PDA

View Full Version : Pocz?tek legalizacji marihuany w Polsce ?

Mehu
24-07-2009, 17:21
http://www.sfora.pl/Nie-beda-karac-za-skreta-z-trawki-a9420

Czytajcie.

Jak dla mnie dobrze. Kościół się podobno nie przeciwstawia, więc fajnie będzie pójść zbakanym na pasterke :D

Oby weszło w życie ..

@Quiet

Zgodnie z przygotowanym już przez Ministerstwo Sprawiedliwości projektem nowej ustawy sądy nie będą karać za posiadanie niewielkich ilości np. marihuany.

Dla tych co często palą(nie handlują) to jest baardzo wielki krok.

Quiet v 2.0
24-07-2009, 17:25
To nie legalizacja, a złagodzenie kar. Powiedzmy chciałeś spróbować jak smakuje marycha, ale cię gliny złapały. Zamiast jakiejś posranej kary za jednego skręta, dostaniesz jakąś łagodniejszą.

Jestem przeciw legalizacji, ale złagodzić kary można by.

Raiden
24-07-2009, 17:37
Haha teraz dowaliles ;pp 'lagodniejsza' czyli ze co zamiast 3 lat za gram beda 2 lata ? XD Zanim w tym cyrku (polsce) marijuana bedzie legalna to ja bede chodzic o lasce.... xdd smutne ale prawdziwe... : |

Αzbestοwy Krzaczek
24-07-2009, 17:37
Zagazuj...zalegaluzuj...zalegalizujcie moj spam na forum a nie maryche

Smaq
24-07-2009, 17:42
Szczerze mówiąc będzie zajebiście. Mam 4 kumpli co dilują. Pewnie prowadzą, że można będzie tylko przy sobie nosić 1 g max.

`FilipeK <3
24-07-2009, 17:44
#up
lol XD
#topic
mioodzio :)
handlarzem nie jestem , ale jaram , wiec dla mnie AHH! :D
ciekawy artykul 'o'

Gottri
24-07-2009, 17:51
" Ministerstwo Sprawiedliwości projektem
nowej ustawy sądy nie będą karać za posiadanie niewielkich ilości np. marihuany " Juhuu haha i dobrze ;d

Ishaus
24-07-2009, 17:55
Cieszą się 13-latki, co w życiu widziały max 1g i to na zdjęciu, ale dadzą sobie w csie nick "superkolo +THC" (dopisek THC dodaje +20 do skilla jakby ktoś nie wiedział) i myślą, że są prawdziwymi rastafarianami (dobrze odmieniłem?) ...

Wiecie co? Mam wyjebane, bo jak chce zapalić czy łyknąć groszka to i tak to zrobie, bez względu na prawo.

bez pozdrowień

Gottri
24-07-2009, 17:57
@up Taa wszystko o mnie wiesz... Wszechwiedzący? <lol>

Mehu
24-07-2009, 18:02
Sorry, ale muszę double posta ..
@Mejger
Czy to co pisałeś było do mnie ? :o

Sado
24-07-2009, 18:09
Cieszą się 13-latki, co w życiu widziały max 1g i to na zdjęciu, ale dadzą sobie w csie nick "superkolo +THC" (dopisek THC dodaje +20 do skilla jakby ktoś nie wiedział) i myślą, że są prawdziwymi rastafarianami (dobrze odmieniłem?) ...

Wiecie co? Mam wyjebane, bo jak chce zapalić czy łyknąć groszka to i tak to zrobie, bez względu na prawo.

bez pozdrowień

Popieram Cię ziomek ! Widzę, że jesteś kumaty !
Racja... Do tej pory nie było/ma legalizacji i jakoś się paliło bez przypału...
Trzeba wiedzieć gdzie palić, z kim i jak !

@Edit / ^Akynaoo
Teraz pasuje ?

Gonzalo
24-07-2009, 18:11
Jestem za. Ale co to zmieni. Jeżeli chcesz to i tak zajarasz więc nie widzę problemu.

