View Full Version : Ceny Najlepszych itemów..!
Krzyzaczek
30-07-2009, 07:29
Witam ! Na Apo gram już razem ok 3lat, i zauważyłem drastyczny spadek cen najlepszych itemów na otsie (c arrow, pandema, softy itp) Wpadłem na pomysł który pozwolił by utrzymać ceny tych itemów, a nawet je podnieść i trzymać w stałej cenie. Mianowicie można wprowadzić NPC skupującego tego itemy po danej cenie...co to da? Gracze juz nie będą sprzedawali tych przedmiotów za śmieszne ceny które same sobie ustalą, będą musieli wystawiac wyższe ceny ponieważ bedzie można drożej sprzedać je u NPC. Wiadomo że cena itema nie bedzie mniejsza niż ta za którą sprzedaje się ją u npc. Gdzie te czasy gdzie Pandemka kosztowała 30kcc, a softy 2kcc? Teraz softy za śmieszne 400cc można kupic, a pandemka od 5 do 6kcc...Jak tak dalej pójdzie, softy będa warte 50cc, a pandemka z 800cc...osoba na 150lv będzie biegała w najlepszym eq. Gdy tak NPC byłby na otsie, ludzie sprzedawali by te itemy nawet drożej niż są do sprzedania u NPC. Dodatkowo można wprowadzić specjalny, i trudny quest na tego NPC, co jeszcze bardziej podniosło by ceny itemków.
Tutaj mam zestawienie najlepszych itemów, do ich cen wg cennika Dylusa Knight'a (UWAGA ! NIE SUGERUJE SIE TYM CENNIKIEM, POPROSTU WPISALEM CENY) wg relacji miedzy ludźmi i ich opini i podanej cenie, a także Proponowana za którą nowy NPC kupował by dany item. Ceny są tylko zaproponowane, można je zmienic..
http://img187.imageshack.us/img187/8675/cennikg.jpg (http://img187.imageshack.us/i/cennikg.jpg/)
@ Musiałem zrobić nowy temat, poprzedni nie miał sondy ;p no cóż ! ... Wypowiadajcie się na nowo w tym !!
Każdy by sprzedawał w sklepie, bo im by się nie chciało u ludzi. I pewnie quest na npc od 1,5k lvla ? Zapomnij.
g blt 60kcc +
panda 18kcc?? zal
Msh 1.6kcc??
Quiet v 2.0
30-07-2009, 08:28
Msh 1.6kcc??
Pomylił się, każdy wie, że chciał wpisać 16k cc.
@top: jestem za takim NPC.
Gdzieś komentowałem temat, ale chyba usunęli posty albo i sam temat :D W każdym razi ja proponuje stworzenie tego NPC i zredukowanie kasy każdemu, kto ma powyżej 10k cc, do tych 10k cc. Naprawi to gospodarkę i nadmiary itemów też znikną.
Krzyzaczek
30-07-2009, 08:47
Pomylił się, każdy wie, że chciał wpisać 16k cc.
@top: jestem za takim NPC.
Gdzieś komentowałem temat, ale chyba usunęli posty albo i sam temat :D W każdym razi ja proponuje stworzenie tego NPC i zredukowanie kasy każdemu, kto ma powyżej 10k cc, do tych 10k cc. Naprawi to gospodarkę i nadmiary itemów też znikną.
Pisałeś w moim temacie (usunęli bo nie było sondy) ... ;p Tak, pomyliłem sie, tam powinno być napisane 16kcc
g blt 60kcc +
panda 18kcc?? zal
Msh 1.6kcc??
Ty nie pamietasz czasów jak panda była po 30kcc, a softy po 2kcc... więc jak na pande 18kcc to i tak mało...
...
skoro powinno być 16 to da czego napisałeś 1.6??
no nic przecież to mal różnica
Tobie nigdy nie zdażył sie mały błąd? -.-
Czasy się zmieniają -.-
skoro powinno być 16 to da czego napisałeś 1.6??
no nic przecież to mal różnica
silver ghostek
30-07-2009, 10:03
Ten npc nie powstanie gdyz na servie zaczeloby gwaltowie przybywac kasy.
kthxb
@dylus
nie bardziej niz ty.
Pampalini
30-07-2009, 10:41
Silver dobrze mówi :) . Taki npc raczej nie powstanie a dlaczego ? jest bardzo dużo kasy na apo, gdyby powstał owy npc kasy przybyło by o jakieś 35-40 % ..
Więc jestem na NIE.
Czarodziej Xardax
30-07-2009, 10:44
Koles plx WYJDZ z tym pomysłem....
poj***** cie...
