PDA

View Full Version : Weso?e miasteczko - Chorzów

Sado
30-07-2009, 15:26
Witam wszystkich zgromadzonych parafianów, pochłaniaczy kotów, satanistów, i tym podobnych istot żywych...

Otóż jutro wybieram się wraz z rodzicami i siostrzeńcem do Wesołego Miasteczka :D (znaczy ja idę do miasteczka, oni do ZOO)
Moje pytanie brzmi :
Czy ktoś z Was tam był i jechał na tym Rollercoasterze (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tic-Tac_Tornado) ?
Jak wrażenia ?
Polecacie ?
Warto ?
Co jeszcze polecacie oprócz Rollercoastera, (bo głównie jadę tam tylko po to) ?

Kornas Pall.
30-07-2009, 15:34
Zapnij pasy i wysraj się przed jazdą , taka moja rada xD

KaczorPowraca
30-07-2009, 15:48
rollercoaster taki w miarę xd
Zobacz sobie , może coś się spodoba :D

Klik :o (http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85skie_Weso%C5%82e_Miasteczko)

SeaQ
30-07-2009, 15:51
W brzuchu zajebiste uczucie jak jedziesz na dół, i odróchowo ręce do brzucha się przybliżją przynajmniej ja tak miałem i kolega.
Polecam.

Guzek_II
30-07-2009, 16:14
Przeżycia nie do zapomnienia, naprawde to jest wspaniałe. Tylko na swoją kolej troche poczekasz :P.

MerUnia
30-07-2009, 16:25
Kiedyś tam byłem, jak miałem 13 lat, fajny były też te samoloty.
Co do rollcastera, nie jechałem nim, ale ponoć mówią, że zajebiste.

Gonzalo
30-07-2009, 16:57
Świetna zabawa i uczucie w brzuchu, naprawdę świetna sprawa. Polecam serdecznie :D

@edit
Karuzela Enterprise
Silesia Tower

Sado
30-07-2009, 17:02
Dziękuję wszystkim up, ale nadal nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie które brzmiało :
"Co jeszcze polecacie oprócz Rollercoastera [...] ?"
Wybawię się za te 20 punktów (najtańsza karta ;) ) Mogę doładować, ale mówcie na co ?!

Quiet v 2.0
30-07-2009, 17:03
Najlepsze wesołe miasteczko w jakim byłem to Phantasaland w Niemczech. Płaciło się wtedy chyba 15 euro i można było siedzieć cały dzień.

Ogólnie to to było podzielone na różne strefy kosmonautyki, chińskie, dziki zachód, horror, itp. W każdej atrakcje były ucharakteryzowane na sposób danego rejonu oraz można było tam zjeść tradycyjne dania.

Kłody zjeżdżające do basenu, rollercoaster w sali, która wyglądała jak kosmos, wiele różnych innych (te młoty, kolejki, samoloty i inne takie duperele).

@top: rollercoaster sprawia na początku nieciekawe wrażenia, ale potem jest zajebiście. W tym parku rozrywki, co wyżej napisałem, w dzielnicy dzikiego zachodu był właśnie taki co się najpierw na wysokość 300 metrów wjeżdżało a potem zjazd w dół przy dość wysokim kącie :P w jednej części była taka chwila, że jechało się prostopadle (bokiem, rękę wyciągałeś w prawo i dotykałeś ziemi), kąt 90 stopni) do ziemi.

Sado
30-07-2009, 17:36
Silesia Tower

Nieczynna. :(
Przepraszamy - urządzenie chwilowo nieczynne z przyczyn technicznych

Oriental
30-07-2009, 21:46
Quiet moi starzy z bratem byli w Phantasia, za jakiś czas też tam się wybieram :).

Co do tego Rollerka, bądźmy szczerzy, 2 pętle i pare sekund dalszej jazdy i koniec, a płacisz na prawdę sporo. Kiedyś był tam karnet za 25 zł i miałeś 90% atrakcji za darmo. Teraz jest tam mało ludzi i na prawdę kasa wchłania jak papier wodę. Oprócz Rolling Stonsa polecam Ci Water Splash i Apollo 2k, na samochodzikach jest mało ludzi, więc nie ma się z kim zderzać. Ubikacje free (kiedyś 1,50) dobre jest tam jedzenie, choć drogie. Pozdro.