^Akynaoo
24-07-2009, 18:13
Popieram Cię ziomek ! Widzę, że jesteś kumaty !
Racja... Do tej pory nie było/ma legalizacji i jakoś się paliło bez przypału...
Trzeba wiedzieć gdzie palić, z kim i jak !
Roluje jointa i palę bez względu na prawo i nie chwalę się tym na Tibijskim forum...

Wlasnie to zrobiles.

@topic
Aha, to fajnie.

RayKion
24-07-2009, 18:39
To nie legalizacja, a złagodzenie kar. Powiedzmy chciałeś spróbować jak smakuje marycha, ale cię gliny złapały. Zamiast jakiejś posranej kary za jednego skręta, dostaniesz jakąś łagodniejszą.

Jestem przeciw legalizacji, ale złagodzić kary można by.

nie bedzie zadnej kary tylko beda chcieli informacje o dilerze....

>down, chyba w piecu, lol

Kornas Pall.
24-07-2009, 18:44
Szczerze ? Jebie mnie to ... Dla mnie nie będzie różnicy , bo i tak pale kiedy chce i mam na wszystko wyjebane xD

Tony Soprano
24-07-2009, 20:34
Nie na widzę narkotyków,zaimponujesz kolegom,pokażesz laskom co to nie ty,a potem będziesz po mieście chodził jak opętany i tylko szukał kogoś kto mógłby Ci sprzedać chociaż gram marychy,chociaż jednego papierosa,żeby Ci dał jeden zastrzyk w żyłe.Będziesz narkomanem i cały świat jaki znasz się zawali.Bo kumple którzy nie biorą wyrwą Cię żebyś grał z nimi w nogę,a ty po chwili siadasz i pytasz macie szlugę,albo jakiegoś skręta?Bo nie wytrzymam.Do mamy powiesz,mama daj na chipsy,albo na cole bo po meczu będzie się chciało pic,a kasę którą dostaniesz będziesz odkładać i wydawać na te jechane środki,żebyś dostał świra i odleciał.
DLATEGO NARKOTYKOM MÓWIMY NIE,A JAK KTOŚ BĘDZIE WAM CHCIAŁ NA SIŁĘ WCISNĄĆ TO WALNIJ CEGŁĄ LUB JAKIMŚ KIJEM CO JEST POD RĘKĄ GO W GŁOWĘ I UCIEKAJ.

@down.
Chyba masz z małego downa,nie jestem konfidentem,po prostu wiem co dobre a co złe.Chcesz się truć?Prosze bardzo ja nie polecę na psy,bo ty sobie życie marnujesz,nie ja.Nie jeden mnie poprze.

Koneser Keczapu DeDaX's
24-07-2009, 20:41
up
mówisz tak, bo i tak nie kupisz, bo nikt Ci nie sprzeda, bo zaraz polecisz pierwszy na psy ;/

^
jebie mnie to tak nawiasem-kutasem jak bede chciał bede palic, jak nie to nie bede :/

Patriota
24-07-2009, 21:03
Nooo i to mi sie podoba :D
Ale chcialbym pełnej legalizacji Marihuany tak jak w Holandii
Holandia to raj na ziemi :)

Baldi
24-07-2009, 21:07
I teraz wszystkie kozaczki(dzieci) napiszą:
O jazda, będzie legalizacja, Legalize It, uu jestem koxem i jaram, codziennie i fajke wodną i jointy -.-

Szczerze jestem na nie, nie zrobi się z Polski 2 Holandii, i nie będziesz mógł iść po ulicy i jarać tylko może w domu...

PS- Dokładnie będę chciał zapalić, to zapalę i tyle ..

Kapitan Alkohol.
24-07-2009, 21:09
Widze że sie Mehu cieszysz ; DDDD
@top
Ale zanim to wprowadza to z 3 lata minie.

Przemas
24-07-2009, 21:10
dobre i to

⊕ Cineczeq ⊕
24-07-2009, 21:17
Holandia to raj na ziemi :)

Skasuj konto i przestań się kompromitować, już drugi raz powtarzam, taki z ciebie patriota jak ze mnie lewak.
W Holadnii stworzono taki burdel, że sami Holendrzy mają tego dosyć. A perspektywy są tam szerokie, po emeryturze eutanazja, bo do niczego się już człowniek nie przyda, no chyba, że przed narodzinami rodzice popełnią w pełni legalne zabójstwo - aborcję.

http://www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM
Normalna Holenderska rodzina.

