View Full Version : Zmiany spo?ecze?stwa apo
Vrangsinn
30-07-2009, 20:14
Hi
Chciałbym tutaj napisać swój monolog, w którym bym napisał, co myślę o całym tym syfie na apo.
Powstało apo. Osobiście gram od początku 2008r. (niestety, nie mam pojęcia jak było wcześniej). Marzec, kwiecień, maj, to były miesiące, w które grałem na apo. Już wtedy się narzekało o dzieciach, botach itp, jednak nie było tego aż tak masowo jak jest dzisiaj.
Spoko, może mówicie, że mortiss i inni gmowie nie dbają o serwer, że robią to dla kasy. Spoko, robią, chcą mieć z tego korzyści materialne. Pewnie każdy, kto robi ots myśli potem o czerpaniu korzyści materialnych z tego w przyszłości. Ok
Mówicie, że ots jest zaniedbany. Nie jest, mapa jest w dobrym stanie, skrypty, sprzęt jest coraz to bardziej unowocześniany? nie wiem jakiego słowa użyć.
Ok.
Przejdźmy teraz do sprawy graczy. Powiem tak.
Gracze na tym serwie od ostatniego czasu, to najgorsze świnie, jakie mogą być. Każdy siebie wrabia, wyzywa od botów, przy czym sami botują. W dziale screeny można znaleźć tylko tematy: XXX BOTUJE.
Sami ***** doprowadziliście ten serwer do bociarzy. Każdy mówi, że jedna osoba "JA", jak botuje spoko, to tylko jedna. Powie tak następne 1000 i już macie 1000 botów. Również *****, przylazło jakieś jebane chamstwo ze wsi czy może nie wiem skąd.
Ogólnie w skrócie. Na serwie jest multum bociarzy, idiotów, trolli, złodziei. Jak dla mnie wszystko najgorsze
Z apo pouciekało sporo mądrych osób. 3 dni temu wszedłem na forum po 5miesiącach. W sumie nie zdziwiłem się zbytnio. W styczniu grałem na 7.6, też tam panował syf. Hlvle, nie umiejący się poprawnie wypowiedzieć i kozaczący przez niższymi lvlami, próbują się poczuć nad i leczyć swoje kompleksy. Nie mówię o wszystkich oczywiście, nie widziałem każdego hlvla na serwie.
Na serwer zaczęły przychodzić jakieś ***** retardy, trolle (nie powiem dzieci, sam mam 14 lat i z tego co zauważyłem, to dużo osób skreśla 14 latka z listy, bo to "noob"). Z tego powodu dobrzy gracze przestawali grać. Na serwer zaczęła przyłazić olewająca szkołę podstawówka, robiąca co drugie słowo błąd ortograficzny i okradająca ludzi (KÓMPEL OKRADA. JA TESZ). W 40% wina społeczeństwa, w 50% wina rodziców (oni Cię nauczyli kraść? Fajnie) 10% samych siebie.
Forum? Jedyne wypowiedzi, jakie mi się podobają po przeglądaniu, to wypowiedzi quieta czy jakoś tam. Widziałem jeszcze jakąś wypowiedź nixona. Również mcmaciek dobrze reprezentuje swoją posadę moderatora forum.
Krótko mówiąć. To wy, bociarze, idioci zjebaliście sytuacje społeczeństwa na apo. Myślicie, że dlaczego mortiis nie wchodzi na inne działy jak krytyka i coś innego? (chociaz już nie wiem jak to jest). Jakbym był na miejscu mortiisa i miał bym się łapać za głowę, kto gra ostatnimi czasy na tym serwie, bym się tylko wkurwił i współczuł.
Możecie mnie krytykować, mam na to wyjebane. Pizze jem.
Nie zależy mi na statusie na tym serwie i forum, nie mam zamiaru już z niego korzystać. Aha, nie mam zamiaru lizac dupy, jeśli tak to odebrałeś, jestes złośliwy/noobem. Edit. Miałem zamiar wyrazić swoją opinie, a od tego jest ten dział.
k thx bye.
Flutebone
30-07-2009, 20:19
Krótko i na temat: Mortiis z hlvlami nic nie zrobi bo ma z nich największe korzyści materialne, zbanuje hlvla = kilkaset złotych traci. Proste a co do botterów to już ich sprawa
Pampalini
30-07-2009, 20:44
Boty są i już pozostaną na apo tego raczej już nie zmienisz. co do tych 14 latków to czasami 14sto latek jest mądrzejszy od 16+ latka .. ale n/c mortiis nie robi nic z tym bo zarabia na pacc i nie chce pozbywać się graczy tzn deleted za cave boty ..
Nic nie robią z botami itp ( niestety ). Mało który h lvl dostaje bana :( APO upadnie tylko wtedy jak Mortii nie będzie wyrabiał za PACC'e.
To właśnie przez was ten server upada! uczepiliście się Mortiisa, wy go wyzywacie - on też by z checią powyzywał, ale nie jest na tyle głupi żeby jechaĆ po każdym.
Przemyślcie to, zobaczcie ile dziennie banów leci, potem piszcie.
Gdyby nie wy ten server był by o wiele lepszy, tylko umiecie narzekaĆ i narzekaĆ. n/c.
