Zaloguj się

View Full Version : Wakacje o miesi?c d?u?ej ?!

Maślanka
04-08-2009, 17:03
UE chce wydłużyć wakacje z powodu nowej grypy.

Eksperci od spraw zdrowia UE zastanawiają się się nad brytyjską propozycją przesunięcia na koniec września początku roku szkolnego.

To utrudni rozprzestrzenianie się wirusa H1N1 wśród dzieci i młodzieży szkolnej - twierdzą.

Dłuższe wakacje
pozwolą także zyskać
dodatkowy czas na przygotowanie szczepionki (szacuje się, że naukowcom uda się to dopiero jesienią) i lepsze przygotowanie do fali zachorowań.

Dzieci w szkołach mogą stać się superroznosicielami wirusa. A wtedy z powodu zainfekowanych przez swe pociechy rodziców, ucierpi gospodarka - uważają eksperci z ministerstwa zdrowia
Wielkiej Brytanii.

Meen
04-08-2009, 17:06
Jakieś źródło? Czy sam napisałeś? ;]

@topic
Nawet jak to prawda to znając życie tego w Polsce nie będzie xD

Maślanka
04-08-2009, 17:11
Źródło : http://www.sfora.pl/Rok-szkolny-zacznie-sie-miesiac-pozniej-a9906 !

Jeśli to wprowadzą na świecie, to polska nie będzie miała nic do gadania ; o

^Deduś.
04-08-2009, 17:12
Nie będzie tego na 100000%... pierdolenie o szopenie.

@edit
Czytałeś dalej?
"UE może jedynie sugerować wspólne rozwiązania. Ostateczna decyzja należy do rządów poszczególnych państw. "

GladeQ
04-08-2009, 17:16
Co roku sa akcje zeby wakacje byly przedluzone i dupa...

Taki se pazdzioszek
04-08-2009, 17:16
Chciałbym żeby tak było ; d

Ale szczerze to jest głupota wymyślona przez kilku debili. W jakim celu zamykać szkoły z powodu grypy? ;o

@Down
Od grypy/anginy/ugryzienia komara też można umrzeć idoto... ;]

Meen
04-08-2009, 17:19
Chciałbym żeby tak było ; d

Ale szczerze to jest głupota wymyślona przez kilku debili. W jakim celu zamykać szkoły z powodu grypy? ;o

Grypy od której można umrzeć idoto... ;]

<Vetebcio>
04-08-2009, 17:23
Już o tym słyszałem wcześniej.Nie wieże że to zostanie wprowadzone... :o

Pampalini
04-08-2009, 17:44
Była kiedyś taka strona że jak wejdzie xxx ludzi będą przedłużone wakacje :D
Co do tematu, jeżeli to miało by pomóc to mi odpowiada żeby miesiąc dłużej były wakacje .. wirus może zabić więc lepiej siedzieć w domu aż zrobią te szczepionkę ( o ile ona powstanie)

nesta12
04-08-2009, 17:54
Można umrzeć,ale nawet jeśli choroba się dobrze rozwinie to są leki żeby się wyleczyć.Jak odkryjesz że masz grypę kupujesz zwykłe leki na grypę i jesteś fajny.

Guzek_II
04-08-2009, 17:58

500 zachorowań, 20 osób umarło ... to tylko takie porównanie nie wzoruje się na dokładnych danych statystycznych.
Są dużo poważniejsze choroby, lecz nie jest w mediach tak huczno na ich temat ...

@Topic
Jeżeli to wprowadzą to znakomicie, ale nie chce mi się w to wierzyć ;)

Emo
04-08-2009, 19:28
Nawet jak to prawda to znając życie tego w Polsce nie będzie xD
Dokładnie. Daje sobie głowę uciąć, że skończy się tylko na rozważaniu.

