Zaloguj się

View Full Version : Rock.

Mo$uke
24-07-2009, 08:05
Nie wiedzialem gdzie zalozyc ten temat wiec zalozylem tu.
Moglby mi ktos podac jakies fajne nutki rockowe , zarowno polskie jak zagraniczne.
Poszukalbym sobie bo pewnie gdzies na forum sa , ale nie chce mi sie.

Tett
24-07-2009, 08:20
Linkin Park płyty Hybrid theory, meteora, minutes to midnight szukaj na PEBie i nie boj sie sciagac z RS'a bo tam linki sa czyste (po wrzuceniu keylogga sa od razu usuwane)
Rise Againsta możesz ściągnąć The Sufferer and the Witness i Siren Song of the Counter Culture chociaż zależy jaki rock bardziej lubisz.. po prostu wstukasz dyskografie i sobie ściąniesz ; ) Polecam też American idiot lub tą nową płytę ze stycznia Green Daya, chociaż zapomniałem jak się nazywa.. ;s jak se wypieprzysz ze 100 piosenek to będzie czego słuchać : ) dokładny adres forum to: xxx.pl

xxx-peb

@down

Linkin Park – amerykańska grupa muzyczna wykonująca szeroko pojęta muzykę rockową.
może i nu metal, ale swoim rytmem pod rocka na pewno podchodzi w tych dwóch pierwszych płytach:S

Vall
24-07-2009, 08:34
Linkin Park płyty Hybrid theory, meteora, minutes to midnight

"Hibrid Theory" i "Meteora" są jeszcze bardziej nu-metalowe niż rockowe :p Ale "Minutes to Midnight" polecam. Jeśli chcesz to możesz też posłuchać mocniejszej odmiany rocka - polecam zespół "Scorpions" :)

Bondi
24-07-2009, 11:46
Tu na forum nie wiem czy ktoś słucha, ale mogę Ci polecić polski zespół Myslovitz, dobry rock, ich piosenki są często grane w radiach więc na pewno znasz : )

-Mieć czy być
-Długość dźwięku samotności
-Nocnym pociągiem aż do końca świata
-Sprzedawcy marzeń
-Acidland
-Scenariusz dla moich sąsiadów

Napisałem Ci te najbardziej znane : P Polecam : )

Emo
24-07-2009, 13:24
Na myśl przychodzi mi kilka nazw zespołów, wystarczy, że wpiszesz na YT nazwy takie jak np. Aerosmith, Sunrise Avenue, Boston, Blur, Green Day, U2, może też Nirvana, czy klasyka Beatelsi. Niektóre z tych zespołów nie grają czystego rooka, ale nie zagłębiam się w szczegóły, myślę, że na pewno spodobają Ci się jakieś piosenki tych wykonawców. Jak wpadnie mi coś jeszcze do głowy to dopiszę.

`FilipeK <3
24-07-2009, 16:38
ramstein.
linkin park , u2 , scorpions.
www.google.pl

Vivek
24-07-2009, 17:17
Polecam Linkin Parka,Green Day, Metallce i 30 Seconds to Mars :D

Vall
24-07-2009, 20:58
Tu na forum nie wiem czy ktoś słucha, ale mogę Ci polecić polski zespół Myslovitz

Nie słucham, ale mogę powiedzieć, że to w chwili obecnej najprężniejszy polski rock ;)

Maly down
24-07-2009, 23:31
Guns and roses - Don't cry oraz Welcome to the jungle
Papa roach - Not listening, last resort, scars, between angels and insects, Blood brothers
Bloodhound Gang - Foxtrot Unifrom Charlie Kilo
Rage Against The Machine - Guerilla Radio
Blur(wiem, był wymieniany, ale mi chodzi tylko o jedną piosenkę) - Song 2
Simple Plan - Love is a lie
Serj Tankian - Empty walls, Baby, Lie lie lie, Sky is over, Beethoven's Cunt oraz inne utwory z płyty Elect the dead
Good Charlotte - I don't wonna be in love
Guano Apes - Open your eyes, Big in Japan
Millencolin - No cigar
P.O.D. - Sleepin awake, Alive
The offspirng - The kids aren't allrigt, Have you ever

Oraz inne, wymienione przez kolegów wyżej.

I tak, zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre zespoły wymienione przeze mnie nie grają "czystego" rocka, tylko z elementami punku, niektóre z tych zespołów/wykonawców podanych przeze mnie są przez Wikipedię klasyfikowane jako zespoły punkowe a nie rockowe, ale dla większości ludzi nie ma to znaczenia, a ja starałem podać się te zespoły z konkretnymi piosenkami które nie były wymieniane wcześniej, a które przypadły mi do gustu.

Mam nadzieje, że pomogłem.

Axelo <3
26-07-2009, 08:53
Ekhm, słucham.

-Linkin park
-Rise Against
-Breaking Benjamin
-Katatonia
-Thousand Foot Krutch
-In fear and faith
-Metalica
-Green day

To tyle jeśli chodzi o zespoły.

Pojedyncze kawałki .

- http://www.youtube.com/watch?v=UDgEB5MNuPI
- http://www.youtube.com/watch?v=DdaOeAxy0GU
- http://www.youtube.com/watch?v=ZENSAyXjDJ0
- http://www.youtube.com/watch?v=PdLPnRsSpPY zwróc na to uwagę.

Vall
26-07-2009, 09:44
Aha, chciałem jeszcze polecić zespół "Alice In Chains". Mają 3 pełne albumy. Btw. według 1 wymiata :p

KaczorPowraca
26-07-2009, 10:17
przesłuchaj , może Ci się spodoba :D
`Simple Plan
`Linkin Park
`The Offspring
`Sum 41
`Blink 182
`Seether
`Evanescence
`Green Day

Quiet v 2.0
26-07-2009, 13:54
Ja lubię bardzo Offspring. Mają wiele fajnych nutek - kids arent alright, youre gonna go far, kid. Te dwie piosenki najbardziej lubie.

Ciumciak
26-07-2009, 13:59
Polecam :
- Scorpions
- Metallica
- Queen :D ostatnio Mnie coś wzięło na klasykę :p
- Aerosmith
- Guns 'n' Roses

Sorry ,że Ci nie wymieniam kawałków bo to zależy jakie chciał byś posłuchać :
czy coś mocnego czy coś spokojnego :p

Selrien
26-07-2009, 14:13
Ja Ci polecam
LP
Off spring
Sam słucham tych zespołów jak nuda jest ;p

Poczo
27-07-2009, 00:31
Hmm.
Coma
Farben Lehre
T Love
No i z tego co pare osób wcześniej wymieniało polecam Linkin Park, Offspring,Green Day,30 second to mars,Rise Against, Bullet For My Valentine. ;)

Marik
27-07-2009, 01:23
choc AL nie jest to czysty rock bo jak by mieszaniec popa z rockiem

all piosenki Avril Lavigne :)