Ciekawe co wy byście zrobili, chcieliście nowych GMów to macie, Santano jeden z najlepszych tutorów codziennie go widaĆ online, Mortiis jest na wakacjach i też musi przecież odpocząĆ od tego serva.
Zara pewnie powiecie że liże dupe, ale to jest prawda!
Odczepcie się od niego to on może będzie się bardziej starał.
Bye.
przylazło jakieś jebane chamstwo ze wsi czy może nie wiem skąd.
Przepraszam bardzo, co ma do tego miejsce pochodzenia danego gracza? Co ty myślisz, że Ci ze wsi muszą być gorsi?! Założę się, że większość graczy APO to "mieszczuchy" i to właśnie oni się tak zachowują... Oczywiście nie mówię, że ludzie pochodzący ze wsi są święci, ale niezwykle denerwuje mnie jak ktoś obraża używając do tego określenia "wsiok" itp.
sam mam 14 lat i z tego co zauważyłem, to dużo osób skreśla 14 latka z listy, bo to "noob")
Dziwisz się? Sam mam 15 lat i szczerze mówiąc wstyd mi czasami za swoich rówieśników. To co teraz wyprawia młodzież często przechodzi wszelkie granice... Większość właśnie takich z podstawówki/gimnazjum (starsi też) właśnie zachowuje się jak typowe nooby zresztą nie tylko w grach, na RL też. Widzisz, doszło do tego stopnia, że utworzył się w pewien sposób już taki stereotyp. Poza tym taki jest już świat, duża większość ludzi myśli tylko o sobie i o własnych korzyściach. Ten cały konsumpcjonizm przeniknął również na APO. Z drugiej strony niektórzy myślą, że jak mają te 17 lat to mogą jechać już po wszystkich jak chcą. Czasem zdarza się, że te 13latki, po których tak jeżdżą, są mądrzejsi od nich samych.
Co do ogólnej sprawy APO, obecnie nie gram i nie mam zamiaru wracać. Nie mam po co. Poza tym kiedy grałem, nigdy nie używałem botów, czy innych macro. Nie wiem jaką przyjemność daje ludziom takie oszukiwanie, nacisną jakiś przycisk i sami się manasują/uhają czy co tam jeszcze... Brak kultury, oczywiście również bardzo duży problem. Widzę, że również Ciebie dotyczy. Naprawdę mogłeś darować sobie tych kilka "jebań". Sami nic już nie zrobimy, Mortiis też może niewiele. Jeszcze raz przytoczę zdanie jakiegoś użytkownika tego forum "atmosferę serwera tworzą ludzie na nim grający", a na noobów chyba nie ma rady byli, są i będą. Odchodzi coraz więcej porządnych graczy, więc niedługo zostaną same nooby... Mógłbym się jeszcze rozpisywać i podawać różne przykłady całego "noobstwa" na tym serwerze, ale to chyba nie ma sensu. Koniec.
Czasem zdarza się, że te 13latki, po których tak jeżdżą, są mądrzejsi od nich samych.
Napisałbym nawet, że często a nawet bardzo często tak się zdarza.
A zauważył ktoś, że gdy powstają takie tematy to żaden użytkownik nie zaprzeczy temu co jest w ich treści ? :>
@topic
Zawsze byłeś idealny ? Nigdy nie wyzwałeś, nie miałeś bota, nie oszukiwałeś ?
Najpierw zajmijcie się swoimi osobami, a później narzekajcie na innych.
To tyle.
@edit
14 latki? server dla osób 18+ plx
Lool ?
Po 1. Ty będziesz mówił ile lat trzeba mieć ukończone do gry na serwie ?
Po 2. W Historii tego OTS'a było dużo GM/Tutorów/Modków, którzy nie byli pełnoletni ;) Przykład ? Ormin. GM z 2006 roku, miał wtedy 12 lat, a zagiąłby Cię wiedzą w niejednej dziedzinie nauki.
Po sprzedawajcie
Aha.
poprostu jak sie nigdy niedostalo wpier to sie kozaczy
Fail.
Powiem tak :
Dla mnie nie liczy się wiek tylko osobą co się pod nim kryję.Każdy tak gada "o 14 latek to dzieciak itp..." ale dla mnie to nieprawda , owszem nie jest to osoba dorosła ale może posiadać większy poziom inteligencji niż np. taki 18 latek.
Ja mam 19 lat i staram się naprawdę , że tak powiem reprezentować swój wiek tzn zachowywać się przyzwoicie chociaż nie powiem zdarza się kogoś wyzwać czy coś ale tylko czasem gdy naprawdę nerwy puszczają ( zresztą nie ma ludzi świętych na tym świecie ) ale jak widzę pełno tych wszystkich 12-15 latków wyzywających rodziców , obrażających nas , przeszkadzających w grze to naprawdę żal się robi...
Ale wydaję mi się , że to wina tego , że jeszcze wpierd...nie dostali , jakby tak raz, drugi , trzeci wyłapali wiedzieliby jakich słów używać a jakich nie.
I pamiętajcie nie liczy się wiek !! pamiętam jak grałem z półtora roku temu na 7.6 i miałem kolegę mającego 13 lat , powiem był z niego spoko koleś , dało radę z nim pogadać , wyrazić opinie na dany temat.