Topic: Za sprzedawanie powinni dawać dożywiocie a za palenie zamknięcie w ośrodku dla narkomanów.

RayKion
24-07-2009, 21:58
nie na widzę narkotyków,zaimponujesz kolegom,pokażesz laskom co to nie ty,a potem będziesz po mieście chodził jak opętany i tylko szukał kogoś kto mógłby ci sprzedać chociaż gram marychy,chociaż jednego papierosa,żeby ci dał jeden zastrzyk w żyłe.będziesz narkomanem i cały świat jaki znasz się zawali.bo kumple którzy nie biorą wyrwą cię żebyś grał z nimi w nogę,a ty po chwili siadasz i pytasz macie szlugę,albo jakiegoś skręta?bo nie wytrzymam.do mamy powiesz,mama daj na chipsy,albo na cole bo po meczu będzie się chciało pic,a kasę którą dostaniesz będziesz odkładać i wydawać na te jechane środki,żebyś dostał świra i odleciał.
dlatego narkotykom mówimy nie,a jak ktoś będzie wam chciał na siłę wcisnąć to walnij cegłą lub jakimś kijem co jest pod ręką go w głowę i uciekaj.

@down.
Chyba masz z małego downa,nie jestem konfidentem,po prostu wiem co dobre a co złe.chcesz się truć?prosze bardzo ja nie polecę na psy,bo ty sobie życie marnujesz,nie ja.nie jeden mnie poprze.

tobie tez wszyscy mowia nie a jakos dalej tu siedzisz.........

Emo
24-07-2009, 22:02
Wszystko jest dla ludzi. Jeżeli nie będą z tego wynikały żadne problemy to dlaczego nie. Gorzej jeżeli jacyś naćpani kolesie będą robili zadymy czy coś w tym stylu.

Spaślak
24-07-2009, 22:18
Topic: Za sprzedawanie powinni dawać dożywiocie a za palenie zamknięcie w ośrodku dla narkomanów.

Oj trochę przesadzasz kolego, przemyśl to, chcesz zapalić trawkę i musisz kitrać się z Bóg wie kim żeby to zapalić, a tak to wbijesz do monopolowego i kupisz :>, Tak jak napisał Emo, wszystko jest dla ludzi, jeżeli ktoś zna umiar.

@topic
Zanim to wejdzie to sobie poczekamy, ja jestem za ;)

Guzek_II
24-07-2009, 22:34
Strata pieniędzy, i czasu na odmulenie nic więcej ;)

Czekam na wypowiedź "mistrza" jarania viseko XDDD
Jak tam twoje krople do oczu ? XDDDDDDDD

Paulina
24-07-2009, 22:42
Dobrze jakiś kolega wyżej napisał. To polega na tym, że karę zmniejszoną będziesz mieć, kiedy powiesz policji kto gdzie i za ile Ci sprzedał [tzw. współpraca]. A tak to normalne kary będą.
Sam fakt, że prawo polskie zabrania posiadania a nie palenia więc...

Nie rozumiem tej "euforii", która tu zapanowała -.-
Widzę, że sami pro JARACZE :rolleyes: na tym forum

master kallhi
24-07-2009, 22:52
Oglądałem w wiadomościach o tym..i mowa była, że kary miały być całkowicie zniesione za posiadanie narkotyków na własny użytek , i wcale nie znaczy że tak będzie ,wątpię że ta ustawa przejdzie.

Chwalenie się tym że ktoś pali marihuanę czy szprycuje się heroiną nie jest "fajne" dlatego powstrzymajcie tą swoją euforie lub zachowajcie to dla siebie.

Patrol
24-07-2009, 23:16
Za sprzedawanie powinni dawać dożywiocie a za palenie zamknięcie w ośrodku dla narkomanów.