Wszyscy by wszystko sprzedawali u NPC i nikt by nie sprzedawal i na trade i byc
ciulate eq mial bo by nic nie szlo kupic chyba ze byc dam 20kcc za pande...
Knight Lukas
30-07-2009, 11:22
Jestem na tak!
Na servie zmalała by ilosc itemów.
Pandemonium Armor Quest będzie wreszcie opłacalny.
A kcc i tak jest dużo. xD
Dylus Knight
30-07-2009, 12:05
Hehe, To u mnie ceny są dość na bierząco :D Muszę pogonić tam moich modków. Aby wszystko uregulowali :)
Oczywiście jestem na TAK! Gdyż obecne ceny są bardzo śmieszne!
Jestem na TAK.
Ale co do pomysłów składanych przez graczy, Mortiis nie przywiązuje za dużej wagi.
Wiadome jest, że cena nie będzie stała skoro ludzie expią i zdobywają coraz więcej itemów > spadek ceny. Wątpię żeby taki NPC powstał i skupował np. pandemke za 18kcc. to ponad 3x więcej niż jest obecnie warta. Oznaczałoby to kosmiczny przyrost kasy, której i tak jest dużo.
powiem ze niech lepiej pozostanie jak jest a nie jakies NPC, za duzo mieszacie na tym otsie...
Albo po prostu zmniejszyć szanse na wydropienie itemów... a po kilku miesiącach wszystko powinno się unormować ;p
Marcelllo
31-07-2009, 10:58
NPC tak
Ceny NIE!
Crystal Arrow, Soft Boots, Winged Helmet, Sprite Wand powinny sie ciężej dropić szczególnie powinno być tak, że sprite wand i crystal arrow powinny lecieć tak samo ciężko.
Propozycja jednak jest na prawde spoko ceny są troche za niskie, ale możnaby zrobić takiego NPC.
`FilipeK <3
31-07-2009, 17:06
heh NPC tak , a ceny nie ..
powinny byc "troche" mniejsze , aby tym co zalezalo na kasie sie pomeczyli :p
Maślanka
02-08-2009, 18:52
Myślałem, że to znowu wiceps napisał ten temat bo on zawsze ma oka w avatarze xD
@topik
Tak jak ten ktoś up; Npc tak, ceny nie. Gdyby to zrobili to by może ludzie kupowali drożej, ale wątpie, żeby ktoś sprzedawał, jeśli by to powstało, to ja bym nie czekał aż ktoś kupi za 5cc więcej tylko bym sprzedał u tego npc... Jestem na nie, ale z cenami.
Hellmans
02-08-2009, 20:15
W sumie to jest mi obojętnie bo nie gram na APO
Arystoteles
02-08-2009, 21:32
Mało tego że na serwerze gwałtownie by zaczeło przybywać kasy to itemy te z tego tytułu iż niezwykle żadko lecą z potworów zaczeły by zanikac z serwera, w końcu softy by miało 10 osób bo by zostąpili je klapkami, c arroow tak samo więdz pomysł raczej nie moze wejść w życie.
Lord Mallack II
03-08-2009, 00:06
***** ludzie, pomysł jest wywalony. Kiedyś jeżeli ktoś miał softy był bossem (2.5kcc) teraz 400 cc, to ma być śmieszne ? Winget chodził po jakieś 5 kcc, a pandema po 40 kcc. Ogarnijcie się! Niech Mortii zrobi takiego Npc, ceny powinny się utrzymywać. Było by to dobre rozwiązanie jeżeli weszły by nowe Itemsy. Cena była by wtedy stała. Wiadomo że zeszła by wkońcu do Npc+1kcc bo po więcej nie będzie szło, tylko na początku będzie wielkie wow i dużo będzie można wziąść.
@offtopic
Powiem tak, tibia się nudzi ale większość osób nie gra z powodu maniaków, noobów, spadku cen, nowych potworów. Dlaczego? Dlatego, że kiedyś na apo jeżeli widziałeś na ziemi jakis Bp otwierałeś go aby sprawdzić co w nim jest, było kilka guild i wiadomo było jaka jest najlepsza. Jedna guild rządziła wszystkim później się sypała, powstawały nowe.. Wszystko było fajnie, nie było tylu kradzieży jak dzisiaj. Nie gram na apo bo to stare "niedorobione" apo było dużo lepsze.. Teraz większość graczy nawet niewie kto to jest Mortiis.