I nie zakładajcie tematów takiego typu bo one nic nie dadzą a o wykozaczonych 12-15 latkach można mówić bez skończoności...
Pozdrawiam
Vrangsinn
30-07-2009, 22:44
Nigdy nie wyzwałeś, nie miałeś bota, nie oszukiwałeś ?
1. nigdy nie wyzwałem kogoś na pojedynek, to raz
2. miałem ng na rlu do xraya, light i tam innych dupereli. nigdy nie używałem cave bota
3. nigdy.
ktoś napisał, że się uczepiłem wsioków. Własnie napisałem i "skądś tam", bo mi przyszło to przyszlo na myśl. Wierz mi lub nie, może to tak zabrzmiało. ; ) Ale osobiście mam zły uraz do wsioków.
To właśnie przez was ten server upada! uczepiliście się Mortiisa, wy go wyzywacie - on też by z checią powyzywał, ale nie jest na tyle głupi żeby jechaĆ po każdym.
Przemyślcie to, zobaczcie ile dziennie banów leci, potem piszcie.
Gdyby nie wy ten server był by o wiele lepszy, tylko umiecie narzekaĆ i narzekaĆ. n/c.
Ciekawe co wy byście zrobili, chcieliście nowych GMów to macie, Santano jeden z najlepszych tutorów codziennie go widaĆ online, Mortiis jest na wakacjach i też musi przecież odpocząĆ od tego serva.
Zara pewnie powiecie że liże dupe, ale to jest prawda!
Odczepcie się od niego to on może będzie się bardziej starał.
Bye.
to samo napisałem
Brak kultury, oczywiście również bardzo duży problem. Widzę, że również Ciebie dotyczy. Naprawdę mogłeś darować sobie tych kilka "jebań".
Chcesz mi powiedzieć, że jak ktoś przeklinie specjalnie, żeby to miało efekt, to reprezentuje brak kultury? Od kiedy? ; /
Kasta :*
30-07-2009, 22:45
Powstalo juz duzo taki tematow, Mortiis nawet łaskawie nie odpisze...
WŁASNIE DZIEKI TEMU WIDAC POLITYKE NA APO!
JESTEM ZA RESETEM HARÓW!
Mortiis się obudzi gdy na servie nie będzie nikt grał..
Lepiej już po sprzedawajcie konta bo potem nie będzie chciał nikt kupić.
Co to botów, zawsze będą.
osobicie znam 2 najlepszych kumpli z apo ktorzy maja 9 i 12 lat a zachowuja sie lepiej od moich kumpli z klasy.....(15)
nie wazny jest wiek ale jak gracz jest wychowany.
Mocny temat nie powiem a zarazem dobrze napisany. Co do niego to lepiej sobie odpuścić bo nie wierze ze coś się zmieni dopóki się nie zmieni postawa ekipy serwera, a rodzice tych "dzieci" co to jeden z drugim wjeżdża na starych i myśli ze jest fajny(aż żal dupe ściska) powinni się zając wychowaniem a nie rozpieszczaniem.
Quiet v 2.0
31-07-2009, 08:18
Ja wiem, że na OTS TORGa, zrobili nowego klienta, który działa w ten sposób, że widać jak ktoś botuje, bo wysyła jakąś tam wiadomość do GM czy coś w tym stylu. Teraz go tak przerobili, że sam może banować.
Na boty wystarczyłaby zmiana ID i własny klient. Powstrzymałoby to na jakiś czas boty, ale niestety nie na zawsze.
APO to serwer neo kids. Jeszcze można byłoby to olać, gdyby nie to, że co drugi okrada, wyzywają starych, bot bot botem pogania.
Nie ma chyba osoby, która chociaż by raz tego bota nie włączyła.
Szerzy się noobstwo przez:
1) Brak zaangażowania administracji.
2) Bezkarność thiefów i ludzi którzy wyzywają (a kiedyś ban leciał od razu!).
3) nie pamiętam, ale dopisze jak mi się przypomni...
Satanista
31-07-2009, 09:23
Hi Bye?
Chciałbym tutaj napisać swój monolog, w którym bym napisał, co myślę o całym tym syfie na apo. Kolejny płaczek?
Powstało apo. Osobiście gram od początku 2008r. (niestety, nie mam pojęcia jak było wcześniej). Marzec, kwiecień, maj, to były miesiące, w które grałem na apo. Już wtedy się narzekało o dzieciach, botach itp, jednak nie było tego aż tak masowo jak jest dzisiaj. No to sciagnij wosso i sie nie pierdol -.-
.Mówicie, że ots jest zaniedbany. Nie jest, mapa jest w dobrym stanie, skrypty, sprzęt jest coraz to bardziej unowocześniany? nie wiem jakiego słowa użyć. Tak, a te crashe biorą sie z powietrza? 0o
Przejdźmy teraz do sprawy graczy. Powiem tak.
Gracze na tym serwie od ostatniego czasu, to najgorsze świnie, jakie mogą być. Każdy siebie wrabia, wyzywa od botów, przy czym sami botują. W dziale screeny można znaleźć tylko tematy: XXX BOTUJE.
