View Full Version : Bezpiecznie sprzedawanie pacców za kcc!
Witam,
Moja propozycja jest następująca.
Stworzy się NPC w grze. NPC będzie pobierać 20% kwoty!
Gracz: Hi
NPC: Witam, Czy chciałbyś zakupić pacc ?
Gracz: Tak
NPC: Minimalna cena za pacc to 40sc, ile chcesz dać sc?
Gracz: 50
NPC: Dziękuje, poczekaj aż ktoś wykupi kasę za kod!
I na stronie będzie lista osób które chcą kupić pacca np.
Neko Knight - 60sc (podatek: 12sc)
Skocio - 50sc (podatek: 10sc)
Sarumar - 45sc (podatek: 9sc)
Przy każdym nicku będzie nr transakcji. Osoba wybiera najlepsza dla niego ofertę i kupuje.
Kasa idzie do tego kto kupuje, a pacc do drugiego xD
Pozdrawiam,
Wiceps
Quiet v 2.0
30-07-2009, 18:08
Dobry pomysł. Można by stworzyć tego typu aukcje na stronce. Widziałem ja na wielu serwerach. Gracz wystawia przedmiot albo pacc, sam ustala cenę. Ktoś licytuje albo kupuje na szybko, idzie do NPC w grze, płaci i otrzymuje pacc, a sprzedawca kase. % pobierany to też świetny pomysł.
Jestem jak najbardziej na tak.
Maślanka
30-07-2009, 18:12
Jestem jak najbardziej na tak, ale wątpię, że zostanie wprowadzone to w życie apo :/
Pampalini
31-07-2009, 16:03
Pomysł dobry i do zrealizowania, mortiis by musiał zajrzeć do tego tematu i się wypowiedzieć. Ale puki co jestem jak najbardziej na tak.
Świetny pomysł i na pewno do zrealizowania :) Ale czy Mortiemu będzie się chciało to zrobić ?
Kamor ^Inter^
31-07-2009, 16:50
Nie zrobią,bo im sie nie chce (Wtf !? LOL)
Ale jestem na tak,bo to rozsądna propozycja.
A może system licytacji oprócz tego też ? XD
`FilipeK <3
31-07-2009, 17:04
k0zak propozycja Wiceps :>
jestem w 100% na tak , wreszcie skonczyly by sie placze noobow.
tylko ciekawe czy im sie za chce :X
Dżablona
31-07-2009, 17:04
jestem na tak
chociaż i tak tego nie wprowadzą ;/
silver ghostek
31-07-2009, 17:05
Dobry pomysł. Jestem za :D
Jak najbardziej jestem na Tak ;)
I tak mało propozycji wchodzi w życie;\.
Dylus Knight
01-08-2009, 01:06
Pomysł dobry, jednak prostrze było by stworzenie runki.
Kornas Pall.
01-08-2009, 10:50
Zajebisty pomysł ,ale ja bym takiego skryptu nie potrafił napisać ;>
Koneser Kostki Brukowej
01-08-2009, 11:19
Jestem na nie bo to zlikwiduje moje zarobki
Dobry pomysł. Jestem jak najbardziej na tak.
Jestem za ale nie wiem jak Mortiis ale raczej tego nie zrobi bo wtedy nikt prawie nie bd kupować pacc 'a za rl kase ;)))
Też jestem za. Ciekawe, czy jakiś GM tu zajrzy? :/
Jestem za ale nie wiem jak Mortiis ale raczej tego nie zrobi bo wtedy nikt prawie nie bd kupować pacc 'a za rl kase ;)))
Przeczytaj jeszcze raz temat bo go nie zrozumiałeś. To bedzie tak jak teraz SMS = PACC...
@up Aaaa już rozumiem ;))) :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Wiceps, ekipa Cie potrzebuje!
Wiceps na God'a xD
&Topic
Świetny pomysł, połączenie przyjemnego z pożytecznym.
Dwie pieczenie przy jednym ogniu :)
Super, podoba mi sie.
#edit.
Kasa idzie do tego kto kupuje, a pacc do drugiego xD
Skąd serwer ma wiedzieć do kogo, kasa ma polecieć?
A już wiem, trzeba by sie było logować na stronce.
Marcelllo
01-08-2009, 20:13
Super pomysł! Wiceps, powinieneś być już dawno w ekipie... Takich ludzi tutaj potrzeba... :) To nie twój pierwszy zajebisty pomysł więc wiesz... :D Wiceps na skryptera! :D
Nabijacz Postow
01-08-2009, 20:29
Tylko teraz weź to zrób, bo z ekipy nikt tego nie zrobi :d
nic z tego nie bedzie poniewaz ktos zuzycje pacc wsadzi go do tego npc a pan 2 dostane kod zuzyty XD
Pallseka
01-08-2009, 21:19
Co z tego że jest pomysł jak nie ma szans na zrealizowanie !!! jednak pomysł jest bardzo dobry.
Kasta :*
01-08-2009, 21:59
jestem na tak, ale z tego co wiem to mortiis i tak takiego czegos nie zrobi.
A kod do kogo idzie? :| do npc pisze sie bo ja nie wiem..
Jestem na tak ale..
5 - Game Master/Tutor nie ponosi odpowiedzialności za wszelkie transakcje dokonywane przez graczy. Gracz nie może prosić o pomoc w przypadku oszustwa.