Pozdrawiam wszystkich z Rooka,
Lord Mallack II, fajny kolos
Kosa Banned
03-08-2009, 00:09
Wogole bez sensu, npc pewnie od 2klvl bedzie dostepny... A ceny wez... wogole pograj chwile zanim cos napiszesz ceny sa zle !
Kornas Pall.
03-08-2009, 10:13
To by się przydało.. Ale "newbie" będzie miał problem z kupnem takigo rare... H lvl woli sprzedać takie items u NPC niż bujać się z nimi na trade ;<
W sumie to niewiem, sam mam 2 p army w depo, jakbym je sprzedal u tego npc mialbym... 36kcc? a wydalem na nie zaledwie 10kcc ;_)
Razer Rookslayer
03-08-2009, 11:04
Ceny sa za wysokie u npc powinny byc niskie,jestem na nie poniewaz w 1 dzien wszyscy by wyprzedali itemy do npc i na apo byl by wielki problem kupic jakis item bo wsyzscy sellaja do npc.Najlepiej zeby npc byl od 1000+ ale nizsze ceny.
Z pandom troche przesadziłeś :rolleyes: proponuje z 10kcc
Twoja propozycja ma + i -, mnie jest to obojętne ;)
Habemus Papam
07-08-2009, 01:05
Wpadłem na pomysł który pozwolił by utrzymać ceny tych itemów, a nawet je podnieść i trzymać w stałej cenie. Mianowicie można wprowadzić NPC skupującego tego itemy po danej cenie. Nie ty pierwszy wpadłeś na ten pomysł..
Ktoś już pisał o tym rok temu i jak dotąd nie zostało to wprowadzone. ; )
Niektóre ceny przesadzone, niektóre za małe..
Kumpel Armii
17-08-2009, 22:31
Jestem ZA!
Chociaż ceny i tak zostaną ustalone przez administrację.
Im mniejsze tym lepiej, aby gracze nie sprzedawali tego tylko u npc. bo szybciej :>
Assil Dfa
17-08-2009, 22:36
Ok może tak być ale Quest na NPC można zrobić od 3k lvl xD. Wtedy taki Edzio mógł by być w hoy bogaty xD
BARDZO DOBRY POMYSL!
Pare moich sugesti
-panda 15kcc
-bolt 60
-maca 55
-silver wand 60
:)
^Hmm^ o.O
17-08-2009, 23:05
dobra propozycja quest na takiego npc jakis zagadkowy i od np 888 lub 777 lub 999 ;)
-bolt 60
-maca 55
-silver wand 60
:)
Jak już to macka też 60kcc bo quest ten sam, dlaczego ek ma tracić???
no aż muszę przeklnąć, czy wy ***** nie rozumiecie, że kasa bierze się z nikąd (czyli od NPCków za itemki wylootowane własnoręcznie), manasy są za tanie, bo na takich manasach za 160 cc to 80 lvl wylooci 2x więcej kasy, są coraz wyższe levele, biorą więcej queenów / bally na klate, leci lepiej loot, oczywiście którego można sprzedać u NPC, który da Ci za to zawsze tą samą ilość kasy, to jest normalne że ceny itemów będą spadały :|. Widze dzieci nie znacie się na gospodarce, w każdej grze mmorpg będzie tak że cena będzie lecieć w dół
@up
Człowieku co Ty pierdoli**?
Zagraj sobie np. w Silkroad Online.
Od 2 lat otrzymują się te same ceny, ba nawet lekko podrosły...
A poza tym nie wiedziałem, że w grze patrzy się na gospodarkę <lol>:D:D:D
@temat
Może pomysł byłby dobry, ale wtedy drastycznie przybyło by kasy...
Potrzebny byłby jeszcze pomysł jak te pieniądze zredukować...:D:D:D
Pozdrawiam
Mrozek
Wielki Maras
19-08-2009, 11:31
Juz byl o tym temat więc jakiś mod zamknij go:D:D:D
Pomysł jest fajny ale nie za taei ceny bez przesady ale mogl by byc npc co skupuje itemy za jakas rozsadna cene bo nie dlugo brocha czy s legi beda stalyp po 10kcc i 300 grajac od 0 bedzie latal w s-secie
A poza tym nie wiedziałem, że w grze patrzy się na gospodarkę <lol>:D:D:D
A właśnie że się patrzy, na realu ceny też lecą na tym polega ta gra, że kasa leci z potworów ;x, ewentualnie z robienia run, tutaj tylko z EXPa, im wyższe levele na servie, tym więcej zarabiają i ots robi się bogatszy.
Prosta sprawa, jestem na nie.
Elite Adi
20-08-2009, 11:25
Bardzo dobry pomysl jestem na tak.
Pozdro :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.