View Full Version : Gothic
Sorc King
29-07-2009, 21:23
Witam. Niedawno (wiem wczas... xD) dowiedziałem się, że w necie można znaleźć filmiki z gothica 4. Jak sądzicie, czy wraz z odsunięciem od gry pirani (pyranha bites czy jak to się pisze) gra straci klimat? Co sądzicie o tej grze i czy po takiej końcówce gothica 3 i powstaniu gothica 4 gdzie zamiast grać bohaterem z którym znamy się od początku zostaniemy rybakiem i będziemy walczyć praktycznie przeciw sobie? Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam
Moon Red
29-07-2009, 21:24
Tak sa premiera te jgry ma byc 2011 Roku grafika bedzie miodzio a wymaganie trzeba takiem miec ze hohoh
Fabuła Gothica 3 moim zdaniem była dnem... skończyła się na prawde zskakująco ale nie podobało mi się to co dzieje się z bohaterem.
Z tego co było w zapowiedziach Gothic 4 ma wydarzyć się wiele wiele wcześniej i mam nadzieję, że będzie to nawiązywało do przyszłosci, np. załóżmy bohater w Gothicu 4 poznaje Uriziela dzielnego rycerza ale to tylko przelotny widok bo Uriziel coś tam robi etc. i oby nie było tam lepszych rzeczy niż w Gothicu 3, to byłoby durne gdyby przeszłość była bardziej unowocześniona niż przyszłość. Poczekamy zobaczymy.
Quiet v 2.0
29-07-2009, 22:03
Zgadzam się z Daaronem. Jedynka gothica była najlepszą częścią. Trzecia została wydana na szybko, była nie dopracowana, a Zmierzch Bogów, to totalne dno.
Old Dzolo/Seba :)
29-07-2009, 22:18
Pierwsza i druga część gothica ma w miare dobrą fabułę. Ale trzecia i dodatek to jest po prostu dramat. Nigdy w grze nie widziałem więcej bugów niz w Gothic III. Gra została wypuszczona na rynek totalnie niedopracowana. I jeszcze te wymagania... Jaki sprzęt trzeba było mieć aby uruchomić Gothica III. Zobaczymy co zaprezentują nam nowi producenci. Poczekamy - zobaczymy ; )
W mojej ocenie (jako fana tej serii gier) zarówno pierwsza jak i druga cześć były doskonałe. Fabuła zwalała z nóg.
Nie będę mówił nic o trójce, bo musiałbym powtarzać to co napisali poprzednicy.
@topic
Uważam, ze czwórka to będzie porażka. Gra nie będzie przypominała nawet w najmniejszym stopniu rozgrywki z początków. No cóż, czego innego można się spodziewać? Piranha bytes stworzyła klasyka i nikt raczej tego nie powtórzy.
Peace...
Gothic i Gothic 2 są i będą najlepszymi częściami bo 3 i dodatek zostały wypuszczone na siłę z bigami etc. Gothic 4 miejmy nadzieję, że będzie lepsze od 3.
@topic
Gothic 4 to będzie syf, takie są moje wrażenia.
Szczerze? W Gothic 3 brakowało mi tych posranych rozdziałów jakie były w Gothic 1 i 2... Ale grając w Gothic 3, był totalnie inny niż poprzednie części. Ale czego można było się spodziewać po grze wydanej na szybko? Ale dobra trudno :p
@topic
Mam nadzieję, że Gothic 4 będzie fajnie zrobiony i dopracowany. : ) Mam nadzieję, że zrobią wciągającą fabułę. I szczerze mam nadzieję, że będzie tylko jedno zakończenie i to wszystko co będziemy tam robić będzie prowadziło do górniczej doliny ; ). Ale poczekamy zobaczymy ; )
Moon Red
30-07-2009, 00:20
Teraz w 4 bedzie duzo wysp itp. kazdy z kumplow bedzie mial wlasne krolestwo itp.
http://gamecorner.pl/gamecorner/0,86579.html?tag=gothic%204
Zapraszam na ta strone sa ss'y
Grafika wygląda imponująco. Oby jednak ten "nowy" Gothic nie okazał się następną trójką... Śmieszy mnie ten kompas u góry po prawej stronie, rodem wyjęty z WoWa. Dodam jeszcze, że dla mnie prawdziwy gothic to I i II. Po zagraniu w trójkę cały gothicowy czar prysł...
@E/Down Quiet
Tak na offtopie, grasz na serwerze Theatre of Dreams? Wydawało mi się, że widziałem kolesia z nickiem "Quiet":)
Quiet v 2.0
30-07-2009, 17:30
Śmieszy mnie ten kompas u góry po prawej stronie, rodem wyjęty z WoWa.
Faktycznie, przypomina ten z WoWa. Kółko + dodatki wokół niego :P Wygląda jak mapka z addonami do WoWa :D
Sillmarilien
30-07-2009, 17:36
Gothic skończył się na gothicu 3....
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
GoliBanned
30-07-2009, 18:07
Jestem fanem serii Gothiców i coś się boję, a nawet jestem pewien, że 4 bedzie zjebana!:(
Gothic 1- <3
Gothic 2- <3
Gothic 3- dopiero po przyzwyczajeniu sie do systemu walki jakos zaczal mi sie podobac, z czasem fabula rownierz
Gothic = win
Gothic 2 = love
Gothic 2 NK = nice
Gothic 3 = OMGWTF?!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.