Zaloguj się

View Full Version : [8.42][ROX]Blokada IP

Quiet v 2.0
30-07-2009, 18:17
Dawałem już kiedyś tę propozycję, ale to było z 1,5 roku temu? Wtedy też się ludziom spodobała.

Czym jest blokada IP?
Jest to coś w rodzaju bana na IP. Gracz wpisuje na stronce (po zalogowaniu) dwa adresy:
- minimalna wartość adresu IP (np: 62.18.00.00)
- maksymalna wartość adresu IP (np: 62.18.255.255)

Co to daje?
Efektem tego jest to, że na konto może się wlogować osoba tylko o IP wypisanym wyżej. Reszcie się wyświetla komunikat podobny do tego, co jest na rl tibii, gdy się źle passy wpisze, z tą różnicą, że nie blokuje na 5/30 minut.

Mam zmienne IP, co zrobić?
Na ogół dwa pierwsze człony cyfrowe adresu IP się nie zmieniają (przynajmniej u mnie tak jest), więc wtedy można zrobić tak jak wyżej dałem w przykładach. Dzięki temu, będziemy mogli się zalogować, nawet po zmianie adresu.

Jak usunąć bramkę?
Trzeba podać rec-keya.

Na pewnym OTS tak jest i powiem wam, że jest to bardzo skuteczne. Kiedyś założyłem sobie noob acc, wbiłem około 80 lvl (wtedy tam był to dość wysoki) i napisałem passy na trade. Jest też tam spis adresów IP, które próbowały się logować i obok świecił się ładny, zielony napis "zablokowane".

Ograniczy to ilość hacków na serwie.

Co o tym sądzicie?

@down: no to raczej oczywiste, że możesz z tej opcji skorzystać bądź nie, to zależy tylko i wyłącznie od ciebie.

Maślanka
30-07-2009, 18:20
Nie, ktoś ma zmienne ip i co ;o ? Nie wypali... A pozatym jak by ktoś zapomniał r-keya i neo by mu zmieniło ip to po koncie ta? Jestem na tak, ale tylko dla tych którzy to chcą, czyli, że się wpisuje na własną odpowiedzialność, jak się zmieni ip to nie wina kogoś...

Sempacz_
30-07-2009, 18:20
obojetne i nie wypali z

@up
czytaj dokladnie

Mam zmienne IP, co zrobić?
Na ogół dwa pierwsze człony cyfrowe adresu IP się nie zmieniają (przynajmniej u mnie tak jest), więc wtedy można zrobić tak jak wyżej dałem w przykładach. Dzięki temu, będziemy mogli się zalogować, nawet po zmianie adresu.

Gonzalo
30-07-2009, 18:49
Jestem za. Może to zmniejszy hackowanie postaci na APO.

Pampalini
30-07-2009, 19:06
Może i zmiejszy to liczbę hacków na apo .. ale jest tylko 1 problem . Czy mortiis chciał by takie coś wprowadzić na apo .. ale pomysł mi się podoba i w 100% go popieram.

Koneser Keczapu DeDaX's
30-07-2009, 19:34
i będzie grac 12 osób?, jak jesteś jakimś dzieckiem neo co ściąga all to się nie dziwie ze w ch*j dacie się opie....

Quiet v 2.0
31-07-2009, 08:38
i będzie grac 12 osób?, jak jesteś jakimś dzieckiem neo co ściąga all to się nie dziwie ze w ch*j dacie się opie....

Ale w jakim sensie 12 graczy? Bo sharować nie będą? Czy boisz się, że już nie będziesz mógł kogoś okraść? Nikt tych samych adresów IP nie ma, a to czy chcesz tę blokadę czy nie, zależy od ciebie. Sam włączasz albo wyłączasz to kiedy tylko zechcesz.

Emo
31-07-2009, 10:51
Pomysł bardzo mi się podoba. Co tu dużo pisać, na pewno ograniczyłoby to w jakimś stopniu ilość hacków. Jestem za

Jestem na tak, ale tylko dla tych którzy to chcą,
Myślę, że dobrze byłoby gdyby po wbiciu jakiegoś lvla automatycznie się to włączało. Zapobiegłoby to też sharowaniu kont.

Nixon
31-07-2009, 16:07
Na ogół dwa pierwsze człony cyfrowe adresu IP się nie zmieniają
Ja mam Netię, zmienia mi się cały adres IP.

@Topic
A jeśli jakaś osoba bez tej blokady będzie miała hacka i hacker założy sobie blokadę na swoje IP? Osoba ta straci konto bez możliwości odzyskania.

Quiet v 2.0
31-07-2009, 16:28
A jeśli jakaś osoba bez tej blokady będzie miała hacka i hacker założy sobie blokadę na swoje IP? Osoba ta straci konto bez możliwości odzyskania.

Aaaa, nie napisałem - zalogować się na konto w grze nie można. Na stronce można i usunąć ją można tylko przy pomocy recka, więc haker ci tego nie usunie i nie wejdzie na konto. Chyba, że mu powiesz.

Nixon
31-07-2009, 16:43
Aaaa, nie napisałem - zalogować się na konto w grze nie można. Na stronce można i usunąć ją można tylko przy pomocy recka, więc haker ci tego nie usunie i nie wejdzie na konto. Chyba, że mu powiesz.
A jeśli gracz nie ma PACCa i nie posiada Rec Keya?
W przypadku hacka nie może nic zrobić.

KaZeK
31-07-2009, 18:12
Wszystko było by trzeba dopracować duzo roboty.

Jednak zaznaczyłem Tak ;)

Greyback
31-07-2009, 19:08
Oczywiście jestem na tak.
Jak zrobić żeby zmienne ip było stałe no-ip.com
Ta strona jest włączasz program i masz ip jakie chcesz możesz sam sobie napisać :D

^Gpiotras~
31-07-2009, 20:51
Pamiętam tą propozycje ^^.
Chyba nie wypali ;P

Nie lepiej zrobić Apo Connect (pamięta ktoś ? xd)
I przy rejestracj by się dostawało Osobisty nr. Który by wpisywało się w APOCT ?
Wtedy bana pernamentego by sie dawało na ten Nr. ^^.

Chyba rozumiecie ? xd