Sami ***** doprowadziliście ten serwer do bociarzy. Każdy mówi, że jedna osoba "JA", jak botuje spoko, to tylko jedna. Powie tak następne 1000 i już macie 1000 botów. Również *****, przylazło jakieś jebane chamstwo ze wsi czy może nie wiem skąd. Już mowilem sciągnij wosso i graj -.-
Ogólnie w skrócie. Na serwie jest multum bociarzy, idiotów, trolli, złodziei. Jak dla mnie wszystko najgorsze Jw.
Z apo pouciekało sporo mądrych osób. 3 dni temu wszedłem na forum po 5miesiącach. W sumie nie zdziwiłem się zbytnio. W styczniu grałem na 7.6, też tam panował syf. Hlvle, nie umiejący się poprawnie wypowiedzieć i kozaczący przez niższymi lvlami, próbują się poczuć nad i leczyć swoje kompleksy. Nie mówię o wszystkich oczywiście, nie widziałem każdego hlvla na serwie. Wejdz na allegro i sobie kup...
sam mam 14 lat i z tego co zauważyłem, to dużo osób skreśla 14 latka z listy, bo to "noob") No nie przesadzaj... z 14-latkiem da sie juz pogadac, gorzej z 12-latkami
w 50% wina rodziców (oni Cię nauczyli kraść? Fajnie) Wjazd na rodziców, tyle że w lżejszej formie?
Forum? Jedyne wypowiedzi, jakie mi się podobają po przeglądaniu, to wypowiedzi quieta czy jakoś tam. Widziałem jeszcze jakąś wypowiedź nixona. Również mcmaciek dobrze reprezentuje swoją posadę moderatora forum. Quiet - On pisz mądre posty zeby wbić 1k
Nix to rzadko wbija (kolejna bezsensowna maszynka do banowania)
Mc - Wersja hardcore Nixona
Krótko mówiąć. To wy, bociarze, idioci zjebaliście sytuacje społeczeństwa na apo. Myślicie, że dlaczego mortiis nie wchodzi na inne działy jak krytyka i coś innego? (chociaz już nie wiem jak to jest). Jakbym był na miejscu mortiisa i miał bym się łapać za głowę, kto gra ostatnimi czasy na tym serwie, bym się tylko wkurwił i współczuł. Już ktorys raz mowie - sciągnij bota
Pizze jem. Udław sie :d
Aha, nie mam zamiaru lizac dupy, jeśli tak to odebrałeś, jestes noobem Masz zamiar lizć, oj masz ^^ za pare dni wrocisz i bedziesz kontynuował swoj placz
Patriota
31-07-2009, 09:58
Zgadzam sie z toba w 100% :)
Boty i złodzieje to teraz codziennosc na apo :( niestety...
To nie my!. Cineq (scar oraz wosso) Wiceps (suwak). Poza tym wszystkie te takie napinki w grze powodowały złe wibracje.
Pozdrawiam
Grulix
@Edit/up
Nie wiem jak to było dokładnie, ale Cineq chyba wosso nie wymyślił...
Ale osobiście mam zły uraz do wsioków.
Rozumiem. Nic na to nie poradzę. Ja mam wyjątkowy wstręt do dresów (ludzi). Też jakoś nic poradzić na to nie mogę.
Chcesz mi powiedzieć, że jak ktoś przeklinie specjalnie, żeby to miało efekt, to reprezentuje brak kultury? Od kiedy? ; /
Specjalnie? Dla efektu? Wybacz, nie uwzględniłeś tego w temacie, że przeklinasz specjalnie, by miało to efekt (ostrzejszy?). Moim skromnym zdaniem, jak piszesz coś, co będą odbierać ludzie i ma to służyć w późniejszym czasie do dyskusji to powinno to być napisane zgodnie z regulaminem, a przede wszystkim kulturalnie i zgodnie, według polskiej gramatyki. Tego drugiego akurat nie mogę Ci zarzucić, ale jedyny efekt z tych przekleństw, jaki rzucił mi się w oczy to w pewnym stopniu brak kultury. Nie mam zamiaru Cię tu pouczać, ale sam przyznaj, ktoś, kto używa wulgarnych słów nie jest chyba w pewnym stopniu kulturalną osobą...
Przypuszczam , że pewnie sam skończyłeś niedawno te 18 lat i myślisz, że teraz Ci wszystko wolno? Pomyśl człowieku logicznie, gdyby takie coś zostało wprowadzone, to na serwie grałoby 50 ludzi. Właśnie młodzież poniżej tych 18 lat stanowi dużą część serwera. Dla Mortiisa takie ograniczenie byłoby po prostu nieopłacalne. Poza tym jak ty widzisz taką selekcję, słucham? Trzeba byłoby osobiście zjawić się u Mortiisa by założyć konto? Czy przy rejestracji trzeba by było podać datę urodzenia? Chyba nie sądzisz, że każdy podawałby prawidłową... Gdybyś trochę pomyślał doszedłbyś do wniosku, że takie rozwiązanie jest nieopłacalne i trudne w zrobieniu. Poza tym i tak nie zostanie to wprowadzone, ale chciałem Ci uświadomić, jakie bzdury piszesz... Mógłbym się jeszcze rozpisać na temat tego, że te 18+ wcale nie są lepsi od niektórych czternastolatków, ale dość dużo było już o tym w temacie, więc to zostawię.