Można umrzeć,ale nawet jeśli choroba się dobrze rozwinie to są leki żeby się wyleczyć.Jak odkryjesz że masz grypę kupujesz zwykłe leki na grypę i jesteś fajny.
Bullshit. Poczytaj najpierw trochę o tej grypie to dowiesz się, że używanie leków takich jak na zwykłą grypę jest przeciwwskazane...

jołek
04-08-2009, 19:53
Nawet jakby przedluzyli te wakacje to rok szkolny caly przesuna znajac nasza polityke i raczej kazdy tak postapi czyli nawet jesli to pozniej w lipcu jeszcze by bylo pewnie cos...

dartchwawa
04-08-2009, 20:15
i w ten miesiac wakacji wiecej, ludzie jeszcze gdzies wyjada i bedzie jeszcze wiecej dedow, wiec co za debil to wymyslil .....

Habemus Papam
05-08-2009, 15:31
Jakbym miał wierzyć w to co piszą na internecie to dawno powinienem szukać domu na innej planecie bo tej już by nie było...

Ludzie, ogarnijcie się trochę . ;|

Pewne, że wakacji nie bd dłużej.. nawet o 2 dni..

MiXer do Kawy
05-08-2009, 15:46
Co roku przez a/h1n1 ginie tyle samo osób co tych, którym suszarka wleciała do wanny podczas kąpieli, a jakoś zaprzestania sprzedaży suszarek nie zapowiadają.

Sempacz_
08-08-2009, 12:16
chuehcue fajnie by bylo ale
Na zwykla grype tez mozna umrzec... w Sumie jak na kazda chorobe Wiec OCB?
Co roku prubóją wydluzyc wakacje, nigdy sie to nie udało, nie uwierze
kkthxbb
Dzony.

!!sQaua!!
08-08-2009, 13:00
haha wbilbym 666 do konca wrzesnia Xd

Ale super by bylo. Ale nawet jezeli by to wprowadzili, to pewnie w roku szkolnym byloby wiecej nauki, moze nawet skroca nam przyszle wakacje?

Marcin <3
08-08-2009, 13:19
dla mnie by bylo zajebiscie Xd choc i tak juz do szkoly nie chodze od maja ;d

Ankarius
08-08-2009, 14:11
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne JAKA ŚCIEMA JUZ TO WIDZE ŻE WAKACJE BĘDA TRAWŁY 3 MIESIĄcE. TO PEWNIE LIPIEC OBETNĄ!

Criss
08-08-2009, 14:57
Tak jak napisał Habemus Papam, gdybym miał wierzyć w wszystko co napiszą w internecie to już bym mieszkał w honolulu...
Tak szczerze mówiąc to mnie już te wakacje nudzą...

Boonek
08-08-2009, 15:03
i bedzie jeszcze wiecej dedow

Fail Xd

Ja tam mam to w dupie wole isc do szkoly we wrzesniu niz miec przejebane i (zapewne) chodzic do szkoly w soboty :|

Ktoś II
08-08-2009, 19:06
Fail Xd

Ja tam mam to w dupie wole isc do szkoly we wrzesniu niz miec przejebane i (zapewne) chodzic do szkoly w soboty :|

Też wolę chodzić we wrześniu do szkoły, kiedy nie jest już tak słonecznie, niż potem ten miesiąc odrabiać w lipcu!
Nie wejdzie coś takiego :D.

Arcano
08-08-2009, 23:33
Niech tak zrobią, będzie pociecha dla wszystkich, ale pewno jakby to zrobili to byśmy musieli za rok w lipcu do szkoły chodzić - polska polityka :-/

Dżablona
08-08-2009, 23:37
Myśle tak jak pan up ;p. Mogą też zrobić, że przez pare miesięcy w sobote do szkoły będziemy chodzić ;/

Perihis
09-08-2009, 20:18
Swinska grypaaa aaaa ludzie aaa -.- juz widze jak przedluzaja wakacje... dla mnie im pozniej tym lepiej tak czy inaczej przedluzam sobie wakacje w tym roku o minimum tydzien ;p w Polsce nie ma az takiego zagrozenia epidemii jak np na wyspach, ale i tu wcale sie tego nie odczuwa co prawda sa przeprowadzane badania na pracownikach ale trwa to dosc powolnie, jeszcze sie nie doczekalem xd wiec jesli cos zrobia to zrobia to wlasnie w Wielkiej Brytanii i tak maja krotsze wakacje od nas o prawie miesiac xd.