Przyznam, że zgadzam się z tobą chyba 2 raz w życiu.
Co masz do patrioty? :o Nie ma w nicku w stosunku do jakiego państwa jest patriotyczny. W tym wypadku - Holandia i 2 ojców.

Tony pisze... Nie. Na pewno nie mądrze. Ale jakieś ziarnko prawdy w tym co napisał jest.

Jak się chcecie zaćpać, to i tak to zrobicie.

Hjubert
24-07-2009, 23:30
Nigdy nie jaralem tego, ale moze kiedys zapale ;o Wisi mi to, czy jest to legalne, czy nie, bo tak jak ktos up napisal, czy by to bylo legalne, czy nie, to i tak by palili ;o Z reszta, w USA w niektorych stanach jest to zalegalizowane, to czemu w Polsce nie? ;o

Chojrak Tu.
24-07-2009, 23:33
Przyznam, że zgadzam się z tobą chyba 2 raz w życiu.
Co masz do patrioty? :o Nie ma w nicku w stosunku do jakiego państwa jest patriotyczny. W tym wypadku - Holandia i 2 ojców.

Tony pisze... Nie. Na pewno nie mądrze. Ale jakieś ziarnko prawdy w tym co napisał jest.

Jak się chcecie zaćpać, to i tak to zrobicie.

Popatrz na jego avatar.

/topic
zalegalizowac jeszcze zwiazki homoseksualne i będzie jak w holandii : )

Mehu
25-07-2009, 00:08
Poczytajcie trochę o Marihuanie, a zmienicie zdanie.

Zalety:
1. Osłabia komórki rakotwórcze.
2. Śmiertelna dawka to około 700g~, a przeciętny palacz pali około 1g dziennie.
3. Nie uzależnia.
4. O wiele mniej szkodliwe jest palenie marihuany niż papierosów.
5. Człowiek, który zaczął palić gdy był młody jest mniej narażony na uzależnienie od kokainy, heroiny.
6. Marihuana osłabia te składniki w organiźmie ćpuna(który bierze here itp.), które odpowiadają za uzależnienie.
7. Wprowadza mniejsze szkody w organiźmie niż alkohol.

Wady:
1. Osłabia układ oddechowy gdy jest palony często w dużych ilościach(bardziej w połączeniu z tytoniem)
2. Prowadzi do powstawania tzw. "Dziur w mózgu", czyli pamięć.
3. Osoby, które zaczęły palić przed 17 rokiem życia są 3,5x bardziej narażone na popełnienie samobójstwa.

Pisałem z pamięci. Więcej na stronach o tym.

Takarji
25-07-2009, 02:10
Słyszałem o tym dziś w wiadomościach.
A co do marychy to nic nie mam, kiedyś była używana to czego teraz ma nie być.

Whistler
25-07-2009, 05:17
Gwoli wyjaśnienia. Większość ludzi kompletnie nie wie o co chodzi... Nie chodzi tu o legalizacje marihuany a wręcz przeciwnie! Jeśli załóżmy ktoś miałby 1g marihuany i został zatrzymany przez policje to dostałby łagodniejszą karę pod warunkiem że będzie współpracować... W ten sposób będzie można dojść do źródła, czyli do osoby zarabiającej (diler).

Baldi
25-07-2009, 07:42
Poczytajcie trochę o Marihuanie, a zmienicie zdanie.

Zalety:
1. Osłabia komórki rakotwórcze.
2. Śmiertelna dawka to około 700g~, a przeciętny palacz pali około 1g dziennie.
3. Nie uzależnia.
4. O wiele mniej szkodliwe jest palenie marihuany niż papierosów.
5. Człowiek, który zaczął palić gdy był młody jest mniej narażony na uzależnienie od kokainy, heroiny.
6. Marihuana osłabia te składniki w organiźmie ćpuna(który bierze here itp.), które odpowiadają za uzależnienie.
7. Wprowadza mniejsze szkody w organiźmie niż alkohol.

Wady:
1. Osłabia układ oddechowy gdy jest palony często w dużych ilościach(bardziej w połączeniu z tytoniem)
2. Prowadzi do powstawania tzw. "Dziur w mózgu", czyli pamięć.
3. Osoby, które zaczęły palić przed 17 rokiem życia są 3,5x bardziej narażone na popełnienie samobójstwa.