WislakKRK
31-07-2009, 13:07
Krótko i na temat: Mortiis z hlvlami nic nie zrobi bo ma z nich największe korzyści materialne, zbanuje hlvla = kilkaset złotych traci. Proste a co do botterów to już ich sprawa
Racja. usunie komuś postac. ma oddac pieniadze^^ tak jest;/ to poco ma to robic?
Nawet nie czytałem tego gówna dokładnie... Co temat to płaczecie, że APO spada na psy, że "super" gracze odeszli, że tanie itemy, że nie ma tego i srego. Ja mam na to wyjebane, nie kupiłem pacc'a nigdy, nie dałem glanowi zarobić bo za co mam mu płacić, za słaby server? To tylko gra, dlatego nie ma co szukać głębszego sensu i logiki...
Cineq za głupi jest na stworzenie wosso, ale scara "zrobił". W ogóle to nie on pisał te skrypty na scara. Grom wiedział, że sprzedaje on bota, ale nic miał to w dupie... Pierw scar potem wodzek. Powinni od razu delete mu dać, ale nie, bo cineq zna groma. Jakbym laskę mortiisowi zrobił to co miałbym gm? Pozwolę wypowiedzieć się na temat old ekipy. Mało kto pamięta jak mortiis wywalił nefre, tygrysa itd? Pamiętacie? Jak mortiis wywalił tygrysa tygrys grał dalej na apo normalnym charem, potem wrócił wkurwiony i dziwił się ile syfu jest. Wystarczy postać troszkę na sky większość to boty... Przyznam się teraz ja ja grałem ed botowałem, bo jak ja mam wymanasować 50 k many?? Ek gra się najlepiej bez bota ręka jest bardziej sprawna od bota, ale manasuj 50 k many manasami... Powiem jedno wszystkie cinqi, vikki, skocie są frajerami, których trzeba tępić od początku. Sam nie jestem święty i źle robiłem, ale mam to w dupie za swoje robię za swoje żyje.
`FilipeK <3
31-07-2009, 17:23
madre slowa , ale nikogo nie rusza
moze i nam dadza do myslenia , ale co z tymi 'gorszymi' ?
oczywiscie popieram .
@Edit/up
Nie wiem jak to było dokładnie, ale Cineq chyba wosso nie wymyślił...
Rozumiem. Nic na to nie poradzę. Ja mam wyjątkowy wstręt do dresów (ludzi). Też jakoś nic poradzić na to nie mogę.
Specjalnie? Dla efektu? Wybacz, nie uwzględniłeś tego w temacie, że przeklinasz specjalnie, by miało to efekt (ostrzejszy?). Moim skromnym zdaniem, jak piszesz coś, co będą odbierać ludzie i ma to służyć w późniejszym czasie do dyskusji to powinno to być napisane zgodnie z regulaminem, a przede wszystkim kulturalnie i zgodnie, według polskiej gramatyki. Tego drugiego akurat nie mogę Ci zarzucić, ale jedyny efekt z tych przekleństw, jaki rzucił mi się w oczy to w pewnym stopniu brak kultury. Nie mam zamiaru Cię tu pouczać, ale sam przyznaj, ktoś, kto używa wulgarnych słów nie jest chyba w pewnym stopniu kulturalną osobą...
Przypuszczam , że pewnie sam skończyłeś niedawno te 18 lat i myślisz, że teraz Ci wszystko wolno? Pomyśl człowieku logicznie, gdyby takie coś zostało wprowadzone, to na serwie grałoby 50 ludzi. Właśnie młodzież poniżej tych 18 lat stanowi dużą część serwera. Dla Mortiisa takie ograniczenie byłoby po prostu nieopłacalne. Poza tym jak ty widzisz taką selekcję, słucham? Trzeba byłoby osobiście zjawić się u Mortiisa by założyć konto? Czy przy rejestracji trzeba by było podać datę urodzenia? Chyba nie sądzisz, że każdy podawałby prawidłową... Gdybyś trochę pomyślał doszedłbyś do wniosku, że takie rozwiązanie jest nieopłacalne i trudne w zrobieniu. Poza tym i tak nie zostanie to wprowadzone, ale chciałem Ci uświadomić, jakie bzdury piszesz... Mógłbym się jeszcze rozpisać na temat tego, że te 18+ wcale nie są lepsi od niektórych czternastolatków, ale dość dużo było już o tym w temacie, więc to zostawię.
Gracz który chce grać musiałby dać skan dowodu osobistego na email Mortiisa, jeśli nawet grałoby te 50 osób i tak Mortiis miałby kase z pacca.
Ograniczyłoby to ludność dzieci które co 2 słowo piszą z błędem.
Ołwer
Kurde koleś do siebie gadasz?
Wszyscy wiemy, że tak jest...
Prawdę mówiąc to MY wszyscy zepsuliśmy ten serwer-każdy po troszeczku,
lecz nikt się do tego nie chce przyznać i zwalamy wszystko na administracje.
Oczywiście masz rację.
Mortiis powinien postawić jeden warunek: Wy przestajecie grać na botach, my dodajemy nowe tereny itd. to po 1.
Po 2. Na APO nigdy nie było sprawiedliwości. High lvle są w większości traktowani ulgowo... Mnóstwo osób powinno już dawno mieć delete za boty i ogólnie za bany ;|
Od baaardzo długiego czasu na APO 7.6 nie zostało dodane nic(nie licząc questu na kaptur, który jest niesamowicie trudny).