A to właśnie jest w pewien sposób transakcje dokonywana między graczami... Zycze powodzenia ;| Mortiisa nie bedzie obchodzic czy ktos został ojebany na pacc czy nie, ważne będzie że on ma kase...
Kosa Banned
01-08-2009, 22:33
Bardzo fajny pomysł , całkiem spoko, bardzo mi sie podoba , ale jak juz w kazdym podobnym temacie pisałem Mortiis nic z tym nie zrobi bo nie bd mu sie chciało...
Kosik Czarny 2v0
02-08-2009, 07:52
Dobre by to bylo, ale po co? Jakaś osoba chce kupić to na jego odpowiedzialność a takto jak cos sie zjebie (bendą tak mowić lub sie naprawde stanie) to co??Mortiis all bendzie oddawać? czy zrobią to zjebie sie okolo 5 osobą i bende juz woleć w tibi kupować bo im też sie tak moze stac??
H..a wiceps na prezydenta ;Dzajebiaszczy pomysl
Fajny pomysł, ale wątpię by ktoś ruszył dupkę i to zrobił ;)
Dαniel3k =)
02-08-2009, 13:39
Coś jak "trade" w wow'ie. Ktoś wystawia na aukcje/kup teraz przedmiot, drugi zaś kupuje. Kasa idzie do tego co wystawił przedmiot a owy przedmiot jest wysyłany do kupca. Tak samo mogło by być z pacc! Dobry pomysł :D
Jestem na Tak ;d
Poczatkowi gracze mogliby sobie zawsze cos zarobic wysylajac sms i sprzedawajac pacc'a jakiemus graczowi.
Pomysl jest naprawde bardzo dobry.
chlopie wyjdz.
@topic
oczywisie
jestem na tak!.
Ale jak ten npc będzie sprawdzać poprawność kodu bo nie rozumiem ?:F
Vernereq
04-08-2009, 08:05
XDDDDDDDDDDDDDDDD
@topic
Fajny pomysł, oby wszedł w życie bo i tak wątpie, że ekipa "wlepi" to na ots...
Taki se pazdzioszek
04-08-2009, 09:33
Jestem na nie, jak ktoś napisał prościej byłoby stworzyć pacc runę. Wysyłasz sms, pacc runa ląduje w depo. Później można już szukać jak najlepszej oferty, a nie Mortiisa zawalać pisaniem głupich skryptów. :)
Hellmans
04-08-2009, 10:22
Jak dla mnie pomysł dobry tylko,że na 99 % nie wjedzie w życie.
Fajny pomysł, powinien powstać taki skrypt. : >
Znakomity pomysł :D Ostatnio dobrze kombinujesz, Meen.
Stalowy Pret
08-08-2009, 21:36
Extra pomysł !
Wiadomość którą wpisałeś jest za krótka. Prosze wydłużyć swoją wypowiedź do przynajmniej 40 znaków.
Jedna z ciekawszych propozycji ostatnimi czasy. Myślę, że będzie to ciężki skrypt do napisania, ale myślę, że byłoby o wiele lepiej.
LoL :D
Zajebiste rozwiązanie :P
Znając APO, taki NPC nie powstanie, bo za dużo roboty :]
Tak jak reszta, pomysł dobry ale nie zostanie wprowadzony. Dlaczego? Prawie roku temu napisałem podobną propozycje.... I co? Zero zainteresowania ze strony administracji.
Temat -http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=35881
lord max
09-08-2009, 11:10
WICEPS NA GODA!
Nie żartuje, jeżeli potrafisz owe skrypty robić, to weźcie go na skryptera.
Hardkor ma moc
09-08-2009, 11:38
WICEPS NA GODA!
Nie żartuje, jeżeli potrafisz owe skrypty robić, to weźcie go na skryptera.
Zamknij ryj dzieciaku jebany. jak czytam twoje posty, to az mi sie srac chce. jebany 12 latek...
@topic
nie gram, zwisa mi to
Lady Knighter
09-08-2009, 11:43
@Up
On może jest 12-latkiem ale ty raczej rozumem nie grzeszysz -.- Skoro jesteś taki pyskaty to zobaczmy czy jesteś inteligentniejszy -.- Nie skacz tak bo niedługo ktoś podskoczy do ciebie i będziesz miał -.-
@Topic
Pomysł mi się podoba i to bardzo gdyż byłoby łatwo sprzedać pacc-a.
Pomysł do dupy i nie do wykoniana, ponieważ cena pacca za przelew jest stała i wynosi 10,98 bodajze z podatkiem VAT, więc jaki jest sens aby ktoś dawał 40sc a ktoś 50...? Nie ma żadnego, bo pacc i tak kosztuje 10,98... Po 2, jak ktoś chce pacca przez sms, to chce go zaraz, a nie da kasy i bedzie czekac niewiadomo ile aż ktoś moze go wybierze z listy, a jak nikt go nie wybierze przez tydzien? Nie bedzie miec tyle czasu kasy i pacca... Stracony czas.
Lepszym pomysłem byłoby sprawdzanie autentyczności kodu przez generator na stronce, ktoś chce kupić kod, tamta osoba wysyła sms i dostaje kod autentycznosci a ta druga osoba go sprawdza, albo zrobić podobnie jak z domkami, na dokumentach byłby podany dobry kod, który po wymianie na trade osoba by dostała i cieszyła się paccem bez straty kasy
Wiceps czemu nie zrobisz swojego ots'a? :o
Jak najbardziej na tak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.