Pisałem z pamięci. Więcej na stronach o tym.

No i? Morfina łagodzi ból to mam brać jak mnie boli noga?! To również ma pozytywne działanie, ale również zamula.. Z tym że nie uzależnia to nie masz w ogóle racji.. mam wielu kumpli których to tak wciąga.. Tak palą marihuanę!
Nawet w szpitalach daję się skręty, ale to w ostateczności :) Chcesz palić to pal! A przykład uzależnienia, widzę że chyba palisz(bo bardzo bronisz, rastafarianinem jesteś?:D) a dlaczego palisz? Bo ma tyle zalet medycznych? Czy bo jest super? Możesz zrzucić że już nigdy nie zapalisz?

Ale z 2 strony można to robić z umiarem, są ludzie którzy palą to dla przyjemności, i umieją się zachować, ale jak jakiś parapet się obucha i będzie stwarzał zagrożenie dla siebie i osób w pobliżu? Tak samo z alkoholem trzeba to robić z umiarem! A nie walić w gardło jak żule ;p

I tak nie będzie legalizacji, a i tak będziesz jarał :) Ale szczerze jak bym miał coś palić to jedynie z sziszy melase :D Albo tytoń :D Choć gorsze od fajek podobno!

Tett
25-07-2009, 07:52
Za bardzo mnie to nie dotyczy bo nie pale i raczej nie bd palil :D Ale tak ogolnie to jednak poparlbym to, zeby zalegalizowali na male ilosci... ; )

@up
Zamknij sie, po chuj sie w ogole wypowiadasz jak nie palisz i nie wiesz jak to ejst? jak bys dyskutowal o swoich przezyciach; / ale jak kumple ci opowiadaja? nienawidze jak ktos nie wie a pisze lol

@baldi
po 1 pochwal sie swoja data urodzenia, a nie wyzywasz mnnie od 13 latkow.. mam 14 lat i mam wylozone na to co o mnie sadzisz. druga sprawa moze za wulgarnych slow uzylem sorry trzecia to otwarcie mowie ze nie pale i nie wiem a nie jak ty probuje byc madry i wszystko wiedziec...

`FilipeK <3
25-07-2009, 07:54
no dobra wszystko jest dla ludzi , ale powiedzcie mi jaki dobry chlopak w polsce ma umiar? :>
taki 20 lat czy tez 15 jak sie dowie i dorwie to sie nie odczepi ;x
juz teraz latwo kupic i jakie problemy , a co dopiero przy legalizacji :|

Baldi
25-07-2009, 08:12
Za bardzo mnie to nie dotyczy bo nie pale i raczej nie bd palil :D Ale tak ogolnie to jednak poparlbym to, zeby zalegalizowali na male ilosci... ; )

@up
Zamknij sie, po chuj sie w ogole wypowiadasz jak nie palisz i nie wiesz jak to ejst? jak bys dyskutowal o swoich przezyciach; / ale jak kumple ci opowiadaja? nienawidze jak ktos nie wie a pisze lol

A bo ty wiesz wielki koxie 13 latku -.- No nie palę i nie mam zamiaru, ale trochę o tym wiem z życia i książek, internetu O.o niezwykle co? A kumple chcesz wiedzieć jak opowiadają? Nie koniecznie słownie zachowaniem również jak się ktoś obucha to widać różnice w zachowaniu

PS- Już nawet bluźnisz? Mama wie?

PS2- A ty po kij się wypowiadasz jak sam również nie wiesz? Na mnie drzesz "ryja", a sam nie masz o tym pojęcia, po co Ci legalizacja jak nie palisz?

Mehu
25-07-2009, 12:40
Przepraszam za kolejnego posta, ale ponownie jestem zmuszony do uświadomienia komuś czegoś ..

Drogi Bald Drahu proszę Cię, nie wypowiadaj się skoro ***** mać nie wiesz.

Bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska.
Nie prowadzą do uzależnienia fizycznego.
Dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek, dotąd nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania i praktycznie jest to niemożliwe.