Taki 740 druid nie ma gdzie expić, bo wszystko zazwyczaj zajęte, a jak ma się resp na magic to normalnie mistrzostwo świata. Jedyna pora do expienia to 2-4, chociaż wtedy też często zajęte te najlepsze respy.
Po 3. Cieszmy się, że mamy chociaż tyle :D
Gracz który chce grać musiałby dać skan dowodu osobistego na email Mortiisa, jeśli nawet grałoby te 50 osób i tak Mortiis miałby kase z pacca.
Ograniczyłoby to ludność dzieci które co 2 słowo piszą z błędem.
Ołwer
Myślisz, że każdy "ogarnięty" osiemnastolatek i starsi, specjalnie fatygowaliby się i kserowali dowody osobiste, wysyłali, czy też skanowali na kompa, żeby zagrać na jakimś głupim serwerze w głupią Tibię?! Jest wiele lepszych serwerów z lepszą administracją, lepszymi skryptami i mapą, więc wątpię, żeby ludzie specjalnie męczyliby się z tymi dowodami, żeby tu zagrać.
Myślisz, że każdy "ogarnięty" osiemnastolatek i starsi, specjalnie fatygowaliby się i kserowali dowody osobiste, wysyłali, czy też skanowali na kompa, żeby zagrać na jakimś głupim serwerze w głupią Tibię?! Jest wiele lepszych serwerów z lepszą administracją, lepszymi skryptami i mapą, więc wątpię, żeby ludzie specjalnie męczyliby się z tymi dowodami, żeby tu zagrać.
W dodatku mogą zeskanowac dowod osoby dorosłej (np. starego). Ofc. wersja dla dzieci tibii...
A czego spodziewasz się po anonimowym "społeczeństwie"?
Prawda jest taka że 95% graczy z apo gdybyś miał chara 2k lvl i podał pasy to by ci konto ukradła - czemu?
Bo na zdrowy rozsądek - tibia to TYLKO gra, i osoba w każdym wieku ukradnie takie konto bo przedstawia dużo wartość materialną, to zwyczajne zachowanie dzisiejszego społeczeństwa - jeśli da się dużo zarobić cudzym kosztem nie narażając się na konsekwencje to ludzie korzystają, jeszcze kiedyś ludzie szanowali wartości moralne (ktoś sobie zapracował to jego) a dziś to liczy się by jak najwięcej zyskać idąc po trupach.
Ja tu gram od czerwca 2007 i szczerze mówiąc wtedy było podobnie.
Zacząłem grać za namową kumpla, dał mi eq i gdy szedłem przez miasto (bez aola) jakiś 300+ uwalił mnie ot tak i straciłem mms, co prawda kumpel dał mi nową tarcze ale twierdzenie że kiedyś noobów nie było to bzdura...
Być może teraz jest więcej boterów ale zachowanie jest takie samo - chamskie.
Wszyscy botują - sprawa jest sporna, wprost się przyzna może 5% graczy, reszta się nie przyzna ale wszyscy są pewni że wszyscy botują - jaka tu logika, zupełnie jak w sejmie, wszyscy oskarżają wszystkich tylko oskarżyciel jest święty.
Co do Hlvli to pojęcie względne...O ile taki 1500 lvl ogranicza się do botowania (bez powodu nie będzie beształ ani ubijał low lvla) to już takie koksy 700 lvl~ to nooboją na maksa (boty, beszty, ubijanie low lvli i ogólne kozaczenie bez powodu).
Ale także low lvle to idioci.
Np. kiedyś taki 80 lvl (bodajże miał nick "biały Daro") beształ mnie na gc bo sądził że szkoda mi będzie fraga na niego - a że nie grałem wtedy to zużyłem na niego 2 fragi, oczywiście beszty że noob jestem itp.
Potem otwarto test serwa, i wbiłem na chwile, stałem z kumplem na respie msc (ank) a tu wpada ten gość z 800 lvl i kozaczy czy chce deda.
Okazało się że szybkie wbicie lvla to nie wszystko bo on 800 ms spadł ode mnie i kumpla (400 knight i 500 knight).
Wiek to oczywiście to nie wszystko, o ile u 12 latków irytują mnie błędy ortograficzne to u starszych irytuje mnie podejście typowe dla dzisiejszego nastolatka.
Spróbuj bronić GMa to cie zjadą od "lizodupów", spróbuj komuś zwrócić uwagę na błąd ortograficzny to ci napisze "hój ci do tego ja mam dysklecje debilu".
Akurat noobem może być każdy, niestety ci co się starają nie brać z nich przykładu szybko są sprowadzani na ziemie - nerwicy można dostać jak godziny spokoju nawet na respie nie ma bo albo ktoś ci potwory ubija albo wylatuje z tekstem "oddaj resp albo ded" i bądź tu odważnym mając 200 lvli mniej, co prawda ja wole paść niż odejść ale gość i tak respa zagarnie.
Wracając do tematu oskarżeń o boty, ostatni przykład - 700 pall bił się z kumplem 600 knight w pewnym momencie wpadł jeszcze 600 ms i obaj zaczęli go lać, ja kumpla uhałem i nie mogli go ubić oczywiscie po chwili teksty:
- "ale bot 3 uhy na sekunde ss na forum bociarzu"- co prawda uhy mogły być maks 2 (mój i kumpla) ale ten specjalista wie swoje bo skoro on kogos nie ubije to musi być bociarz...
