View Full Version : Sapphire Legs i Inne tego typu przedmioty!
IrysBanned
31-07-2009, 10:51
Witam! Dzisiaj, wczoraj, przedwczoraj sprzedawałem sapphire legi... Mialem chyba 20 ofert ale kazda to 25kcc, 17kcc Asasyn salach dawał mi nawet 15 lecz to nic z takim który chciał ode mnie kupic za 1kcc... Gdzie są te czasy, w których s legi kosztowały choćby 50kcc bo gdy były 2 s sety na calym apo to ja juz nie mowie jakie były ceny?! Jak najbardziej jestem za wprowadzeniem NPC u których można sprzedawać RARE ITEMS bo teraz dsl, g helmet, mls to standard na APO... Mówimy tu o zbyt duzym przyroście kasy na apo? Szybko zniknie ona w postaci SLi, Nimf czy Krasnali i tego typu śmieci... Na Globalu też wielu ludzi ma wiele kasy i nikt nie narzeka ale szczerze mówiąc to tu na apo zbrzydło mi już sprzedawanie tych gówien u ludzi i czekanie aż ktoś normalny kupi za normalną cenę... Jeśli taki NPC będzie wprowadzony, część ludzi będzie u niego sprzedawać takiego typu przedmioty więc zmniejszy się ilość posiadanych itemów, a co za tym idzie ceny w końcu będą chyba normalne...
@Quiet
No właśnie ;P Bez przesady z tą redukcją... Zarobiona kasa to niech kazdy ma... Ja nie narzekam na zbyt dużą ilość jej tylko napisalem to po to zeby inni (ci co narzekają) nie płakali ;]
@Devixx
No w sumie masz rację ;P
Marcelllo
31-07-2009, 10:53
Masz rację :D Powinno tak być :D Ja bym all wykupił taniej i sprzedał u NPC, żeby nic nie było i wtedy cena byłaby 10x większa :)
Quiet v 2.0
31-07-2009, 11:15
Tak powinno być. To nie jest takie trudne dodać kilka rzeczy do Sonii.
W ogóle to mogliby q na Djiina zrobić i wipe kasy (tzn: zredukowanie u każdego ilości kasy do pewnego poziomu [każdy kto ma powyżej 10k cc, zostanie mu zredukowana kasa do tych 10k cc).
Wszyscy i tak wiemy, jaka dzisiaj jest administracja... (chociaż tego typu spam działa na nich trochę :))
@EDIT: Na tym serwie już nie ma rare items. Tylko kapturka jeszcze można pod to napisać, ale za kilka tygodni będzie ich w ciula dużo.
@EDIT2: W WoWie się sprawdza :D (redukcja kasy)
Tak tylko, że wiesz. Na globalu kupuje się manasy co chwile nie bp mmax za 30cc z 255 uzyciem i 60 manasami czy jak to tam jest. Na globalu jest mniejszy loot rate i tam nie pojdziesz na ots kingi ;d ale mniejsza o to. NPC mógłby powstać.
@Quiet z tym redukowaniem kasy to głupie :]
Powinna zostać stworzona taka 2 Sonia u której będzie się sprzedawało dobre itemy ( panda , klapy ) po dobrych cenach. Musimy troche pospamować na ten temat.
Satanista
31-07-2009, 11:17
Dobrze jest tak jak jest .
@up
Uwierz, że administracja z uwagą rozważają sensowne propozycję. :)
Co to tematu, nic nie poradzimy na to, że ceny spadają. To normalne, więcej itemów, niższa cena. :P Npc - jest to jakieś rozwiązanie, ale czy najlepsze?
Dαniel3k =)
31-07-2009, 11:22
Dobry pomysł, ale żeby nie dodawali tego do sonii... tylko zrobili nowego questa na tego npc, ceny były by takie jak ostatnio... czyli klapki 20kcc~, set 55kcc, bolt 55kcc, wand 45kcc, p arm 7-8kcc (żeby się zwracało chociaż trochę za quest...), mace 25kcc (ten przedmiot jest tyle wart co się za niego płaci, więc powinna cena tego wzrosnąć). Więcej itemów nie ma sensu wymieniać, a ceny ustaliła by administracja. Tak to prawda, sprzedawanie na trade 3 dni pod rząd tego samego jest żmudne... A dodatkowo czekanie na normalną ofertę... Czasem to szlag trafia ;s
Jestem na tak.
Dżablona
31-07-2009, 11:23
jestem jak najbardzieh na tak
31-07-2009, 12:41
Hmm, nowy npc który skupuje rare items? no może być ceny rare itemów spadły drastycznie .. i to jest strasznie wkurzające. ale jestem na tak i popieram ten pomysł.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.