Crayon
30-07-2009, 21:52
Jeśli chodzi o wrażenia to polecam wejść do ostatniego wagonika i usiąść w przeciwnym kierunku do kierunku jazdy. I jeśli masz okulary, to sciągnij bo je stracisz : D

A ogólnie to jeśli masz na wydanie 100-200 zł, to polecam : d

master kallhi
30-07-2009, 23:31
Najlepsze wesołe miasteczko w jakim byłem to Phantasaland w Niemczech. Płaciło się wtedy chyba 15 euro i można było siedzieć cały dzień.

Ogólnie to to było podzielone na różne strefy kosmonautyki, chińskie, dziki zachód, horror, itp. W każdej atrakcje były ucharakteryzowane na sposób danego rejonu oraz można było tam zjeść tradycyjne dania.

Kłody zjeżdżające do basenu, rollercoaster w sali, która wyglądała jak kosmos, wiele różnych innych (te młoty, kolejki, samoloty i inne takie duperele).

@top: rollercoaster sprawia na początku nieciekawe wrażenia, ale potem jest zajebiście. W tym parku rozrywki, co wyżej napisałem, w dzielnicy dzikiego zachodu był właśnie taki co się najpierw na wysokość 300 metrów wjeżdżało a potem zjazd w dół przy dość wysokim kącie :P w jednej części była taka chwila, że jechało się prostopadle (bokiem, rękę wyciągałeś w prawo i dotykałeś ziemi), kąt 90 stopni) do ziemi.

Również byłem w Phantasialand xD Super park rozrywki , od 2006 roku jest Black Mamba XDD rollercoaster ,załapałem się na szczescie ; D
Do końca życia nie zapomne tego uczucia w brzuchu xd

@Topic

Co do Tic-Tac Tornado napewno warto , zwłaszcza że to największy rollercoaster w Polsce ; ) Osobiście nie jechałem ale słyszałem że naprawde warto. Gdybym miał okazje pewnie bym sie skusił

Puntek
31-07-2009, 01:32
@Quiet
NApewno do 300 m?wyjezadzale w gorE?:d

Bylem w Niemczech rok temu w Hansa Parku i Legolandzie

Zajebiste uczucie jak lecisz na takim a w ttej petli jak cie wciska do siedzenia masakra xD

@top
Polecam w 100 %..

Dark Devorious
31-07-2009, 08:04
Polecam te autka co sie napierdalaja wszyscy nimi;D zajebiste sa.Ja tam do wesolego nie mam tak daleko bo mieszkam w Chorzowie:D

Oriental
31-07-2009, 18:08
Master

To jest jedyny roller z pętlami w Polsce...

@Co do tych samochodzików

mają dużo zderzaków, i jest mało ludzi (jak już to dzieci) i nie można się zderzać jak kiedyś. Najlepiej pojechac do parku miniatur, tam jest mało zderzaków i jak dupniesz z boku to możesz się na prawdę uszkodzić. Mnie dziś nieźle przyćmiło, jebłem się gdzieś nad wątrobą czy żołądkiem i oddychać nie mogłem. Poza tym jak uderzysz to nieźle wszyscy latają ;D.

Sorc King
31-07-2009, 19:36
Często tam bywam z racji, że mam je praktycznie obok siebie. Polecam jeszcze diabelski młyn, z którego niezłe widoki a najlepsze są efekty jak trafisz fartem na burze xD. Niezłe są również zjazdy do wody z wysokości czy obrotowe pierdo*** ;>. Pozdro

Patriota
31-07-2009, 20:05
Mieszkam w Katowicach ale ani razu nie bylem w tym syfiastym Smutnym Miasteczku :) jak to sie nie rozwali to bedzie dobrze :)
Bylem wiele razy w Niemczech tam to sa Rollercoastery (sory za pisownie nie wiem jak sie pisze) a nie to co tu...Moja rada nie wsiadaj na to bo moze to byc twoja ostatnia Jazda :)
Aha i WM jest w Katowicach a nie w HoszoFFie

Hiro-Kele
31-07-2009, 22:57
Tydzien temu bylem w wesolym miasteczku w Mirabilandi(najwieksze w europie). Z tego co widze, chorzów to przy tym pikus.
Fajny rollercoster [jeden z lepszych]
http://www.youtube.com/watch?v=MFJbXDc6Bxw&feature=fvsr

Tre Cool
01-08-2009, 10:22
Tydzien temu bylem w wesolym miasteczku w Mirabilandi(najwieksze w europie). Z tego co widze, chorzów to przy tym pikus.
Fajny rollercoster [jeden z lepszych]
http://www.youtube.com/watch?v=MFJbXDc6Bxw&feature=fvsr

Ta, jadę tam za tydzień i mam nadzieję, że moje zwieracze okażą się dość silne :)

Sado
01-08-2009, 11:40
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi...

Można zamknąć !