Wyzywanie od botów stało się modnym tłumaczeniem swoich niepowodzeń w pvp...
To że Mortiis olewa forum przez kretynów jest oczywiste, co mu tak tacy kretyni i tak wyślą smsa na pacc.
A jeśli chcesz poznać prawdziwe noobstwo to wbij na apo rox - tam na respie poi monster 99% graczy podchodzi do słabszych z tekstem "esencje albo ded - jak dasz to ded a jak nie dasz to ded i taka filozofia;p
A teraz komentarze do niektórych "perełek" czyli odpowiedzi:
(...)
A zauważył ktoś, że gdy powstają takie tematy to żaden użytkownik nie zaprzeczy temu co jest w ich treści ? :>
Bo wszyscy widzą co się dzieje w grze, a ci co tak noobują jeśli się wypowiedzą to i tak nie powiedzą jak się zachowują.
@topic
Zawsze byłeś idealny ? Nigdy nie wyzwałeś, nie miałeś bota, nie oszukiwałeś ?
Najpierw zajmijcie się swoimi osobami, a później narzekajcie na innych
Nie chce mi się czepiać sensu ostatniego zdania ale ja mogę odpowiedzieć na te pytania:
- Moje wyzwiska ograniczają się do słów kretyn czy idiota ale tylko do osób które na to zasługują i nigdy nie zniżyłem się do poziomu jeżdżenia po rodzicach.
- Bota używałem na noob charze żeby wbić mlvl aby potem móc go zbić tak żeby na 1 lvlu móc używać sd i ubić msa:)
- Czy oszukiwałem? Jeśli chodzi o kradzieże itp. to nigdy nic nie ukradłem ani nikogo nie oszukałem.
- Idealny nie byłem ale nigdy nikomu nie uprzykrzałem życia na apo, nie ubijałem cudzych monsterów ani nie próbowałem zabić/ wypchnać na respa graczy afkujących na respie.
Mam święte prawo narzekać na tych idiotów bo sam nie mam co w sobie poprawiać.
Ale wydaję mi się , że to wina tego , że jeszcze wpierd...nie dostali , jakby tak raz, drugi , trzeci wyłapali wiedzieliby jakich słów używać a jakich nie.
Nawet gdyby codziennie wpierdol dostawali to by w grze dalej oszukiwali bo myślą że są tu anonimowi i nic im nie grozi (po części racje mają bo nawet gdybyś znał adres takiego kozaka to przejechałbyś pół polski by go stłuc? Albo gdyby to był 10 latek to co taki 18 latek by go pobił?
Powstalo juz duzo taki tematow, Mortiis nawet łaskawie nie odpisze...
WŁASNIE DZIEKI TEMU WIDAC POLITYKE NA APO!
JESTEM ZA RESETEM HARÓW!
Co ma Mortiis odpisać?
Że nie będzie siedział 24 h na dobe i banował wyzywających się na gc?
PS. skorzystaj z Mozilli to ci pokaże że w jednym zdaniu zrobiłeś 9 błędów, co prawda tylko jeden ortograficzny ("Hary" rox) ale korzystanie z alta by ci nie zaszkodziło.
Mortiis się obudzi gdy na servie nie będzie nikt grał..
Lepiej już po sprzedawajcie konta bo potem nie będzie chciał nikt kupić.
Co to botów, zawsze będą.
A może wolę by moja postać upadła z apo niż ją sprzedać gnojowi który ją zeszmaci?
A jeśli serwer będzie dla 18+ to serwer nie będzie opłacalny a do tego i tak bociarze i chamy dalej będą...
Kolejny co myśli że siłą da się wychować...
Mocny temat nie powiem a zarazem dobrze napisany. Co do niego to lepiej sobie odpuścić bo nie wierze ze coś się zmieni dopóki się nie zmieni postawa ekipy serwera, a rodzice tych "dzieci" co to jeden z drugim wjeżdża na starych i myśli ze jest fajny(aż żal dupe ściska) powinni się zając wychowaniem a nie rozpieszczaniem.
Postawa ekipy nic do tego nie ma bo na wszystkich serwach są nooby - tylko na 8.4 nie muszą tak botować bo hoty są....
Co do rodziców dzieci to jestem pewien że taki szczyl co wyjeżdża na rodziców przy swoim tatusiu jest święty - niestety rodzice maja gdzieś co ich dzieci wypisują w necie;/
Wypowiedzi "satanisty" nawet nie skomentuje...
Nawet nie czytałem tego gówna dokładnie... Co temat to płaczecie, że APO spada na psy, że "super" gracze odeszli, że tanie itemy, że nie ma tego i srego. Ja mam na to wyjebane, nie kupiłem pacc'a nigdy, nie dałem glanowi zarobić bo za co mam mu płacić, za słaby server? To tylko gra, dlatego nie ma co szukać głębszego sensu i logiki...
Tu po kiego grasz na słabym serwie?
A jeśli nie grasz to po co wypowiadasz się na forum?...
