo ja gram już kilka lat i nadal pojąć nie mogę.

Niech Mortiis zajmie się respami/expowiskami a nie jakimiś durnymi ślubami.
Chcecie ślub to zaraz będziecie płakać - " ślub jest a outfitów nie ma "
W ogóle jak czytam takie tematy to mnie leczy...Na rl tibi też jakieś organizacje tibijskich imprez a na nich "zapraszamy wszystkich graczy do xxx miejsca , nie obejdzie się bez darmowych napojów , jedzenia itp..." co komu da , że kliknie na meata w tibi i co najedzony ? zaraz powiecie mi , że tibia to tylko exp dla mnie i zero zabawy.Owszem bo ja wole wbić lv i iść np. na grupowego hunta jakiegoś mocniejszego moba.

@topic
A skoro i śluby to ja chce możliwość uprawiania sexu i poprzez to tworzenia nowego chara który sam będzie dorastał w domku i wbijał mu się lv hahahahaha...
Porażka ..Proszę zamknąć temat bo jest tu tylko nabijanie postów a owa propozycja i tak nie zostanie wprowadzona!!

@down
Ani razu nie użyłem wulgaryzmu skierowanego w stronę autora.

H5N1
21-07-2009, 21:15
A co jak już widzisz kościół w tibi to może chcesz na msze co niedziele chodzić do niego ? weź człowieku się ogarnij.
W tym temacie nie oceniasz mnie, tylko propozycje...
Nie podoba się to mówisz "nie" i tyle, nie potrzebne są tu wypowiedzi o mnie.

Właśnie w tym forum mi się to bardzo nie podoba, że kiedy ktoś, da propozycję
Lepszą-to zaraz wszyscy "tak,tak,tak...etc."
A kiedy
gorszą- to wnet padają wyzwiska pod adresem autora.

@Proszę zamknąć temat, jeśli liczba osób, które zagłosowały na "Nie..."
będzie dwa razy większa niż liczna osób, które zagłosowały na "Tak..."