Podsumowując:
Wina nie leży ani po stronie adminów ani samych kretynów - zachowania na apo to obraz dzisiejszego społeczeństwa - zakłamanego, chciwego i idącego na łatwiznę...
@edit
down
Cóż za piękny sarkazm ci wyszedł, ciesze się że potrafisz się nim posługiwać bo połowa graczy nie rozpoznaje ironii.
Co do twojej wypowiedzi to klasyk - nie besztam Mortiisa to sam chce do władzy, uświadom to sobie że nigdy nie brałem udziału w żadnych naborach na modków, itp. bo nie mam czasu ani ochoty użerać się z niektórymi osobami (patrz tacy co mają po 5 zbanowanych kont) ale co tam tobie i tak nie wytłumaczę;p
@edit1
down
Podoba mi się twoja ironia;p (mam na myśli to down).
Swoją drogą zawsze mnie dziwiło co tacy wielcy krytycy "pixelozy" robią na otsach (a pominę tych co nie grają a się na forum wypowiadają - to dopiero bezsens).
@edit2
down
Zaczyna mnie bawić ta gra w komentarze;p
owszem nie gram tu i napisałem 1 posta od paru miesięcy no ale złamałem zasadę faktycznie muszę odbyć pokutę:)
@ktoś II
Miałem bardziej na myśli to że nie jesteś w stanie pobić kogoś przez neta...mnie też to denerwuje ale ja daję od razu ignore.
Swoją drogą nawet jakbyś pobił takiego gówniarza to o ile ciebie by się bał to innych dalej by kradł.
Dzięki Ci o wielki panie moralizatorze Grajczanie za twą wyczerpującą, rozwiewającą wszelkie wątpliwości wypowiedź.
Tylko ty jesteś jedynym porządnym graczem, chodzący ścieżką prawą i uczciwą, nie podatny na pixelowego szatana. Napiszmy petycję w sprawie powołania ów Grajczana na posadę gamemastera. On i jego nieskończona mądrość zreformują APO by było jak dawne APO, by ludziom się żyło dostatnio i spokojnie, a świnki miały dużo pixelowej paszy do jedzenia...
GRAJCZAN "MISTSZ" NA GAMEMASTERA!!
@down dobrze już dobrze, tylko mam nadzieję, że nie będziesz płakać po nocach przez pixele dzielny tibijczyku? Przecież poruszacie ważkie sprawy życia tibijskiego, nie ma żartów ;o
edit2 down@
a pominę tych co nie grają a się na forum wypowiadają - to dopiero bezsens
Powiedział twój mentor
Nie gram w Tibię.
Powiedziałeś ty ;) Oj nie popisałeś się chłopcze
@up
Po co ta ironia i sarkazm? Grajcz napisał moim zdaniem całą prawdę i popieram jego wypowiedź w stu procentach. Między innymi przez takich zjadliwych jak ty satherr, na APO, jak i na forum jest tylu kretynów. Poza tym jeżeli nie masz nic ciekawego do powiedzenia na dyskutowany temat, to po co w ogóle coś piszesz? Nie wniosłeś nic ciekawego do tematu swoją zjadliwą wypowiedzią...
@Edit/Up
Nie gram w Tibię.
@Edit2/Up
Napisałem, że nie gram w Tibię. Nie znaczy to jednak, że nie grałem, rozumiesz? Mimo tego, że obecnie nie gram to wyobraź sobie, że mam świetną orientację co dzieje się na APO. Poza tym zakładam, że nie jesteś o wiele starszy ode mnie, więc wypraszam sobie odzywki typu "chłopcze". Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru się tutaj w jakikolwiek sposób popisywać.
Listonosz
01-08-2009, 13:51
Niestety tak jest..coraz gorsze spoleczenstwo.
Kolejny co myśli że siłą da się wychować...
Nie denerwuje Cie to, że jakiś mały szczyl jeździ po Twoich rodzicach, wyzywa od kurw itd.? Nie mów, że nigdy nie miałeś ochoty zaje*ać takiemu napinaczowi...
Ostro mnie denerwują takie kozaki przez neta ;|.
Nabijacz Postow
01-08-2009, 20:26
Nic na to nie poradzicie, ludzie są tacy jacy są i lecący na kase Mor***s też tego nie zmieni bo mu wygonie :)
Nie denerwuje Cie to, że jakiś mały szczyl jeździ po Twoich rodzicach, wyzywa od kurw itd.? Nie mów, że nigdy nie miałeś ochoty zaje*ać takiemu napinaczowi...
Ostro mnie denerwują takie kozaki przez neta ;|.
Jak Ciebie denerwuje, że jedzie po Twoich rodzicach daj ignore i już nic nie przeczytasz:)
mortiis wkoncu cos zrobi lecz moze byc za pozno jest duzo otsow z skryptami z apo juz nie jest takie unikalne:<jak kiedys
Dαniel3k =)
02-08-2009, 13:22
Ludzie są jak zwierzęta, dbają tylko o siebie. Nie zmienisz tych odzywek typu "twoja stara"; "TFUJ STARY" etc. Takich trzeba unikać, lub po prostu ignorować. Mortiis nic z tym nie zrobi, bo większość tych o to dzieci kupuje najwięcej pacc'ów. Banując ich permanentnie stracił by około połowy serwera...
Jak tak dalej będzie to na apo zostaną same takie dzieci...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.